Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etka31

Czy są tu jakieś mamy pracujące?

Polecane posty

Gość Maya32
witam ponownie 🌼 Ja jestem początkującą mamą pracującą 3 dzień ha ha ha. Narazie czuję się obserwowana przez moich kolegów i koleżanki. Nie mówię tu o wyglądzie, bo ten specjalnie nie zmienił mi się po ciąży, ale sprawdzają czy złagodniał mi charakter;-) i jaki wpływ ma na mnie macierzyństwo. Do tej pory praca zajmowała ważne miejsce w moim życiu i potrafiłam się jej bardzo poświęcić. Co do moich przyłożonych byli wspaniałomyślni, bo przez 1 miesiąc pozwolili mi pracować w domu, chyba nie często zdarzają się takie sytuacje. No ale w końcu musiałam pokazać sie w biurze. Nie mam oddzielnego pokoju do ściągania pokarmu, ale mam wyrozumiałe koleżanki :-). Co ważne- lubię swoją pracę. Moje dziecko niestety raz budzi się jeszcze w nocy, ale tu mogę się pochwalić się, że tatuś jest chętny by do niego wstać jesli nie potrzebny jest cycuś. Narazie nie czuję się wyczerpana nocnym czuwaniem. Mały jest spokojny i pogodny, rzadko marudzi i przeważnie ma powód. Czy wasze dzieci płaczą jak je zostawiacie? Mój narazie tylko ciapowato i smutno patrzy się na mnie, ale wczoraj kiedy mnie zobaczył uśmiechnął się promiennie :-).

Gość Maya32
Do kiri 2005 - Może mały powinien mieć wyeliminowane drzemki w ciągu dnia jeśli mu się takie zdarzają wtedy będzie bardziej zmęczony po całym dniu. Taki maluch potrzebuje chyba dużo wrażeń.

Gość etka31
Do kiri2005 nie martw się dzieci w wieku twojego przechodzą okres,który nazwano lękami nocnymi i wierz mi w wieku 2 lat własciwie przechodzi...masz bliżej niż dalej....Powodzenia. No i właśnie to chciałam usłyszeć, że pracujące mamusie to nie tylko dobre, szczęśliwe mamusie, ale przede wszystkim super dobre pracownice.....oj chciałabym aby przeczytali to wszyscy Prezesi i Dyrektorzy, którzy namiętnie nie dają szansy ustatkowanym kobietom

Praca pozwala mi na kontakty z ludźmi, czego chyba najbardziej brakowało mi na urlopie macierzyńskim; w ciąży pracowałam do ostatniego tygodnia i czułam się dobrze; ale robiłam to raczej dla siebie, bo trudno powiedzoieć, czy ktoś w pracy to docenił :) Na szczęście dzieciaki nie chorują, a jak już to nie jest to nic poważnego, więc nie biorę żadnych zwolnień (ale pracuję dopiero 3 miesiące); no i mam to szczęście, że ze względu na karmienie piersią mogę pracować 7 godzin :), no i do pracy mam zaledwie 15 minut na nogach :D Jestem ogólnie szczęściarą:D