Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

eli -trzeba było się jej zapytać a jaka jest różnica , bo dla mnie żadna. A dzisiaj specjalnie położyłam małego we śpiworku także rano ci powiem jak minęła noc. eli - kupiłam miśkopty ale chyba na jednej paczce się skończy bo strasznie drogie, zaraz porównam skład bo kupiłam też zwykłe biszkopty. w jednych zwykłych są jajka, a w drugich pasteryzowana masa jajowa. Nie wiem co lepsze bo w miśkoptach tego nie ma. eli jeśli ja będę robiła album i chcecie mieć go na płytce , to nie wiem czy każdej robić osobno czyli każde dziecko dostanie tylko swoją płytkę i wtedy można przysłać dużo zdjęć. Czy np po kolei każde dziecko np wg daty przyjścia na świat i potem zdjęcie z każdego miesiąć albo jakieś fajne np pierwszy ząb, zupka itp itd czyli wszystkie dzieci razem ale wtedy ograniczymy ilość zdjęć. Chciałabym żebyście napisały też komentarz do każdego zdjęcia, jeśli chcecie żeby był tam jakiś zamieszczony albo tytuujcie zdjęcie. Może w macie jakieś pomysły. I wypowidzcie się na ten temat. a miło mi bardzo słyszeć jak mnie chwalą, ale najbardziej cieszę się że moja praca się podoba i będzie fajną pamiątką dla naszych dzieci. I nie mogę się doczekać twojego albumu!!! Żeby już było jutro !!!! eli - to ja z nowościami jedzonka jestem daleko za murzynami , jak przeczytałam twoje menu to ja na serio jestem daleko. Ale pomału wszystko nadrobimy.

Agus a co jada twój Sebek? Ja tak urozmaiciłam jedzenia odkąd zmniejszykam ilośc zakupowanych słoiczków w celach oszczędnościowych. W kocnu cos musiał jesc to zaczęłąm myślec co by tu zrobić. Poza tym juz można wprowadzac gluten i to ułatwiło bardzo spawę :) Poczytaj sobie te przepisy w ksiązce kucharskiej którą wysyłałam. Tam jest duzo fajnych pomysłów Agus nie wiem czy zobaczys z jutro album bo widzisz ile osob jeszcze zdjęc nie przysłało. A większosc z tych wymienionych zarzeka sie , że zaraz wysle wiec będe czekać. Odnosnie albumu to myslę, ze zrobić jeden z naszymi wszystkimi dzieciakam. Jakbys tak miała dla kazdej z osobna robic to byś sie przy komputerze zestarzała :D A jak myślą inne mamy? To co , mozna juz przygotowac zdjęcia Agus? Powiedz jakie mają byc. Takie jak wczesniej proponowałam z róznego okresu rozwoju? O ile ? Moze uzgodnijmy już cos.

Sebek pije dwa razy dziennie melko z kleikiem, raz kaszkę na gęsto aale sinlac, zupke ze słoiczka i połowę deserku . w sumie to b mało. zaraz sięgam do tej książki, bo zdałam sobie sprawę że mogłabym tez troche zaoszczedzić tylko u nie krucho z czasem. Ja myślę że najlepiej przysłać albo zdjęcie z każdego miesiąca czyli byłoby tych zdjęć 12. Dlatego album dostałybyście dopiero po roczku żeby mogło być tam ujęte zdjęcie z roczku. Dodatkowo zdjęcie z chrztu i roczku w kościele - oczywiście która chce + pierwsze święta bożego narodzenia i święta wielkanocne. Albo niech to będą zdjęcia z ważnych wydarzeń z zaznaczeniem daty np pierwsza jazda wózkiem ,autem , kąpielitp itd Tylko ja myślę żeby nikomu sie nie pomieszało to będą dzieci po kolei czyli np dziecko eli - wszystkie zdjęcia opisane , a potem nasepne.

I ja myślę że każda może tu mieć swoje zdanie, czyli nie wszystkie muszą być tak samo. Wtedy ten album bedzie różnorodny. tylko wtedy określimy mx ilośc zdjęć.

Agus słyszałam własnie o tym \" roczku w kościele\" i podobne ( nie wiem czy to prawda) robi się to tylko na południu- głównie na śląsku. U mnie nie ma takiej tradycji ale urodzilam się na śląsku ( tak jak mój ojciec) i wiem od niego, że tam jest to tradycją. Mój Kamil nie chce pić mleka dlatego wprowadziłam twaróg, jogurt ( ale zapomniałam o nim - dostał tylko raz, właśnie mi sie przypomniał :) ) ser żółty i męcze go codziennie kaszkami któych on nie lubi.

i każde dziecko może się rozpoczynać od zdjęcia i tekstu który miało w tym pierwszym albumie. Ale jestem chętna do zmian czyli każda może mi napisać co chciałby tam mieć zawarte, jak napisane , może przysłać muzyczkę , jaka kolejnośc zdjęć, jak podpisane zdjęcia , może jakiś komentarz, zdjęcia z dziadkami , wujkami, ciociami ,chrzestnymi i najważniejsze rodzicami i rodzeństwm. Fajnie już to widzę. Czyli każda z was miałaby w tym udział, a ja bym to tylko połączyła i obrobiła i w końcu wysłała. !!!! Tylko każda musiałaby to sobie przemyśleć, wysłać zdjęcia na razie te które ma, potem po roczku dosłałaby kolejne i napisać mi w emailu plan swojego pokazu. Super ten album byłby niepowtarzalny bo każdy miałby inaczej opisane swoje dziecko. A oczywiście przecież wy mamusie najlepiej znacie swoje dzieci. I poza tym nie każda dysponuje takimi zdjęciami np chrztu czy roczku, albo innymi. eli - no właśnie ja będę robiła roczek w kościele, ale to wygląda tak że cała msza jest za dziecko, a po mszy ksiądz woła przed ołtarz na błogosławieństwo i to wszystko. A o zdjęcia z roczku to chodzi mi o kościół ale też np zdjęcie przy torcie z jedną świeczką.

ale się podjarałam tym pomysłem , że teraz będę was prosić żebym to ja go mogła zrobić !!!!!

