Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 alex

Co zrobi膰 aby rzuci膰 palenie papieros贸w

Polecane posty

Go艣膰 alex

Tak bym chcia艂a rzucic palenie papieros贸w, ale nie moge sobie z tym poradzic, mo偶e kt贸ras z was wie jak to zrobi膰 ????:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Shatyn
Te偶 mia艂em trudno艣ci w rzuceniu palenia. Ale po drugim zawale palenie przesz艂o mi jak rek膮 odj膮艂. Proponuje spacer na kt贸ry艣 z oddzia艂贸w kardiologicznych lub pulmonolicznych. Powinno przej艣膰. Szczerze 偶ycze powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agata
Je偶eli na艂贸g polega w du偶ym stopniu na przyzwyczajeniu - tzw. Zaj臋cie czym艣 r膮k, to z tym samemu trzeba sobie da膰 rad臋. Z czasem mo偶e potrzeba tych czynno艣ci manulanych zaniknie. Co si臋 tyczy uzale偶nienia od nikotyny, to z tego co wiem, bo akurat dobrym znajmomym moich rodzic贸w jest onkolog zajmuj膮cy si臋 rakiem p艂uc, to dobre s膮 plasterki. To co艣 w stylu plasterk贸w na menopauz臋. Przykleja si臋 je w okolicach ramienia lub pupy (nieow艂osiona sk贸ra cia艂a) i wtedy organizm wch艂ania z nich ca艂膮 dob臋 (niekt贸re 2 doby) nikotyn臋. Nie czuje si臋 wtedy g艂odu nikotynowego. A potem bra膰 plasterki z mniejsz膮 dawk膮 nikotyny i tak dalej w d贸艂 skali....呕ycz臋 powodzenia!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 El-ixi
Ja pali艂am dosy膰 d艂ugo, w pewnym momencie 1,5 paczki dziennie, jednak kiedys obudzi艂am si臋 i stwierdzi艂am, 偶e cosik takiego nie mo偶e by膰 silniejsze ode mnie. A poza tym jaka to przyjemno艣膰 ca艂owa膰 kogos, kto nie pali i zamiast obdarowa膰 go s艂odkim poca艂unkiem, serwowa膰 co艣 tak okrutnego w smaku....a feeeeeeee

