Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Poszukuję adresów do następuących osób: Maggie 7000, Maja , Mama Natalki, Ona 24, Siostra 22. Jak ktoś ma niech mi da :D

Ok! No własnie czy chcecie aby tam były numery gg?

pewnie ja chetnie ostatnio tam zagladam. moj numer gg6041051

Gość Sylwia30
Witam serdecznie Po pierwsze to baaardzo dziękuję za zdjecia (miałam 82 wiadomości nie odebrane). Mam nadzieje, ze niebawem bede mogla przeslac Wam zdjecia Kalinki. W czwartek wróciłysmy z wakacji nad morzem, bylysmy w Mrzezynie. Wyjazd generalnie udał sie wysmienicie, droge Kalinka znosła na 5+, szczerze mowiac tego balam sie najbardziej. Niestety mała nie opalila sie bo ja za bardzo balam sie wystawiac ja na słońce, no cóż mamy tak mają. Niestety córcia nie ma jeszcze ząbków, chociaż zaczyna byc widac corac bardziej dolne jedyneczki, no cóż poczekamy zobaczymy... Od wczoraj mamy nowy zachwyt, Kalinka raczkuje, nie wychodzi jej to jeszcze plynnie ale.... pierwsze kroki są. Najwiekszy problem mamy z wieczornym zasypianiem, ktore czasami dochodzi do godziny. Nie chce malej kolysac wieczorem w wozku i prze to troszke sie meczymy. Oczywiscie podam swoje dane do tabelki Sylwia30 01.09.1975 (31 niebawem) Sylwia..........Lubin (dolnoslaskie) niestety nie moge uaktualnic danych malej bo nie wazylam i nie mierzylam. Eli ja bede w Ostrołęce 12-13 08 bedziemy na weselu znajomych, moze i Ty tam bedziesz ? Jeśli chodzi o męża hmmmm od naszego powroty (a nie był on z nami) nie moze sie nacieszyc coreczka i mna. Nawet ten moj nerwus troche zlagodnial. Adam od jakiegos czasu chetniej zajmuje sie mala, mysle, że jest to spowodowane tym, ze Kalinka zaczyna wiecej rozumiec. Pozdrawiam wszystkich no i wracam do pracy

Obawiam się, że się to wszystko nie zmiesci do tablki. nie wiem jak wyjdzie z adresami. zobaczymy.... Na razie zbieram dane. Jak ktroś ma tlen to niech poda tez swój namiar to najwyzej zrobie osobną tablekę z gg ( jesli tam nie wejdzie) i kazdy zainteresowany sobie ją skopiuje. Ale upał. Byłam na spacerze ale juz chyba dzis nie wyjdę. Straszny skwar. Wypowiem sie jeszcze na tematy , które były poruszane gdy mnie nie było... Czapeczka- no niby się upieram aby mały noisł, ma taką cieniuśka i jasną, lekko przyduzą, wiec mu nie powinna mozno przeszkadzac. Ale i tak ją ściąga. Jak siedzi w wózku i jest w cieniu ( zawsze jest pod parasolką) to jak juz uparcie sciąga to mu odpuszczam. Jest gorąco, w głowę mu nie świeci, na pewno mu nie zaszkodzi. Swoją drogą u nas dzis ponad 30 stopni aja widziałam kobietę z wózkiem głębokim i dzieko tak opatluone , ż ego nie było widac i całosc przykryta tym takim ochraniaczem na mrozy. Nie wiem czy to dziecko przezyje dzisiejszy dzien . podejrzewam, że wylądują w szpitalu z udarem cieplnym. Kobieta oczywiście bluzeczk na ramiączka i spódniczka bo przecież jest gorąco! To się powinno karać. Zeym smielsza była i bardziej pyskata to bym jejnagadała. Mam nadzieję, że ktoś jej do rozumu przemówi. Chrupki kukurudziane- Kami zajada zawzięcie juz chyba z 2 miesiące. I bardzo je lubi. Agus 7 pamietam napisałas, że nie dajesz bo uwazasz, że są bardziej wartościowe posiłki. Owszem masz rację ale na takich chrupkach dziecko cwiczy gryzienie. My zajdamy odkąd podpatrzylismy na zdjęciach , że je je Julka Ewci 26i od niej ściągneliśmy :P Zapomniałabym! Pmietacie, kiedys wam pisałam, że mały ma guzek siny w okolicy obojczyka na klatce piersiowej i ze robilismy USG jak miał 2,5 miesiąca. Wtedy kilka osob patrzyło w monitor i nawet nie wiedzili gdzie szukac ;) W koncu ktoś stwierdził, że tłuszczak... W kazdym razie mielismy się nie martwić..Wczoraj byliśmy prywtanie na USG. Doświadczona pani doktor. Diagnoza: ona nie wie co to jets. Mysli, że tłuszczak bo ta to na usg wygląda ale ona ma wątpliwości bo z zewnątrz wygląda jak naczyniak. Ale oczywiście mamy się nie martwić. Jakby nie było 60 złotych zgarnęła. A my jestesmy biedniejsi o 60 zł ale o wiedze bogatsi nie jestesmy.

