Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Gość celebre 23
Eli gratulacje, a co jest nagroda???

Eli gratulacje ty spryciaro:)) Ja mam dola, chyba teraz dopiero do mnie dotarlo, ze stracilam dziecko. Moja bratow tez jest w ciazy dowiedzialam sie o tym w niedziele i jakos mnie to wszystko trafilo, ze oni sie beda cieszyc dzidzia a ja jeszcze musze troche poczekac:( Oczywiscie zycze wszystkiego im naj.

Gość celebre 23
agucha mama szczęściara dzięki za zdjęcia. Agucha wysłała ci któraś z dziewcząt zdjęcia z Apl czy wkońcu nie. Wy macie Agucha ta fajna spacerówkę z mutsy!!! jest piękna, też się nad nią zastanawiałam ale wkońcu stwierdziłam że chicco jest praktyczniejsze bo ma duzy kosz i ten pręt na przodzie, ale jest bardzo ładny ten twój, jestes zadowolona z niego wogole ciekawa jestem. pozdrawiam

Celebre zdjęć tych od Ciebie nadal nie dostałam i juz starciłam nadzieje na nie :) A co do spacerówki to ta na zdjeciu nie była nasza akutar jakiś gościu z wnuczką przechodził i Natka sie z nią zakolegowała a tatko pstrykał zdjęcia w międzyczasie. My jeżdzimy jeszcze w glebokim przerobionym na spacerowke ale Natka sie juz prawie nie miesci wiec tez zaraz bedziemy kupowac spacerniaka ale chyba jakas parasolke bo ja juz coraz trudniej w wozku utrzymac. Pozdrawiamy

Celebre wyślij mi te zdjecie jeszcze raz to przeslę dziewczynom. Od razu po obejrzeniu usuwam zdjecia z poczty więc ich zwyczajnie nie mam. Thefly myśle często o tym Twoim Adaśku. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Flowers jakiego zdjęcia teraz mamy szukac?

prześwietlenie nie udało się psiakrew ja nie wiem jak one to robiły, na usg już za małe ciemiączko,a na tomografię trzeba by było go uspać i przyjać do szpitala więc dostaliśmy skierowanie do ordynator na konsultację na następny wtorek, ale w sumie lekarz powiedział że nie ma żadnego krwiaka wg niego tylko kwestia ustalenia dlaczego ten guz się nie wchłania czy czaszka nie pękła, niestety żadna maść tu już nic nie wskóra. Podejrzewam, że jeszcze raz trzeba będzie prześwietlić. Pozdr all

Gość celebre 23
Agucha podaj adres to ci jutro wysle zdjecia

Gość ania30x
Thefly jestem całym sercem z tobą,pewnie masz rację że prześwietlenie trzeba będzie powtórzyć ale musi być wszystko dobrze tego serdecznie wam życzę. Agucha dzięki serdeczne za zdjęcia,pierwszy raz cię widziałam tak wogóle fajnie tam macie nad tym morzem,byliśmy w świnoujściu w 2004 roku i tam spacerowaliśmy gdzie ty teraz zrobiłas fotki Natalce-śliczniutka dziewczynka uśmiechnięta. Celebre ja też bym te góry chętnie obejrzała i twoją córcię na ich tle. Eli gratuluję ze Kamilek będzie teraz w tej czołówce na górze a może wiesz kiedy będzie dokładnie i które zdjęcie czy wszystkie trzy bo one prawie jednakową punktację miały o ile się nie mylę. A my byliśmy dzisiaj u babci a w piątek idziemy na szczepienie więc powinny być nowe dane do tabelki. Mąż poszedł właśnie na nockę a ja życzę wszystkim kolorowych snów.

