Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość alak
Hej, ja biore juz Regulon od 5 lat. Lekarz przepisal mi te tabletki poniewaz na kazde inne moje cialo zle reagowalo. Juz od pierwszego tygodnia brania ich wiedzialam ze bedzie dobrze..zero skutkow ubocznych:) Poprawila mi sie cera, skora i paznkocie. Jedynym mankamentem jest dosyc wysoka cena w porownaniu do innym..ale naprawde warto!

Gość Olgucha_b
Czesc dziewczyny. Ja regulon stosuje juz 6 rok,wczesniej byl on dostepny jako Rigewidon.Najpierw stosowalam Cilest potem Janine ale kazde z nich zle wplywaly na moj organizm.Od czasu kiedy stosuje regulon nie mam zadnych dolwgliwosci zadnych wypryskow a wlosy i paznokcie poprostu rozkwitly:)A cena...nie jest najnizsza ale przystepna za 2 opakowania place w granicach 40 zl . za janine dla porownania placilam 45 ale za 1 opakowanie:/

Gość iwoniwon
Cześć , ja brałam regulon przez ponad rok czasu , nie miałam po mim zadnych skutków ubocznych i nie przytyłam , ale cos zacął mnie boleć brzuch w połowie brania opakowania tak jakby bóle jaknika przed okresem, lekarz przepisał mi yasmin ,na poczatku było ok bóle ustąpiły ale zaczęłam tyć , przytyłam ok 10 kg. w 3 miesiące i strasznie opuchłam oraz miałam złe samopoczucie - depresja. Wróciłam do regulonu i mam nadzieje ze pozbede sie tych kilogramów i ze bedzie lepiej tak jak wcześniej.Pozdrawiam

Gość iwoniwon
A jeśli chodzi o cene regulonu to nie jest on taki drogi bo za jedno opakowanie zapłciłam 29 zł , a za yasmin płaciłam około 45 zł .

Gość panna.johnnego
Myślałam że będę tą szczęściarą i ominą mnie skutki uboczne. Niestety jestem na 7 tabletce i czuję się źle. Dopadła mnie depresja, nic mi się nie chce, płaczę i jestem nieznośna dla otoczenia. Gdybym mogła to zamknęłabym się w pokoju i z nikim nie gadała. Raz dopadły mnie mdłości w nocy, do tej pory jednak się to nie powtórzyło. Póki co kontynuuję leczenie. Liczę na to że mi przejdzie. Pozdrawiam

a moja ginekolog uparła się na tabletki jednej firmy (yaz, yasminelle), wkurza mnie to bo cera nadal się przetłuszcza i cera nie jest też idealna, chyba się wybiorę do dermatologa żeby mi przepisał regulon

Regulon i Rigevidon to dwie różne nazwy i to nieprawda jak ktoś wcześniej pisał, że Rigevidon zmienił nazwę na Regulon. Rigevidon brałam przez dwa lata i wszystko było ok a na regulonie wytrzymałam tylko 10 dni , myslałam, że skonam.

Gość pati12215
Kochane ! Od miesiąca przestałam brać Regulon, bo mój chłopak wyjechał do Anglii. Chciałam zrobić sobie przerwę. Ostatni okres po wyjeździe chłopaka miałam dość obfity, ale teraz miesiączka spóźnia mi się już 4 dzień ! Nie kochałam się z chłopakiem od początku lipca. Dlaczego spóźnia mi się okres ? Czy powodem może być odstawienie regulonu ? A czy, mimo ze dostalam po wyjeździe chlopaka normalnie okres jest możliwość, że zaszłam w ciąże, mimo że stosowałam regulon regularnie ? PROSZĘ WAS BARDZO O KOMENTARZE. :((

Gość Anika737
Hej Bardzo pilnie kupię Regulon gg 6215105 Pozdrawiam

Gość mamamma
kupie regulon albo recepty ;) moj mail martinaangelmk@gmail.com moj lekarz jest na urlopie i nie bardzo chce mi sie isc do innego ;/ jestem z krakowa

Gość agneskaaaa
czy regulon pomógł Wam na przetłuszczającą cerę i włosy?

