Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacjentka

ORGAMETRIL - znacie ten lek?

Polecane posty

Gość pacjentka
na co jest?

Gość pppp
ja go stosuje od 2m-cy na wyregulowanie cyklu, słyszałam że ma tez działanie antykoncepcyjne ale lekarz nic mi o tym nie wspomniał

Ja brałam ten lek na wywołanie okresu, ale najlepiej iść do apteki i poprosić o ulotkę do przeczytania. A jeśli nie apteka to zobacz tutaj: http://users.nethit.pl/forum/read/necrosa/3268991/ Ja znalazłam takią informację na jego temat: Sposób działania: Orgametril jest preparatem hormonalnym silnie hamującym jajeczkowanie. Zastosowanie: Nieregularne krwawienia oraz choroby macicy. Bolesne miesiączki, nieregularne miesiączki, napięcie przedmiesiączkowe, zwyrodnienie gruczołów sutkowych, przerost błony śluzowej macicy (endometrioza).

Ja brałam ten lek na wywołanie okresu, ale najlepiej iść do apteki i poprosić o ulotkę do przeczytania. A jeśli nie apteka to zobacz tutaj: http://users.nethit.pl/forum/read/necrosa/3268991/ Ja znalazłam taką informację na jego temat: Sposób działania: Orgametril jest preparatem hormonalnym silnie hamującym jajeczkowanie. Zastosowanie: Nieregularne krwawienia oraz choroby macicy. Bolesne miesiączki, nieregularne miesiączki, napięcie przedmiesiączkowe, zwyrodnienie gruczołów sutkowych, przerost błony śluzowej macicy (endometrioza)

Gość Sylwusiaczek17
JaStokrotka i co wywoał CI okres ?? powiedz mi ile on mniej wiecej kosztuje?? pozdrófka 🌼

orgametril nie jest lekiem antykoncepcyjnym. Przyjmowałam ten lek przez 10 dni. lek ten kosztuje ok9 zl jednak na receptę ze zniżką jedyne 2.50. ale niepolecam tego leku gdyż objawia sie on przytyciem, trądzikiem, tłustymi włosami. lek ten można również stosować jako opóżnienie okresu.

Gość krotonowa
ja miałam torbiel na jajniku i brałam orgametril przez 10 dni. pomógł.

witam! otoz 5 lipca biore slub,a tak sie sklada ze w ten dzien bede miala juz okres. Czego chcialabym uniknac dla swojego komfortu.Gdzie moge kupic bez recepty??