Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

megi - ale fajnie że masz ntv , ja niestety albo i stety mam kablówkę , i oglądam tvn style , jest tam fajny program mamo już jestem. Ale programów dla małego jeszcze nie szukałam , bo on patrzy przez chwilkę i najbardziej interesuja go reklamy. dota - ale miałaś przeżycie i życzę żeby to nie była choroba lokomocyjna !!! Zuziu- 100 latek , dużo zdrówka i samych szczęśliwych dni życzy Sebuś z mamusią

Zuziu 🌻 spóźnione ale bardzo szczere życzenia z okazji skończenia roczku i przestania bycia niemowlaczkiem ! Zyczę Ci mnóstwa radości i powodów do usmiechu przez całe zycie :) 🌻 No to juz wszystkie dzieci u nas skończyły roczek :) Ciekawe czy za rok tez będzie istaniało forum i bedą kolejne życzenia.... U mnie 4-ty dzien odchudzania. Idzie mi chyba nienajgorzej :) Thefly a wiesz, że taka dieta oczyszczajaca jest bardzo trudna? Sama się do niej nie raz przymierzałam ale nie dałam rady. Raz za to zrobiłam sobie jeden dzien głodówki i zyłam tylko na wodzie mineralnej. Wypiłam jej kilka litrów . Było cięzko ale udało się i czułam się po niej swietnie- taka lekka... Mój Kamil ma jedną albo dwie drzemki w zaleznosci od dnia. Teraz jest bardzo rozregulowany bo pracujemy z męzem na zmiany i jeśli np któres z nas ma wolne albo na drugą zmiane to spimy z nim do 7-8 a jak idziemy oboje do pracy to on wstaje razem z nami o 5-tej. zasypianie nocne tez wiec wygląda równie- raz o 19 a raz o 21. Drzemki tez zatraciły całkowicie regularnośc. Nienawidze takiego trybu zycia.

no właśnie Pawła też nie interesował telewizor, ale te bajki są rewelacyjne i je uwielbia. co do Twojej przygody Dota to współczuję choć ja wyznaję zasadę że nigdy nie wypinam dziecka w aucie, z drugiej strony są sytuacje w któych dopiero w chwili ich zaistnienia reagujemy tak a nie inaczej. Szkoda gdyby miał chorbę lokomocyjną bo to dziadostow jest uciążliwe, miejmy nadzieję że to jednak katar. Pa

❤️zuziu wszystkiego naj, usmiechu na codzien i duzo radosci🌼 Dota, ale mialas prezycie. My tez mamy zasade, ze nie wypinamy malego tylko ja sie przesiadam i staram sie go uspokoic. Inaczej jest kiedy sie samemu jedzie, wowczas nie wiem co bym zrobila. U nas noce nieprzesane, ale za to poawily sie dwa kolejne zeby, czyli mamy teraz 10 zabkow i kolejne ida. Pogoda pod psem, zimno , wietrznie i szaro brrrr.

Ale pogoda !!! Widzę że ostatnio ja się tu udzielam , ale jakoś tak weszło mi to w nawyk że jak mały zasypia mam chwilę dla siebie i mogę z nią zrobić co zechcę.I właśnie to robię !

no właśnie wszystko pięknie, ja też nie wypinam małego, ale co zrobić jak on się dławi, histeryzuje, a ja prowadzę?? na przednie siedzenie nie da się przypiąć, bo brakuje mi odrobinę pasa, a przypięcie byle jak to jak żadne:( taj jak pisałam, na szczęście moja dzielnica to taka, gdzie asfalt po 17 zwijają i dałam radę dojechać, a opisałam wam moją \"przygodę\" dla ostrzeżenia, że tak się może stać. Ja często jeżdzę sama z małym i nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogę mieć taki problem. Teraz już myślimy zmężem nad planem awaryjnym:) a pogada, ech... szkoda gadać mały wściekły, bo katar, a poza tym już 6 dni na spacerze nie był, bo ciągle leje:(

czec dziewczyny, wybaczcie ja tylko na chwilę z pytaniem-jak jest u was z myciem zabków dzieciom? Myjecie juz pastą? bo ja ciagle woda i do tego niezbyt dokładne te szczotkowanie... Jula namietnie otwiera buzię a po parunastu sekundach zamyka na amen i finito mycia zebów. a w parenaście sekund to ja ledwo tą szczoteczka do wszytskich zębisk dotknę albo to nawet nie;(

