Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

celebre ja też poproszę o zdjecia bo nie dostałam a tak spragniona jestem górskich widoków :) agus i eli a skąd wy macie taką fajną żyrafkę do mierzenia szczególne pozdr dla jokas i delphi - głowa do góry jak przyjdzie wiosna to i większy optymizm mam nadzieję. a my jutro do chirurga, jakoś waga chyba małemu spadła bo 10500 waży, a babcia wynik odbiera w poniedziałek w piątek idziemy na parapetówkę do kolezanki to chyba walnę z 2 głębsze na konto tych rewelacji u nas ........ i za Wasze zdrowie też :D filmu nie obejrzałam jakoś przegapiłam buu a też mnie reklamy zaintrygowały

flowers - przesyłam uspokajające fluidy dla Bartusia żeby jutro po żołniersku przetrwał te badania, no i oby wyniki były oki eli - dzięki za fotki - Kamilek na sniegu i przy samodzielnym wcinaniu , nieźle mu już idzie to zajadanie a porządek faktycznie piękny :) no i czekam na zdjęcie w związku z naszą zabawą - dużą fotografię dziecka wykonaną przez ANNE GEDDES

Gość celebre 23
thefly powodzenia jutro u lekarza, nie ,martw sie moze to nic zlego ze mu waga spadla, badz dobrej mysli.a zdjecia to moze agus lub eli wyslalaby ci bo ja bym musiala znowu to na kompa z karty zgrywaC, nie obraź sie kochana, napewno któras z dziewczat ci z checia wysle. a unas ..ja niewiem ta nasza laura dalej nie przesypia nocek jak nalezy, nawet juz sama w łózeczku zasypia ale sie budzi na rowne nogi i patrzy i mama wola, juz nie wiem czy kiedys z tego wyrosnie

Celebre 23 fotek nadal niet :/ może masz zły adres mój @. Może faktycznie któras z dziewczyn mi przesle to bedzie łatwiej i w końcu dojda :) A co do nocek to moja Natalka robi dokładnie tak samo jak Twoja Laura, zasypia nawet sama w łóżeczku po długich kotłowaniach ale jak sie tylko przebudzi to na równe nogi wstaje i woła mama albo buczy. Nieraz posłucha jak powiem Natalus kładź sie zamknij oczka i śpij ale to sporadycznie. Musze wstac polozyc ja dac smoczka a czasem nawet wziac na rece i ululac tez nie wiem czy z tego wreszcie wyrośnie kolezanki corcia robila tak 2 lata i miesiac a teraz juz spi cale nocki. Więc żyjmy nadzieją........... flowers trzymamy kciuki za Bartusia coby był dzielny i wszystkie wiruchy omijały go z daleka. Delphi 31 chyba wszystkie Natalki to takie wesołki i tancownice moja cały dzień sie upomina żeby jej puscic lalala pokazuje paluszkiem na wieże i mowi lalala :) smieszna jest ma kilka plyt z muzyczka dla maluszkow, maz zabawil sie w pirata i posciagal z netu i tancuje przy nich namietnie. Najfajniejsze sa takie pioseneczki z naszego dziecinstwa : kolorowe kredki, kraina fantazji i inne takie tam chetnie sama je podspiewuje pod nosem :) Pogode mamy dzis tragiczna na szczescie zdazylysmy zaliczyc spacerek zanim sie rozpadalo. Teraz Natula śpi a ja lece pranko powiesić. Miłego popludnia papa

http://images.google.pl/images?hl=pl&q=ANNE%20GEDDES&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi thefly zaliczysz takie fotki?:) Na badaniu bylo w miare:)na dziendobry na izbie przyjec mialam juz nerwa,jak weszlismy to smrod,zadoch i domowe przedszkole,tyle dzieci ze sszok,przyjmowaly 3 babki i nie wyrabialy takie kolejki i potem jak maja nie byc wirusy jak tam takie zbiorowisko.Na oddzial niby nie przyjmowali ale i tak trzeba bylo wejsc do lekarzy na zbadanie i na dodatek co chwile ktos sie krecil i wychodzil a drzwi oddzialu otwarte. Zeszlismy na ekg i holtera i stal sie cud:)maly tylko troche poplakal i udalo sie go zainteresowac aby odwrocic uwage,w domu tez jakos sie nie bal,tlumaczylismy mu tak jak ostatnio ze kabelki musza byc bo bdamy serduszko,ale jutro rano mama zdejmie be kabelki i juz bedzie dobrze,wiec nawet ladnie siadal na nocnik a holtera schowalismy pod bluzeczke i zawiesilismy na szyji jak torebusie:)wiec jestem zadowolona ze tym razem dzielnie to zniosl no i teraz czekamy za wynikami i oby byly dobre to moze znowu odloza lek,ach tak bym chciala zeby nie musial juz brac tych lekarstw i zeby nigdy to nie powrocilo i mogl cieszyc sie w spokoju dziecinstwem...

