Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aya

Wycinanie migdałków

Polecane posty

Gość apeleka9
Anna ale zobacz, że może być również dobra strona wycięcia u Ciebie migdałków .Może przestaniesz palić :) To może być również plus ! Wejdź sobie również na tę stronę: http://migdalki.net.pl/ Znajduje się tutaj dobry artykuł o tym jaką dietę możesz stosować po usunięciu migdałków. Co do papierosów. To mój wujek palil i miał usuwane migdałki ale lekarz powiedział mu,że musi odczekać tak ok 2 miesięcy. Tak wiec nie ma zmiłuj wujek czekał !

Gość Anna 26 lat
Witam wszystkich bez migdałowców:) w poniedziałek mija miesiąc od wycięcia i powiem wam czuję się rewelacyjnie. Fakt, że jeszcze coś tam się odczuje ale oddycha się o wiele lepiej. A od tego czasu złapał mnie tylko 2 dniowy katar (z racji tego, że dzieci do przedszkola przynoszą). Więc teraz śmiało powiem NIE ŻAŁUJĘ SWOJEJ DECYZJI O WYWALENIU TEGO ŚWIŃSTWA:):) Co do palenia na razie wytrzymuję:)

Gość gość
Tutaj jest wypunktowane, w jakich sytuacjach migdałki kwalifkują się do leczenia farmakologicznego, w jakich do przycięcia, a w jakich do całkowitego wycięcia: http://kurzlink.de/wycinaniemigdalkow

Gość gość
jak sie martwisz to idź z dzieckiem gdzieś, gdzie naprawdę znają się na rzeczy. Może np do www.pco-poznan.pl/ . Zabieg nie ejst inwazyjny, ale lekarze tutaj na pewno opowiedzą dokładnie jak to ma wyglądać i dobrze się Wami zajmą.

Gość gość
Witam Podnoszę temat - mamy łódzkiego, opolskiego, okolic gdzie byliście z dziećmi na zabiegu? Syn ma 5 lat, musi mieć wycięty 3 migdał, podciete boczne i drenaż uszu... Terminy są straszne na NFZ :/ słyszałam o Bełchatowie, Chorzowie, Kluczborku (w tym ostatnim właśnie najdłuższe terminy), sama nie wiem gdzie najlepiej się udać

Gość gość
Witam mam 20 lat i jestem miesiąc po wycięciu 3 migdałków. Zabieg odbył się w znieczuleniu miejscowym i sam zabieg nie był aż tak zły, było to trochę niekomfortowe. Byłam po głupim Jasiu dodatkowo wiec nie ogarnialam momentami co się wokół mnie dzieje. Po zabiegu ból był straszny a jedzenie i picie sprawiało mi trudności jeszcze przez kolejne 2 tygodnie przez co bardzo schudłam. Na szczęście ketonal w tej sytuacji działa cuda, wiec brałam go w porze obiadowej aby móc cokolwiek zjeść. Niestety nie ma żadnej reguły na to jak się to przechodzi bo jest to każdego indywidualna sprawa i niektórych może boleć a inni powiedzą ze było strasznie dlatego skoro Lekarz mówi ze trzeba, lepiej poddać się zabiegowi :)

Gość gość
Witam, 14 dni temu mam wycięte migdały. Od wczoraj piecze mnie język i mam kremowy nalot na języku. Wie ktoś może co to jest?

Gość gość
Mnie w wieku dwoch lat cos tam wycieli z tych migdalkow, w wieku 6 wycieli wszystko... w przeciagu 20 nastepnych lat problem chorego gardla mnie nie dotyczyl i wciaz tak jest.

Gość gość
Ja miałam wycinane wszystkie migdały we śerode co była z racji tego że mam 17 lat to miałam zostać do piątku bo im starsza osoba tym gorzej się goi i większe ryzyko powikłań mniejsze dzjeci jak wszystko okej to na drugi dzień po zabiegu wypuszczają w niektórych szpitalach całkiem tego samego miałam zostać bo dalej leże w szpitalu ale jutro raczej już dzisiaj na 99 procent ide do domu a zostałam dłużej bo po zabiegu miałam powiklania to znaczy dwa razy krwawiłam (wymiotowałam krwią samą nie że z wymiocinami)i wracałam na blok operacyjny raz od razu po wybudzeniu z narkozy na sali wybudzeń po rozintubowaniu przynajmniej tak mi się wydaje bo mało co pamiętam tylko że nie dałam rady się ruszyć i przez chwile jak wyjeli tą rurke to oddychać a potem nie wiem co się działo drugi raz jak już się wybudziłam drugi raz już z tej narkozy chwile tam poleżałam i przewieźli mnie na sale tyko nie moją a bliżej pielęgniarek w razie czego i z tego już wszystko pamiętam i znowu tylko wwieźli mnie na sale powiedziałam że nie dobrze mi pielęgniarka powiedziała żebym na bok się położyła i podłożyła miske tylko to zrobiła znowu zaczełam wymiotować krwią zawołała lekarza zbadał mnie i poszedł zadzwonić na blok stanął w takim miejscu że wszystko słyszałam nie do końca wszystko bo tylko jak z pielęgniarką rozmawiał jak przez telefon nie ale nie złe miejsce se wybrali powiedział że chcą czekać z przewiezieniem mnie bo mają jeszcze dwa zabiegi i że może mi przejdzie i on stwierdził że potem może być za późno nieźle mnie nastraszył i przewieźli mnie całą droge wymiotowałam i potem już pamiętam jak mnie usypiali i już się jak obudziłam na sali wybudzeń wtedy spędziłam już troche więcej czasu żeby w razie czego nie musieli wieść mnie z powrotem ale było już okej i wróciłam na swoją sale

My również byliśmy na wycinaniu migdałków. Do tego szpitala trafiłam z 4-letnim synkiem. Operacja wycięcia 3 migdałka z drenażem uszu. Mały bardzo się denerwował i stresował wizytą. O dziwo, na miejscu wszystko się zmieniło. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona! Od samego progu przyjęły nas przemiłe Panie z rejestracji. Następnie sympatyczny lekarz, który ma świetną rękę do najmłodszych, przeprowadził ze mną dokładny wywiad, a jego rzeczowe odpowiedzi dodatkowo pozwoliły nam się uspokoić. Wszystko przebiegło dokładnie tak, jak powinno - minimalny stres dla dziecka, mało bólu i dużo wsparcia. A co najważniejsze już po wszystkim! Serdecznie polecam szpital Orthos 😉