Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foo Ben

DZIEWCZYNA NIE CHCE BRAĆ TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH !!

Polecane posty

Gość Foo Ben

Nie chce brać i nie potrafię jej przekonać:( Znacie sposób żeby ją do tego namówić ? Powinna je brać bo to jeden z najskuteczniejszych środków zabezpieczających i dodatkowo najwygodniejszy. Zdecydowanie najkorzystniej wychodzi też pod względem finansowym. Dawałem jej wiele argumentów za tabletkami, ale do niej to trafiało. Uparła się i nie wiem co mam z nią zrobić.

Gość terrrra
ale z Ciebie cham!!!taka chemia dziewczyne faszerowac!!jak jest na tyle madra zeby nie brac tabletek to pewnie tez dojdzie do nije ze powinna Ciebie rzucic!!!

Zgadzam się z Terrra, łykanie pigułek to wybór dziewczyny i nie masz prawa tego od niej wymagać. To nie jest \'bezinwazyjna\" metoda antykoncepcyjna.

Gość Foo Ben
Ale czemu? Przecież dużo dziewczyn bierze i są zadowolone. To najlepsze wyjście dla nas. Czułbym się pewnie jeśli ona by brała tab.

Gość dziabąg
Nie masz prawa wymagać by dziewczyna je brała, masz prawo zmienić dziewczyne:)

Matko z ojcem, dużo ludzi pali papierosy i też nic im nie jest, ale tabletki antykoncepcyjne to jest ingerencja w naturalny system hormonalny kobiety. Podwyższają ryzyko grzybicy i raka jajnika bodajże, a niejednokrotnie też obniżają ochotę na seks (co mogę potwierdzić, dlatego już nie biorę :-P ). Jakbyś się czuł gdybyś to Ty miał je łykać z takim ryzykiem?

Gość Palulinka_20
Muszę przyznać rację i Tobie i Twojej dziewczynie. Ja też zrezygnowałam z tabletek ale chyba jednak do nich wrócę. A zrezygnowałam dlatego, że to są hormony i mają duży wpływ na całą gospodarkę hormonalną kobiety. Hamują jajeczkowanie a więc sam widzisz jak ogromny wpływ maja na organizm. Wyobraź sobie, że brałbyś jakiś środek, który hamuje produkcję plemników:) Poza tym nie każda dziewczyna czuje się dobrze po tabletach, może się zmniejszyć ochota na seks. No i są też problmy po odstawieniu. Choć ja wrócę do nich, bo jednak jest to najłatwiejsza i najwygodniejsza metoda. No i skuteczna:)

Gość mvkovovvosod
masz bardzo mądrą dziewczynę. powinieneś się cieszyć, że dokonuje takich wyborów. poza tym to przecież jej ciało i sama o nim decyduje.rozeznaj się w temacie to może zrozumiesz dlaczego ta decyzja jest słuszna.

Gość i bardzo dobrze
masz mądrą dziewczynę. poczytaj na necie więcej na temat skutków ubocznych działania pigułek i może wtedy zrozumiesz jej decyzję. Poza tym to w końcu jej ciało i ona ma prawo robiż z nim co chce. A jeśli nie chce, to ty powinieneś to uszanować!!!

Gość uv
jej decyzja, pytanie tylko czy nie chce brac, bo albo nasłuchała się opowieści ciotek klotek o tym, ze tabletki są be,że się od nich tyje ( a tego pewnie się panicznie boi) albo nie cjhce brać, bo nie, bo po porstu się zaparła.co do tych skutków ubocznych-jak jktoś nie spróbuje, to się nie przekona czy u niego nie wystąpią. u mnie np libido wogóle się nie obnizyło, tak jak miałam ochotę na seks zanim zaczęłam brać tabletki, tak mam w dalszym ciągu, a biorę już tabletki 5 lat. nie narzekam na suchość w pochwie, a tz spotkałam się z takimi opiniami, nie przytyłam, nie mam bólów głowy, i jescze dłuygo mogłabym wymieniać. a co do tego, ze są to hormony-mi te hormony uregulowały cały cykl, bez tabletek to był koszmar, nigdy nie iwedziałam kiedy uderzy okres, do tego był strasznie bolesny zawsze.wobec czego ja jestem całą sobą za tabletkami. do tego jest jescze jedna opcja-może dziweczyna w duchu pragnie dziecka, jakbyście wpadli, byłaby nawet zadowolona.

Gość uv
będę złośliwa, ale napiszę-jak ona jest taka anty-anty, to za chwile będziecie mieli przedszkole :P :P :P

Uv, mnie też tabletki uregulowały cykl i za to im jestem wdzięczna ale mojej siostrze, która nie miała z tym problemów a tabletki brała tylko w celu anty rozwaliły całą gospodarkę hormonalną na jakiś czas. Dlatego ja gdybym miała teraz wybór i tą wiedzę, jaką mam nie zaczynałabym tego w ogóle brać. A już tym bardziej nie wyobrażam sobie, żeby facet mnie do tego zmusił :-P

a możesz uchylić rąbe tajemnicy jak często kochacie się

jeżeli raz w tygodniu czy może jeszce mniej to wam nie są potrzebne tabletki, możecie skorzestać z kalendarzyka, nie deaje 100% bezpieczeństwa przed niechcianymi dziećmi ale jaki daje sposób

