Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ga_ma

Cytaty z książek, piosenek, filmów...

Polecane posty

Jeśli istnieją dzieci gorszego Boga to ona z pewnością jest jednym z nich. tak myślała dopóki wierzyła że istnieje ktoś taki jak Bóg. Była to twarz która niczego już się nie mogła obawiać. Wszystko co można by pomyśleć już się jej przydarzyło. Słońce stanęło w zenicie, Oglądam się na przebyta drogę: To ma być moje życie? Patrzeć na to nie mogę! Ach długo jeszcze poleżę w szklanej wodzie, w sieci wodorostów zanim nareszcie uwierzę, że mnie nie kochano, po prostu. A ona miłością upojona już nie pamięta że istniałeś

Akiedy będziesz szeptać jej do ucha Te opowieści w które sam... Nie chciałbys wierzyć, nie chciał słuchać Bo wiesz, powtarzasz jej nie pierwszy raz A ona łowi te tańczące słowa Układa wiersze, wierzy w nie Bo nie domyśla się że ona Jest tylko plastrem na samotny dzień Bo kto pasuje tak jak ja do Twoich ust.. i należysz do mnie choć to nie kwestia posiadania Niektórzy twierdzą że słyszeli jak jej serce pękło z bólu Ile Cię trzeba dotknąć razy żeby się człowiek poparzył? Kim jesteś, że każdy Twój dzień jest chaosem? Kim jesteś, jeśli zapomniałeś, że musisz stawać sie lepszym? Powiem Ci, jesteś nikim i będziesz nim dotąd, dopóki choć raz nie upadniesz omdlały ze zmeczenia. Dopóki choć raz zniewolony wielkością tego świata nie zrozumiesz, że Twoja radośc jest nagroda za Twoją walkę. Jeden jest tylko sukces- być w stanie spedzić życie na swój własny sposób Mieliśmy wiele wspólnego, ja go kochałam i on kochał siebie. Kiedy wszystko jest pod kontrolą to znaczy że za wolno żyjesz

Uwielbiam czytać to jest jak rytuał: Sprawić by atrament oddychał a litery ożyły. Dziękuję ci za tyle bólu żeby sprawdzic siebie, za wszystko co nieważne , najważniejsze za pytania tak wielkie, że już nieruchome. I cokolwiek uczynię zmieni się na zawsze w to co uczyniłam Tyle miałem trudności z przezwyciężeniem prawa ciążenia myślałem że jak wreszcie stanę na nogach uchylą przede mną czoła a oni w mordę nie wiem co jest usiłuję po bohatersku zachować pionową postawę i nic nie rozumiem głupiś mówią zyczliwi w życiu trzeba się czołgać więc kładę się na płask z tyłkiem anielsko-głupio wypiętym w górę i próbuję od sandałka do kamaszka od buciczka do trzewiczka uczę się chodzić po świecie Niemożliwe , to tylko wielie slowo rzucone na wiatr przez maluczkich, którzy godzą się z naturalna koleją rzeczy, zamiast wykrzesać siły, by ją zmienić. Niemożliwe to nie fakt, to opinia. Niemożliwe to nie deklaracja, to wyzwanie. Niemożliwe jest chwilowe. Czyjnie po pewnych datach napisać kropkę przy innych minute ciszy. Uważać żeby życia nie napisać przez skróty.

Nie pytam jakie są prawa tylko jacy są sędziowie On jej nie kochał tylko bardzo lubił i bardzo...pożądał. Niesie mnie pozytywna myśl że nie jest źle. -A to za co? - To bez znaczenia, to juz przeszłość -Ale boli nadal.. -O tak przeszłość często boli Gdy minie sen obiecaj że słowa nie zgasną Banalny słońca wschód przewidywalny zachód Gdybyś był a nie bywał raz na jakiś czas Nie bój się chodzenia po morzu, nieudanego życia, miłości nie dla Ciebie, czekania na nikogo. Nie można używać tak przesadnych kobiet jak "niedostępna" być może na tym świecie nie ma takich kobiet. spójrz na mnie zapragnij szeptem otul okłam dotykiem odejdź wraz ze świtem jak sen Wśród cierpienia i niedoli nawt przekonany ateista zaczyna rozglądać się za Bogiem.

