Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wictoria secret

Bezbolesne odchudzanie i bez jojo

Polecane posty

Gość Wictoria secret

No własnie czy są tu osoby które normalnie i zdorwo chcą schudnąć? Nie poprzez głodzenie organizmu i okropną dietę !!! JA schudłąm 7/8 kilo powolutku ale wiem ze rezultaty będą i są trwałe. Nie głodzę się i nie stosuję drastycznych diet, ale za to ćwiczę 15 minut dziennie moze to niewiele ale działa! Czy jest ktoś chętny by się odchudzac z emną w ten sposób?

Gość wiosnaiw
Witaj! Tak szczerze to ja również nie stosuje żadnych diety .Poprostu staram się ograniczać jedzenie i nie jeść po 18 choć np teraz znów bym jadła i nie wiem jak przetrwam. Gdyby choć udało mi sie nie jeść po 18 to by było suuperr!

Gość Wictoria secret
Wiesz ja stosuję na napady głodu jakis owoc albo opijam się sokiem warzywnym po nim nie chce sie tak jesc. Poza tym mówię sobie ze zjem to na co mam teraz ochotę jutro rano a dzis sobie odpuszcze, tyle ze nastęopnego dnia nei mam na to ochoty na co miałam wieczorem:) i jestem dumna kiedy sobie odmówie i zapcham się jakims sokiem i wodą, marchewką czy jabłkiem to bardzo dobre sposoby na oszukanie łaknienia:)

Gość wiosnaiw
Ja nawet jak nie jestem głodna to bym jadła- i to jest najgorsze, to tak jak nałóg , śmieszne ale prawdziwe.W końcu musze sie za siebie zabrać ! Przecież je sie po to żeby żyć, a nie żyje poto żeby jeść! Mam nadzieje że w końcu mi się uda.Nawet nie moge 2kg na miesiąc, cały czas nadrabiam kalorie.A chcialabym choć tyle.

Gość Wictoria secret
Ja tez tak mialam jadłam jak mi się nudziło taka prawda. Ale zaczęłam nad tym panować długo to trwało fakt ale się udao. teraz jem gdy poczuję ze burczy mi w brzuchu i działa:) naprawdę. Bo zamiast zapychac sie chipsami i slodyczami wolę wypic owocową maslanke z platkami fitnes czy marchewkę pochrupac, jabłko itp to jest lepsze i zdrowsze.:) wszystko to kwestia podejscia psychcznego najwazniejsze to nei myslec o tym ze jak malo jesz to takie okropne ze to jakas kara bo to nieprawda. no i po drugie musisz to robic dla siebie nie dla kogos

Gość Wictoria secret
Ja tez tak mialam jadłam jak mi się nudziło taka prawda. Ale zaczęłam nad tym panować długo to trwało fakt ale się udao. teraz jem gdy poczuję ze burczy mi w brzuchu i działa:) naprawdę. Bo zamiast zapychac sie chipsami i slodyczami wolę wypic owocową maslanke z platkami fitnes czy marchewkę pochrupac, jabłko itp to jest lepsze i zdrowsze.:) wszystko to kwestia podejscia psychcznego najwazniejsze to nei myslec o tym ze jak malo jesz to takie okropne ze to jakas kara bo to nieprawda. no i po drugie musisz to robic dla siebie nie dla kogos

Hej !! Ja sie przylaczam . Musze schudnac 10 kg i tym razem powinno mi sie udac . Dzisiaj ostatni posilek byl o 15 :) i ok. 20 min cwiczen . jwestem z siebie dumna . A najwazniejsze jest to , ze w ogole nie chce mi sie jesc . SUPER Wiosnaiw>>uwierz w siebie !zjedz przed 18 jakas lekka kolacyjke , najlepiej kanapki z warzywami na chrupkim chlebku . Po 18 nie zblizaj sie do kuchni . A jesli bedziesz bardzo \"glodna\" i nie wytrzymasz to zjedz jakies warzywo ,owoc albo wypij pare szklanek wody . Wictorio secret>>>jak schudlas i jak dlugo ??? Jestem bardzo ciekawa czy staosowalas jakas dietke . Ja raczej nie moge , bo mieszkam z rodzicami i nie moge gotowac sama dla siebie , zreszta pozno wracam ze szkoly ...