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jaga
Proponuj臋 wybra膰 si臋 na bioresonans,.To naprawd臋 dzia艂a - nie pal臋 od czterech miesi臋cy,.Po dwudziestu dw贸ch latach i dw贸ch paczkach dziennie. Likwiduje ca艂y g艂贸d nikotynowy.Z psychicznym przyzwyczajeniem mo偶na sobie poradzi膰., je艣li si臋 rzeczywi艣ci e chce. Plasterki nie s膮 takie idealne - i du偶o dro偶sze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hala
Mia艂am ten problem dosy膰 d艂ugo. Od 2 lat jestem wolna od na艂ogu. Nie kaszle i jeszcze nie chorowa艂am nawet na zwyk艂e przezi臋bienie. A jak rzuci艂am? Znalaz艂am si臋 na oddziale pulmonologicznym z podejrzeniem zapalenia p艂uc. Tam postanowi艂am, 偶e nigdy wi臋cej i uda艂o si臋. Nie 偶ycz臋 pobytu w szpitalu ale waro postanowi膰 np. od nowego roku i spr贸bowa膰. Pomy艣lno艣ci - wyzwolona i szcz臋艣liwa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pawell_wawa
rzucanie to bajka. Nie ma nic takiego jak g艂贸d nikotynowy. ten na艂贸g siedzi w naszych g艂owach a nie w biologii naszych organizm贸w. Po 16 latach palenia min 1 paczki ( a przez min 10 lat min 2 paczek) dziennie po 18 dniach 艂ykania Zybanu rzuci艂em i 1,5 miesi膮ca nie pale... spokojnie i na luzie ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gwal
Rzuci艂em po 30 latach palenia. No i ju偶 8 lat jak nie pal臋. Czy to takie proste? Nie. Ja wykorzysta艂em momonent, swoje pi臋膰 minut. By艂em na zabiegu w szpitalu. Przez trzy dni nie jad艂em no i oczywi艣cie nie pali艂em. No a potem stwierdzi艂em, 偶e skoro mog艂em nie pali膰 tak d艂ugo to nale偶y to wykorzysta膰. Nie by艂o 艂atwo. Ale sie uda艂o. Teraz sam si臋 sobie dziwi臋 dlaczego nie zrobi艂em tego wcze艣niej. Napewno nie wr贸c臋 do na艂ogu. Czuj臋 wstr臋t do dymu i palaczy. Naprawd臋 zach臋cam wszystkich aby nieustanie pr贸bowa膰, a偶 do skutku. Uwie偶cie mi , jestem naprawd臋 wolnym cz艂owiekiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arek
przestalem palic po 36 latach z 3paczek dziennie na 0 poprostu chcialem to zrobic przyszedl ten dzien i koniec niepale dwa miesiace i niemam problemow najmniejszych tak jabym nigdy niepalil pozdrawiam zycze checi i spelnienia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Malaga
Ja pali艂am przez 7 lat - na艂ogowo. Przez 2 lata wci膮偶 marudzi艂am, 偶e musze rzuci膰 i... nic. Kiedys zachorowa艂am i nie mog艂am pali膰 przez kilka dni - tak mnie dopad艂o grypisko! Pomysla艂am: "teraz spr贸buje rzuci膰". By艂o bardzo trudno. Robi艂am sobie r贸偶ne smieszne mo偶e , ale "nagrody", np. - jak tydzie艅 nie b臋d臋 pali艂a, to w nagrod臋 p贸jde do kosmetyczki. Jak nast臋pny tydzie艅 wytrzymam - to kupie sobie drogi wymarzony ciuch. (za r贸wnowarto艣膰 tego, co posz艂oby "z dymem"). Dodatkow膮 motywacj膮 by艂o to, 偶e przesta艂y mi smierdzie膰 ciuchy i w艂osy, a moja 贸wczesna kierowniczka z zazdro艣ci, 偶e uda艂o mi si臋 rzuci膰 palenie (a Jej nie) - zielenai艂a i nieustannie pr贸bowa艂a cz臋stowa膰 mnie najlepszymi papierosami, jakie uda艂o jej sie kupi膰 w kiosku:))) Jedno wiem - to bardzo trudne. Ale tez - daje satysfakcj臋. I - ja teraz 偶yje i czuj臋 i smakuj臋 i od偶y艂am!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kundel
Palilam prawie 20 lat (zaczelam dosc wczesnie). Nie pomagaly zadne prosby, grozby, ani placz. Az doszlam do niemalze trzech paczek dziennie. Problemy ze spaniem i rannym wstawaniem - kaszel. Problemy w pracy, na ulicy i w sklepach - jak za dlugo bylam bez popielniczki w swym otoczeniu to szukalam jakiejs dziury do zapalenia sobie. Z reguly jestem niezbyt pozytywnie do siebie nastawiona wiec po 2 nieudanych probach zerwania z nalogiem przestalam i wciaz powtarzalam - "pale, bo chce!" Ciezkie zycie palacza... Kiedys za namowa brata - ktory tez nie radzil sobie z rzucaniem palenia - wybralam sie na biorezonans. Nie wierzylam, toz to wierutne baje! Dwie blaszki i opaska i tak zaraz finito z czyms to ma nade mna wladze juz tak dlugo?! Ale zapobiegawczo napalilam sie przed tym bio- i zapobiegawczo w domu zachomikowana paka Goldenow na mnie czekala... Juz rok nie pale. Nie odczuwam glodu nikotynowego, ani nie mam problemow z "zajeciem rak". Mieszkanie przestalo cuchnac - ja nie trawie juz zapachu papierosow i dymu. Ale psychicznie jeszcze cierpie. Wiem, ze zawsze bede chora. Jestem nalogowcem. I bomba moze wybuchnac - wezme papierosa do reki i w ciagu tygodnia wroce do 2 paczek... Mam jednak nadzieje, ze dam sobie rade. Sprobuj z biorezonansem. Aha... Ja nie prowadze takiego gabinetu. :-) Powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karlito
Czesc . Wiem , ze jest cie偶ko zuci膰 , ale jednak sie da . Pali艂em 12 lat , ale 偶uci艂em . Mo偶e to nie jest dobra rada , ale ja tak膮 zastosowa艂em , poprostu poszed艂em na impreze , i tak da艂em czadu z alkocholem , ze na drugi dzie艅 nawet nie mog艂em spoj偶e膰 na fajki . Jest to brutalna metoda , ale jest skuteczna . A i jeszcze czego艣 zapomnie艂em napisa膰 . Nie wolno nawet podchodzi膰 do fajek , bo ca艂y czar pry艣nie . Mam jeszcze pro艣be , jak kto艣 przetestowa艂 t膮 metode , poza mn膮 , niech napisze do mnie , jaki skutki . ok. Pozdrawiam , i 偶ycze udanej kuracji .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NIN
Pali艂am i pal臋.Czuj臋 ,偶e powinnam z tym sko艅czy膰, ale moja wola jest bardzo s艂aba.Tak s艂ysza艂am 偶e s膮 gabinety biorezonansu,prawdopodobnie wile os贸b nie pali po zabiegach, ale ja ci膮gle si臋 wacham czy skorzysta膰 z ich pomocy. Najgorsze jest to 偶e czuj臋 smr贸d dymu w domu , w ubraniu jednym s艂owem wsz臋dzie, czuj臋 od贸r po wypaleniu papiersa i co -NIC. DALEJ pal臋.Pal臋 ju偶 d艂ugo i du偶o,jest mi wstyd 偶e pal臋 ,ale pal臋 nadal.Przyjaciele rzucili palenie.Mam cich膮 nadziej臋 偶e ta dyskusja pomo偶e mi.

