Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Gość Ona juz 25
hejj Laura nie ma zadnych objawowo AZS, ale ze ktos o tym pisal i sama to mam, wiec wkleilam dla poczytania.. co do smoczka to Laura nie miala go ani minuty w ustach.. od poczatku go nietolerowala.. stad tez problemy z piciem mleka z butelki ,co zalatwilam nacinajac wszystkie ustniki butelek tak, ze mleko prawie samo wplywalo jej do ust Przechodzimy wlasnie niezyt zoladka ( dokladnie taki sam jak w zeszlym roku przed nadejsciem zimy): wymioty, goraczka, bulka gardla i biegunka..Znacie moze jakies badanie bakteryjne zoladka, ktore bym mogla zrobic malej(?), bo mysle, ze sama nosi tego wirsua, ktory sie na przedzimiu uaktywnia.. milego dnia :)

Hej:) Konradek chodzi spać ok 22 czasem wczesniej, czasem później. wczoraj padł o 21 - bylo pieknie, ale budził sie co godzinę. Śpi ok. 11 - 12 godzin, czasem trozke krócej, ale ciągłe pobudki i minimum 4-5 karmień nocnych. W dzień śpi raz ok. 1h-1,5h. tego co je nie ma sensu jescze raz opisywac, bo nie je prawie nic, jeszcze troszkę, a będzie jak Natalka Aguchy - na starcie, bo go odstawiamy w najbliższy weekend, chyba, że nam coś wypadnie. thefly - mały raz na jakiś czas dostaje czekoladę (częściej jakięs ciastko nia oblane itp.), więcej upaprany niż zjedzone, ale nic mu sie nie dzieje:) raz tylko z choinki u moich rodziców ściagnął szyszkę z pseudoczekolady i w zasadzie jej nie zjadł tylko sie nią upaprał i dostał uczulenia na buzi dokładnie w chwilkę później i dokładnie w miejscach, gdzie był ubrudzony. To, że nie jest wysypany po koktajlu z truskawkami, albo po czekoladzie dowodzi tylko, że faktycznie AZS jest tylko wywoływane przez niektóre alergeny, juz o tym pisalam kilka razy. Je makaron i nic, albo kotleta, a jak dotknał surowego jajka to cały opuchł na buzi tam gdzie miał z nim styczność. tak więc dziwne to i uważamy, ale też prowadzimy doświadczenia. Ogólnie jego stan jest o niebo lepszy niż na wiosnę. Za godzine wybieram się na mała imprezkę, a mały zostaje z tatkiem. Ciekawe czy dadza mi wolość chociaż do 20. Dłużej nawet nie próbuję :( dzikie ryki murowane. Jeśli będzie wieczorem spokój to Wam opowiem jak wytrzymali:) a jeśli nie, to albo w weekend (nie obiecuję, bo mam zajęcia, a mąż wyjeżdża) albo w poniedziałek. na wszelki wypadek życzę miłego weekendu i idę się szykowac na imprezkę

Gość mama szczesciara
Wysłałam pare fotek Michałka. Jeśli ktos nie dostał to dajcie znac.Ania30,dota i Eli dzieki za fotki. Dzieciaczki super.

Gość celebre 23
witam to ja tez opowiem co Laura je śniadanie 9-10 serek homogenizowany i troche kromki z masłem czasem wędlina do tego ale raczej lubi serek. obiad zupka, dzis kalafiorowa ok.12.30 po drzemce czyli o 15.00 znowu zupa i owoce jako deser, robię cały talerz owoców, jabłko, banan, gruszka, mandarynka kiwi i stawiam na stół , mój mąż też je z czego się cieszę bo jakby sam sobie miał zrobić to... .na wieczor parówka 1 lub jak dzis 2!! czsem chlebuś, czasem też serek. w międzyczasie n spacerze daje paluszka lub kawałek jabłka. pije herbatkę hippa wieloowocową lub z kopru włoskeigo ale raczej z kopru.no i wode albo sok jabłkowy. nie daję słodyczy, jedynie to chrupki kukurydziane.