Hej !! Ja sie przylaczam . Musze schudnac 10 kg i tym razem powinno mi sie udac . Dzisiaj ostatni posilek byl o 15 :) i ok. 20 min cwiczen . jwestem z siebie dumna . A najwazniejsze jest to , ze w ogole nie chce mi sie jesc . SUPER Wiosnaiw>>uwierz w siebie !zjedz przed 18 jakas lekka kolacyjke , najlepiej kanapki z warzywami na chrupkim chlebku . Po 18 nie zblizaj sie do kuchni . A jesli bedziesz bardzo \"glodna\" i nie wytrzymasz to zjedz jakies warzywo ,owoc albo wypij pare szklanek wody . Wictorio secret>>>jak schudlas i jak dlugo ??? Jestem bardzo ciekawa czy staosowalas jakas dietke . Ja raczej nie moge , bo mieszkam z rodzicami i nie moge gotowac sama dla siebie , zreszta pozno wracam ze szkoly ...

Witajcie! Też się zabieram za odchudzanie, chciała bym zrzucić tak do 53-54 kg, czyli około 8-9 kg... na prawdę była bym szczęśliwa. Wiele razy już próbowałam, ale na dłuższą metę nie mogłam wytrzymać... Tym razem zaczynam wraz z nadejściem wiosny i wierzę w moje i wasze powodzenie... Całuski:*

Gość Wictoria secret
a więc:) opowiem od początku jak to się zaczeło. A wiec długo byłam gruba warzyłam 75 kilo ale nie przeszkadzało mi to wogóle, miałam chlopaków non stop i nie narzekałam na ich brak mimo mojej wagi. Mam 174 wzrostu więc same widzicie ze to nadwaga:) No nic w każdym bądz razie jadłam co chciałam często z nudów i póznymi wieczorami zajadałam się czekoladą by nie czuc bólu po stracie bliskiej osoby, bo wtedy zaczęły się wszystkie problemy. Gdy postanowiłam schudnąć nie chciałam zadnego chlopaka, bo oni zawsze mówią ze jaka to sliczna i ze szczupła kłamią w zywe oczy:) Na poczatku kupiłam sobie "redufat" i to jedyny wspomagacz mojego odchudzania zaczęłam chodzic raz lub dwa razy w tyg. na basen jadłam co chciałam ale nie po 17 długo to była moja zmora same wiecie ze największe łaknienie sie wtedy pojawia:) ale byłam twarda musiałam byc jadłam owoce piłam soki i to pomogło wykształciłam sobie nawyk nie jedzenia po 17 słodycze odstawiłam dopiero msc temu jem je 2 razy w tyg. i nie wiecej niz 50 g najczesciej przed basenem. Powoli zamieniałam chleb ze zwykłego na pełnoziarnisty wasa bułki tez które wczesniej uwielbiałam a dzis juz wogóle nie mam na nie ochoty.Wszystko to kwestia czasu i samozaparcie. Bo jesli nie ma wystarczająco duzo sily to załamujemy się, najwazniejsze to nie pocieszac się słodyczami lepiej z kims pogadac albo pobiegac czy potanczyc to pomaga:) cóż mogę wiecej powiedziec warzyłam 75 kilo a dzis warzę 65/66 moja waga wciąz spada a ja czuję się coraz lzejsza. A jeszcze cos jesli chodzi o cwiczenia to cwicze 15 minut dziennie bo to pobudza przemiane materii:) a rano pije kawę bo po niej mnie czysc. Przepraszam ze tak się rozpisałam ale mam nadzieję ze znajdzie się jakas chętna która przyłączy się do takiego zdrowego odżywiania:) ja chcę schudnąc jeszcze 6 czy 7 kilo bo to moja idealna waga bedzie taka jak przed 2 laty:) pozdrawiam