Czesc dziewczyny, nie pisalam ostatnio, bo jestem strasznie zaganiana ze wzgledu na prace. Moja Nadia raczkowac nie chce za nic, polezy troche na bzuchu i zaczyna stekac. Za to lubi sobie \'pokicac\' nogami po podlozu (oczywiscie tzymana pod pachy). Zabki sa nadal dwa juz od trzech miesiecy, te na gorze jakos sie ni moga przebic. Podaje dane do tabelki: miejscowosc Lublin, moje imie Katarzyna. Kupilismy juz fotelik 9-18 kg, przymierzm sie do spacerowki \"parasolki\". Nadia mowi mam, dada, tata i baba, najczesciej tata, i to pokazujac mezczyzn na zdjeciach w gazecie. Cyc sie juz powoli konczy, Nadia przestaje miec juz taka potrzebe.Niestety przez to budzi sie w nocy, najczesciej kolo 4. Chetnie poogladalabym zdjecia waszych pociech, ale jakos mi nie przysylacie (k.sokolowska@mailcity.com).

celebre - mieszkam w dzielnicy Katowic, tak autobusem z 30 min od centrum , jeśli będzisz miała ochotę mnie odwiedzić to daj znać to się umówimy. eli -sprawdziła ale nie mam takich adresów A ja jestem za nr gg !!! eli - może i faktycznie dziecie uczą się gryzienia na chrupkach !!! A jakie wy dajecie ? Jakieś zwykłe czy są jakieś specjalne ? Dzisiaj nic już więcej nie wymyślę !!! pozdr

Sylwia jak miło że wróciłaś.Ja przez 4 lata jeździłam do Mrzeżyna, ale to było dawno.Ciekawe czy się coś zmieniło. Eli to tak czasem jest z prywatnym lekarzem.Ja jak poszłam z Małym do alergologa prywatnie to się dowiedziałam że mam zrobić furę badań prywatnych i iść prywatnie do dermatologa, bo ona bez konsultacji nic nie może zrobić.Ja też jestem za numerami gg. Agus ja daje Stefankowi zwykłe flipsy kukurydziane.Teraz kupiłam jakieś z 20% gratisem i są grubsze i dłuższe. Ide spać dziewczyny bo mój Szkrabek lula już dwie godziny(chodzi spać tak późno ostatnio, bo idziemy na spacery popołudniami i wracamy dopiero ok.21).Spokojnej nocki Wam życzę i wreszcie tego upragnionego wyspania się, bo też o tym marzę.