Gość aniaaa20
Mam pytanie, czy chłopak może ''kończyć we mnie'' jeśli zażywam tabletki anty??

Gość do tej nade mna ...
boze przeczytaj ulotke tępa dziewucho!!!!!!!!!!

Gość roksannna
dziewuszki powiedzcie mi prosze czy po regulonie mniej przetłuszczają Wam się włosy i buzia?

Gość igagie
Czy ktoś ma do sprzedania regulon? ivogie@interia.pl

Gość roksannna
ojj coś podupadł wątek Regulonowiczek. Z tego co zauwazyłam nie są to często przepisywane tabsy przez ginekologów, czyżby wina słabej kampani reklamowej? ja zjadłam dopiero 5 tabletek więc to za małóo żeby pisac o pozytywach czy negatywach. Mam nadzieję że pomogą na cerę

Gość ilcia1
Regulon to tabsy o dużej zawartości hormonów i z tego powodu co raz rzadziej przepisywane. No i droższe od innych tabletek o takiej samej zawartości.

Gość roksannna
ja je kupuje za 19 zł i to ma być dużo? yaz, yasminelle kosztują 40zł już nie mówię o Qlairze której cena dochodzi do 50zł a czasem nawet powyżej a gabinety ginekologów sa wręcz zasypywane gadżetami tych tabletek i w dodatku namiętnie je przepisują- i to mnie zastanawia. Powiedziała bym że tabsy tańsze od regulonu są wyjątkowo tanie a nie że regulon jest drogi

Gość ratujcie
kobietki biorę regulon od dwóch lat-nigdy mi się nie zdarzylo zapomnieć kolejne opakowanie ropoczelam w sobote 12.09 a w niedziele 20.09.09 tak jakos mnie tchnelo ze policzylam pigulki i jedna bylo za duzo dodam ze niewiem ktorego dnia pigulke pominelam-ale w kazdym razie w pierwszym tygodniu i kochalam sie z facetem w nocy z 19-20.09 mam juz jakies schizy wczoraj wieczorem mialam okropne zawroty glowy- czy moglismy WPAŚĆ??

Gość ratujcei plis
kobietki biorę regulon od dwóch lat-nigdy mi się nie zdarzylo zapomnieć kolejne opakowanie ropoczelam w sobote 12.09 a w niedziele 20.09.09 tak jakos mnie tchnelo ze policzylam pigulki i jedna bylo za duzo dodam ze niewiem ktorego dnia pigulke pominelam-ale w kazdym razie w pierwszym tygodniu i kochalam sie z facetem w nocy z 19-20.09 mam juz jakies schizy wczoraj wieczorem mialam okropne zawroty glowy- czy moglismy WPAŚĆ??

Gość roksannna
Skoro pominęłaś 1 tabletke, więc prawdopodobieństwo istnieje. Najlepiej zrób test, będziesz spokojniejsza!

Gość rumianek1989
hej mam pytanie. przez długi czas brałam tabletki novynette jak co miesiąc na czas siedmiodniowej przerwy zostawiłam karteczkę mojemu ginekologowi z imieniem i nazwiskiem oraz nazwą tabletek jakie brałam, po na dzień przed końcem przerwy poszłam odebrać receptę, a na niej były inne tabletek (lekarz zmienił je bez mojej zgody), wykupiłam je. Na ulotce jest napisane aby wziąć te tabletki zaraz po skończeniu opakowania poprzednich a ja jestem przecież po 7 dniowej przerwie... co robić? (tabletki zmieniłam na regulon a kontakt z moim lekarzem jest możliwy dopiero za dwa dni)

Gość roksannna
Po 7 dniowej przerwie zacznij brać tabletki z nowego opakowania (tak jak byś brała swoje "stare" tabletki) ale przez 7 dni dodatkowo się zabezpieczaj. Ja jestem po 14 tabletce regulonu i ze skutków ubocznych dopadły mnie humory i lekka bolesność piersi... ehhh mam nadzieje że na tym będzie koniec :)