Gość ile czasu dziennie najlepiej
jest jeźdźic na rowerku atacjonarnym żeby schudnąć,polepszyc przemianę materii i żeby sie za bardzo nie przemęczyć?;) Z góry dzięki za odp.:-)Pozdrawiam🌻

Gość Ewaaaa
Ja się przyłączam! Od pewnego czasu próbuję coś zrobić z oponką i już wszelkie diety byłyby za mną, gdyby nie moja mama!! Zawsze wciska we mnie więcej i więcej, cały czas podsuwa słodycze i ja raz na parę dni się załamuję niestety :( Strasznie mnie martwi :( Nie wiecie przypadkiem jak przetłumaczyć takiej mamie do rozumu? Wszystko ona gotuje "dla mnie" i wkurza się, że nie jem, i najgorsze jest to, że w domu się nie przelewa więc jak się kobieta napracuje, kupi co i raz coś lepszego i droższego to szkoda mi tego nie zjeść, bo wiem że to ją kosztuje i sama sobie odmawia nieraz dla mnie :( Jednocześnie nie słucha mnie jak jej mówię, że na to dziś nie mam ochoty i nie chcę tego czy tamtego jeść - ona wie lepiej co dla mnie dobre :( Dodam, że mam 18 lat i czuję już potrzebę decydowania o sobie! Nie mam rodzeństwa a starzy żyją w jednym mieszkaniu ale zupełnie obok siebie więc matka po prostu nie ma na kogo przelać dobroci którą ma w sobie i obdarowuje nią mnie w postaci wysokokalorycznej :( Jakby ona mnie wspomogła to dawno miałabym figurę naprawdę godną podziwu bo mam dużo samozaparcia i często czepiam się rzeczy niemożliwych. Proszę poradźcie mi! Pozdrawiam kochane!

Gość Wictoria secret
Cieszę się ze mam zwolenniczki zdrowej diety:) Szperałam własnie po stronach i znalazłam o tym cąłym bioslanku zastanawiam się czy kupic bo piszą ze w ciągu msca pomaga schudnąc 3-6 kilo gwarantowane. Jesli chodzi o Ciebie Ewcia to wiesz ja zmoja mamą też miałam takie problemy ale teraz jest już ok. odchudzamy się razem :) a jeśli Twoja mama nie ma ochoty się dochudzać to trudno powiedz w domu że zaoszczędzą na jedzeniu bo Ty nie jesz tak duzo jak mama gotuje, wytłumacz ze to też będzie lepiej dla nich bo w sumie zaoszczędza trochę:) albo namów mamę by zamiast wydawać dodatkowe pieniądze na to czego Ty wolisz nie jesc by zamiast tego kupowała cos innego bo wyjdzie na to samo jakby kupowała zwykłe jedzenie. Mysle ze powinna to zrozumiec w koncu to Twoja ciało wytłumacz jej delikatnie i powiedz o co chodzi ze chcesz się lepiej czuc we własnym ciele i ze bardzo Ci zależy by Cię wspierała ani krytykowała. Ja tak rozmawiałam z moją rodziną bo moja mama też mi zawsze wszystko wpychała a taa czekoladki i słodycze. Ale szczere i spokojne rozmowy wreszcie osiągnęły swój cel, ale nie spodziewałam się ze mama tez zacznie się odchudzac:) zrozumiala mnie poprostu nie martw się będzie ok.:) trzymam za was kciuki dziewczynki. a i jak byście mogły to napiszcie co myślicie o tym bioslanku?