Sprawdzam Nick ……………………data urodzenia..(wiek)..imię…….miasto…………..adres e-mail …………………………nr gg · Eli 🌻..............19.08.1979 (27)…Ania…………….Ostrołęka…….anna.lub@wp.p……………………….1614418

Sprawdzam · Eli 🌻..............19.08.1979 (27)… Ostrołęka…….anna.lub@wp.pl…………………………1614418

Gość asia_20
Czesc dziewczyny dostałam maila że nie bywam na forum i takie tam niestety nie mam internetu i mogę coś npisać jak jestem u rodzicówn albo u teściów:( Dane małego podałam jakiś czas temu nadal są aktualne a moje to: Joanna 13.09.1985 Kraków gg 6246845 Lece bo biore małego na basen wczoraj bardzo mu sie podobało:) na razie !!! Aha i nie wyrzucajcie mnie z forum ja po prostu nie mam jak uczestniczyć w nim codziennie papa

Asia 20 nikt Cię nie wyrzuca. To miała być raczej zachęta o uczestniczenia w forum. Przepraszam jesli tak to odebrałas. dzięki za dane. :) Pozdrawiam.

Gość frezja73
Eli, Odzywam sie tak jak napisalas w emailu, Swoich danych nie podaje bo to zbedne. jestem najstarsza, to wszystko. Natomiast jesli chodzi o Konradka to nie mam nowych danych do tabelki, jak skonczyl siedem miesiecy mial dwa zabki i tak zostalo do teraz (ma osiem i poł) i nie mam aktualnej wagi Laura nazywasz sie identycznie jak ja:)) tzn. moje panienskie nazwisko:)) Jestem w pracy, ale wypowiem sie na kilka tematow ktore poruszacie. Moje dziecko dostaje chrupki od jakis 2- 3 miesiecy i swietnie sobie z nimi radzi. Pewnie ze sa lepsze rzeczy do jedzenia, ale przez to tak jak pisala ktoras z Was, uczy sie gryzc itd. weszlismy juz nawet na dalszy etap bo od miesiaca daje mu rowniez miskopty i skorki od chlebka czasem, bo tychcze jednak sie obawiam. Swietnie raczkuje i stoi sam na nozkach trzymajac sie czegos, ostatnio nawet puszcza jedna raczke. Nie chce zagniewac niektorych z Was. ale mysle ze to brak chodzika. Mysle ze tak jest bo moja starsza corka miala chodzik i zdecydowanie wolniej jej to szlo. Spacerowke mamy super, ale byla strasznie droga, poprostu zainwestowalismy. Taka mi sie marzyla i rzeczywiscie super sie sprawdza. Kulki sensoryczne baaardzo polecam, szczegolnie te ktore mamy, a ktorych nie widzialam na zadnym przyslanym linku, okragle i kazda kulka wydaje inny dzwiek. Mysle ze to dzieki nim rowniez konradek zacal coraz smielej i ciekawiej maszerowac. Kazda ma w srodku inna rzecz- jedna mini groszki, druga kuleczki, trzecia jakby mini perkusje-nie wiem jak to okreslic. Ale mamy tez cos jakby mini pilki nozne, byly tanie a konrad tez je uwielbia. mieciutkie i fajnie sue tocza. slimak z fisher price tez zaczyna ise sprawdzac. Tym ktorzy przysylaja zdjecia serdeczne dzieki, sliczne dzieci. pozdrawiam w kolejny upalny dzien.

Eli frezja ma po czesci racji z tymi danymi, chyba sie troche z tym rozpedzilysmy. ja proponuje, zeby w tabelce tylko gg numer byl wiek i miasto. rozni ludzie kreca sie po internecie i nigdy nic nie wiadomo. jak uwazasz?

No to niech się pozostałe osoby wypowiedzą. Czy chcecie tabelkę i co ma się tam znaleźć? A może zrobię tabelkę i rozęślę kazdej z was nie umieszaczjąc jej na stroie? kazda będzie miała własna i zrobi z nią co zechce. Jak sądzicie? Czekam na jakis odzew.

ja mysle, ze to bedzie rozsadne, jesli tylko my dla siebe bedziemy mialy tabelke.