Udost臋pnij ten post

Nino, skoro czujesz smrod to znaczy, ze dojrzalas do proby. Ja tez czulam juz to samo i na dodatek przerazona bylam iloscia wypalanych papierosow. I nie umialam sobie poradzic. Przy komputerze odpalalam jednego od drugiego. To byl odruch bezwarunkowy. Czasem widzialam dwa palace sie papierosy w jednej popielniczce. Najgorsze bylo to, ze bylam pewna, iz nie potrafie zerwac z nalogiem, nie stac mnie na to, szkoda zachodu, pale bo przeciez to kocham... a meczylam sie coraz bardziej. Ten gabinet biorezonansu odwiedzilam dwa razy... W odstepie tygodnia. Po pierwsze, druga wizyta byla za friko [do tygodnia po 1-szej], a to juz dawalo mi lekki komfort psychiczny, A po drugie, to chcialam sprawdzic jak sie pali, jak smakuja \"fajki\" po takim zabiegu. Najpierw krecilo sie w glowie, jakbym zapalila po raz pierwszy od 10 lat. Potem smakowalo. Po drugiej wizycie obserwowalam sie z ciekawoscia. Nie wiedzialam kiedy przyjdzie ten przymus palenia. Nie ma go do tej pory. Czasem wraca fala wspomnien jaki to papierosek jest pyszny - a zapachu nie moge zniesc. Najtrudniej poradzic sobie z odruchem bezwarunkowym. Wszedzie nosilam ze soba Zozole [najgorszy rodzaj cukierkow] i zarlam je garsciami. Wypalaly mi buzie ale mialam zajecie - myslalam o piekacym jezyku i odwijalam nastepnego zozola. Nikt nie obieca Ci Nino, i Tobie - Kurczaczku, ze pozbycie sie nalogu jest latwe. Ta choroba jest niebezpieczna - rujnuje zdrowie fizyczne i ubezwlasnowolnia psychicznie.

Udost臋pnij ten post

Moja znajoma tym sposobem oduczy艂a palenia swojego nieletniego syna -kupi艂a sporo paczek papieros贸w i ...kaza艂a mu je pali膰 a偶 do momentu , gdy zrobi艂o mu si臋 niedobrze i musia艂 ...zwymiotowa膰.Wiem, 偶e to nieco drastyczne, ale pomog艂o! Natomiast osobi艣cie nie cierpi臋 papieroch贸w i nigdy nie zacz臋艂am ich pali膰-to te偶 jaka艣 metoda:)

Udost臋pnij ten post

Nigdy nie palilam ale wiem jedno. kobieta,chocby nie wiem jak bylaby atrakcyjna, z papierosem traci przynajmniej 50% swojej kobiecosci. Kundel,gratuluje! Potrafie sobie wyobrazic jak to jest z tym rzucaniem bo mam moja palila pare lat temu duzo i kilku znajomych.Walczyli jak mogli, papieros prawie zawsze zwyciezla. Chyba sek tkwi w prawdziwej checi rzucenia tej okropnej rzeczy. Mama nie pali juz 9 lat i kiedy ostatnio sprobowala, zrobilo jej sie niedobrze i skonczyla po pierwszym machu. Wszystkim palaczom zycze dojscia do takiego wlasnie stanu

Udost臋pnij ten post

uwa偶am 偶e tylko silna wola i dojrza艂a decyzja o tym ze to nic nie daje tylko portfel jest pusty , kaszel rano i smr贸d w ca艂ym domu . osobi艣cie nie pal臋 ju偶 15 lat , lecz mam w domu fajk臋 , tyto艅 i od 艣wi臋ta lubi臋 sobie popyka膰 偶 czego jest ca艂a rodzina zadowolona . a to pykanie to mo偶e troszeczk臋 w fajce na dwa lub trzy miesi膮ce si臋 zdarzy. moja rada jest taka , tego nie da si臋 zrobi膰 , tego trzeba chcie膰!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amfetka
CO ZROBI膯 ABY RZUCI膯 PROSZEK?????