Zranionym sercom potrzeba błękitów nieba skrzydlatej modlitwy gońca przygodnych uśmiechów słońca ciszy bez końca Lub burzy ktora zagłuszy żrący ból duszy- I czarnej, wyjącej nocy Co będzie osłaniać w mocy Ich płacz sierocy ...jej dłoń trafiła na dłoń innego człowieka, mężczyzny na dodatek, który chwycił ją mocno pomógł zachować równowagę. I nie tylko chwycił i przytrzymał ale jeszcze przyciągnąl do siebie i nagle wydarzyło się coś czemu nie mogła tak od razu dać wiary, a jednak. Ta dłoń była to dłoń mężczyzny jej życia. Zmywam po kolei palców twych odciski. byleś mi bliski Zmywam pocałunki resztą silnej woli. Powoli. Tragedia trwa chwilę, reszta cierpienia to Twoje dzieło. Jest serce co się kryjąc w zakrwawionym łonie w nocy tylko oddycha w nocy we łzach tonie a wdzień pilnie ukrywa głębokie cierpienie Jeśli boisz się postawić sprawę na ostrzu noża już przegrałeś. Nie potykają się tylko Ci co pełzają. I znowu człowiek wydaje pieniadze,których nie ma,na rzeczy,których nie potrzebuje,by imponować ludziom,których nie lubi

^^mam nadzieję że komuś się spodobają, moje ulubione:) pozdrawiam no i świetny topik:))

Gość happysadcrazy
a miało byc tak pieknie, mialo nie wiac w oczy nam i ociekac szczesciem- mialo byc sto lat, sto lat...

--Czarny rycerz --ks.Maliński \"Postanowiła po prostu wyjść, przeprosić, podniosła oczy i wtedy wzrokiem przyzwyczajonym już do światła poznała go. To był on - \"Czarny Rycerz\". Jej najukochańszy, jedyny, wytęskniony, wymarzony w snach, którego jeszcze raz kiedyś w życiu pragnęła spotkać. Nie była w stanie oczu od niego oderwać, patrzyła jak urzeczona. On jej wciąż nie poznawał, jakżeby zresztą mógł ją poznać. Dwoje starych ludzi wciąż do niego coś mówiło, ale ona tego nie słyszała, nic do niej nie dochodziło, była wpatrzona w jego oczy, które na nią ciekawie spoglądały. Nagle wszystko zaczęło wirować jej przed oczami. Poczuła, że słabnie. Nie chciała zemdleć. Bała się, że wtedy się wyda, kim jest. Przylgnęła do ściany, wparła się nogami w podłogę. Powtarzała sobie: \"Byle nie zemdleć\". Ale i tak zaczęły jej łzy płynąć po policzkach, nogi słabnąć. Poczuła, że plecami ze- ślizguje się po chropowatej ścianie, kolana jej miękną i za moment runie na ziemię. Nagle ujrzała, jak jej rycerz zerwał się z ławy i w paru susach był przy niej. Uchwycił ją w ramiona, nachylił się nad jej twarzą i wtedy w jego oczach zobaczyła całe morze zdumienia, zaskoczenia i radości. Zemdlała.\"

Gość agakjn
Potrzeba otwartych oczu aby poznać Twoją prawdziwą miłość.Ale też trzeba mieć oczy zamknięte aby ją utrzymać. Kiedy dwie osoby, za kazdym razem, potrzebują widziec się nawzajem coraz wiecej i nie potrzbuja innych, to znaczy , że sa zakochani.Kocham Cię nie za to jakim jesteś , tylko za to, kims sie stajesz, kiedy jestem z Tobą. Kiedy kogoś oszukujesz, tracisz jeden z największych skarbów.Tracisz zdolność zaufania.Bo bez zaufania, miłość nie jest możliwa. Miłość jest triumfem wyobraźni nad inteligencją.Nie mów mi, że mnie kochasz, okaż mi to. W prawdziwej miłości najmniejsza odległość jest zbyt wielka by ja pokonac,lea nad największą odległością można zbudować most. Dzwon nie jest dzwonem , póki nie zadzwoni. Piosenka nie jest piosenką , póki nie jest zaśpiewana.Miłość nie jest miłością dopóki nie jest podarowana.

