Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Gość Aska...
Dostałam!!! :D Wkońcu się doczekałam!! Nawet nie wiecie (a może i wiecie ;) ) Jak się ciesze!! co prawda pare dni temu zrobilam test -wynik negatywny, ale okres jednak sie spóźniał... A dzisiaj dostałam więc mysle że już nie ma sie czym martwić. Bo co prawda okres mozna mieśc do 3 miesiąca ciązy, ale jakoś tak lepiej sie czuje i wydaje mi sie że nie doszło jednak do zapłodnienia!! niech zyje postinor, ale byle nigdy więcej tego shitu :D

Gość aleksia
Dziewczyny jak ja bym chciała Wam napisać , że dostałam okres... ale niestety powinnam dostać 3.10 więc spóźnia mi sie już tydzień. Jakoś dziwnie bolą mnie znowu piersi...Boję się zrobić test, troche to głupie bo może niepotrzebnie sie denerwuję a to opóźnienie to przes postinor, jak u większości z Was. Trzymajcie kciuki :)

Gość aleksia
Aska ile spóźnił Ci się okres??

Gość powercia_85
ja jestem 11 di po postinorze i okresunie ma ale dzis mnie straszni epiekly jajniki w nocy boje sie ze to jednak moze byc cos ze mna bo mowie mialam cos z okresem bo we wrzesniu juzni emialam !!! a wogole dietke mialam schudlam duzo i szkola sie zaczeła wiec straszny stres bo mam ostanie egzaminy trzymajcie za mnei kciuki tez prosze!!!!

Gość Aska...
Spóxniał mi sie prawie 2 tygodnie (ok. 12 dni)wiec dużo, ale teraz mam wiec mam nadzieje ze już dobrze:D

Gość kicia -mizia
tydz po wzieciu postinoru, tydz wczesniej niz normalnie dostalam ciote:) na poczatku bylo delikatne krwawienie ale teraz okres pelna para:) mam nadzieje ze to juz koniec moich nerwow;) pozdrawiam:)

Kochalismy sie bez zabezpieczenia o on miał wytrysk...we mnie ;|zażyałam Postinor w piątek(6 pazdz)3 godz \"po\"... okres powinnam normalnie dostac mniej więcej 15,a u mnie jeszcze nie wystąpiło postinorowe plaminienie!Boję się że wpadłam ;( Jak myślicie,jakie jest prawdopodobieństwo że jestm w ciąży? :(

Gość Kasikkk...
Raissa nie u wszystkich dziewczyn występuje krwawienie, to zalezy od organizmu. Napewno wszystko będzie dobrze po ok 10 dniach od stosunku możesz zrobić test jak Cię to uspokoi. Ja robiłam Quick vue.

Gość kabaretka_aa
Dziewyczyny każda ma inne objawy po wzięciu 72.. ja np wciaz nie mam okresu ponad 3 tyg:( załamuje mnie to ale robilam test - wynik negatywny jak juz z resztą wczesniej pisałam.. i co mam zrobic..!? chyba tylko czekac:O Trzymajcie sie Panie:) musi byc dobrze!

a ja słyszałam że właśnie występuje i to znacznie wczesniej niz normalnie...zyje w takim stresie ostatnio ze to koniec :( jestem cala zestresowana i non stop boli mnie brzuch-nie wiem czy z nerwów czy od Postinoru?Naprawde test tak szybko wykazuje ciąze?A po jakim czasie ginekolog moze to stwierdzic???

Gość aleksia
kabaretka_aa a byłaś juz u ginekologa po teście? Ja robie test napewno w sobotę bo dłużej już nie wytrzymam tej niepewności. Dziś jest 9 dni jak mi sie spóźnia... wiem, ze to i tak nie długo z tego co czytam ale jakoś mnie to nie uspokaja. Najgorsze, że te wszystkie objawy popostinorowe są takie same jak przy ciąży... Pozdrawiam

Gość dusi
ginekolog podobno moze wykryc ciąze po 2 tyg od momentu gdy powinna wystapić miesiączk. Ja na twoim miejscu najpierw powtorzyłabym test nie martw sie bedzie dobrze trzymam kciuki:)

Gość dusi
a tak wogole to tez dlugo po wzieciu postinoru miałam bole piersi i brzucha (prawie 2 miesiace) tylko ze ja dostałam pierwszego okresu 26 dni po krwawieniu postinorowym a wczoraj 21 dni pozniej drugiego cały dzien lece na przeciwbolowych bo tak mnie brzuch boli:( ale to chyba raczej juz gwarancja ze postinor zadziałał?:)

Gość herrmiona
do raissa bać się przestaniesz że nie jesteś w ciąży za jakieś trzy miesiączki, to nie złośliwość ale z własnego doświadczenia wiem, ja po postinorze dostałam terminowo okres(bez żadnego plamienia bo to wcale nie jest reguła a jak będziesz na nie gorączkowo czekać popadniesz w histerię), następny okres dostałam tydzień wcześniej/ale dalej się stresowałam bo wiadomo kobieta w ciąży może dostawać coś podobnego do okresu mniej więcej do 5 miesiąca ciąży/ na następny okres czekałam prawie 7 tygodni więc się znów nakręcałam, i żeby mieć z głowy w końcu poszłam do mojej pani doktor, zbadała kazała się przestać stresować i przepisała "dropsy -anty"

Gość herrmiona
a co do objawów występujących po zażyciu: czytać co jest na ulotce miłe panie!!!! wystąpić mogą a nie muszą, mnie bolało, ale nie jakos przeraźliwie podbrzusze i może tydzień miałam wrażliwe piersi, a skolei wystąpienie objawów to reakcja organizmu na hormony a nie gwarancja skuteczności działania. Wybaczcie że tak "chłodno" o tym piszę, poprostu zachowuję spokuj ot co