Gość ania30x
oj czemu to życie to takie pełne problemów i zmartwień a chwil radosnych tak mało,ciagle któras z nas cos p[rzezywa i czyms sie martwi,trzeba tylko pocieszac sie ze wszystko pomyslnie sie ułozy a smutne chwile nie moga wiecznie trwac Thefly napewno wszystko bedzie dobrze i u chirurga i z wynikami babci moze jeszcze nie wszystko stracone. Flowers Bartus napewno szybko zapomni o badaniu a wyniki beda w porzadku. Dziewczyny która moze to prosze przeslijcie mi prosze te zdjecia od celebre,taka jestem ich ciekawa przepraszam za pismo ale nunusia mi kolana okupuje tak ja na przytulanki zebrało-pozdrawiamy i dużo zdrówka wszystkim dzieciaczkom życzymy no i oby do wiosny,takiej cieplutkiej i słonecznej

Flowers to dobrze , ze tym razem poszło w miarę sprawnie. Zyczę wam aby Bartuś już był całkiem zdrowiutki i żadnych leków nigdy brac nie musiał. Dane do tabelki: 16 zębisk i 11,5 kg. Thefly zyrafkę kupilismy w sklepie \" wszystko po 5 zł\". Były tez słoniki. Musze konczyc bo mały idzie na drzemke i mama jets to nieodzowna. Flowers to czego teraz mamy szukac?

witam:) thefly, flowers, jokas, delphi - uszy do góry - będzie dobrze, dla Was 🌼 Ania ma rację w spokoju dzieci wychować się po prostu nie da:) dobrze, że chociaż tutaj mozna się spokojnie wyżalić i liczyć na zrozumienie:) u nas pogoda ohydna, od iątku, tylko wczloraj można było wyjść na chwilkę, jak nie deszcz ze sniegiem, to sam deszcz a wiatr taki, że małego zatyka aż więc nie biorę go, bo to bez sensu:( jeszcze mi się pochoruje. W mieście jelitówa i zapalenie oskrzeli, praktycznie dzieciaki w jego wieku wszystkie rozłożone, Konrad tfu tfu jakoś się trzyma. poza tym dzień podobny do dnia poprzedniego, weekend ciężkawy, bo miałam sporo zajęć no i koniec semstru więc statystyki i takie tam pierdoły, bo mam swoją grupę. KOnradkowi idą piątki!!! Już jestem tego pewna. Od dwóch tygodni się ślini, gryzie czasem i czasem zgrzyta zębami. Wpycha paluszki do buzi i jeździ nimi z tyłu za 4. Wsadziłam paluchy podczas zabawy, to był zachwycony wymasowaniem dziąsełek, które już sa częściowo nabrzmiałe. Robiła któraś z Was to ciasto z petitkami i kaszą manną? ciągle jestem ciekawa czy ją bardzo czuć:) Ja teraz prawie codziennie musze zjeść duuuzo słodkiego, bo malec mnie tak obżera:) Siedzę w domu to wymyślam więc:) Dzisiaj spokojnie tylko galaretka wisniowa:) pozdrawiam i biore się za pożyteczne ogarnięcie domku:)

Nie pamiętam czy wam pisałam.... Jakiś czas temu szukalismy z męzem klucza od wózkowni. Trwało to kilkanascie minut irozmawialismy o tym kluczu. Obszukalismy juz pół domu . W pewnym momencie Kamil ciągnie mnie za nogawkę mówić mama mama. ja patrze a on przyniósł mi ... klucz od wózkowni! :) Wycałowalismy go, ż etaki mądry :D Nie wiemy czy rozumiał cyz to przypadek ale podejrzewam, że dobrze wiedział czego szukamy. A pisałam wam jak podczas jednej z kąpieli, tzn podczas nalewania wody do wanny przed kąpeilą moja komórka wylądowała na dnie wanny? Mały przyszedł do mnie i oznajmił \" ma\" co oznacza\" nie ma\". Po chwili się zorientowałam co miał na mysli jak zobacyzłma ją w wannie pełnej wody ;) Umiemy nowe słowko \"Pam\". teraz- Pam to kazdy pan i pani jaką Kamilek widzi :)