Gość blankjones
to sa konsekwencje kochanania Ciebie

Gość Alannada
ha! dawno ktoś coś tu pisał.Oto część moich ulubionych cytatów. "The more you escape to the light, the more you walki in the shadows" 'Kto walczy ze smokiem z czasem sam staje się smokiem' 'Makaron wciąga' 'A przede wszystkim słowom naszym Zmienionym chytrze przez krętaczy Jedyność przywróć i prawdziwość. Niech prawo zawsze prawo znaczy A sprawiedliwość - sprawiedliwość' "Święty kurz na drodze Święty kij przy nodze Swięte krople potu Święte wędrowanie" - chyba Grechuty "Nie znajdzie miłości ten, kto ni potrafi kochać" PDPNDŚ

Gość Amarths
Wszystkie z mojej kochanej książki "PS.Kocham Cię" "Co jest z tymi facetami i grillami? Może był to jedyny sposób na wykazanie się kulinarnymi zdolnościami. Albo na zabawę z ogniem." "Wszystkim nam przypada w udziale sprawiedliwa porcja pecha." "Fruń do księżyca, a jeśli ci się nie uda, i tak znajdziesz się pośród gwiazd." "Walka o pokój, jest jak pieprzenie w imię dziewictwa." Czy ludzie naprawdę chcą wiedzieć, jak się czujesz, kiedy mówią "Jak sie masz"? A może tylko próbują być uprzejmi? I tyle, chociaż w książce jest ich dużo więcej... (Nie chciałam przepisywać całej.)

Gość Amarths
"Bratnia dusza to ktoś, kto rozumie cię lepiej niż ktokolwiek inny, kocha cię bardziej niż ktokolwiek inny, będzie przy tobie zawsze, bez względu na wszystko." PS. Kocham Cię - Cecelia Ahern "Tak naprawdę bratnia dusza to lustro, osoba, która pokazuje ci wszystko, co jest w tobie zdławione, osoba, która zwraca twoją uwagę na samą siebie, żebyś mogła odmienić własne życie. Prawdziwe bratnie dusze to prawdopodobnie najważniejsze osoby, z jakimi mamy do czynienia, bo to one obalają mury, którymi się otaczamy, i powodują, że możemy się ocknąć." "Bratnie dusze pojawiają się w naszym życiu, żeby odsłonić przed nami kolejną warstwę nas samych, po czym odchodzą." "Z dala od przepychanek... rozbawiony, zadowolony z siebie, pełen współczucia, bezczynny, spójny... czy w grze, czy poza nią, przyglądam się i dziwię temu wszystkiemu." "Są tylko dwie kwestie, o które istoty ludzkie toczyły wojny przez całą swoją historię. I ... Ale te dwie kwestie, miłość i władza, gubią nas wszystkich, podstawiają nam nogę, wywołują wojny, ból i cierpienie." "Kiedy to wszystko dobiega końca, dźwigam się na nogi i zataczając, wychodzę na światło dnia w takim oto stanie: głodna jak wilk, niebywale spragniona, napalona bardziej niż marynarz na trzydniowej przepustce." "Jedz, módl się, kochaj" - Elizabeth Gilbert