Dostałam ciotencje!:D Dzisiaj rano! Ucieszylam sie jak male dziecko :) To chyba faktycznie stres ją tak opóźnił,przecież ja co 15 min biegałam do kibla i z nadzieją zaglądałam gacie po czym rozczarowana z niego wychodziłam i tak w kółko...Ale jest ok :) Nigdy więcej takich sytuacji :/ Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny :) Buzia :*

do eeeee..... czesc mam pytanie... po jakiem czasie wzięłaś postinor?? dostałaś potem okres?? Jeśli tak to przez ile miałaś miesiączkę??

a może któraś z was miała taki sam przypatek jak eeee....?? ważne to dla mnie bo ostatnio dziwnie się czuję, chociaż że dostałam okres po wzięciu tabletki.

Gość A_guska
siema dziewczynki! mam problem...po zazyciu postinoru mialam okres,potem drugi robiłam 3 testy-wyszły negatywnie w tym jeden beta hcg tez negatywnie i byłam u gine...ale ostatnio cos pobolewa mnie brzuch i jest mi niedobrze:( zdaje mi sie,ze czyms sie zatrułam..a wy co o tym mysliscie? czy to moze byc ciaza

Gość herrmiona
ja po zażyciu jak już wcześniej pisałam nie czułam się bardzo źle specjalnych skutków ubocznych nie odczuwałam, ale w trzecim cyklu odczuwałam pewne dolegliwości, było mi niedobrze ale zazwyczaj wieczorem mimo to i tak panikowałam że mogę być w ciąży...trzy testy i ginekolog nie mogą się mylić więc się nie stresuj tylko poczekaj jeszcze trochę aż organizm przestanie odczuwać skutki zażycia tabletki/u mnie minęło pięć miesięcy i wszystko wróciło do normy/

Powiedzcie mi jeszcze proszę czy kobieta podczas okresu może zajśc w ciąże???

Gość otot
Witam wszystkich ma pytanie Kochalem sie z moja dziewczyna 2 dni temu to byl jej pierwszy raz i wogole nie uzylismy zabezpieczenia ale nie skonczylem w niej. a 18 ma miec okres (czyli moja dziewczyna miala dni bezplodne) i czy jak jutro zazyje tabletke przed uplywem 72 godzin to nie powinno dojsc do zaploddnienia? i czy wogole ktos stosowal juz escapelle bo lekaz mowil mi ze to jest pewniejszy lek ale nowy. czy lepiej wziasc postinor.

Wydaje mi się,że nie powinna zajść w ciąże skoro nie miałeś w nią wytrysku-tymbardziej jesli byly to jej dni niepłodne...Ale tabletki wziąc nie zaszkodzi :)

Gość otot
a nie wiesz czy ten escapelle jest lepszy bo tak ginekolog powiedzial ze jest lepszy to mozna mu zaufac czy lepiej kupic postnor?

Gość A_guska
wiecie co...jak ostatnio bylam u gine to od razu mi przepisal recepte na ten nowy escapelle bo powiedzial ze postinor chcą wycofać...i jakbym miala wpadke to od razu do apetki z recepta:)

Gość otot
no to jednak ten escapelle to jest dobry. mam nadzieje bo oja dziewczyna wziela go 63 godziny po stosunku ale jak juz pisalem mowila ze to byly dni bezplodne a ja nie skonczylem w niej. Ale jest stres!!

Gość A_guska
ale ciekawe czy tez są po nim jakieś skutki uboczone jak po postinorze,bo postinor niezle namiesza w organizmie....tez był to moj pierwszy raz ale nam to gumka pekła(z apteki. durex) wytrysku tez nie było....pzdr:*

Gość otot
a powiedzcie mi jakie sa skutki uboczne pozniej w organizmie u kobiet o czytalem rozne wypowiedzi i czy okres bedzie sie spoznial jej i czy kolejne miesiaczki beda juz w normalnych odstepach czy pozniej tez bedzie to wszystko rozregulowane. aha i jeszcze jedno martwie sie o nia i czy pozniej dla uspokojenia jej moge kupic test np. w czwartek jak miala miec okres i sprawdzic czy wszystko jest wporzadku.

Gość 1033
Witam! Mam pewien problem i może tu ktoś bedzie umiał mi pomóc. Po spontanicznym seksie bez zabezpieczenia(stosunek przerywany facet nie kończył we mnie) zażyłam postinor.Nie miałam żadnych plamień a miesiączka pojawiła się w normalnym terminie. Mój problem polega na tym że te przezycia związane z seksem bez zabezpieczenia dały mi tyle do myslenia iż postanowiłam się zabezpieczać tabletkami.W związku z czym wraz z pojawieniem się miesiączki zaczęłam zażywać minulet.Problem w tym że moja miesiaczka twra juz 8 dni i wcale sie nie zanosi na to by się skończyła.Czy to jest wywołane tak wielką ilością hormonów w tak krótkim czasie czy o co chodzi? Czy któraś z was tak miała?Jestem w kropce bo nie wiem czy mam przestać brać ten minulet czy co?Jeszcze nigdy nie miałam tak długo krwawienia miesiaczkowego...Brdzo proszę o odpowiedż.A może nie powinnam była brać tabletek antykoncepcyjnych w tym samym miesiącu co żażyłam postinor? Sama juz nie wiem...

Gość ifvia
do 1033--------> to normalne u niektorych a u innych to oznala zlych tabletek-znajoma mila okres przez miesiac :( jesli sie zle czyjesz przy tym to popros o zmiane tabletek u gina. ja juz mam za soba kilka rodzaji i na razie najlepszy jest mercilon