Gość biorę tabl. 9 lat nie wiem
czy super wpływają na mój organizm a zmusić nikogo do niczego nie można....!!!!:):):)

czy super wpływają na mój organizm a zmusić nikogo do niczego nie można....!!!!:):):)

Gość Foo Ben
Bardzo ślicznie dziękuję że chciałyście mi wytłumaczyć. Kochamy się często, potrafimy nawet do 3 razy dziennie:) Kalendarzyk to chyba najgorszy wybór bo przedszkola nie chcemy mieć a i lubimy się kochać często:) Wydaje mi się że tabletki są dla nas najlepszym wyjściem i nie bardzo rozumiem dlaczego ona nie chce. Nie wierze również w brednie że branie tabl. jest rakotwórcze i takie tam. Same prezerwatywy kosztują mnie około 80zł miesięcznie, to dużo. Tabletki są znacznie tańsze i wygodniejsze. Skoro ona nie chce brać pigułek (mógłbym się do nich dokładać) to czy mogę kazać dziewczynie żeby zwracała mi za zakup prezerwatyw lub się dokładała ? To chyba by było ok., bo mnie one za dużo kosztują. Po proszę ją chyba o to. Co o tym sądzicie?

Gość teeerra
no ja z moim kochanym dzielimy sie kosztami zakupu prezerwatyw, bo ceny sa duze.Radze pogadac o tym z dziewczyna na pewno sie zgodzi!!powodzenia

Gość wielokropeczka
Ja nie mogę brać żadnych hormonów (w tym pigułek), bo jestem w tzw. grupie podwyższonego ryzyka, tj. moja mama zmarła na raka i lekarz powiedział mi prosto z mostu - że mogę brać ale na własne ryzyko, bo hormony mogą (ale nie muszą) spowodować wystąpienie choroby i u mnie.

Gość Foo Ben
To niesprawiedliwe że tylko ja muszę płacić za prezerwatywy. Jeszcze rozumiem jakbym mógł kupować takie jak chcę, ale ona wymaga żebym kupował bardzo drogie prezerwatywy. Muszą być specjalne i w dodatku bardzo grube, nie liczy się z tym że są niewygodne i nie do końca im nie ufam. Jeżeli ona chce takie, to powinna jakoś częściowo chociaż je finansować? Chyba moje rozumowanie jest słuszne? Szybko by się odechciało jej płacenia. Tabletki to koszt 20-30zł miesięcznie i rozłożone na nas obojga to koszty znascznie mniejsze.

Gość Foo Ben
Wielokropeczka, przecież pigułki nie wywołają raka. To tylko hormony które są obojętne dla organizmu, a takie wykręcanie kota ogonem mi się nie podoba. Jak byłyby takie tab. antykoncepcyjne dla mężczyzn to brałbym je i nie marudził, to nic wielkiego łyknąć codziennie pigułkę. Dla pocieszenia dodam że codziennie biorę witaminy i zawsze o nich pamiętam i nie robie z tego draki.

Gość Foo Ben
Myślę jeszcze nad tym żeby dać jej żelazne ultimatum. Postawić sprawę zdecydowanie i ostro. Powiedzieć że nie chce już więcej zakładać gumek i dać jej czas do np. 1 marca. Niech załatwi sobie pigułki i zacznie zażywać bo po tym terminie ja już nie będę zakładać gumki. Może takie nastraszenie chociaż nie jest w porządku to by poskutkowało ?

Gość spytaj jej po prostu
dlaczego nie chce brać tabl. spróbować przecież może, jeśli będzie się źle czuła zawsze może przerwać...ale TY będziesz musiał to uszanować...!!!

Bardzo dobrze ze nie chce ich brac bo to swinstwo!!I ma swoje skutki uboczne-np. skoro lubicie kochac sie tak czesto a jej libido pod wplywem tabl mogloby sie bardzo obnizyc sam zaczal bys ja blagac ze chcesz wrocic do kondonow:))Uwierz mi ze tabl to PASKUDSTWO!!Wcale nie jest to takie ladne proste i przyjemne!!a przynajmniej do czasu!Za to bardzo dobry pomysl em jest zeby sie dorzuciala do gumek-nie zawsze Ty je musisz miec niech i ona pojdzie czasem do apteki i kupi!To normalne!A tak wogole lepiej wydac 80 zeta na miesiac niz łożyc na dzidziusia juz troche wiecej:)

Gość a co tobie tylko na seksie
zalezy?? moj chlopak cos tam gadal zebym moze brala pigulki, ale juz nie gada, wybor pozostawil mi i jest ok.

Gość XXniwaaaaaaa
człowieku czy ty ją kochasz czy tylko znalazłeś dziewczynę która Ci nie odmawia 3 razy dziennie!!!!!!!!! i po prostu dlatego z nią jestes.....to może poszukaj sobie nowej kobiety ktora już bierze anty ..przyzwyczajona do kosztów i wogóle... bo jak postawisz jej ultimatum to możesz ją stracic...kocham swojego chłopaka i chce za niego wyjsc za mąż ale gdyby mi postawił takie ultimatum to pozegnałabym go od razu..też jestem przeciwniczką anty...a studjowałam biologię wiec coś o tym wiem zresztą wejdz sobie na forum o grzybicach pochwy to ci sie odechce anty bo też możesz dużo zaryzykować po jakimś czasie....jeżeli odrzucisz gumki