Gość steropianka
\"Czy ja żone kocham... Nie kocham jej,ale nie wiem jak to powiedzieć...Bez żony albo kiedy między nami zdarzy sie nieporozumienie,wydaje mi się że przepadłem i że nic nie potrafię. No,czy na przykład własny palec kocham?Nie nie kocham go,ale spróbuj mi go odciąć!...\" Lew Tołstoj (jakoś tak to szło) \"Nic dwa razy sie nie zdarza i nie zdarzy Z tej przyczyny zrodziliśmy sie bez wprawy i pomrzemy bez rutyny Choćbyśmy uczniami byli najtępszymi w szkole świata Nie będziemy repetować zadnej zimy ani lata Żaden dzień sie nie powtórzy,nie ma dwóch podobnych nocy, Dwóch tych samych pocałunków,dwóch jednakich spojrzeń w oczy Wczoraj kiedy Twoje imie ktoś wymówił przy mnie głośno Tak mi było jakby róża wpadła przez otwarte okno Dzisiaj,kiedy jesteś przy mnie,odwróciłam twarz ku ścianie -Róża? Co to znaczy róża? Czy to kwiat? Czy może kamień? Czemu Ty sie zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś a wiec musisz minąć-Miniesz a więc to jest piękne Uśmiechnięci wpółobjęci spróujemy szukać zgody, Choć różnimy sie od siebie jak dwie krople czystej wody.\" W.Szymborska \"Wołanie do Yeti\" \"prawdziwy przyjaciel to nie ten kto osusza łzy Twoje ,ale ten kto nie pozwala Ci ich wylewać\" F.Teixeira \"wsród ludzi jest więcej kopii niż oryginałów\" P.Picasso \"ze wszystkich rzeczy wielkich miłość trwa najkrócej\" J.L.Wiśniewski \"Pytasz,co w moim życiu z wszystkich rzeczą główną, Powiem Ci :śmierć i miłość-obydwie zarówno. Jednej oczy się czarnych ,drugiej- modrych boję. Te dwie są me miłości i dwie śmierci moje\" Jan Lechoń \"Promień światła rozszczepia się jeszzcze na coś zupełnie innego niż barwy. A przynajmniej jest on zdolny do takiego uduchowienia,w którym dusza rozszczepia sie na właściwe sobie barwy. Komuż nie przyjdzie na myśl spojrzenie kochanków...\" Novalis \"Razem ze mną nie spiesz sie nie ma po co, nie ma gdzie...nie musimy robić nic,czasem wolno tylko być...\" Dorota Miśkiewicz \"Zgaś oczy moje,ja Cie widzieć moge... Zamknij mi uszy ,a ja Cię słysze... Nawet bez nóg znajde do iebie droge i bez ust nawet zaklnę Cie najciszej. Ramiona odrąb mi,a ja Cię obejmę sercem mym które bedzie mym ramieniem... Serce zatrzymaj -mózg będzie tętnił... A jeśli w mózg mój rzucisz swe płomnienie,ja Cię na krwi swej będę niósł\" Rilke \"mróweczko skrzętna ,mróweczko która za chwile pod moją zginiesz podeszwą, pociesz sie pociesz,nietrwała także ziemia,niepewne dnia oko, słonce, toczące krew w naszych ciałach, istoto niewinna bez grzechu pierworodnego poczęta,na zgładzenie zgorzeli świata zrodzona, która a moment przejdziesz-o, już! -do nicośći mróweczko. To mówię ja,który żyję równie jak Ty,o nieszczęsna, w krótkim przebłysku pomiędzy złudną sekundą nadziei a nagłą podeszwą śmierci\" Marian Piechał \"Do mrówki\"