chirurg zlecił nam rtg, zrobiliśmy od razu ale wynik prześwietlenia ma być w poniedziałek a na wizytę we wtorek. Powiedział też, że są to już zmiany kostne które się nie wchłoną i że jeżeli sie okaże że była pęknięta czaszka to wtedy zrobimy tomografię ... ale nawet tego do siebie nie dopuszczam będzie dobrze dobranoc

a co do ptaszka i stulejki to dał steryd - locaid i kazał lekko odciągać a kremem smarować 1xdziennie.

Gość ania30x
Thefly pamiętasz jeszcze niedawno ty pocieszałaś mnie kiedy ja odchodziłam od zmysłów o Natalkę i jej wyniki,doskonale rozumiem to co teraz czujesz napewno tomografia nie będzie potrzebna,to chyba nie możliwe że mogłoby dojść do pęknięcia czaszki,a ten steryd na ptaszka to tylko na receptę prawda?Pytam bo mój chrześniak ma tez z tym problem. Dota ja to ciasto z kaszą manną robiłam od dawna miałam je wśród swoich przepisów ale dopiero kiedy tutaj o nim przeczytałam postanowiłam sama je zrobić,jest bardzo dobre i według mnie nie czuć kaszy manny bo moje starsze dziecko które by w życiu kaszy manny nie zjadło to ciasto zajadał z wielkim apetytem i kiedy mu powiedziałam z czego jest krem był zaskoczony a jadł dalej,poza tym szybko się je robi a ja mam ten przepis pod nazwa stefania,jedyną wadą jest to ze szybko znika z talerzy ale ja postanowiłam ze następnym razem zrobię wszystko podwójnie tzn. jedną częśc z białą a drugą z kakao,będzie wtedy wyższe i będzie go więcej. Flowers to dobrze że wszystko z badaniami sprawnie wam poszło,również życzę Bartusiowiżeby nie musiał brać już lekarstw a ten dzień napewno nastąpi. Tak jak pisze Eli nasze maluchy stają się coraz mądrzejsze ,Kamilek doskonale wiedział czego szukacie wcale się nie dziwie ze byliście z niego tacy dumni. Czy wasze dzieci stały się teraz bardziej takie ciekawskie mam na myśli ze np. Natalka jest teraz na etapie że wszystko chce to co leżt gdzieś wyżej niż sama może sięgnąc,denerwuje sie strasznie o wszystko a czasmi wogole nie wiadomo czego chce.

hej! Mamy zabek:)i znowu nie pokoleji,wyszedl u gory ale nie druga jedynka tylko piatka!i to musialo dawno wyjsc bo juz jest spory a trafilam calkiem przypadkiem jak smarowalam zelikiem:) Dziewczyny jak czesto myjecie maluchom zabki,bo ja zaczelam 2razy dziennie i przymiezam sie do 3razy,moze to glupie,ale wole dbac za wczasu,zeby nie mial pozniej problemow jak jego tata z zabkami,a ja zawsze mialam manie czyszczenia zebow i zostalo mi to do dzisiaj dlatego mecze tez Bartusia i czesto mu szczotkuje te male kielki :) My zamiast zyrafki mamy wlasnie slonika tylko lezy w szafie i niema chetnego zeby przykleic do sciany:) eli tak jak ania30x pisze,nasze dzieci sa bardzo kumate,maly podpatrzyla np.ze maz miezyszafe i na drugi dzien jak znalazl linijke to poszedl miezyc szafe,a jak jechalismy do poznania mowie do meza:nasze dziecko zamknelo oczka chyba bedzie spal.na to bartek sie odwrocil i tak mrugal oczkami do mnie i sie usmiechal. Dlatego trzeba uwazac co sie mowi bo Bartek strasznie duzo lapie i zapamietuje. thefly to co piszesz to ciarki przechodza,oby tomografia nie byla potrzebna,duzo zdrowka,szczescia zyczymy z Bartusiem:)