Gość rumianek1989
dziękuję bardzo za pomoc w tym temacie:) mam nadzieję że skutki uboczne miną i wszystko będzie w porządku:) pozdrawiam serdecznie:)

Gość aaaae
Witam. Mam pytanko. Biorę regulon już pół roku. Wszystko jest ok ale wczoraj zamiast pierwszej tabletki z opakowania wzięłam ostatnią przez pomyłkę. co teraz zrobić? Proszę o pomoc

Gość jestem w trakcie 2 opakowania
i pogorszyła mi się cera wrrrr, kuje mnie serce i chyba odstawie hormony na 3 miesiące żeby zrobić dokładne badania i nadal będe szukac swojego idealu jesli chodzi o tabletki

Gość gosku
Ja, tak ok 4 lata temu postanowiłam, że będe brała tabletki. Najpierw gin przepisał mi Cilest, ale po dwóch opakowaniach musialam poprosic o zmianę, bo mialam piersi jak balony, zresztą cała bylam jak balon, kompletnie na nic nie mialam nastroju (na seks tez), po dwóch miesiącach zmienilam na Mercilon, wzięłam chyba ze trzy opakowania i szczerze powiedziawszy zadnych zmian na lepsze..no oprócz tego ze piersi juz tak mnie bolaly, że jak schodzilam po schodach albo szybciej szlam to musialam se je trzymać, no i juz deprecha taka na maksa mi sie zrobila. Całkowicie odrzucilam tabletki bo mój chlopak juz tez nie mogl ze mna wytrzymac. po tym doswiadczeniu stosowalam tylko prezerwatywy i nie mialam nic przeciwko. Tydzien temu udalam sie do gin na badanie kontrolne, ktore wykazalo ze mam torbiel dosyc sporawą, która musze zaleczyc tabletkami. Spytal czy kiedys bralam, powiedzialam ze tak i niezbyt milo to wspominam, przepisal mi wlasnie regulon, jestem co prawda dopiero po drugiej tabletce, ale jakos nie usmiecha mi sie branie jakichkolwiek tabletek. Niby mam brac tylko trzy miechy, ale nie wiem czy nie lepsza bylaby od razu operacja. Moze i by mi sie przydalo uregulowanie hormonalne, bo i bolesne miesiączki mam, nieregularne, poce się, ale jak mam chodzic jak obolaly balon wrzeszczący na wszystkich to az mi niedobrze sie robi. a regulon kupilam za 28 zł

Gość ewasik
Witam dziewczyny, ja używam już regulonu od stycznia więc niedługo już będzie rok. Przed zażywaniem miałam wątpliwości, gdy czytałam rózne fora na temat regulonu. Mój organizm bardzo dobrze znosi przyjmowanie tabletek, nie zgrubłąm wręcz można powiedzieć że schudłam, mie miałam dziwnych krwawień ani zawrotów głowy. Cena też jest okey, ja płacę 23 zł. Już niedługo znów muszę udać się do lekarza po kolejną receptę i w związku z tym mam do Was pytanie. Czy któraś z Was nie posiada do sprzedania regulonu??? Jestem z Krakowa, mój mail to: studentkaewelina1@wp.pl

Gość moja koleżanka wpadła
biorac regulon. wiadomo, ze przy kazdych tabletkach moze sie to zdarzyc, ale niezle mnie nastraszyla. brala regularnie, nie miala wymiotow, biegunek. po jakims czasie miala bole podbrzusza, jakby zblizal sie okres, ale okresu nie bylo... odstawila pigulki, poszla do ginekologa... stwierdzil, ze to 8 tydzien ciazy... teraz jest mama slicznego chlopczyka ;-)

Gość malusia1985
hej, mam pytanie..biore regulon ale jednoczesnie doxepin to jest lek z bazy antydepresantów, ostatnio troche sie zapomnielismy..i teraz boimy sie wpadki..czy takie leki osłabiaja dzialanie antykopów?dzieki za odp