Gość chory rozsądek
Już od jakiegoś czasu obserwuję ten temat i w końcu nadszedł czas,że i ja coś dodam;) Oto moje ulubione cytaty lub urywki książek: "Twoje oczy dwie filiżanki czarnej,gorącej,wschodniej kawy. W ich aromacie błąkają się moje wargi\" Maria Kursi "Być artystą znaczy: nie rachować,nie liczyć,wzrastać jak drzewo,które nie ponagla swoich soków i stoi ufnie wśród wiosennych burz,bez obawy,że mogłoby nie nadejść lato. Przyjdzie przecież. Ale przychodzi tylko dla cierpliwych,którzy istnieją tak,jakby mieli przed sobą nieskończoność\" Rainer Maria Rilke "...bezlitośnie od tak sobie pożeram Cię w każdej sekundzie życia... Muszę być perfekcyjna,perfekcyjna pod każdym względem...\" "Nie dotykaj mnie tak delikatnie bo erotyk będzie banalny Uderz Spluń na podłogę Spij się bo przecież nie ma sensu biografia bez wojny Ma być nam mdło brudno charcząco i egzystencjalnie Masz być współczesny a Ty jesteś szczęśliwy wstyd się z Tobą pokazać na ulicy.\" "Czas dokonany\" Słów co w twarz rzucone nigdy nie zawrócisz nie cofną się w usta- -czas już dokonany. Jak dłoń, która spadła na ciepły policzek, zostawiają w sercu niewidoczne rany... "Okazało się,że milczenie buduje mur. Cegła po cegle. Wciąż w górę,ku niebu. Nauczmy się mówić. Człowiek nigdy nie pozbędzię się tego,o czym milczy.\" "-Po co Ci ten rewolwer?-spytał. -Abym mógł ufać ludziom.\" P.Coelho \"Alchemik\" "Miłość po Tobie jest jak niezaleczona choroba...- już tak nie boli,opadła gorączka,ale czasem nagły atak dusi do łez...\" Ojej rozpisałam się;) Mam nadzieję,że chociaż część z tego będzie interesująca dla Was;)

Gość nuś.
www.cytaty-an.bloog.pl ' Udawaj że mnie kochasz... nie rozczarowujmy świata . '

Gość Lisia
kolcia0187, hmmmm trafiłaś w moje obecne ciągnące się jak flaki z olejem życie;p... ...chociaż jest czasem pięknie... te cytaty spodobałyby mi się nawet mimo to...są super !!! ;)

Gość cichutka07
"Czas płynie powoli, kiedy czeka się na odpowiedź" "- Należałoby mu usunąć duszę. - Duszę? Mówi pan jak ksiądz panie Fichet! Pan uważa, że dusza istnieje, tak? - Niestety. To rana, która wciąż krwawi i nigdy się nie goi. Można ją usunąć tylko wraz z życiem." "Są takie istoty, które widziane od tyłu kryją w sobie tajemnicę." Eric-Emmanuel Schmitt "Kiedy byłem dziełem sztuki"

Gość cardia
"Mowia ze kiedy rodzi sie czlowiek z nieba spada dusza i rozpada sie na dwie czesci... Jedna z nich trafia do kobiety, druga do mezczyzny... natomiast cale zycie polega na odnalezieniu tej drugiej polowy... polowy swojej duszy... polowy samego siebie.." "...czy znasz to miejsce między snem a jawą...? ...tą chwilę kiedy jeszcze śnisz a już pamiętasz..? ..tam zawsze będę Cię kochać i tam czekam na Ciebie,aż wrócisz..." " ... Na tym widocznie polega istota miłości,że chcesz opowiedzieć każdą bzdurę, jaka ci się przydarzyła, w nadziei, że w krętej drodze z twoich ust do ucha partnera opowieść zyska znaczenie i sens..." "Bo każdy z nas ma swój kawałek słońca .. swój kawałek cienia .." "czemu Cię nie ma na odległość ręki ...." "dotykam się jak to zwykłeś robić ty Wyczuwam, wyczuwam cię W zapachu ubrań A niebo znów na głowę spada mi I nadziei coraz mniej na słońce Tak trudno jest zasypiać budzić się Gdy imię twoje echem odbija się od ścian" "Jestem wodą do której raz włożywszy dłoń Nigdy nie zdołasz jej zapomnieć" Gdybyś był, a nie bywał Raz na jakiś czas... Byłabym wreszcie "czyjaś" Nie "bezpańska" - aż tak... Jesień trwa - Rdzawych liści czas, Kaloszy, peleryn i mgły Jesień trwa - Szpetnej aury czas Pod płaszcze się pcha, Wyziębia nam serca - wiatr Gdybyś miał, a nie miewał Czas i chęć i gest... Byłabym na wyłączność A nie - ogólnie dostępna... "