Ewcia u nas wygląda to identycznie. Tez bez pasty i szybko i niedokładnie bo maly szybko zamyka buzię. W dodatku jak jestem w pracy to nikt nie pilnuje tego mysica zębów wiec myte ma tylko jak ja jestem w domu. A i tak mi się czsem zapomni.... Mały robi dobre kupy, dobrze spi i ma duzy apetyt. Teraz muszę tylko dojsc co było przyczyną.... Czyli układanka z tysiaca puzli ;) Cwaniak nauczył się włączac i wyłączac telewizor. Podchodzi włącza , siada sobie i ogląda ;) Potem wstaje i wyłącza. To samo robi u dziadków i wyłącza dziadkowi mecz w połowie :D Jak wyłączy to rozkłada rączki, podnosi ramionka i mówi \"ma\" co znaczy , że nie ma :) W ogóle fajny z niego dzieciak. Wszystko w mig łapie , szybko się uczy. Jak zrobi kupę to pokazuje mi palcem na pieluszkę . Jak pytam gdzie kupa to tez pokazuje na pieluchę ( nawet gdy tam jej nie ma ;) ) Na nocnik jednak niespacjelnie chce siadac :( Ale dopiero zaczynam go uczyc bo zrobilismy sobie w tych naukach dużą przerwę.

Gość celebre 23
Ewcia m y juz pasta myjemy, co prawda nie trwa to długo ale myjemy codziennie, najgorzej jest u gory z ząbkami bo nie myje chetnie a te na dole to mozna szczotkować aż się odechce.Past mamy z firmy Weleda bardzo dobra firma tu na rynku niemieckim. a u nas pozatym nic ciekawego, Laura jest grzeczniuka, nauczyła się że jak spac to spac, tzn, jak ją kładęi nawet jak jej się spać nie chce to zamyka oczka jak słyszy hasło idziemy spac. nocki przespane codziennie, spimy do przed 10, wczoraj do 11, no jest dobrze, Laura wogóle jak ząbkuje to nie marudzi także u nas to jest raczej ogólnie bez krzyku lub marudzen. ale nie zapeszać...oby tak zostało. a 14.11 lecimy znowu do Polski na moją obronę, więc jakieś 2 tyg mnie nie będzie. Spóznione ale szczere życzenia urodzinkowe dla Zuzi od Laury i Celebre Dota bardzo współczuje przeżycia, oby nigdy więcej podobnych sytuacji, mówi się że w takich momentach trzeba zachować się spokojnie bo dziecko wtedy też jest niespokojne i czuje atmosfere, ale ludzie nie da się inaczej jakpanika, ja to niewiem jakbym zareagowała, ale ze mnie to panikara więc....

