Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anka30_wrocław

Moje dziecko ząbkuje i ma koszmarną temperaturę jak mogę pomóc?

Polecane posty

Moja pociecha ma 6 miesięcy i widać już ząbek pod skórą dziąsła.Tylko że mimo wszelkich zabiegów leczniczych ma cały czas 38 stopni temperatury:(w nocy dochodzi ona nawet wyżej bo ponad 39 .Chciałabym dowiedzieć się czy którejś mamie bądź tacie też tak dziecko gorączkowało.Byłam wczoraj u pediatry i nic poza tym nie dolega bo i płuca i nosek i brzuszek i uszka są w porządku.Nie wiem co to jest że taka wysoka temperatura u niej wystąpiła.Ani tym bardziej ile przeciętnie wyrzyna sie pierwszy ząb.Pomocy !!!Niech mi ktoś odpisze bo potwornie się martwię o zdrowie małej:(

Gość Kochana mamo
podaj czopek dziecku do pupy, np. paracetamol lub calpol.

mam paracetamol , mam gryzaki po prostu złapałam jakiś dół bo widzę że ją to męczy:(.mam nadzieję że lada chwila ten ząbek się przebije bo jest mi źle , że nie mogę jej pomóc:(.dzięki za dobre rady:)

Gość matka zębatki
U mojego 8 miesięcznego bobasa na gorączkę nie działają żadne paracetamole, ibufeny itp. Podaję mu 1/3 czopka Pyralginu(to nie jest lek dla dzieci, ale przepisał nam to pediatra i kazał dawać tylko w naprawdę uzasadnionych przypadkach). Jak bardzo małe cierpi myslę że warto, mniej mu zaszkodzi niż nieprzespana z powodu bólu noc

Gość matka zębatki
ma rację tylko pyralgina

Już widziałam, że ktoś mówił o Viburcolu- lek drogi, ale bardzo dobry. Do tego Calgel(specjalnie dla dzieci) i SACHOL( żel dentystyczny)- rozmiękcza dziąsła i bardzo pomaga... Ja \"mam\" już 6 zębów, następne idą... Ale najlepszym lekarstwem jest PYTULANIE...Trzymajcie się i nie załamujcie:))...

Gość kamila v
moja coreczka zaniedlugo skonczy 16 miesiecy od piatku ma temperature 38.5 a od wczoraj 39.1 nie wiem czy taka tepme moze wystapic przy zabkowaniu nie wiem co mam robic

Gość jan/n
Ja zdecydowanie odradzam pyralgine dla dziecka !!!! chyba ze podałaś już wszystko i nic nie pomogło TRAKTUJ TO JAKO OSTATECZNOŚĆ Lek nie tylko nie mam rejestracji dla dzieci ale w wielu krajach europy nie ma rejestracji i nie jest sprzedawany. W Skandynawii stosuje sie ją tylko dla zwierząt. Sam widziałem kilka wstrząsów po niej.

Gość na goraczkę
jdnak najlepszy jest nurofen-viburcol dziala uspokajając,jest ziołowy,wiec tez mozesz podac na spokojny sen-u nas okropnie bylo przy piątkach-wylądowalam z dzieckiem na ostrym dyzurze:((

Kochana autorko Moj synek dzisiaj :_ skonczył dwa latka Od półtora roku ząbkuje, nie spi po nocach i ratuje nas paracetamol. Ale nie mozna codziennie podaac pezeciez, wiec moja rada- kup gdzies anielska cierpliwosc, bo jak bedziecie miec pecha- ząbkowanie zapamietasz jako jeden wielki koszmar. Nam zostaly jeszcze dwie piątku.Hurrrrrra i nigdy wiecej ząbkowania :P

Gość Mój mały nie gorączkował
przy zębach, ale zawsze miał przy tym żrącą poprostu biegunkę. Pomagał na pupę tylko tormentiol. Dziewczyny postarajcie się zamówić na ebay Orajel baby night (u nas niedostępny). Miałam go z USA, jest rewelacyjny. Mocniejszy niż Dentinox itp., naprawdę pomagał, tym bardziej, że małemu wyżynało się po 4 zęby równocześnie.