Gość cardia
"Naprawdę miło jest wrócić do domu, ustalić nowe miejsce dla starych przedmiotów. Dowiedzieć się, że jest coś czego zmienić się nie da." "Masz mnie taką na jaką sobie zasłużysz." (...) kochać się z kobietą i spać z nią to dwie namiętności nie tylko różne, ale prawie przeciwstawne. Miłość nie wyraża się w pragnieniu spółkowania (to pragnienie dotyczy przecież niezliczonej ilości kobiet), ale w pragnieniu wspólnego snu (to pragnienie dotyczy tylko jednej jedynej kobiety)" " Mów zawsze, co czujesz, i czyń, co myślisz. Gdybym wiedział, że dzisiaj po raz ostatni zobaczę cię śpiącego, objąłbym cię mocno i modliłbym się do Pana, by pozwolił mi być twoim aniołem stróżem. Gdybym wiedział, że są to ostatnie minuty; kiedy cię widzę, powiedziałbym "kocham cię", a nie zakładałbym głupio, że przecież o tym wiesz Być może, że dzisiaj patrzysz po raz ostatni na tych, których kochasz. Dlatego nie zwlekaj, uczyń to dzisiaj, bo jeśli się okaże, że nie doczekasz jutra, będziesz żałował dnia, w którym zabrakło ci czasu na jeden uśmiech, na jeden pocałunek, że byłeś zbyt zajęty; by przekazać im ostatnie życzenie. Bądź zawsze blisko tych, których kochasz, mów im głośno, jak bardzo ich potrzebujesz, jak ich kochasz i bądź dla nich dobry, miej czas, aby im powiedzieć jak mi przykro", "przepraszam", "proszę", "dziękuję" i wszystkie inne słowa miłości, jakie tylko znasz Gabriel Garcia Marquez możliwe że część już kiedyś dodawałam :)

Gość dzwg
Do "Alannada" to nie Grechuta tylko Stachura (SdM wykonuje utwory z Jego tekstami).

Gość cos dla mnie
dare to dream mam swe zdanie, ale sie z nim nie zgadzam czasami mysle, ze Bóg tworzac swiat przecenil nieco swoje mozliwosci (Oscar Wilde) masz doła? nie przejmuj sie, pomyśl, że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem modlmy sie za dzieci, ktore wsiakly w przescieradla... ... i masa innych oraz dla mnie genialny tekst ,,ooo, deska spadla" z filmu ,,czas surferow" ale zeby sie z tego smiac trzeba znac kontekst

Gość Mano
„Niezależnie od tego, jak głęboko chcielibyśmy to ukryć, wiemy, że nawet najbliżsi przyjaciele- być może właśnie przez tę bliskość- spotykając się po dłuższej przerwie, odczuwają zawsze pewien chłód zmiany. Nikt nie pozostaje dokładnie taki jak dawniej. Człowiek zawsze rozwija się lub cofa, nigdy nie tkwi w miejscu. Niemniej jednak, mimo całej tej filozofii, któż z nas potrafi stłumić ulotne zdumienie i rozczarowanie, którego doznajemy, widząc, że nasz przyjaciel nie jest i nie będzie taki jak niegdyś, nawet jeżeli zmienił się na lepsze. Lucy Maud Montgomery „Dorosłe życie Emilki” „Wszystko dookoła wydawało mi się inne, mniejsze, obce, tylko puste miejsce po nim trwało niezmienione.Pomyslałam, ze mogę teraz zbliżyć się, wziąć je do rąk i przygarnąć, a jednak nie mogłam tego zrobić, bo w jaki sposób bierze się do rąk puste miejsce po kimś?Niepojete, jak bardzo to boli.” Krystyna Siesicka