Agus ja też! Własnie wybiram zdjęcia i mam ogromny dylemat bo zdjec jest chyba z tysiąc ( naprawdę) a jedno ładniejsze od drugiego...

Agus zastanów sie nad ilością zdjęc bo ja się nie potrafię ograniczić to może ty mnie pohamuj co? ;)

ja myślę że jakieś20, 30 bo to będzie strasznie długie. Ale chciałabym żeby inne dziewczyny też się wypowiedziały czy zgadzają się żebym to ja robiła ten albumik

a co do ilości, to ja myślę że niech wypowiedzą się osoby które wezmą w tym udział, niech się zastanowią i wtedy jak będę wiedziała ile nas będzie to zdecydujemy ile tych zdjęć ma być. Eli a ty jużmasz koncepcję swojej części ?

Nie mam. Pomyslę. Ale chyba w duzej mierze zdam się na Ciebie bo to co zrobiłas w pierwszej było bardzo dobre. Ja bym tak nie wymyśliła fajnie. Ale jeszcze pomyślę. Ps to żesmy sobie z forum gg albo czata zrobiły ;)

no chyba czat. Dziewczyny czy bierzecie udział w konkursach internetowych, bo ja biorę od jakiegoś czasu ale jak dotąd to nic nie wygrałam.

Dziewczyny a gdzie wy wszystkie jestescie? Ja tez biorę udział i tez nic nie wygralam. Ale można trafi c na cos fajnego i np zamówić jakąs darmowa ksiązkę o żywieniu albo dostawac darmowe probki. Agus chyba cała strona nasza ;) ps masz wyłączone gg?

Gość sylmag
Niestety nie obejrzałam albumu dostałam 19 maili ale bez załączników chyba mam pecha może jeszcze któraś z Was sie pokusi i mi wyśle byłbym wdzięczna pozdrawiam

Agus ja myślałam że będą pomieszane fotki tzn. jakaś okazja lub miesiąc i fotki wszystkich dzieciaczków i jakieś podpisy ewentualnie. Jeśli będziesz potrzebować na tło jakieś ładne tapety to pisz do mnie bo ja służe pomocą. Do zobaczenia jutro.

Ja tez jestem za,zeby agus zrobila albumi,ja myslalam max 20 fotek bo to i tak sporo,no i jeden wspolny a nie kazdy osobno.

dziewczyny tylko zdecydujcie czy fotki mają być pomieszane, czyli np 1 miesiąc, potem drugi. Czy po kolei każde dziecko ?

Myślę, że Agys miałaś dobry pomysł i można by zrobić takie np działy jak ( teraz sobie głośno myślę) : *Urodziłem/am się * Mam miesiąc * Mam 2 miesiące itd.. * Mój chrzest * Moja pierwsza kąpiel * Mój pierwszy dorosly posiłek * Mój pierszy zabek * Moja pierwsza przygoda * Moja śmieszne minki * Ja i moja rodzina * Moje urodzinki Problem na pewno będzie taki, że nie wszystkei dziewczyny będa miały zdjęcia do kazdej okazji a szkoda. I nie wiem czy taki by wypalił. Hmmm. Jeszcze pomyślę.

moja sąsiadka daje kisiel z papierka (ale ten gotoway) morelowy i malinowy synkowi 11 mcz-nemu i nic mu nie jest rzekomo. Eli tez bym wybrala ten album ze wzg na to że w środku jest bawełna a nie polarek. U nas z drzemkami tez porażka, pada przed południem raz a potem to zalezy jak mu się spodoba, ostatnio usnął po południu późno bo o 18.30 myślałam że wstanie za godzinke na kąpiel i kaszkę a ten spryciarz spał do 22 by potem paść o 23. Także ruski cyrk. Ja też samouk, bawiłam się power pointem jak mąż miał firmę budowlaną założoną to mu taki zarcik chciałam zrobić i reklamę tej firmy w postaci prezentacji zrobiłam. Ale się uśmiał :) jokas - lacid bym Olivierowi popodawała przynajmniej z 3 dni jezeli to jakiś wirus albo bakteria to powinno pomóc na układ pokarmowy albo lacidofil rozpuszczany w płynie.

odnośnie albumu to w sumie jezeli każda ma nad swoją częścią pogłówkowac to ja zrobić moge część sama o Adulku i przesłać do dołączenia Agus, no chyba że ustalimy że bedzie pomieszane to prześlę zdjecia i w sumie tak jak tygrysicaa jestem właśnie za tą opcją - mix, tak będzie bardziej interesująco do oglądania i porównania maluchów - ich minek itp. a tak jedno dziecko po drugim to obawiam się że najczęsciej do swoich maluchów bysmy zagladały.

Ja tez jestem za opcją MIX :) Podzielam zdanie przedmówczyni w tej kwestii :)

eli chodziło mi o śpiworek a nie o album ale na pewno się kapnęłaś ;)

Thefly a wiesz, ze nie wiem? W którym momencie chodizło Ci o spiworek bo się nie dogadałyśmy. ja myślałam o albumie oczywiście! :D

Czytam twoją wypowiedz 3 razy i jesli chodizło Ci w niej o śpiworek to tak to zaszyfrowałas ze nadal tego nie widzę :D

Gość sylmag
Jak mozecie wyslijcie mi jeszcze raz albumik pozdrawiam