Gość Wictoria secret
a Ewcia nie doczytałam ze tylko dla Ciebie mama gotuje przepraszam , ale powiedz jej i tak o tym że chcesz mniej jesc bo to co ona gotuje jest pyszne ale zbyt dużo, z resztą sama zadecyduj jak to pow tak by jej nei urazic i by cię zrozumiała

Gość Andziara
Hej dziwczyny, chętnie się do Was przyłączę, od piątku jestem na 1000kcal, na razie mam tylko z ruchem kłopoty. Kupiłam bioslank, ale on na mnie nie za bardzo działa, tzn nie czuję, żeby wypełniał żołądek bardziej, niż sama woda:( Bardzo bym chciała powrócić do wagi, jaką miałam, zanim rzuciłam palenie. Mam 172cm, ważę 67-68kg, chciałabym zrzucić z 5kg..Kiedyś już schudłam 15 kilo właśnie na diecie 1000kcal, mam nadzieję, że uda się ponownie:)

Gość Wictoria secret
Znowu moja waga spadła to dobry znak:) wczoraj ostatni posiłek jadłam o 17 pyszne zapiekanki z chleba ciemnego z 2 plasterkami sera i dwoma pieczarkami i ketchupem mhmmmm pychota:) ptem sobie pocwiczyłam 10 minut wieczorem złapałam za jakbłko i soczek:D i udało się mimo pokusy jedzenia znowu przezwycięzyłam swoje słabości a dzis jest o 0.5 kilo mniej niż na początku tyg po szkole lecę na basen bo byłam ostatnio w pt. trzeba popływac:D moja kochana woda nie ma nic lepszego niz takie odpręzenie połączone z chudnięciem podkoniec tygodnia spodziewam się wagi 64,5:D trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny ja wam życzę powodzenia w postawnowieniach i nie załamujcie się:) bo jak waga leci w dół to wszystko jest piękniesze:DDDDDDDDDDDD pozdrowionka

ehh. wczoraj mialam malutkie zalamanie i jadlam . ale na szczescie tylko chrupkie pieczywo ... ja na razie jest dobrze . od wczoraj zaczelam biegac . jak przedtrwam tydzien z bieganiem rano to bedzie super . Podajcie mi wasz przykladowy jadlospis (dzienny) . Nie wiem co jesc , zeby miescic sie w 1000 kcal . Mam malutkie problemy z mama , ktora nie za bardzo pozwala mi sie odchudzac . No i obiadow dla siebie nie mam czasu gotowac bo dosyc pozno wracam ze szkoly , potem zadania , nauka itd.. Aha i jakie pieczywo jecie ?? Ile kcal ma grahamka , kromka czarnego chleba ?? Mniej niz bialy chlebek ?? POZDRAWIAM

Gość Wiktoria secret
mój przykładowy jadłospis: śniadanie kawa z cukrem szklanka maślanki owocowej + 5 łyżek płatków fitness II śniadanie jabłko obiad jakaś zupka która zrobi mama kartofli nie jadam bo nie lubię no i potem jak jestem głodna to maślanka z chlebem wasa pełnoziarnistym lub 2 kromki wasy z serem żółtym i ogórkiem kawaszonym i to koniec. wieczorkiem albo w ciągu dnia jakis soczek przewaznie szkl warzywnego i marchwiowo jabłkowo bananowego, dobry jest też pomidorowy:) Ale pamiętaj marzycielko:) ze kazda dieta powinna byc dostosowana do Twoich upodobań. Najważniejsze to jesc mniej ale często osobiscie jem wtedy gdy burczy mi w brzuchu ale jem powoli i delektuje się każdym kąskiem w ten sposób szybciej czujesz się pełna i nie chce ci się tak duzo jesc. Pozdrawiam. A jesli chodzi o chleb zwykły to lepiej zamień go na wase albo jak zrobiła moja mama ciemny chleb ma mniej kalorii i dużo błonnika po zwykłym chlebie czy bułce chce się dalej jeść!