Agus dobrze, że robisz rozeznanie w sprawie wózka bo i my będziemy kupować na wiosnę i też chcę coś do 500zł także jak coś fajnego znajdziesz albo zdecydujesz się to daj znać. delphi - telewizję włączam oczywiscie również ale małego pociągają tylko reklamy i końcówki programów z muzyczką i lecącymi literkami nawet teletubisie nie są w stanie na dłużej go zająć ani mamusi serial przy którym notabene, najlepiej jest Adusiowi przeszkadzać czyli włączać wszystkie muzyczki w zabawkach i szurać pudłami krzesłami itp :) Mały śpi tak jak twoja panna dwa razy co mnie cieszy bo to 2 chwile wolności mamy :D Zamiast kciuka upodobał sobie smoczka i chociaż wiem, że to niby już ta pora do oduczania to tak mi go szkoda przez te wyrzynające zębule, że mu nie zabieram ani na noc ani w dzień jak czasem gdzieś go znajdzie i do buzi wsunie. Megji - o tak przyznaję, że z dwójką na pewno jest ostra jazda bez trzymanki bo ja z samym Adulem czasem się czuję jak na karuzeli. A już w ogóle order ode mnie dla mam, które przy dwójce pracują sprzątają i gotują i jeszcze chodzą uśmiechnięte zawsze Dota - ależ miałaś przeżycie, a samym pasem nie mogłaś go przypiąć bez fotelika na siedzieniu pasażera obok ciebie ? Eli - tak wiem, że ta dieta wymaga poświęcenia, wybieram jej najlżejszą wersję wg Tombaka a motywacją dla mnie jest moja 60-letnia ciocia, która powaznie chorowała a po rzetelnym oczyszczeniu wróciła do pełni sił, mało tego wygląda o lata młodziej i tryska energią. Na razie wcinam sam ząbek czosnku na noc, 2 godz po jedzeniu przez 14 dni. A ty jaką dietę stosujesz teraz? A propos ja od tego czasu głodowania przy karmieniu piersią przytyłam 10kg o zgrozo. Ewcia26 - zęby myjemy jak nam się przypomni (staram się 2 razy dziennie) silikonowa nakładką z wodą, równiez w tempie błyskawicznym bo nie za bardzo lubi Adulo gmeranie w jego buzi. Wszystkim zakatarzonym życzę zdrówka, my dziś na szczepionkę się wybieramy. A zdjęcia z wesela wam wyślę jak mi Młoda prześle bo te co jarobiłam to mnie na nich nie ma albo są ciemne bardzo. W ogóle opuściłam się z robieniem zdjeć Adulowi bo jakoś tak zapominam o tym.

i jeszcze historia ku przestrodze aczkolwiek chyba juz nie ma tak naiwnych ludzi mój dziadek zapalony kierowca z 45 stażem niestety postanowił zakończyć jazdę ze wzg na wiek i opłaty i sprzedać malucha na giełdzie. Tak to przeżywał, że sprzedał go pierwszemu lepszemu chłopakowi, który dane podał z głowy a nr dowodu obiecał, że poda telefonicznie bo nie pamięta. Biedny dziadziunio wziął pieniadze oddał swoje dokumenty podpisał umowę i czekał. No i się nie doczekał więc ja dzwoniłam do tego chłopaka, bo bez nr dow nie mozna go wyrejestrować. Odbierał tel rzekomo brat nabywcy, który zwodził mnie, że nie ma tamtego w domu i poda później. Sprawa zaczęła nabierać rumieńców bo do dziadka wpadła dwa razy policja (o 2 w nocy !!! ) informując, że ten samochód stoi rozbity na kracach naszego miasta. Ale, że dziadek pokazywał tą umowę kupna-sprzedaży to policja odjeżdżała. W końcu dziadek z moim mężem wybrali się do tego kolesia do domu spisać brakujące dane i ustalić o co chodzi. Jakież było ich zdziwienie a raczej rodziny tego chłopaka (którego nie było w tym czasie nie było w domu) gdy okazało się, że ten łepek ma 15 lat i podał dane swojego rodzonego brata. Reszty tej historii nie opisuję już tu na forum bo tylko chcę wam powiedziec, że ludziom ufać nie warto. O czym w przykry sposób przekonał się mój stary bezbronny dziadek. A co miał w głowie ten chłopak, że tak zniszczył ten samochód za który sam zapłacił, nie wiem, naprawdę nie wiem co mają w głowie dzisiejsze dzieciaki. Dziadek tyle pracy w niego wkładał non stop coś przy nim grzebał ulepszał i łzy miał w oczach jak zoabczył co z tego zostało - złom po prostu złom. Jakoś pechowo z tymi samochodami u nas ostatnio, bo u nas przecież się włamywali, teściowi ukradli i porozbijali a teraz dziadkowi zapłacili i porozbijali.

