Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakas

rzęsistek

Polecane posty

Gość kakas

mam pytanie odnośnie rzęsistka pochwy. Lekarz po badaniach stwierdził u mnie rzęsistka opis "rzęsistek pochwowy pojedyńczy nieruchomy" czy ktos wie czy to bardzo żle???? Zaznaczan że mam jednego partnera (wiernego :) ) nie byłam na basenie i nie bardzo wiem skąd się wziął ??? za odpowiedzi z gory dziękuję

Rzesistka możesz się nawet nabawić korzystając z ubikacji publicznej. Mi sie to kilka razy zdarzyło sikając w pociągu (już nigdy więcej) nawet jak tam i 10 godzin mam siedzieć! A sam rzęsistek nie jest aż tak grożny jak sie szybko za niego weźmiesz. Dobrze że byłaś u lekarza, pewno ci przepisał coś właściwego, niemniej jednak poproś jeszcze coś dla swojego chłopaka żebyście obydwoje przeszli kuracje. U dziewczyn rzęsistek bardzo swędzi i masz pieniste upławy z pochwy, a u facetów niestety ani nie swedzi ani nic nie widcć... Dlatego warto żebyście obydwoje się podleczyli, żeby on potem cie znowu nie zaraził. Bo jeśli wspóżyliście ze sobą to on też go ma. (alew nic sie nie martw, to nie żadna choroba weneryczna, tylko 1-komórkowy organizm, żyjący sobie w zaniczyszczonej wodzie)

Gość kakas
dziękuje za odpowiedz wiem ze partner tez musi sie leczyc ma tabletki doustne tylko zastanawia mnie to ze nigdy nie siadam na ubikacji publicznej, tylko w domu. Poza tym nic mnie nie swedzialo i nie mialam pienistych upławów. U lekarza bylam kontrolnie i przy okazji zrobilam badania. Za to teraz po tych globulkach to bardzo mnie swedzi :)_

Wszędzie może się przyplątać... A powiem ci coś: faceci często siadają na toaletach publicznych, i może zabrzmi to obrzydliwie...ale pewnymi częściami ciała dotykają do misek klozetowych...wiec przestrzeż swojego faceta żeby również nie siadał na publicznych toaletach. A to że przez przypadek lekarz wykrył rzęsistka to powinnaś sie cieszyc- nie swedział-wciąż wczesne stadium- nie rozmnożył sie- wiec się ciesz SZYBKO PO NIM ja tez miałam doustne leki, jak dobrze pamietam musiałam 3 na raz wziąć, ale nazwy...nie pamietam Pozdrawiam

Gość kkate
czy zawsze uplawy sa pieniste? jakimi lekami sie toto leczy?

Gość kraków
ja mam go chyba ze 3lata i boje sie iść do lekarza

Gość *emi*
kraków ja mam go chyba ze 3lata i boje sie iść do lekarza jaja se robisz?????

Gość emi84
no tak a ja moze i sie zarazilam ale nie jestem jeszcze pewna bo wlasnie dzis sie dowiedzialam ze jedna klijentka jest na to chora i korzystalam z toalety tej samej co ona i mam problem bo jak juz pisalam moze sie zarazilam musze jak najszybciej isc do lekarza ale jest te ale....chodzi o to ze nie mieszkam w polsce i niewiem jak mam to wytlumaczyc lekarzowi po angielsku a w slowniku tego nie ma wiec jakby ktos wiedzial to prosze o napisanie mi na meila jak ta choroba sie nazywa po angielsku z gory dzieki i pozdrawiam a tak na marginesie ona byla w trakcie leczenia i czy jest mozliwosc zarazenia sie tym czyms???

Gość POMOCYY
MAM PYTANIE CZY PO ZROB IENIU USG DOPOCHWOWO WIDAC TEGO PIERWOTNIAKA???CZY ON JEST TAM WIDOCZNY?? WYJDZIE TO PO TAKIECH BADANIACH???CZY TRZEBA ZROBIC CO INNEGO???:(:(

dzisiaj lekarz u mnie stweirdził to samo i też nie wiem skąd on sie wziął, mam jednego partnera od dawna i zawsze sie zabezpieczamy. Tyle co mi powiedział to to że taka choroba zwieksza możliwość raka macicy a poza tym jest ponoć niezbyt łatwa w wyleczeniu, mam nadzieje że szybko mi przejdzie.