Gość celebre 23
oki ania, ja wysle dzis do aguchy i do ciebie jak adres mam, bo musze zobaczyc, jak nie to agucha ci dalej przesle

stefanowicz@uznam.net.pl chwilowo nie mam czasu naskrobać cos więcej .....

thefly - całym sercem jestem z Adulem i Tobą, wszystko będzie dobrze, na dzieciaczku często jak na psie się goi szybciutko, więc trzeba byc dobrej myśli, że się wchłonie samo. Flowers - a u Was jak z odstawianiem leków? Ja trochę rzadziej w tym tygodniu, bo zajęc trochę mam w tej prywatnej szkole i sporo papierzysk, bo stary semestr sie skończył, a nowy zaczyna. A to oznacza tylko pracę:) Dodatkowo Konradek ząbkuje i jest marudny, wczoraj nawet temperaturka podskoczyła do 37 stopni i juz myślałam, że chory. W piątek bawił się z kuzynem, który już w niedzielę był chory (on jak wytrzyma dwa tygodnie zdrowy, to maks), ale na szczęście mój twardziel się trzyma:) A w mieście szaleje zapalenie oskrzeli i chyba poczatki grypy. Celebre ja niesety też część zdjęć z poczty po prostu usuwam, zwłaszcza te duże pliki, a Twoje takie były. Juz dawno Agucha by je ode mnie dostała. Teraz mam momencik, bo Kondzio zażądał rozłożenia pokojowej huśtawki i chwilowo się buja zachwycony. Mam prośbę napiszcie mi dziewczyny jaką zabawkę z takich lepszych kupić synkowi? Właśnie stwierdziłam. że mój synek poza superklockami w wielu wersjach nie ma nic interesujacego na swój wiek. I pilnie musze mu cos nabyć. Zastanawiam się nad czymś typu farma z Fisher price, ale poradźcie czym się wasze dzieciaczki bawią teraz najchętniej z takich zabawek? Bo moje dziecko głównie klocki, kuchnia, kredki, książeczki itp., ale bardzo często żąda do tego pomocy mamy, a ja chciałabym chwilami mieć troche czasu dla siebie:) Kurcze jak wszyscy przybiegali z zabawkami na tony, tak teraz przynosza nagle ubranka:) a my kupiliśmy mu tylko kilka zabawek, a graciarnia wielka, tylko, że w wiekszości przypadków same za przeproszeniem \"szmelce\". dzisiaj zrobiłam porzadek. Odłożyłam te którymi sie nie bawi i zostały jak pisałam klocki, sortery itp. Będę więc wdzięczna za podpowiedzi. pozdrawiam serdecznie

Ale mam zaległości !!! Dawno tu nie byłam ale niestety miałam okropnego doła ( i nie mówię że się go pozbyłam). Znowu zaczynają się dla mnie kłopoty i problemy i naprawdę nie wiem kiedy się skończą i czy wogóle się skończą. ale nie chcę tu smucić !!! Proszę o dopisania Sebkowi do tabelki 10.400 a wzrost 80 cm . Ostatnio się żaliłam że Sebek nie dostaje jeszcze do podziałki a tu niespodzianka. Chociaż mierzyłam go w papućkach więc może jakiś 1 cm odpada. Teraz zabieram się za czytanie i odpisywania !!! Film podoba mi się bardzoi nie mogę się doczekać następnych odcinków ! thefly -żyrafka z allegro, przynajmniej moja. Czy już dostałaś zdjęcia od celebre ? jak nie to daj znać to wyślę, najpierw sprawdzę czy je jeszcze mam. flowers- ale dzielny ten twój maluszek !!! Mam nadzieję że twoje życzenia się spełnią i wyniki będę dobre. Życzę zdrówka wszystkim chorującym !!! eli -gratulacje !!! agucha - spróbuję wysłać ci te zdjęcia! wysłałam te zdjęcia od celebre !!! Thefly - trzymam za was kciuki !!! dota - mój Sebek bawi się wszystkim , nie ma jakiś ulubionych zabawek oprócz autka którym jeździ najczęściej. To auto jest z napędem , zwykłe ale fajne. a tak poza tym to codziennie interesuje się czymś nowym, tzn wyciągnie albo znajdzie sobie coś np zabawkę albo niekoniecznie i bawi się przez jakiś czas, najczęściej niezadługi.

aha zdjęć nie mogę wysłać bo za duża pojemność, ale spróbuję jeszcze raz !