Najpier się pochwalę, że mój synek chodiz juz na całego :D a teraz zabieram się za czytanie waszych wypocin ;)

Ja mam spacerówkę Tako (chyba. musze jutro sprawdzic czy dobrze pamietam :) ) Kosztowała ok 270 zł i jestem bardzo zadowolona.

Gość ania30x
Thefly wyobrażam sobie jak Twój dziadek musiał to przeżyć,szkoda ze nikt z nim na te giełde nie pojechał gdyby ten młody widział ze z starszym panem ktoś jest bałby sie pewnie taki numer wywinąć.J a też jakoś nie mogę się zebrać do zdjęć nawet nie wywołałam jeszcze tych z roczku. Rozłożyliśmy Natalci taki dziecięcy domek w mieszkaniu polubiła sie w nim bawić,zanosi tam sobie chrupki i wszystko co jej się spodoba to sobie tam zanosi,śmiejemy się że jest jak sroczka tez do gniazda wszystko zanosi. Unas dzisiaj trochę lepsza pogoda więc może wyskoczymy na spacerek. Pozdrawiamy dzieciaczki i mamusie.

mam w końcu garść aktualnych danych Adulka więc wklejam •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm 12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 11M 11300...79 cm..3z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm..11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 12M 9700...79cm..6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 12,5M 10200..78cm...9z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 11,5M 8200.68,5cm.7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 13M 10200..78,5cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 12M 10125..75cm..8z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 12,5M 9400 73cm..6z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm.10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 11M 12200..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 12M..8000...72 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 11M.. 11600 80 cm..8z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 11,5M 9500..77-78cm.11z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 11M 8800..10 z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 8M 9300. 75cm..8z to prawie tak samo jak u Kamilka tak sobie patrzę Eli

dziś czuję się jak inwalidka wojenna - dostałam od Adula grzbietem książki w usta a potem z główki w moje czoło przez przypadek, no nie wiem kto bardziej jęczął z bólu ale obstawiam że ja :D

zaglądam sobie tu dzis i zaglądam a tu taka cisza :( jakoś tak jest że jak siedze jak mysz pod miotłą to przynajmniej mam co poczytać od Was a jak coś skrobnę to cicho sza :)

Ha ha ja identycznie to widzę Thefly- tzn jak ja pisze to pisze tylko ja i wszyscy milczą a jak się nie odzywam to takie poeamty mozna tu czytac , że ho ho. Rzeczywiście dane naszych dzieciaków sa bardzo podobne. Zęby w sumie chyba tez by się zgadzały bo tego 9-tego pewna nie jestem. Tzn ma 8 na pewno a trzy czwórki ida juz chyba od miesiąca, ma wielkie gule ale nie mam pewności czy dziąsła poprzebijane bo mi tam ani zajrzec nie da ani palca włożyć. Uzupełnię jutro tabelkę bo chyba przytyło mu się z 200 gram ale to jutro sprawdze. Jutro 13 miesięcy konczy to akurat się nową tabelkę wkeli. Thefly jak Ci kwiatków brakuje to zostań mamą tabelkowa i będziesz mogła i kwiatkami i serduszkami nasza tabelkę upiększać. Co Ty na to? Kamil umie włączyć sobie dvd i wie który przycisk nacisnąc jeszcze aby grało . Umie tez właczyć wierzę. No i oczywiście telewizor. Na szczęscie nie rozpracował jeszcze komputera ;) No i w komórce wie które przyciski nacisnąc aby mlodyjki przełączyć. Czasem nas bardzo zaskakuje. Juz podejrzewam, że go opiekunka takich rzeczy uczy ;) Widze, że niektóre mamy zaginęły nam w ostatnich czasach . Szkoda....

