Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wystraszona

Tatuaż a znieczulenie zewnątrzoponowe

Polecane posty

Gość Wystraszona

Podobno nie robi się znieczulenia jeżeli na części krzyżowo-lędzwiowej kręgosłupa jest tatuaż. Lekarz gin. i ogólny mówi, że to RACZEJ nie prawda a położne że owszem... Czy któraś z was ma POTWIERDZONE wiadomości na ten temat ? konsultację z anesttezjologiem mam za jakiś czas i umieram ze strachu.

Gość to raczej bez sensu
tez mam tatuaz w tym miejscu i pierwszy raz słysze cos takiego.Wydaje mi sie,ze tatuaz nie ma tu nic do rzeczy.Kiedys nawet madra pani pielegniarka zrobiła mi szczepionke prosto w rozyczke na ramieniu...i nic.Ale bedze tu zagladac,tez niedługo rodze i tez mam tam tatuaz... Pozdrawiam!

Gość wiem już
Można robić znieczulenie na tatuaż - potwierdził to anestozjolog. Ufff

Gość hebamme
gdybys nalezala nie do rasy bialej ale czarnej nie bylo by tego problemu, anastezjolog musi czuc pod palcem miejsce wklucia ,a wiec sie nie martw ,moze urodzisz tak szybko ze znieczulenie nie bedzie potrzebne .

Niestety taka jest prawada, ze jesli masz tatuaz na ledzwiach, to znieczulenia ZO nie otrzymasz. Tusz, ktorym wykonany jest tatuaz jest potencjalnie skazony i dlatego zaden powazny, szanujacy sie profesjonalny anestezjolog nie zrobi takeigo znieczulenia.

Mojej koleżance także nie zrobiono zzo ze względu na tatuaż a rodziła w prywatnej klinice więc nie chodziło o pieniądze.

Gość gość
Ja stosuję u siebie w salonie swiss medical z tej strony www.naporost.pl . Polecam go też do stosowania w domu samodzielnie. Mówię Wam, można spokojnie zapomnieć o bólu. Dostaniesz go bez recepty.