Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość zaciekawiona_ania
ja jak pisałam 22,5 zł w Częstochowie. a wy dziewczyny jakie miasta i ceny??

Gość ona24lata
27.50 zł, W-wa, Fort Wola

Gość ona24lata
27.50 zł, W-wa, Fort Wola

Gość Pastylka na nitce.
Ja brałam regulon przez 2 miesiące, ale zmieniłam. Przed regulonem brałam przez 5 miesięcy Diane 35 i nic mi nie było, ale po regulonie miałam z początku śluz koloru ciemnobrązowego, potem pomarańczowy, różowy, później już normalne plamienia krwi... Głowa mnie bolała, było mi słabo, w głowie mi sie krecilo, raz zemdlałam... złe samopoczucie. teraz zmieniłam na Cilest ciekawe jak to będzie...

Gość Kitka_Anitka___
Ja brałam regulon przez 2 miesiące, ale zmieniłam. Przed regulonem brałam przez 5 miesięcy Diane 35 i nic mi nie było, ale po regulonie miałam z początku śluz koloru ciemnobrązowego, potem pomarańczowy, różowy, później już normalne plamienia krwi... Głowa mnie bolała, było mi słabo, w głowie mi sie krecilo, raz zemdlałam... złe samopoczucie. teraz zmieniłam na Cilest ciekawe jak to będzie...

Gość Nitka_Kitka_Anitka
Ja brałam regulon przez 2 miesiące, ale zmieniłam. Przed regulonem brałam przez 5 miesięcy Diane 35 i nic mi nie było, ale po regulonie miałam z początku śluz koloru ciemnobrązowego, potem pomarańczowy, różowy, później już normalne plamienia krwi... Głowa mnie bolała, było mi słabo, w głowie mi sie krecilo, raz zemdlałam... złe samopoczucie. teraz zmieniłam na Cilest ciekawe jak to będzie... Po Diane ani jednego pryszcza! a po regulonie wszystko mi na nowo wyskoczylo!

Gość Tyśka
Czy któraś z was miała po Regulonie nocne mdłości? Bo ja biorę te tabletki dopiero od 2 dni. Pierwszy dzień w nocy o 3 miałam pobudkę, przez godzinę straszne mdłości i wątroba mnie bolała, dzisiaj znowu o 1 miałam pobudkę... Ile u was trwały takie mdłości? Bo ja nie wiem czy miesiąc to wytrzymam:/

Gość kami6
ja po 3 latach odstawilam regulon,i nigdy go niewezme.mialam po nim wszystkie chyba skutki uboczne az do roku,potem sie przyzwyczailam.teraz odstawilam glownie ze wzgledu ze przytylam przez ten czas 10 kg.i w rzaden sposob niemoglam schudnac,dietetyczka powiedziala ze regulon zatrzymal wode i nawet jakbym nic niejadla to i tak nieschudne.teraz mija 2 tygodnie jak odstawilam,czuje sie super psychicznie i fizycznie,schudlam juz 3 kg.

Gość kami6
ja mialam takie dolegliwosci.regulon bralam przez 3 lata,teraz odstawilam bo przybylo mi 11kg.w rzaden sposob niemoglam schudnac a probowalam chzba wszystkiego,wkoncu dietetyczka powiedziala mi ze regulon zatrzymuje wode i nawet jakbym nic niejadla to nieubedzie mi nawet kg.Teraz mija 2 tydz,jak niebiore i spadlo mi 3 kg,wkoncu czuje sie wolna psychicznie i fizycznie

Gość karolinajk
biorę 3 opakowanie regulonu nie robiąc 7dniowej przerwy, zaczynam tyć, czy to może wina tego,że nie robiłam przerw i woda się zatrzymała? wcześniej brałam novynette to wręcz chudłam, a teraz? mam zaczać się bać?

Gość dori65
tak zatrzymuje ci sie woda,ja tez robilam przerwe raz na 3 paczki i zaczelam tyc,lekarz powiedzial ze to woda sie zbiera bo w trakcie 7 dniowej przerwy pozbywasz sie wody.sprobuj aqua femin sa naprawde super ,biore je tydzien i ciagle chce mi sie sikac brzuch tez mniejszy sie robi,do tego pij czerwona i zielona herbate

Gość dori65
zatrzymala ci sie woda ja tez tak mialam robilam przerwe co 3 opakowania i zaczelam tyc.lekarz powiedzial ze w czasie 7 dniowej przerwy pozbywamy sie wody.spruboj aqua femin i pij czerwona herbate ,super wypedza wode ciagle chce sie sikac po tym

Gość kami6
tak zatrzymala ci sie woda ja tez tak mialam lekarz powiedzial ze w czasie 7 dniowej przerwy pozbywamy sie wody .spruboj pic czerwona i zielona herbate,i zarzywaj naqua femin sa super po tygodniu czuje roznice i mniejszy brzuch ,ciagle chce sie sikac