Czesc dziewczyny! U mnie nie dziala co chwile internet,jak juz dziala to doslownie minute i jak otwieram jakas podstrone to juz nie dziala,mamy gowni...urzadzenia i wszystko kleka,na dodatek facet ktory ma nasza siec sie wyprowadza i rezygnuje w tepsie z neta wiec na dniach nie bede miec wogle dostepu do neta,mamy w planach zalozyc od nowa siec,ale to pewnie potrwa,moj maz nie wyobraza sobie zycia bez dostepu do internetu wiec napewno predzej czy pozniej tutaj wroce:)bedzie mi brakowalo naszego forum:( caluje wszystkie dzieciaczki i pozdrawiam wszystkie mamy🌻no i sie zegnam na jakis czas:(

Flowers ja myslę, że Ty tez sobie życia bez netu nie wyobrażasz ;) Wracaj do nas szybko! Mój mały chodzi juz pięknie sam :) Trochę to trwało , wczesniej szedł jak się go puściło a sam się bał puścić ale dzięki temu teraz jak się juz puścił to chodzi jak stary. Chodzi po całym mieszkaniu, staje, zakręca, wygląda jakby od dawna chodził :)

Gość celebre 23
super Eli ze twoj Kamilek juz chodzi, Laura boi się puścic, a telewizor, dvd to tez wie gdzie się naciska aby grało, mała bestio już rozpracowała system. u nas wychodzą już następne zęby ale Laura nie marudzi naszczęscie.

Gość ania30x
Dziewczyny mam do was takie pytanie,kilka dni temu zauważyłam u Natalki ze ma lekko powiększone węzły chłonne z tyłu na karku po obu stronach a także po lewej stronie pod pacha bardziej w kierunku piersi ,ten na piersi jest przesuwalny wielkości groszku,te na karku też podobne.Nie dawało mi to spokoju i pojechałam do lekarza,obejrzała ale tak trochę niedokładnie moim zdaniem powiedziała ze to normalne,że u dzieci węzły reagują inaczej niz u dorosłego,pozostają większe po infekcjach i z czasem same znikają.Wyczytałam tez w necie ze mogą być taka reakcją na szczepienie,proszę sprawcie u swoich dzieci czy coś takiego mają,sama nie wiem czy konsultowac to jeszcze z jakimś lekarzem.Węzły wyczuwa się po dłuższym szukaniu nie tak odrazu,niektórzy ludzie mają takie ponoć całe życie tzn. takie powiekszone,moze ktoras z was wie cos na ten temat. Pozdrawiamy cieplutko.

ania30 - sprawdziłam u Adula nic takiego nie wyczuwam i niestety nic też nie słysząłam na ten temat Eli ha ha Adulek podąża za Kamilkiem w osiągnięciach i zasuwa po mieszkaniu puszczając się coraz więcej, po całej długości i szerokości :D gdzieś tak zaczęło się to pomalutku od początku listopada a teraz to już po prostu najlepszy preferowany sposób przemieszczania - rączki szeroko do przodu przed siebie, uśmiech szeroki i nóżki sztywno tup tup do przodu :) Cudowny widok ......... ale niestety guz nie zdążył się zagoić a w tym samym miejscu nabił sobie drugiego, pytałam aż pediatry czy to na pewno się wchłonie bo wygląda to nieciekawie ale oprócz zalecenia maści arnikowej nic innego mi nie zaproponowała na to. Flowers - no to mamy klops z tym netem u ciebie, będzie nam brakowało Ciebie bo jesteś jedną z najlepszych najczęstszych pisareczek na forum :) Celebre23 - oczywiście trzymam kciuki za obronę !!! Jak ty to pogodziłaś - mieszkanie w Niemczech i studia w Polsce???

Thefly w ogóle Ci nasi synowie rowijają się cały czas w podobnym tempie :) Zwazyłam, pomacałam dziąsłęka ( dwie czwórki jeszcze się szykują do ataku w najbliższym czasie) i uzupelniam tebalkę : •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm 12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 11M 11300...79 cm..3z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm..11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 12M 9700...79cm..6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 13M 10300..78cm...10z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 11,5M 8200.68,5cm.7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 13M 10200..78,5cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 12M 10125..75cm..8z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 12,5M 9400 73cm..6z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm.10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 11M 12200..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 12M..8000...72 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 11M.. 11600 80 cm..8z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 11,5M 9500..77-78cm.11z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 11M 8800..10 z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 8M 9300. 75cm..8z Celebre , tak trzymamy za Ciebie kciuki!