Czesc dziewczyny, ja dzisiaj bylam na konroli w szpitalu, czyli na usg, czy nic w srodku nie zostalo. jest ok co mnie cieszy. Teraz czekam na 1 @, ktora najwczesniej ma sie pojawic za 5 tygodni. Mal kolyske dzisiaj nastrojow, chyba znow wszystko wraca jak z przed ciazy. Dobrze ze oli juz spi. Wczoraj Oli nas zaskoczyl , bo jak powiedzial maz , ze gorace po niemiecku to maly powtorzyl, co nas zaskoczylo. taki maly z niego niemiec, pomimo, ze mama po polsku mowi ha ha.

thefly - to straszne co piszesz bo cierpią na tym niewinni ludzie. Ale tak to jest ... Straszny jest ten świat !!! Jak te nasze dzieciaczki dadzą sobie w nim radę ? A może można zrobić na tej stronie tak że tylko zalogowani mają dostęp do zdjęć, a żeby się móc zarejestrować i zalogować potrzebna będzie zgoda forum. I wtedy my wszystkie będziemy miały swoje nicki i hasła , i będziemy mogły oglądać zdjęcia ? Przeczytałam dalej że już eli o tym napisała !!! thefly - mam nadzieję że z babcią w porządku ? życzę wszystkim babciom dużo zdrówka !!!! eli - jak będziesz miała chwilkę czasu to wrzuć tu przepis na ten kugiel !! mama szczęściara - super że tak szybko znalazłaś pracę !!! eli - my też smoka do spania, to podstawa , w nocy jak się obudzi i marudzi to ja sama na spaniu daję mu go. A w dzień staram się mu nie dawać, ale jak zaczyna akcję wsadzania wszystkiego do buzi, to niestety smok jest niezbędny. A szczególnie ważny na spacerze kiedy wyciągam Sebka z wózka i spaceruje bo wtedy rączki ma brudne bo wysztko dotyka patyczki, kamyczki i czasami próbuję do buzi. ona - życzę żeby Laura szybko przeszła tą chororobę !!! żdrówka !!! z tym uczuleniem na jajko to ja się mogę wypowiedzieć bo kiedyś już pisałam . Ja jestem uczulona na jajko skórnie i pokarmowo. Ale jak jajko jest więcej przetworzone albo jest go niewielka ilośc to nic mi się nie dzieje. Natomiast np w kremach nie toleruję dota - trochę spóźnione bo pewnie już wróciłas, ale mam nadzieję że imprezka się udała, Może dzisiaj uda mi się wysłać zdjęcia !!! Aha fajne to zdjęcie czekoladowe !!! oglądam zdjęcia !!! eli - a wy ograbiliście sklepy z zabawkami ? hihihi A Kamilek i tak się bawi reklamówkami !!! I mamy taką samą żyrafkę na ścianie ! mama szczęściara - a Michałek też super, fajnie sam zajada ! I kurteczkę ma fajną ! aha , mnie się bardzo podoba jeżyk z zielonm jabłkiem więc przekazuje pałeczkę dalej !!!

zamykają mi się oczy, więc znowu nie wysłałam zdjęć

Ja znów na sekusnę. No naprawde nie mam w ogóle czasu. Ale jeszcze tylko jutrp a później 3 dni wolnego.:d Będą przepisy (Flowers daruj mi ze tak zwlekam ale naprawde żyje w biegu) . Na kugiel tez będzie - jak mi mąż go poda bo on jest specjalista od robienia a ja od jedzenia ;) Mamo szczęsciaro widze, ze macie taki sam rowerek i stolik edukacyjny . :) Synuś super. Tez mi się kurteczka podoba.