Gość Wiktoria secret
mój przykładowy jadłospis: śniadanie kawa z cukrem szklanka maślanki owocowej + 5 łyżek płatków fitness II śniadanie jabłko obiad jakaś zupka która zrobi mama kartofli nie jadam bo nie lubię no i potem jak jestem głodna to maślanka z chlebem wasa pełnoziarnistym lub 2 kromki wasy z serem żółtym i ogórkiem kawaszonym i to koniec. wieczorkiem albo w ciągu dnia jakis soczek przewaznie szkl warzywnego i marchwiowo jabłkowo bananowego, dobry jest też pomidorowy:) Ale pamiętaj marzycielko:) ze kazda dieta powinna byc dostosowana do Twoich upodobań. Najważniejsze to jesc mniej ale często osobiscie jem wtedy gdy burczy mi w brzuchu ale jem powoli i delektuje się każdym kąskiem w ten sposób szybciej czujesz się pełna i nie chce ci się tak duzo jesc. Pozdrawiam. A jesli chodzi o chleb zwykły to lepiej zamień go na wase albo jak zrobiła moja mama ciemny chleb ma mniej kalorii i dużo błonnika po zwykłym chlebie czy bułce chce się dalej jeść!

Cześć dziewczynki,ja tez chetnie si e przylacze.Moi znajomi maja juz pewnie dosc sluchania o moim odchudzaniu,a ja czuje ze musze sie z kims dzielic tym wszystkim.Kiedys bylam bardzo aktywna osoba i nie mialam problemow z waga a potem rozstalam si ez chlopakie no i wpadlam w mala depresje.Przestaalma sie w ogole ruszac jadlam wiecej duzo slodyczy no i jadlam pozno wieczorem.W koncu postanowilam sie za siebie wziasc,pracuje ze sportowcami i wstyd mi bylo ze tak wygladam.Efekt byl taki ze tylko przytylam.Ale w lutym zachorowalam no i nic mi si ejesc nie chcialo i ciut schudlam i od tego czasu jest mi co raz latwiej.Schudlam ze dwa kilo i chce jeszcze jakies 6-7.Biegam codziennie i staram sie jesc jakies 900 kal.Ale stawiam na ruch bo widze jak wiotczeje mi cialo od samej diety a ja chce miec jedrne cialo z ladnie zarysowanymi miesniami!!! Wiec przylaczam si edo zdrowego odchudzania P.s. sorry ze taki dlugi post,rozpisalam sie troszke

Cześć dziewczynki,ja tez chetnie si e przylacze.Moi znajomi maja juz pewnie dosc sluchania o moim odchudzaniu,a ja czuje ze musze sie z kims dzielic tym wszystkim.Kiedys bylam bardzo aktywna osoba i nie mialam problemow z waga a potem rozstalam si ez chlopakie no i wpadlam w mala depresje.Przestaalma sie w ogole ruszac jadlam wiecej duzo slodyczy no i jadlam pozno wieczorem.W koncu postanowilam sie za siebie wziasc,pracuje ze sportowcami i wstyd mi bylo ze tak wygladam.Efekt byl taki ze tylko przytylam.Ale w lutym zachorowalam no i nic mi si ejesc nie chcialo i ciut schudlam i od tego czasu jest mi co raz latwiej.Schudlam ze dwa kilo i chce jeszcze jakies 6-7.Biegam codziennie i staram sie jesc jakies 900 kal.Ale stawiam na ruch bo widze jak wiotczeje mi cialo od samej diety a ja chce miec jedrne cialo z ladnie zarysowanymi miesniami!!! Wiec przylaczam si edo zdrowego odchudzania P.s. sorry ze taki dlugi post,rozpisalam sie troszke

Gość Wictoria secret
Hej wam ja włąsnie wróciłam z basenu jejku jak sie cudownie czuję tak się zrelaksowałam:) już dziś nie będę jadła najwyżej jakis owoc i nic poza tym a jutro będzie pół kilo mniej bo dziś ledwo co zjadłam nie miałam apetytu musiałam się zmusić do jedzenia.Do czarna owieczka: ja też po rozstaniu przytyłam to chyba normalka pocieszamy się słodyczami i jedzeniem jakby to miało nam pomóć, może i pomaga ale nie w estetyce naszego ciała:/ włąsciwie to moja rada na to jedzenie kiedy nam się nudzi czy na pocieszenie mój lekarz polecił bym zajęła się samą sobą jestem wolna i cieszę się z tego nie mam chopaka bo najwyższy czas pobyć egoistką i popracować nad swoim wyglądem. No jak już mówiłam ja zamist pocieszać się zarciem znalazłam swoje ulubione zajęcia ćwiczenia, basen, fotografia, taniec to mi pomaga bo staję się silniejsza i wiem co lubię, co mi poprawia samopoczucie. Bo jedzenie poprawiało ale widać nie na długo bo zawsze potem były wyrzuty sumienia. Przydzieliłam więc sobie dawkę żywieniową ze jem 2 razy w tyg jesli mam taką potrzebę coś słodkiego do 50g wagi i oczywiscie rano!! To tyle... cieszę sie ze pojawiają sie nowe ochotniczki piszcie piszcie:)