hej:) Wczoraj obejrzalam do konca skazany na smierc i juz jedziemy druga serie z mezem,pierwszy odcinek obejrzelismy i sciagamy nastepne narazie jest 16 i kolejne czekaja na premiere:) Dzwonilismy do szpitala i badania wyszly oki,teraz czekamy az przysla wypis i dowiemy sie co dalej z lekami:) thefly napisz co u Was jak Adulek,wieze,ze wszystko bedzie dobrze.. No i znowu przyszla zima,sniegu pelno a dzis do niedzieli miaala przyjechac do mnie siostra z malym no i teraz niewiem czy nie zadzwoni ze jak snieg to nici z przyjazdu,ale mam nadzieje ze przyjada:)byloby wesolo i Bartus mialby znowu kompana do zabawy:)

Czesc dziewczyny, Flowers ciesze sie , ze wyniki ok, tylko sie cieszyc. Tehfly odezwij sie jak tam Adulo. Trzymamy kciuky. A ja wlasnie skonczylam szyc przebranie dla Oliverka, bo idziemy na bal w niedziele:). Uszylam mu stroj klauna:) Dzisiaj dostalam po zabiegu pierwsza @, troche mi to prawilo humr. Kobiety czasami sa nienormalne, bo jak jest @ to narzekaja a jak na nia czekaj z innych powodow to sie nie moga doczekac:) Ogolnie pogoda nienajlepsza bo pada deszcz ze sniegiem i nie mozna wyjsc z maly na spacer. Dzisiaj w taki snieg szlam z malym na speilgrupe i pewnie ludzie w samochodach sobie mysleli, ale to matka jest nienormalna dziecko na dwor wyciaga w taka pogode.

a więc Adulo w swojej słodkiej nieswiadomości, że się martwimy o niego, rozrabia jak pijany zając i gdybym go tak puściła na spacerze jak wspominałyście o swoich wyrywających się dzieciaczkach, to ta głowa już by była mega obita. No pierdoła jedna nie może utrzymać równowagi za bardzo w biegu chyba przez ten zimowy kombinezon i buty, oby do wiosny. No i do wtorku bo wtedy moze coś budującego ta ordynator powie. Dota - zabawki nie bardzo Adula interesują coś tam troche porobi ale to minty a tak to najczęściej ogląda książeczki i buja się na huśtawce, trochę na sorterach ale przy mojej czynnej współpracy :) a no i telewizorek chwilami go interesi. Agus - dzięki za zdjecia z gór Celebre. Celebre - widoki wspaniałe aż dech zapiera, jak wy na szlakach sobie z wózkiem poradziliście, hmm pewnie tam lepiej to jest zorganizowane niż w Polscie bo u nas to chyba tylko na Morskie Oko można z wózkiem się wybrać ;) A co do wyjazdu na Kanary to fajnie Wam fajnie :) A moze znacie jakieś takie miejsca własnie w naszych ojczystych górach gdzie można by było i z wózkiem i z rowerem się poruszac? Ania30 - śniegowa panienka prezentuje się slicznie, dzieki za fotki. a ciasto to u nas nazywamy też Stefanką Flowers - ja z tym myciem zębów Adula to różnie wypadam, jednego dnia umyję mu 3 razy, a drugiego w ogóle, ups wstyd mi. A ta glizda nie chce swojej szczoteczki tylko moją i nawet jak zmieniłam sobie na inną (bo tamtą mi mama wrzuciłą do kibelka zabierając z impetem Adulowi ) to i tak w kubku pośród różnych szczoteczek potrafi rozpoznać właśnie moją. Jokas - ja tak jak ty z nocnikiem czekam jeszcze właśnie na ciepłe dni a milczę w tym tyg , moje drogie bo się wzięłam za przygotowanie cv i listu i idzie mi to jak krew z nosa chociaż napisałam już tego ho ho ale chyba za bardzo zastanawiam się nad każdym zdaniem. No i rozsyłać będę to tu to tam i do pracy chcę już iść bo przyśpieszamy z planami zakupu działki pod dom. No i ponieważ my totalne pustaki jesteśmy to kredyciki trzeba brać i spłacać bo jak dłużej poczekamy to będę je spłacać do 70-tki :D

Gość celebre 23
thefly nawet w Zakopcu mozesz z wozkiem chodzic, dolina koscieliska, chochołowska, no na giewont nie pojdziesz ale da sie da kochana!! dzieki za wysłanie zdjec do dziewczyn agus!!!