Czytając co jedzą wasze dzieciaki jestem w lekkim szoku. Kamil od dawna nie lubi mleka, kaszki do ust nie weźmie wiec rzeczą naturalną było, że szybko dostałwał coś innego. Roczne dzieci mogą jeśc juz niemal wszytsko. Oczywiscie w granicach zdrowego rozsądku. Jesli dziecko dobrze znosi jakieś jedzenie to czemu mu nie dawać? W takich słoiczkowych zupkach nawet nie ma co gryźć a dziecku w tym wieku musi juz umiec dobrze gryźć. U nas obiadek wygląda tak, że na plastikowym talerzyku w odzielnych przegrodach nakadłam mu np ziemniaki z masełkiem, albo jakas kasze z sosem itp, w drugiej jakieś mięsko: gotowany kurczak, czy pulpecik, kotlecik... a trzeciej zawsze suróweczka . Uwialbia tą z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem. Jest bardzo zdrowa. pewnie częśc z was uważa, ze kiszona kapusta nie jest dla dzieci. Otóż mozna ją podawac dziecku od bodajze 10-tego miesiąca. Ma zdrowe dla organizmu bakterie fermentacji korzystne dla organizmu. Rozumiem, że niektóre z dzieci nie mogą jesć takich rzeczy bo mają alergię ale pozostałe dlaczego nie? To miłe urozmaicenie, bogatsza dieta, umiejętność gryzienia, nowe smaki.... Chętnie na ten temat podyskutuję :)

Gość ania30x
R ozpisały się wszystkie nawet nie pamiętam zabardzo co która pisała. Eli to bardzo dobrze że Kamilek tak już dużo je różnych rzeczy chciałabym żeby moja natuś też tak jadła ale ona na niektóre rzeczy patrzeć nie chcealbo spróbuje i zaraz wypluwa.Dzieci nie jednakowo jedzą,ale Kamilek naprawdę zasługuje na pochwałę,może wkrótce i nasze maluchy chętniej sięgną po konkretne jedzenie. Natalka to co lubi to danonki,wszelkie jogurty takie dla dzieci,kaszki tez jeszcze zjada,owoce lubi,obiadki to zależy co jest ale zjada te ze słoików tez czasem,no i jeszcze chrupki,herbatniki,biszkopty,kinderki ale nieraz. Jeśli powstanie jakas strona nasza to ja chętnie wezmę udział nie mam zabardzo czasu na wyszukiwanie różnych rzeczy w które się bawicie ale zabawa jest fajna. Dziękuję za zdjęcia Eli,Flowers,chłopaczki coraz przystojniejsi.

no to ja za \"zielonego jeża\" poprosze zdjęcie talerza pełnego truskawek :D Eli ja bym kochanieńka Adulowi dawała tak wiele do jedzenia gdyby tylko chciał jeść, on po prostu owszem spróbuje ale raz albo dwa i na więcej odwraca się albo ucieka, także na razie oprócz standardu żywieniowego jaki stosujemy mamy odskoki w postaci degustacji :) wczoraj mnie zmobilizowałas swoim postem do tego żeby i ijemu wsypać do miseczki rodzynki paluszki płatki, zjadł owszem 1/10 reszta wylądowała rozciągnięta po całym mieszkaniu albo po pogryzieniu wywalona z buzi. No i usmażyłam mu placuszki - jabłka w cieście zjadł może z 2 a potem z resztą robił to samo choć i 2 to dla takiego malucha dużo pewnie. Mama szczęściara - gratuluję pracy jak widać szczęście powróciło jokas - dzielna kobieta jesteś , trzymaj się, dobrze , że po kontrolnym badaniu jest ok.

a Eli faktycznie kugiel i u nas jest spożywany :) my to nazywamy dziadem albo blaszakiem

no właśnie Dota jak tam po imprezce ??? Hi hi pewnie lezysz dzisiaj skacowana :) oczywiście żartuje :)

ona juz 25 - żadne badanie takie nie jest mi znane u tak małego dziecka , pewnie standardowo robią mocz i krew ale moze badanie kału coś by pomogło

ona25 może badanie kału coś by pomogło hm mówią mi wszystkie znaki na ziemi i niebie że Flowers ma jutro urodziny :D