Dziewczyny roześlę wam teraz tą tabelkę na wasze skrzynki i bedzie po kłopocie. Każda będzie miała swoją :) Każda sobie usunie co chce , dopisze co chce i zrobi kwiatka gdzie chce :D Myslę, że wszystkie będziemy zadowolone. Troszkę danych tam brakuje. Tyle udało mi się zebrac.

Gość Sylwia30
Eli ja tez tak uważam:) Dziewczyny czy słyszałyście cos o słodzeniu herbatek miodem? Dziadzio Kalinki kupil ostatnio takowy ale nie wiem czy moge jej juz serwowac.

Wysłałałam do tych sposód was których adresy miałam. Z osob pojawiajacych się na forum nie wysłalam tylko do Ona 24 poniewaz nie miałam adresu. Ona 24 gdybys chciała dostac tabelkę a nie chcesz ujawniac tu swojego adresu napisz do mnie anna.lub@wp.pl to Ci tez wyslę. To samo zdanie kieruje do innych osób , których adresu nie miałam . Mam nadzieję, że nie narobiłam byków. Może teraz wreszcie zasypiemy sobie skrzynki pięknymi zdjeciami jeszcze piękniejszych dzieciaczków. :D Pozdrawiam

Sylwia 30 ja bym z tym miodem uważała. Oczywiście możesz spróbowac ale miód jest bardzo alergizujący. Niestety nie wiem od kiedy można wprowadzac miód do dity dziecka. Przypuszczam, że od roku. Sylwia ja na tym weselu nie będe ale jak będziecie i będziecie mieli czas to chętnie sie z wami spotkam i osobiście sobie małą obejrzymy co by Kamil mógł sobie pannę popodrywać ;)

Gość frezja73
absolutnie miod jest zakazany co najmniej do roku. moja siostra dawala swojemu malemu, a potem zaraz trafilia na jakis straszny artykul. wiem ze to naprawde moze byc nebezoieczne, a nawet byly przypadki tragiczne. jest tez cos chyba w ksiazce pierwszy rok z zycia dziecka

Gość celebre 23
dziekuje za tabelke, jestem za zeby nie umieszczac do wiadomosci publicznej. a miód do roku czasu jest nie wskazany , iwec sie zagdzam z poprzeniczkami. uciekam bo idziemy na urodzinki koleżanki.pozdrawiam

Ewunia 21 napisałas niedawno, że kupujesz zwykłą kaszkę ryżową. Jak Ty ją później przygotowujesz? Może spróbujemy się spotkac na czacie? Proponuję w PONIEDZIAŁEK O 21.30 w pokoju założonym przez Tygrysicę http://www.polchat.pl/chat/?room=Dzidzie+z+pazdziernika+2005. Może tym razem będzie nas wiecej?

Eli mnie raczej na chacie o tej porze nie będzie, bo ze spaceru wracamy dopiero o 21.Ja ewentualnie dołonczyłabym o 22. Więcej się nie rozpisze bo bardzo boli mnie dziś głowa i się źle czuje.Pozdrawiam Was i do zobaczenia jutro, bo my prawdopodobnie nigdzie nie jedziemy bo męża bardzo boli ząb.Papa.

Gość ania 30
Eli jeżeli dziewczyny w większości są za tym żeby tabelka była tylko dla naszej informacji to moze rzeczywiscie niech tak zostanie gdyby ktoś chciał jakoś to wykorzystać to póżniej byłoby już za póżno w końcu nie wiadomo kto nas czyta.Nie pamietam która z dziewczyn kiedyś pisała o tym wykorzystywaniu zdjęć dzieci w inter. przez psoby postronne.Wkażdym razie Eli dziękuję ci za tabelkę która przeslalas i za swoj czas który poświęciłaś żeby ją przygotować,wiem że miałaś dobre chęci. Sylwia ja też bym miodu nie ryzykowała podawać,dzieci czym pozniej poznaja slodki smak tym lepiej dla nich i dla ich zębów. Udanego wekendu-baj.