Gość Rzesistek
hej

Gość Rzesistek
hej jakie badania nalezy wykonac aby wykluczyc lub ewentualnie potwierdzic obecnosc rzesistka. Czy cytologia wystarczy czy nalezy zrobic wymaz z pochwy?

Gość krata
badanie na czystośc pochwy wystarczy - trwa to sekundę a za pół minutki już sa wyniki

Gość ennii
Dziś byłam u ginekologa, który to wykrył u mnie rzęsistka pochwy. Od ponad roku nie współżyłam z mężczyzną i nie mam pojęcia dlaczego i skąd to mi się przytrafiło... czuję się okropnie :( Poszłam do ginekologa ponieważ 4 dni bolał mnie okropnie brzuch, ból był tak silny, że momentami nie dałam rady stać na nogach. Do tego dostałam plamienia między jedną miesiączką, a drugą. Doktor przypisała mi antybiotyk (biseptol) i tabletki dopochwowe (metronidazol). Czy moje objawy są "normalne" przy tej chorobie? Silny ból i krwawienie... poczytałam trochę o tym i mimo przypisanych leków bardzo się boję!!!! Zawsze uważam, by nie korzytsać z publicznych toalet, jestem straszną pedantką i tymbardziej obawiam się tej choroby!!!!

U mnie lekarz również stwierdził owego rzęsistka, w trakcie badania ginekologicznego. Skarżyłam sie na obfite upławy(o nieprzyjemnym zapachu), ból w podbrzuszu i krwawienie między miesiączkami.Dostałam metronidazol doustnie i gyno-femidazol i gynalgin dopochwowo, a partner tinidazolum doustnie.Mój ginekolog powiedział, że pierwotniak jest całkowicie wyleczalny, choć leczenie może trwać długo, a choroba może się odnawiać.Ja mam wizytę za 10 dni, lekarz ma zobaczyć jakie efekty przyniosły leki, a potem zajmie się moją nadżerką(do tego krwawiącą), bo okazało się, przy okazji, że i to mnie dopadło.

Gość MalaAska
Trzy lata temu nabawilam sie tego swinstwa i niewiem jak???Mialam tylko i wylacznie jednego partnera.I wyszlo ze jak zaczelam brac tabletki przepisane przez ginekologa znikla mi ta rzesistka i po tym sie dowiedzialam ze moj partner byl zdrowy.Ja w tym czasie co mialam rzesistke mieszkalam w akademiku,jezdzilam pociagami do domu i raz bylam u ginekologa w tym miescie.Jak ja moglam sie nabawic tego czegos.Moj chlopak uwaza ze go zdradzilam w lozku poniewaz mialam rzesistke.A ja go niezdradzialam i niepotrafie mu wytlumaczyc skad sie to wzielo w moim orgaznizmie.Pomozcie!!!

Gość 3ola12366
mam problem z rzesistkiem a dokladniej z wyleczeniem go.bralam juz tinidazol dwie serie po piec opakowan oraz macmiror dopochwowo i doustnie. partner rowniez brzl leki. czy ktos zna sposob pozbycia sie go.pomocy prosze

Gość do mala aska
pokaz swojemu glupkowi jakas strone z opisem, wpisz w googlach rzęsistek i będzie :)

Gość Żonkoś
Cześć Jakoś tak przez przypadek w łazience pojawił się lek poczytałem sobie ulotkę i wyczytałem z niej że żona bierze to do pochwowo a lek by l na rzęsistka żona ostatni wyjeżdżała ja mam czyste sumienie niczego nie chce jej sugerować bo dowodów nie mam a związek bardzo łatwo rozwalić podejrzeniami być może złapała to w hotelu albo w pociągu lub od kogoś nie wiadomo zacząłem z nią delikatnie rozmawiać i stwierdziła że ja nie muszę niczego brać przyznaję że ostatni raz się kochaliśmy czy sądzicie że powinienem sobie też dyskretnie załatwić jakiś lek skoro to u mężczyzn przebiega bezobjawowo

1) Skończ z dyplomacją 2) Zarażeń w toaletach jest niewielki procent (nikt nie lubi siadać na obsikanych deskach) 3) Obij sukę jak potrzeba bo się puszcza zdrada może i by była do przełknięcia ale to że cię zaraziła nie koniecznie 4) W zależności od rozwoju sytuacji wywal na zbity pysk lub pozwól aby dostąpiła łaski odpuszczenia i litości ale to nie zdaje egzaminu bo ma kobieta taki charakter

Gość Mala Aska
Pokazalm mu pare stron i uwaza to samo czyli ze go zdradzila bo mialam to swinstwo w swoim organizmie.Najwidoczniej jestem zbyt glupia.Pozdro.pa

Gość jajniczek
to Twoj parntner jest jakiś dziwny. tego można nabawić się nawet korzystając z tolaety. cholerstwo.