więc: Czasami człowiek przytuliłby się nawet do jeża. Józef Bulatowicz Żeby coś znaleźć, trzeba wiedzieć, czego się szuka. Ks.J.Twardowski Serce to jeszcze za mało żeby kochać. Ks.J.Twardowski To co nas spotyka przychodzi spoza nas. Ks.J.Twardowski Uśmiech jest najprawdziwszym, kiedy jednocześnie uśmiechają się oczy. Ks.J.Twardowskii Doświadczenia, które powtarzają się wielokrotnie, mają jeden jedyny cel: nauczyć nas tego, czego jeszcze nie potrafimy. Paulo Coelho Rozpamiętywanie jest zajęciem starców. Paulo Coelho Są chwile, by działać i takie, kiedy należy pogodzić się z tym, co przynosi los. Paulo Coelho Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. Paulo Coelho Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. Paulo Coelho Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami. Paulo Coelho Cokolwiek człowieka spotyka - powinien zawsze się podnieść i dążyć naprzód, wciąż naprzód, przez całe życie. Trygve Gulbranssen - A lasy wiecznie śpiewają

Gość tini-minmi
niech się otwiera przed Tobą wiele dróg, a Ty krocz z ufnością po śladach szczęścia. one powiodą Cię do ludzi, którzy zaakceptują Cię takiego jaki jesteś. Zaprwadza do miejsc, gdzie życie ma szczególny smak. nie ma większego szczęsćia poza niewzzruszoną pewnością, ze jest na świecie człowiek, który kocha nas z całego serca, umie docenić nasz zdolności, a każdą wadę potrafi przyjmować z uśmiechem. \'czasami wystarczy zrobic tylko jeden krok\'

Gość tini-minmi
Have you ever felt that feeling whenever you see someone, you freeze and your heart starts to beat so fast and you have to hold on to something so you wouldn’t fall? Sometimes when they talk to you, do you utter stupid words and end up embarrassing yourself? It’s not that you want it, but just the presence of that person makes your heart beat faster and slower at the same time. Would you be brave and admit your feelings? What if it’s simply not meant to be, do you give up? Or keep trying and end up with nothing? Well, that’s love. Its irony speaks, but you got to take risks to get answers. When you meet someone and you gradually fall in love with that person, try to express your love to her because every moment you wasted would be equal to tons of regret in the end. Don’t wait until it’s too late to tell someone how much you love, how much you care. Because when they are gone, no matter how loud you shout and cry they won’t hear you anymore. The love you can’t have lasts the longest, feels the strongest and hurts the most. It’s so hard pretending to be friends with someone special when every time you look at that person it just hurts even more knowing that all you see is ultimately everything that you want but you can’t have. Isn’t it stupid when you say, “no, I don’t love that person anymore.” But still, when the memories are refresh and that person become visible again in your life. You’ll stare and say, “Damn it! Why can’t I forget you?” So each time I see you, I say to myself, “I moved on.” Each time you smile at me, I say to myself, “yeah, we're just friends!” But every time you look at me, I end up saying, “Shit! It’s so hard to pretend!” It’s hard to love someone who is not serious enough. Time would give you chances to talk, chances to be together and chances to share. See how it hurts?! You only have chances, just chances. The most unfair thing about life is the way it ends. I mean, life is tough. It takes up a lot of your time. What do you get at the end of it? A Death! What's that, a bonus? I think the life cycle is all backwards. You should die first, get it out of the way. Then you live in an old age home. You get kicked out when you're too young, you get a gold watch, you go to work. You work forty years until you're young enough to enjoy your retirement. You do drugs, alcohol, you party, you get ready for high school. You go to grade school, you become a kid, you play, you have no responsibilities, you become a little baby, you go back into the womb, you spend your last nine months floating... ...and you finish off as an orgasm.