Gość ania30x
Thefly przy najbliższej okazji poproszę o wpis do tabelki,dzisiaj bykliśmy na szczepieniu a następne podobno dopiero jak dzieci będą szły do szkoły tak mi powiedziała pielegniarka.Dane: 16 m-cy,wrost 80 cm,waga 9700 ,stan uzębienia -12.Thefly we wtorek będę myślami,sercem z wami oby wszystko się jak najszybciej wyjaśniło,pomyślnie dla was ,to czekanie jest okropne. A ja tam zdjęć od Celebre nie dostałam-ałuuuuuuuuuu. Pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki bądzcie zdrowiutkie i wesolutkie. A szczepienie było w obie raczki.

•Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 🌻 11M 9600.. 87cm..3z •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA..3050..56cm 🌻 12M 7600.68cm..6z •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm🌻 16M 9700...80cm..12z •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 🌻 13M 11300...79 cm..6z •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm.. 🌻 15M 9100 ... 73cm..4z •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 🌻 15M 11000...84cm..14z •Agucha 29 ..05.10 NATALKA..3050..50cm 🌻 15M...8500. .6z •Eli.......... 08.10 KAMILEK....3850..56 cm 🌻 15M 11500..81cm...16z •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK..3480.56 cm 🌻 13M 8700..71cm..7z •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 🌻 10M 9100…………2z •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 🌻 15M 10500..80cm..9z •Jokas.......10.10 Oliver....3000..50cm 🌻 15M 10125..80cm..12z •Mama szczęściara.10.10.Michałek...3950.57cm 🌻 15M 12000.82cm..10z •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 🌻 12M 8600..76cm..8z •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 🌻 15M 10400 80cm..8z •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 🌻 15M 9000..75cm..4z •Maggie7000..20.10 NATALKA .. 3700.. 55 cm. 🌻 10 M 9200..72 cm..6z •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 🌻 15M 12500..77cm..6z •Frezja 73.. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 🌻 6M 7075..70cm..2z •Megji…… 23.10 PAWEŁEK.... 3360..35 cm 🌻 10,5M 1030..4z •Ona25..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 🌻 15M..8700...74 cm..8z •Celebre23..24.10 LAURA....4010..53cm 🌻 15M.. 11600 80 cm..16z •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 🌻 15M 12700…98cm..8z •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480...60 cm 🌻 15M 9900..81cm.16z •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 🌻 12M 9500..73cm..10z •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 🌻 15M 12000. 86cm..8z

Czy wasze dzieciaki tez są tak strasznie rozpieszczone ( czytaj rozpuszczone) i w ogóle się was nie słuchają? Jejku ja nie wiem cyz ten mój taki niedobry się zrobił czy moze zabkuje znowu. Jak tylko powiem \"nie\" to się zanosi tak długo, że przyprawia mnie o stan przedzawałowy. Mam wrażenie, że isę zrobił bardzo niegrzeczny. Kupy u nas od 2 dni brzydkie zielone żadkie i nie wiem czy cos mu jest ... Nic nowego do jedzenia nie dostał.

nie upada nie upada :) w razie co to będę tu sama swoje wywody umieszczać :D Eli może zębule nowe idą ? bo u mnie to samo ale i od masła i jogurtów u Adula też brzydkie kupy. Dzięki za zdjecia - Kamilek rośnie jak na drożdżach !!!