dzięki dziewczyny za każde dobre słowo. Dziś poszłam sama do rodzinnej bo coś mnie dziwnie bok boli jak kiedyś przy zapaleniu płuc no i niestety astma się odezwała takze wracam do leków wdechowych :( ale dobrze że to nie zapalenie płuc a na pocieszenie moje to przynajmniej wynik cytologii mam dobry - I grupa dziś odebrałam. Pozdr wszystkich małych mądralińskich i ich mamy (mój Adulo teraz ma manie pokazywania każdej książeczki każdej zabawki jak tylko ktoś przyjdzie a przy tym słowotok :) to chyba po mamie takie gadane ha ha) http://niemowle.onet.pl/1117302,4,1,1117,7554,wszystko.html - tu wklejam link pampersa do nauki korzystania z nocniczka http://niemowle.onet.pl/0,1,1,7553,zabawy.html - a tu zabawy z maluchem

ania30 - tak ta maść sterydowa jest na receptę

sciagam skazany na smierc obejrzalam juz 4 odcinki,dobry ten serial,moglabym tak siedziec i ogladacc,nawet moj maz sie wciagnol:P

u nas dzisiaj pogrzeb tej malej Wiktorii o ktorej Wam czasem wspominalam,niestety nie wygrala z ta paskudna choroba,tak strasznie mi zal,byla taka sliczna czarnulka,niczemu winna:( a co ci rodzice teraz przechodza....niesprawiedliwe to zycie,wygladala jak anioleczek,ubrana w bialej sukience i kochala koniki,wiec trumne prowadzil powoz z konmi,znalam ja tylko z plakatu i telewizji,ale z tej tragedii to chce sie plakac,fatalnie sie czuje,na dodatek jest rocznica smierci mojego taty,o tym samym czasie 6 lat temu zegnalam bardzo bliska osobe,dol jak diablii:(

Gość Ona juz 25
U nas juz duzo lepiej :) Laurze skonczyly sie biegunki i wstawanie w nocy na zalatwienie sie..Wyszedl jej tez w miedzyczasie siekacz na dole po prawej, katar tez minal.. Znow przesypia cale noce i wstaje o 8 wyspana ze hejj :D W dzien prawie juz wcale nie sypia; usypiam ja, a gdy ja wstaje to ona tez.. czasem zrobi godzinna drzemke, ale to rzadko. Dobrze je i wszystko jej w zasadzie smakuje: serek, marmolada, jogurt, wedliny, wiec nie mam z nia problemow. To lyknie barszczyk z jajkiem to pulpety,wiec nie bedzie z niej taki wybrednik jak z mojego meza. Poznala nowa kolezanke strasza od niej o trzy m-ce i ladnie sie bawia. Teraz zapisalysmy sie na Krabbelgruppe/ grupe raczkujacych i od przyszlej srody bedziemy udzielac sie z innymi dzieciaczkami,a akurat sa to dzieci d 3m-cy do pol roku od niej starsze. Poszukujemy trzypokojowego mieszkania z garazem, balkonem i piwnica, ale bardzo maly wybor i straszne ceny. Troche nas rozpiescilo nasze obecne mieszkanie, bo jest naprawde atrakcyjne cenowo i ma wszystko co potrzeba. Bedzeimy czekac i szukac :) Mamy tyle dobrze, ze autko juz splacone. Cisza na tym naszym topiku :D Zycze wasm milej niedzieli!!!

Nas chorbsko dopadlo. Oli przeziebiony , katar i goraczka. Juz trzy noce nie spie a dzisiaj chyba bylo najgorzej bo plakal pawie cala noc, bo katar mu nie pozwalal spac:(. Teraz spi, wiec mam czas tu zajrzec. A tak poza tym kupilam material na nowe fierany i zaslonki do kuchni, bo nie wiem czy wam pisalam, ze kupilismy nowa kuchnie i na poczatku kwietna do nas przyjedzie. Link z nauka siadania na nocnik mi sie bardzo podobal i pomog mi bardzo jednak ja czekam do lata z nauka, bo jak mi sie zsiusia to nie bede musiala mu grubych ciuchow zdejmowac. Wiele osob mi opowiadalo, ze tak robilo i sie udalo, wiec czekamy do lata:)

