Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata 5

czy majac 32 lata moge jeszce zajsc w ciaze

Polecane posty

Gość agata 5

witam wszystkich chcialabym uslyszec wasze zdanie czy wiek 32 lat jest wiekiem odpowiednim na zajscie w ciaze,męcze sie z tymi myslami juz od kilku dni ,gdyz wszystkie moje znajome uwazaja ze powinnam dac sobie spokoj,ze moja sznsa na bycie matka juz minela,no i ze nie zdąze tego dziecko wychowac ,bo za 20 lat bede juz stara- to argumenty moich bliskich ja jednak chcialabym miec dzidziusia,a z roznych przyczyn wczesniej nie moglam.Dookola same mlode matki przyznam sie ze moj mąż tez uważa,ze lepiej dziecka juz nie miec we mnie jednak rodzi sie sprzeciw co wy na to??Czt sluszne sa mije obawy??

Gość no co TY
Agata moja szefowa ma 30 lat i jest w ciąży zdrowej i bez komplikacji. Fakt mówi sie ze powinno się mieć dziecko do 30, ale ja uważam, ze jak kobieta chce to wiek nie jest az tak wazny. Moja mama rodziła mojego najmłodszego brata jak miała 37 lat i urodził się zdrowy chlopiec....A Twoj mąz pewnie sie juz przyzwyczaił do sytuacji ze nie macie dzieci i dlatego nawet o tym nie myśli. Daj sobie sznase......

Gość m_
Ja myślę, że bez problemu - jeśli oczywiście Ty i Twój mąż będziecie pewni, że chcecie być rodzicami. Dobra opieka lekarska, mądry lekarz prowadzący Twoją ciążę -- i będzie dobrze. Dzisiaj medycyna potrafi pomóc także "późnym matkom", bezpiecznie przeprowadzić je przez ciążę -- przecież żyjemy w XXI wieku :) Dzisiaj w TV w programie o ciąży był telefon od kobiety, która swoje kolejne dziecko urodziła mając 48 lat - zdrowiutkie! Są też świetne badania (płatne, ale przecież warto zainwestować) które dadzą Ci pewność, że wszystko jest w porządku. pozdrawiam

Gość m_
Aha, moja Mama urodziła mnie mając 30 lat. A Ty za te 20 lat będziesz miała 52 lata - i wcale nie będziesz "stara", nawet tak nie myśl o sobie.

Gość zadziwiony
ale skodze znowu....niedlugo czas umierac LOL