ja tez uwazam Eli, ze moze zeby. U nas Oli jakos mi malo je jest rozdrazniony, ale widze, ze mu 3 dolne wychodza i moze to. U nas juz3 dni trwa nauka samodzielnego usypania. Doszlismy do tego momentu, ze maly lezy w luzeczku i nie wstaje jak wychodze tylko mnie wola. Mam zamiar to dalej ciagnac i mam nadzieje, ze osiagne postawiony cel:)

hej! A my mamy kolejne dwa zabki,wyszly mu dzien po dniu,wreszcie druga gorna jedynka i kolejna piatka.Noc byla zawalona,w koncu jak lek zaczol dzialac bo dalam panadol,to przestal plakac ale sie rozbudzil i niechcial spac,poszedl o pierwszej w nocy a o 4znowu byla koncert przez godzine,masakra:( eli Bartus robi tak samo jak mowie nie to on mi naprzekor i zaczyna placzi wielka histerie,teraz byla moja siostra i stwierdzila ze robi jak te dzieci w super niani,Bartek jak wpada w zlosc to kladzie sie na dywanie i sie zanosi,momentami jest bordowy,wtedy mi podnosi tak cisnienie,ze wynosze go do drugiego pokoju i tam mowie ze ma plakac,ja musze wyjsc i na to nie patrzec bo inaczej chyba bym mu dala niezle po tylku,a on w koncu jak ja niereaguje to po 15minutach konczy przedstawienie i przychodzi jak niby nic sie nie stalo i zaczyna sie bawic no i niestety jak moj maz jest w domu to maly pozwala sobie na takie chimerki,bo wie ze tata ponosi na raczkach:)

Mnie najbardziej wkurza gdy ja mówię nie, mój mąz mówi nie a wtedy wkracza babcia i dziecku wszystko można. Jak rodzice nie dadzą, nie pozwolą to mały biegnie do babci i babcia od razu pozwala. Nas szlag trafia ze tak niszczy nasz autorytet i mały ma nasze słowa za nic. Juz nie jedna kłotnia była ale jak grochem o ścianę. Babcia się obraża by potem znów robic to samo. Mały nie jest rozpieszczony przez babcię tylko rozpuszczony. Od wakacji babcia miała się Kamisiem zajmować ale czarno to widzę. Czarno. Oczywiście babcia nie uwzględnia równiez innych naszych zwyczajów typu regularne zywienie o jakichs tam porach czy pora drzemki. Wszystko robi po swojemu czyli karmi co 15 minut biegając za nim po całym mieszkaniu itp. Buuuuu. czy wy jestescie zadowolone z \"POMOCY\" Babc? Mi ręce opadają.

to ja Wam powiem jak histeryzuje Adulo - a mianowicie jak mu na coś nie pozwalam to tak jak wasze maluchy płakał a że mnie to irytowało to zaczynałam piszczeć głosniej od niego zeby go przekrzyczeć. I wiecie jaki mam teraz efekt ? jak coś mu nie daję albo zabieram to glizda piszczy teraz tak jak ja przedtem. Tyle mojego i teraz nie wiem co lepsze płacz czy pisk, oczywiście cała rodzina ma ubaw po pachy jak on tak ze mną dyskutuje - piszcząc.

mi się zdaje ze kiedys tak sie podpisywałga ona 24 a juz 25

Moja Nadusia od kliku dni zasypia sama, po prostu kładę ją spać w łóżeczku i wychodzę cicho z pokoju. Czasami słychać ją jeszcze parę minut, jak coś mruczy, a potem zasypia - i mam spokoj - uff... Mam tylko problem z uspieniem ja w dzien-tzn. jeden dzien w tygodniu jak z nią jestem przed południem, szaleje tak, ze trudno ja zmusic do spania. Dopiero teraz odwaza sie chodzic sama-odpycha mnie i mowi \"sama\", to samo jest z jedzeniem.Włosy strasznie jej sie kreca, z tylu robią sie nawet takie male \'koltuniki\"- nie moge tego rozczesac-macie jakies sposoby?

Laura mój to jeszcze mały łysolek więc ja nie mam problemów ;) Chyba Są takie odzywki do włosków dla dzieci, takie w aerozolu do psikania ( avon) zeby się rozczesywały lepiej. Tak mi się zdaje. Może taka odzywka pomoże? Czy to samodzielne zasypianie tzn nauka takiego zasypiania poszła wam łatwo, bez płaczu czy były histerie? Kiedy zwykle dziecko umie samo zasypiac bez zmuszania go do tego?