Gość drStanley
Dziewczyny! Skończcie z bzdetami o zarażeniu się w toalecie! Niby jak? Rzęsistek popyla sobie po desce, biegnie po udach i wskakuje do pochwy??? No, chyba, że macie zwyczaj siadania w kałuży czyjegoś moczu - ale wątpię. Rzęsistkiem zakaża się przez stosunek. Jeśli więc Ty jesteś wierna swojemu chłopakowi, to znaczy tylko tyle, że zakaził Cię właśnie ON !!!! On może mieć rzęsistka OD LAT i o tym nawet nie wiedzieć, o ile jego poprzednie dziewczyny się nie badały i nie obiły mu ryja. Żeby zakazić się rzęsistkiem, musi być zachowana ciągłość - pożyczyć od kogoś noszone majtki, podmywać się myjką którąś ktoś się podmywał, używać wspólnych zabawek seksualnych (wibratory, kulki, itp.), chodzić do ginekologa, który nie sterylizuje narzędzi (musiałby ich nawet nie myć, właściwie). Od siadania na desce, nawet nie wiem jak brudnej, nikt się rzęsistkiem nie zakazi. A pomysł, że mężczyźni siadając na desce dotykają sedesu swoim narzędziem zbrodni, tak mnie rozbawił, że oplułem kawą klawiaturę... Przeceniacie nasze gabaryty... Marzenia.... ;) Do Małej Aśki - poszukaj sobie innego chłopaka, bo dotychczasowy jest kretynem. Pozdrawiam!

Gość katarina88
Witam! Też mam problem z tym obrzydliwym rzęsistkiem. Byłam u ginekologa i przepisał mi Metronidazol. Kazał wziąć 8 tabletek na raz, a w następnych dniach po 4 dziennie. No i teraz czuję się beznadziejnie, objawy jakby sie nasiliły, mam nudności, brak apatytu, jestem senna. Czy któraś z Was też miała podobną sytuację?

Gość ewa112
ja też cierpię na to schorzenie i również nie mam pojęcia skąd to się wzięło. leczenie trwa już ponad pół roku i nic, co zrobię badania na czystość to zdechł!!!! ale za dwa dni od nowa to samo. jestem mężatką od trzech lat i nikt z nas się nie zdradza. nie wiem czy j ja zarażam męża czy on mnie a oboje się leczyliśmy i nie wiem co dalej ?

Gość BigMazzi
heh, drStanley (pslekkl@mp.pl), "A pomysł, że mężczyźni siadając na desce dotykają sedesu swoim narzędziem zbrodni, tak mnie rozbawił, że oplułem kawą klawiaturę... Przeceniacie nasze gabaryty... Marzenia.... " - współczuję Ci rozmiaru. Nie chwaląc się - mi się zdarza ;)) - nienawidzę tego w nieznanej toalecie... i tu zaczyna się właśnie problem - czytam, że skoro złapała to moja dziewczyna, to powinienem też poddać się leczeniu. pytanie - czym? czy oprócz "tinidazolum" są inne leki, które powinienem zastosować? czy tinidazolum jest na receptę? pzdr.

Gość lolusa
a moze to on Cie zdradzil i jakas dupa zarazila jego a on Ciebie... jak juz sie bawimy w detektywow... tez to mam... dbam o higienie na maxa, mam slabosc do jogurtow, kefirow i innych tego typu napojow, jednego partnera, nie korzystam z publicznych toalet, wspolnych recznikow czy podobnych rzeczy a mimo to sie zarazilam... i co?... Nic tylko chlopak mogl mnie zarazic...

Gość miskaaaaaaaaaa
hmmm jak mozna sie zarazic rzesistkiem nie siadajac na sedes??? czy sikajac na malysza tez mozna sie zarazic????????? jakim cudem???

Gość JOLCIA1965
RZĘSISTKIEM możesz się zarazić tylko przez kontakt z chorym