hej kobietki !! Ciagle sie zastanawiam jaki chlebek jesc na diecie . Oprocz oczywiscie WASY (standart) . Lepiej kupowacz grahamki czy czarny chleb ?? Co ma mniej kcal ??I na jakiej stronce jest dokladny spis kcal prodoktow ?? i jaki jesc nabial (nazwy serkow , kcal) ??

Gość Wiktoria secret
Jesli chodzi o produkty spożywcze to na kazdym znajduje się rozpiska kalorycznosci węglowodanów i tłuszczów!!!! A jesli chodzi o pieczywo to na tej stronce chyba jest troche o pieczywie www.dieta.pl

Gość shiraa
Hej, przyłaczam się do Twojej diety. Brzmi bardzo rozsądnie. Zaczęłam brać L-karnitynkę i chrom organiczny, zaczynam sporo ćwiczyć + basen + rower. Mam nadzieję, że coś z tego będzie. P.S. Waże 70 kg - 174 cm. Moją zmorą są biodra i uda. Pozdrawiam.

Gość Wicroia secret
Wiem o co chodzi moją tez są uda , biodra juz troche lepiej ale jeszcze nie doskonale, jesli chodzi o karnitynę to czy mogłabys napisac mi jak ona działa? i w czym pomaga? zgróy dziękuję

Gość shiraa
L - karnityna jest naturalną substancją witaminopochodną odgrywającą kluczową rolę w procesach energetycznych organizmu. Stosowanie L - karnityny przed ćwiczeniami aerobowymi zwiększa produkcję energii pochodzącej z tłuszczu. Podwyższa wydolność organizmu, przeciwdziała zmęczeniu oraz przyśpiesza znacznie redukcję tkanki tłuszczowej. L - karnityna ogranicza również tworzenie i magzynowanie tłuszczu w organizmie. Ja biorę jeszcze chrom organiczny (L-karnityna zawiera go w swoim składzie ale w znikomej dawce), który reguluje poziom cukru we krwi zapobiegając "huśtawce hipoglikemicznej" ograniczając w ten sposób apetyt na słodycze. Najlepiej wybierać L - karnitynę, tabletka której zawiera dużo winianu l - karnityny (najlepiej 500 mg). Dawkowanie jest proste: W dni trenigowe - 2 tabletki 45 minut przed treningiem na pusty żołądek. W dni nietrenigowe - 2 x dziennie po 1 tabletce pomiędzy posiłkami. Najlepiej popijać 200 - 300 ml wody. Pozdrawiam.

hej dziewczyny ciesze sie ze jest to forum bo brzmi bardzo rozsadnie i mozna sie fajnych rzeczy dowiedziec ja moge chodzic na basen ale jakos nie mialam ochoty ale wypowiedzi Wictoria secret o relaksujacej mocy basenu oraz nie jedzeniu po 17 bardzo mi pomogly . ja polecam aplefit gdyz bardzo dobrze zapelnia zoladek i dziala wrecz natychmiast gdyz jest pozbawiony otoczki ktora musialaby sie rozpuszczac w zoladku kilkanascie minut .taka otoczke maja inne preparaty ktore trzeba lykac 30 minut przed posilkiem. aplefit lyka sie 10 minut przed i jest superek. jutro ide na basen i zobaczymy czy bede jadla po 17:) mam 168 i 63 kg wagi :)