Ja rowniez uwazam ze Kamilek zasluguje nap ochwale za to ze tak pieknie wszystko wcina,Bartus niestety niema czym pogryzc,ziemniaczki dusze mu widelcem,ale surowka by sie dlawil,a jak probowalam dac mu jabluszko czy inne konkretniejsze smakolyki to albo wypluwa albo wcale niechce otworzyc ust i robi taka smieszna kwasna minke i kiwa glowa nie,ja mam nadzieje,ze jak tylko zabkow mu przybedzie to bedzie chetniej jadal. eli za przepis juz dziekuje,potrzebowalam go wczesniej,niechcialam piec na ostatnia chwile bo jakby nie wyszedl to klapa i zalatwilam od kolezanki,najpierw jak zrobilam to moj maz,ktory nigdy nie wierzy niestetyyy w moje zdolnosci:P to mnie wkurzal,bo mi marudzil nad glowa i mnie stresowal,ale jak w koncu zrobilam i posmakowal to chcial jesc i jesc i powiedzial ze jutro moge zrobic drugi raz:)ale powstrzymalam go bo dzisiaj musze robic salateczke i sprzatac,no i w weekendzik juz nie zajrze bo przyjezdza na nocleg moja siostra z rodzinka,a ja bardzo lubie jak oni wpadaja z noclegiem bo wieczorem mozna fajnie posiedziec przy piwku:))

Dziewczyny! Ja Wam zupełnie zapomniałam napisać! Pewnie się już zorientowałyście po reklamach , tzn zapowiedziach w telewizji... Na polsacie rusza niedługo ten wychwalany przeze mnie serial \"prison break\", o którym wam tu kiedyś pisałam ze oglądam i oglądam bez przerwy. U nas będzie jako \" Skazany na śmierć\". Pewnie nie wszystkie z was będą aż tak zachwycone jak ja ( tymbardziej ze ja mogłam oglądac wiele odcinków na raz) ale przynajmniej macie teraz możliwośc same obejrzec i ocenić. Polecam! I pytanko- czy wasze pociechy potrafią się same bawić? Czy nadal wymagają waszej bezustannej uwagi? I do mam dzieci starszych- kiedy nastąpi ten cudny moment , kiedy dziecko będzie umiało zajac się sobą?

Gość Ona juz 25
Rota wirus daje sie nam we znaki.. od dwoch dni dwie pobudki w nocy na przewijanie i jedna na karmienie.. oszaleje.. :(

Gość celebre23
laura w yasadyie je wsyzstko, chetnie probuje, ja tey jestem zdania jak eli iz nalezy dzieciom podawac juz w zasadzie wszystko jak tylko to organizm toleruje.ja robie zupke na obiad ale normalna nie jakas zmiksowana, tam jest marakron ryz warzywa i laura to musi grysc bo my w kwietniu wybieramy sie na wakacje i mam zamiar ja do tego czasu nauczy jesc wszystkiego bo tam w stolowce nie ma wielu rzeczy co sie w domu je. a my tez mamy taki plastikowy talerzyk z przegrudkami jak ty eli i robie podobie, ale wczoraj dalam laurze ogorka i na przyklad nie chiala jesc, pierwsza rzecz.a dzis sprubowala kukurydzy z puszki bo salatke robilam, alez sie zajadala. Laura w zasadyie umie sie sama bawic, ma mnostwo zabawek i zawsze czyms sie zajmie a ja w tym czasie w jej pokoju prasuje lub ukadam w szafie ale potem sie pomalu juz nudyi wiec musze jej komendy dawac typu daj mamie misia, pokaz w ksiazce lale, albo daj lali pic albo niewiem co jeszcze.

Gość celebre23
a o tym serialu Eli niegdy nie slyszalam, co to takiego

Ja tez prosze przepis na ten placuszek z Petitkami !!! Eli ja również bardzo chciałabym żeby moja Natalka tak zajadała jak Kamiś ale ona jest wybredniak i je tylko niektóre rzeczy ale kapuste kiszona i ogórki kiszone to akurat uwielbia :):) Dziekuje że opisałyscie menu Waszych maluszków teraz mam porównanie i widze że wypadamy podobne: rano kaszka pozniej kakao tak o 13 słoiczek obiadku i owoc , póxniej mleczko do drzemki, po drzemce cos co sama ugotuje lane kluseczki albo ryz z warzywami, na podwieczorek budyn albo owoc i na kolacje kaszka albo jakis danonek lub bakus i koniecznie mleczko do spania. A i w nocy ze 2 razy cycus z tym ze raz to nad ranem tak o 6. Musze sie pochwalic, że moja Natalka juz 2 nocke sama zasnela w lozeczku jestem bardzo szczesliwa mam nadzieje ze w koncu uregulujemy temat spania i jedzenia. u nas kolejny dzien okropnie wieje na morzu sztorm a na ladzie halny :D czy wychodzicie z dzieciaczkami na spacery w taka wichure?