Oczywiście mi się wczoraj pomyliło bo Kamil wczoraj 13 m-cy skończył, nie dzis .

Gość laura 7
Pare dni temu uzupelnialam tabelke, ale chyba nastepna osoba tego nie zauwazyla, wiec dalej jest bez moich zmian. Dodaje wiec liczbe zebow. •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm 12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 11M 11300...79 cm..3z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm..11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 12M 9700...79cm..10z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 13M 10300..78cm...10z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 11,5M 8200.68,5cm.7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 13M 10200..78,5cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 12M 10125..75cm..8z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 12,5M 9400 73cm..6z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm.10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 11M 12200..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 12M..8000...72 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 11M.. 11600 80 cm..8z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 11,5M 9500..77-78cm.11z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 11M 8800..10 z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 8M 9300. 75cm..8z

Gość laura 7
Bylysmy wczoraj u ortopedy, stwierdzil, ze wszystko jest w porzadku, a ze wzgledu na to, ze jak stwierdzil - Nadia jest bardzo "wiotka", moze zaczac chodzic nawet w 16 miesiacu i bedzie to normalne. Jej ta "gietkosc" bardzo odpowiada, bo wygina sie strasznie, a jak zacznie robic mostki, to babcia sie za glowe lapie. Bardzo lubi mandarynki, w pierwszym momencie sie zawahalam, ale nic jej nie bylo. ania 30x- ja na Twoim miejscu skonsultowalabym to jeszcze z innym lekarzem, moze trzeba zrobic morfologie?

•Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm 12M 8000...75cm..6z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 11M 11300...79 cm..3z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm..11,5M 9100 ... 73cm..2z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 12M 9700...79cm..10z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 13M 10300..78cm...10z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 11,5M 8200.68,5cm.7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 13M 10200..78,5cm..8z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 12M 10125..80cm..11z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 9,5M 9750.73cm..2z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 12,5M 9400 73cm..6z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 11M 8100..75cm..2z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm.10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 11M 12200..77cm..2z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 10,5M 1030..4z •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 12M..8000...72 cm..6z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 11M.. 11600 80 cm..8z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 9,5M 12700…86cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 11,5M 9500..77-78cm.11z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 11M 8800..10 z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 8M 9300. 75cm..8z

U nas goroaczka ponad 39 stopni. Wczoraj nawet ponad 40 i wyladowalismy w szpitalu, ale lekarz nic nie znalazl. Podejrzewa trzydniowke buuuuuuuuuuu. ja jestem wykonczona, bo kontroluje w nocy teperature, czy nie rosnie i dlatego tez zadziej zagladam, bo maly marudny. Do tego zeby teraz znowu na gwalt wychodza. Normalnie tragedia;(. cale dziasla czerwone i ogramnymi gulami, z trzech sie juz zeby przebily i kolejne ida.

eli - a jaki model masz wózka ? thefly - ja to chyba już mam jakiś zaawansowany stopień inwalidztwa wojennego bo mały ciągle nas bije a zaraz potem się przytula. Nie wiem skąd mu się to bierze bo nikt go nie bije, i nie wiem skąd on to sobie wymyślił. I nie umiem nad tym zapanować ! A ja ostatnio nie pisałam bo jestem w podłym nastroju, a poza tymSebek nie zasypia tak jak wcześniej tylko skacze na łóżku do 21 a czasami dłużej. Co to jakaś pełnia jest czy coś ? flowers- szybko wracaj !!! eli -fajnie że Kamilek już chodzi !!! Teraz go dopiero będzie pełno !!! ania- niestety nic nie wiem o węzłach, ale dzisiaj jak poszłam na szczepienie to lekarka zbadała też węzły małego, chyba jak jest chory to sa powiększone. Ale ekspertem nie jestem ! jokas - życzę szybkiego powortu do zdrówka !!!