Hej!! Eli dzieki za przeslanie tabelki:) A u nas nadal cisza jesli chodzi o zabki:( na weekend jak juz pisalam mam siostre z malym wczoraj wsadzilismy ich do baseniku i pluskali sie na balkonie,malym sie bardzo podobalo oczywiscie ciagna sie za kazda czesc cialka:))i wkladaja paluszki do oka:))przegaduja sie nawzajem i usmiechaja do siebie,a maly Maksiu chodzi na calego,uparcie wstaje i chce chodzic:)fajne takie male bąble jak razem broja:))dzisiaj wsadzilam malego samego do baseniku i minka powazna wcale nie mial checi samemu na zabawe. Musze Wam powiedziec,ze wczoraj troche sie posprzeczalam z mezem ze nie pomaga mi przy malym ostatnimi czasy i ciagle ma wymowki,nie gadalismy do siebie caly wieczor,a dzisiaj rano ja pieklam rogaliki a moj maz ubral malego,powiedzial zebym nasmarowala go kremikiem i poszedl z nim na zakupy i spacerek i tak mu sie spodobalo ze powiedzial ze bedzie chodzic z nim zebym ja mogla sobie odpoczac i zajac sie soba:))no i w sumie potrzebowalam tego od razu weszlam do wanny:)) uciekam konczyc obiadek:))

Nie ma senu juz dyskutowac o tym czy tabelkę zamieszczac na stronie czy nie bo przeciez juz napisałam ze tylko wam wyslę wiec chyba juz nie ma sensu do tego wracac. A o tych zdje ciach Aniu 30 to ja pisałam :) tzn linki do artykułów wam podałam :)

Mój maluch dzisiaj zjadł trochę zupki pomidorowej z ryżem ze słoiczka która nie była już papką i wcale mu to nie przeszkadzało. A ryż po prostu łykał. A chrupki już miałam dzisiaj kupić, ale w końcu zapomniałam . Postaram się być w poniedziałek na czacie i mam nadzieję że Sebek szybko zaśnie. Eli -dzięki za przesłanie tabelki. Dla mnie najważniejsze są Wasze imiona bo szczerze mówiąc trochę się czasami gubiłam . I nawet to dotyczyło emaili od Ciebie. A teraz mogę sobie sprawdzić czy mam Was wszystkie i zacznę wysyłać zdjęcia !!! pozdr

Gość Ona 24
cd Strona Laury na bobasach jest nadal aktualna i za chwile dodam nowe zdjecia.. Za tabelke dziekuje, ale niezbyt wiem kto jest, co i jak, wiec na wiele mi sie to niezda.. Poprosilabym o jakies rady mamus odnosnie lotu samolotem i jak to wyglada z niemowleciem? mam wziasc siedzonko samochodowe?? itd.. Laura juz ladnie raczkuje i kleczy, podciaga sie do gory..Widac to racja z tym, ze dzeicki szcuplejsze wczesniej wystartowuja do raczkowania i chodzenia ;) Juz teraz ma smak mojego meza-- wszystko co slodkie ja rajcuje, ze hejj.. :) Nie jada na razie zadnych zup, bo chcialam najpierw wprowadzic ich skladniki w prostej postaci..zadnej wiekszej reakcji alergicznej w ostatnim czasie nie zauwazylam, ale nadal jedziemy na mleku HA i sinlacu.. Smakuje jej bardzo gruszka, sliwka i jablko, troche mniej morele .. wkrotce dolacza banany i owoce typu truskawki z porzeczka-- na sloiku pisze ze od 6 m-ca zycia.. Dania przygotowuje w miare mozliwosci sama, bo tylko np. domiksowuje szpinak ze sloiczka czy inny dodatek, ale kartofle i miesko sama gotuje. Czasem daje jej jeszcze piersi, ale to juz koncowka.. pokarm coraz bardziej zanika.. Zycze wszystkim mamusiom milego wieczoru i przyjemnej nocy!