Gość tini-minmi
biedna Śnieżka, będziemy-za-nią-bardzo-tęsknić-ale-przecież-życie-toczy-się-dalej." a tu nagle zjawia się cholerny książę i ją całuje.nawet nie mamy księcia w okolicy.pojawił się znikąd na zafajdanym koniu. ani się obejrzeliśmy, jak zeskoczył z konia i rzucił się na Śnieżkę niczym chart na zajęczą norę. nie mam pojęcia co sobie wyobrażał. Kto to widział szwendać się po lesie i całować obce kobiety, które akurat śpią?! - zboczeniec, powinni go zamknąć. -w kazym razie wdzięczył się na tym swoim cholernym koniu, który wygladał jak wielki wyprefumowany ocieplacz na dzbanek z herbatą, wpakował się w nie swoje sprawy i już po chwili ona budzi się i - oooch! - wpada w paskudny nastrój. ochrzaniła księcia, ale najpeirw dała mu w zęby, a to, że sobie pozwalał. książę słuchał przez pięć minut, a potem zamiast się z nią ożenić, wskoczył na konia i odjechał prosto w zachód słońca. nigdy więcej go nie widzieliśmy. o całą tą chryję z jabłkiem oskarżyliśmy miejscową złą macochę, ale dostaliśmy nauczkę. jeśli pragniesz kogoś niesłusznie oskarżyć, upewnij się najpierw czy to właściwa osoba. odbył się proces, dostaliśmy wyroki w zawieszeniu, bo bo doszło do prowokacji i nie było dostatecznych dowodów, ale zostaliśmy oskarżeni, że jeśli kiedykolwiek znowu coś stanie się Królewnie Śnieżce to dopadną nas. Nawet jeśli tylko złamie sobie paznokieć. bardziej " żyli długo i nieszczęśliwie

Gość Olka019
"Prosze Boga, niech nigdy wiecej nie pozowli na to,by ktos trafil w moje serce" Czemu ludzie umieja tylko brac i zabierac? "Jak na deszczu lza, caly ten swiat nie znaczy nic a nic" Uciekne od tych wszystkich smutnych spraw, zapomne o zlych ludziach ktorych znam ... **** Podaruj mi choc jedna chwile, bo czas ukyma gdzie, nie zatrzyma dla nas sie ... Oby nigdy nie zabraklo Ci czasu by okazac uczucia "I pray to be only yours, and I know you're my onlu hope" "Oklamujemy samych siebie, poniewaz prawda, prawda miesza w sercach // "greys anatomy" **** "Kiedy mysle o Tobie, moje serce bije szybciej. I tylko to sie dla mnie liczy" "Dzisiejszy dzien jest pierwszym z tych, ktore zostaly Ci do przezycia" "Dlaczego stykajac sie z tysiacami osob, zakochujemy sie tylko w jednej?" Frg. z ksiazki "Uratuj mnie" - Guillaume Musso **** Kobieta pragnie mezyczyzny, ktory pragnie jej w taki spsob, w jaki ona pragnie, by on jej pragnal Badz soba. Bo zycie jest zbyt krotkie zeby byc kims innym Zaden wiatr nie jest pomyslny temu, kto nie wiem do jakiego portu plynie "Nie mozna uciec od samego siebie, przenoszac sie z miejsca na miejsce" // E.Hemingway *** Jedyna w swoim rodzaju Dla kazdego inna Ale zawsze taka sama Dla jednych ksiezniczka Dla innych szara myszka Niezastapiona Niepowtarzalna Ciagle szalona Lecz zawsze normalna! To narazie tyle;)) Jest tego o wiele wiecej, ale mam na dzieje,ze te komus przypadna do gustu tak jak mnie;) pozdrawiam

Gość zatoichi
slepiec, ktory udawal niewidomego i przez wiele lat nie otwieral oczu, oklamujac wszystkich, majac wyostrzone inne zmysly poruszal sie, wykonywal czynnosci z niezwykla precyzja w swoim zyciu, nigdy niczego nie stracil ani sie nie potknal- kiedy w koncu przyznal sie do tego, ze widzi i zyl normalnie- pewnego dnia potknal sie o jakis kamyk, wtedy powiedzial- '' NIE WAZNE, JAK SZEROKO OTWORZE OCZY, I TAK NIC NIE WIDZE''