Moja Natalka umie sie bawic sama jak ma dobry nastroj klockami misiami ale najchetniej tym co dam jej z moich kuchennych akcesoriów :D Taty narzedzia, płyty kompaktowe i wszelka prasa czytelnicza to tez hiciorki. Niestety czesto tez chodzi za mna i jeczy a najczesciej wtedy kiedy mam cos pilnego do zrobienia.....

eli przepis ciekawy wiec wyprobuje go pozniej,bo wyglada apetycznie:) Bartek tez potrafi sie sam zajc,ale nie zeby caly dzien,potrafi godzinke sie sam pobawic,a potem razem sie bawimy,ok uciekam:)

eli - ty mnie właśnie mobilizujesz do dawania innych rzeczy do jedzenia Sebkowi, ale my dopiero uczymy się gryźć. Ale postaram sie za to zabrać. eli - jak już będzie wiadomo kiedy ten serial poleci to daj mi znać, bo ja niestety polsatu nie oglądam ostatnio. Włąściwie to patrzę tylko na m jak miłośc i na dobre i złe a mój Sebek to czasami ma takie momenty że się sam zabawi, ale oczywiście nie występują one w momentach kiedy byłyby potrzebne. Bardzo często przed kąpaniem on tak się świetnie bawi że aż szkoda mu przerwać. http://www.kulinaria.pl/okazje.asp?id=8 http://pl.wikipedia.org/wiki/Truskawka http://www.truskawki.com.pl/main.html

jeśli to ja byłam pierwsza z truskawkami, to ja proponuję arbuza

Gość ania30x
Eli ja już tak dobrze nie pamiętam ale dziecko ok. dwóch lat zaczyna bardziej samo się bawić i ta zabawa staje się bardziej dojrzała. Natalka ma momenty że sama się bawi ale woli kiedy się przy niej siedzi i coś pokazuje ostatnio zaczęła częściej oglądać ksiązeczki i pokazuje w nich kotki jeśli są.Jest jeszcze dużo takich momentów jak pisała Agucha że chodzi za mną i sobie marudzi,a jak sobie coś upatrzy to piszczy tak głośno żeby jej to dać czasem dla świętego spokoju jej daję nawet komórkę,mimo tego że raz nią rzuciła i całe szczęście że jeszcze działa. Uwielbia robić bałaganki,wyciąga naszą bieliznę i zakłada sobie na szyję na niektóre szafki założyłam gumki i z tamtych już wie że nic nie wyciągnie,daje spokój.Najchętniej dobrałaby się do rzeczy szkolnych starszego brata bo tam same ciekawe,założyliśmy zamek do szfki w biórku i też przestało ją to ciekawić. Ze spaniem to u nas tak ,mała chodzi spać ok.21 przesypia całe noce w swoim łożeczku,budzi się pomiędzy 7 a 7.30 w ciągu dnia ma jedną drzemkę przeważnie 1 godz,nieraz póltora a nieraz tylko pół ale to wtedy kiedy np.zęby się przebijają. Smoczka Natalka nie używa od urodzenia ale lubi sobie czasem pociuciać paluszki. Mamo szczęściaro dziękuję za fotki Michałka,bardzo ładnie wygląda w tym eleganckim stroju. A no i jeszcze przy jedzeniu to nusia żeby zjeść kaszkę lub zupkę to musi się przy stoliczku czymś bawić wtedy wszystko zje i nawet się nie obejrzy także wolę mieć troichę bałaganu i zjedzony obiad,mój starszy syn też do pewnego czasu tak jadł z zabawkami a potem sam się tego oduczył. Pozdrawiamy wszystkich kolegów i kolezanki.

Celebre kiedys tu pisałam o tym serialu. Opwiadałam o czym jest i twierdziłąm z enie odchodze od komputera tak mnie wciągnął. Teraz ma byc na Polsacie pod polskim tytułem \" Skazany na śmierc\". Nie wiem jeszcz eod kiedy i w jakich godzinach.