Udost臋pnij ten post

Witam :) Moim zdaniem aby przestac palic trzeba mie膰 motywacj臋. Taka prawdziw膮 :). Zacz臋艂am palic od razu du偶o.Pali艂am 2 do 3 paczek dziennie przez ponad 20 lat. Dlaczego przesta艂am? Pieni膮dze. Zbyt duzo mnie to kosztowa艂o, nie mia艂am na chleb, ale na papierosy tak. Pewnego dnia to do mnie dotar艂o. Jak przestalam? Wybra艂am si臋 na rezonans. W贸wczas kosztowa艂 50 z艂.Tyle wtedy przepala艂am za 3 dni. Nie pale od 1 lipca 2001 :). Nie przeszkadza mi dym z papieros贸w, nie mam chceci powrotu do na艂ogu. Jednak my艣l臋,偶e gdyby nie motywacja nic by z tego nie wysz艂o. Amfetka ...podobno ta metoda jest dobra na wszystkie uzale偶nienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kosza艂ek- opa艂ek
na czym polega zabieg biorezonansu, czy jest taki gabinet w krakowie, no i ile to kosztuje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malineczka
Mi si臋 uda艂o rzuci膰... :-) Jestem z tego powodu bardzo zadowolona ... (utrata g艂osu-kilkakrotnie-pomog艂o mi w tym) Nie 偶ycz臋 nikom tego !!!!!!!! Jestem dosy膰 m艂oda ,a moja kondycja by艂a gorsza od kobiety 60-letniej . Je艣li chodzi o palenie ,to chyba nie trzeba m贸wi膰 o konsekwencach.... Ja te偶 my艣la艂am zawsze ,偶e nie rzuce .... a jednak uda艂o si臋!!!!!! Nale偶y w 100% zaj膮膰 si臋 czym艣 nie my艣le膰 o tym ,pracowa膰 i jeszcze raz pracowa膰 ,wiem ,偶e to nie jest 艂atwe ,ale skuteczne.Ja osobi艣cie nie bra艂am ,偶adnych plastr贸w i pastylek ,tylko..... zwyk艂膮 mi臋tow膮 gum臋 do 偶ucia .Fatk iz paczka takich gum ( w pastylkach) starcza艂a na dzie艅 ,ale co si臋 nie robi ,aby zerwa膰 z na艂ogiem!!!! ;-) ) Je艣li macie jeszcze jakie艣 pytania ,to walcie na meila.... 呕ycz臋 du偶o wytrwa艂o艣ci !!!!!Wierz臋 ,偶e uda si臋..... Palacze kochani ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tigra
Pal臋 20 lat po 20 papieros贸w dziennie w艣ciekam si臋 sama na siebie za s艂abo艣膰, brak silnej woli,codziennie pr贸buje przesta膰 pali膰 -ale wytrzymuje g贸ra 3godziny bez papierosa.pom贸偶cie.Mo偶e s膮 skuteczne tabletki lub zio艂a _wypij臋 wszystko 偶eby rzuci膰 palenie bez m臋ki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tigra
Pal臋 20 lat po 20 papieros贸w dziennie w艣ciekam si臋 sama na siebie za s艂abo艣膰, brak silnej woli,codziennie pr贸buje przesta膰 pali膰 -ale wytrzymuje g贸ra 3godziny bez papierosa.pom贸偶cie.Mo偶e s膮 skuteczne tabletki lub zio艂a _wypij臋 wszystko 偶eby rzuci膰 palenie bez m臋ki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tigra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tigra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tigra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tigra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzidzia
czesc tez bardzo chcialabym rzucic palenie ale boje sie ze przytyje ( mam nadwage i przytycie nawet 2-3 kg to koszmar!) czy jak sie rzuca palenie to zawsze trzeba przytyc czy mozna jakos tego uniknac??

Udost臋pnij ten post

Ja by艂am na zabiegu. Trwa艂o to 15 minut. Pod艂膮czyli mnie do aparatury jakimi艣 drucikami, r臋ce kazali po艂ozyc na metalowej p艂ytce. Do pojemniczka wrzucili mojego ostatniego peta .... i to tyle. Mia艂am to robione 2 lata temu, w贸wczas zap艂aci艂am 50 PLN. Pali艂am ponad 40 papieros贸w dziennie przez 20 lat. Od czasu tego zabiegu nie pal臋, owszem, ci膮gnie mnie czasami, ale nie jest to co艣 takiego jak kiedy艣 gdy brak艂o mi papieros贸w :).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cameron
przesadzacie, aby rzuci膰 trzeba po prostu przesta膰 pali膰!!! niekt贸rym guzik daj膮 plastry, gumy i inne specyfiki...poczuj jak wszystko wok贸艂 ciebie 艣mierdzi, zobacz jak staruszka stoj膮ca obok ciebie na przystanku autobusowym krzywi si臋 od dymu, popatrz w lustro...zapewniam to daje o wiele wi臋cej....tylko troch臋 obiektywizmu i silna wola powodzenia! :)

Udost臋pnij ten post