Gość celebre 23
ale tu cicho a my byliśmy na spacerze w lesie, zrobilismy pare kilometrów i mnie teraz nogi bolą. Wczoraj byłam na karnawałowej zabawie ale tylko do 1 bo u nas w domku była babcia męża i czuwała nad prawnusią.nie mogłam jej powiedzieć że może dłużej bo jak, ona się boi Laurę do siebie do domu na noc wziąść bo ona jeszcze trochę się budzi.ale dobre i to. Laura już mówi coraz więcej, naśladuje mnóstwo zwierząt, najfajniej małpę robi.i od paru dni mówi chodz. a my w kwietniu jedziemy jeszcze na wyspy kanaryjskie, strasznie sie ciesze, ciekawe jak się Laurze tam podobać bedzie, ale codziennie wiele godzin dziennie kąpanie więc mam nadzieje że się szybko zaklimatyzuje, oczywiście o przesypianiu nocek pewnie nie będzie mowy w nowym miejscu ale trudno.ona po 23 juz spi ładnie ale od tej 20 do 23 budzi się raz czasem dwa. ahhh marzę o tym aby przesypiała nocki...

no cicho cicho.... a ja z mezem tak sie wciglam w skazany na smierc ze jestem na 10odcinku i wyczytalismy ze jest juz nastepna seria tego sierialu i akcja dzieje sie poza wiezieniem,moze byc ciekawie:) eli a ty ogladalas juz druga serie tego serialu???

•Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 15M 9500...75cm..9z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻 13M 11300...79 cm..6z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 15M 9100 ... 73cm..4z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 15M 11000...84cm..14z •Agucha 29 ..05.10 NATALKA..3050..50cm 🌻 15M...8500. .6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 15M 11500..81cm...16z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 13M 8700..71cm..7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 15M 10500..80cm..9z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 15M 10125..80cm..12z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻 15M 12000.82cm..10z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 15M 9400 73cm..8z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 15M 9000..75cm..4z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm. 🌻 10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻 15M 12500..77cm..6z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻 10,5M 1030..4z •Ona25..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 15M..8700...74 cm..8z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 15M.. 11600 80 cm..16z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 15M 12700…98cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 15M 9900..81cm.16z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻 12M 9500..73cm..10z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻 15M 12000. 86cm..8z

Flowers oglądałam i to juz dawno ale chyba ze 3 odcinki z drugiej serii. Druga seria podobno własnie elci w Stanach wiec jeszcze nawet u nich nie puścili wszytskich. Powiem Ci, że druga seria juz mnie tak nie wciągnęła. Ale tes jest super. Thefly napisz nam jak Adulek. Robiliscie jakies badania?

Cześć Dziewczyny ! U nas dzisiaj normalnie super wiosenna pogoda aż nie chce się wierzyć, że to poczatek lutego :D:D Wczoraj byliśmy na niedzielnym spacerku na promenadzie żeby nasz mały szczeniaczek mógł sie wybiegać do woli bo w mieście to nie bardzo jest gdzie ją swobodnie póścić a przecież to \"cygańskie dziecię\" jak poczuje wiatr w nozdrzach to pędzi przed siebie nie patrząc czy rodzice są gdzieś w pobliżu czy nie :) No więc wybiegała się tak, że w drodze powrotnej robiliśmy wszystko żeby nam nie zasneła w wózku bo wtedy nastepne 2 godziny dreptania murowane. Jakoś sie udało ale w domciu zjadła tylko obiadek z na wpół przymkniętymi oczkami i zasneła jak aniołek, jednak nie ma to jak zużyć nadmiary energii :D Czy Wasze maluchy też tak się wyrywają i nie chcą dawać ręki na spacerach ??? jakiś bunt niezależnośći czy co to jest.... Aaaa wysłałam zdjęcia z tego spacerku mam nadzieje ze dojda bo jednego zapomnialam zmniejszyc ale moze nie beda za duze. Dajcie znac czy dotarly :) Teraz Natalka spika ale pozniej chyba jeszcze raz wyjdziemy bo az szkoda takiej pogody.

Gość celebre 23
Agucha moja sie tez wyrywa, chyba dzieciaki juz myslą że wszystko sami potrafią bo inaczej nie da się tego wytłumaczyć

Wygrałam w tym konkursie na zdjecie! zajelismy 2 miejsce :D

eli gratuluję !!! a my jutro na wizytę na 14 idziemy i przed nią odbiorę rtg także na dzień dzisiejszy nic nie wiem ... z tym zalatywaniem oka to albo to było przejściowe albo mojej mamie sie zdawało bo ani ja ani mąż nic nie mozemy takiego zaobserwować na szczęście. :) też oglądaliśmy wczoraj prison break - faktycznie wciąga

Gość ona juz 25
szukamy jakiegos fajnego pensjonatu nad morzem na dwa tygodnie z wyzywieniem i garazem.. Moze nam cos polecicie?