Gość dori65
tak ja tez to mialam ,robilam przerwe raz na 3 opakowania i zaczelam tyc.lekarz powiedzial ze w czasie przerwy 7 dniowej pozbywamy sie wody a ,tak zostala zatrzymana.zacznij robic przerwy i pij czerwona herbate wygania ona wode i toksyny ,spruboj tez aqua femin ja biore tydzien i juz widze poprawe tylko ciagle chce sie sikac

Gość dori65
ja tez tak mialam,bo w czasie przerwy pozbywasz sie wody a teraz ci sie zatrzymala.zacznij robic normalnie przerwy pij czerwona herbate i wszystko sie unormuje.mozesz sprubowac aqua femin super wygania wode ja po tygodniu widze poprawe

Gość JoMia
witam! Mam 2 pytania: zapomniałam wziac jednej z ostatnich 7 tabletek regulonu. W ulotce jest że mam ją pominąć i nie robic 7dniowej przerwy. Cz wtedy nie będę miała okresu? Pasowałoby mi, ze względu na Walentynki;-) pytanie drugie: co będzie jeśli nie wezmę nastepnego opakowania do konca, bo zasadniczo zamierzam zakonczyc branie tych tabletek? brałam je ze względów leczniczych a nie antykoncepcyjnych, stad moje pytanie pozdrawiam:-)

Gość JoMia
witam! Mam 2 pytania: zapomniałam wziac jednej z ostatnich 7 tabletek regulonu. W ulotce jest że mam ją pominąć i nie robic 7dniowej przerwy. Cz wtedy nie będę miała okresu? Pasowałoby mi, ze względu na Walentynki;-) pytanie drugie: co będzie jeśli nie wezmę nastepnego opakowania do konca, bo zasadniczo zamierzam zakonczyc branie tych tabletek? brałam je ze względów leczniczych a nie antykoncepcyjnych, stad moje pytanie pozdrawiam:-)

Gość JoMia

Witam Przeczytałam wszystkie opinie o Regulonie.Zażywam je już ponad 8 lat. Po pierwsze zawsze przed zapisaniem tych tabletek powinno zbadać sie hormony.Po drugie zaponianą tabletke musisz przyjąć zawsze nie póżniej niż do 12-godzin,po tym czasie pomijasz ją.Po trzecie- zmianę godzin przyjmowania można zrobić zaczynając nowe opakowanie(jeśli musisz).Po czwarte- tabletki są ponumerowane a dni tygodnia są po to,abyś mogła zapamiętać w którym dniu masz zacząć lub zaczęłaś brać tabletki. Pamiętaj,że każde następne opakowanie zawsze zaczynasz tego samego dnia.Czy powiększyły mi się piersi? --- raczej tak. Każda kobieta reaguje inaczej,na jedną zadziała waga a na inną biorącą te same tabletki nie. Wiem sama po sobie jak to jest. A co do sexu?-- z biegiem lat już wiem napewno,że tabletki osłabiają pociąg. Pozdrawiam

Gość Natasha - Poznań
ja zażywam Regulon od 2 lat.. i nie sądzę żeby on był jakimś strasznym środkiem anty... nic mi po nim nie jest, ani nie przytyłam, ani nie wymiotuje, piersi mnie nie bolą.. no nic poprostu. I cena też nie jest tragiczna bo są droższe... a co do tego że 3 opakowania diane 35 są równe 1 opakowaniu Regulonu to fakt, ale diane kosztują ok 10zł za opakowanie, więc co tu się dziwić?

Gość domi8
ja biore regulon 4 lata i bardzo dobrze go toleruje,cena tez mi odpowiada.przerwy robie raz na dwa opakowania za zgoda ginekologa,ochota na sex jest bardzo duza a sa to moje pierwsze tabletki anty i odrazu mi podeszly.co do Diene35,dziewczyny kazdy ginekolog wam powie ze to niesa typowe tabletki antykoncepcyjne tylko lecznicze,i mozna je brac tylko pol roku wiec nieporownujcie diane do innych antykoncepcyjnych

Gość monia35
mam pytanie właśnie zaczyna mi się okres a w ulotce pisze że trzeba brać po kolei zgodnie z dniami tygodnia i strzałkami ale pierwsza nie jest zapisana na dzień dzisiejszy jak to brać ?

Gość monia35
mam problem jak to brać bo pierwsza tabletka nie jest zgodna z dniem tygodnia pisze start przy pierwszej ale dziś jest środa i się pogubiłam pomocy

Gość domi8
wez normalnie 1 tabletke od startu ,to niema roznicy bo i tak wszystkie sa takie same a te dni sa oznaczone po to zeby ulatwic i niezapomniec w ktorym dniu masz wziac.

Gość mrowka102
hej dziewczyny:) ja brałam regulon przez 2 lata i wszystko było ok.. do czasu;( przez ostatnie trzy miesiące czułam sie po nich tragicznie, codziennie miałam okropne bóle głowy, do tego skurcze żołądka. Może dlatego , że przez te 2 lata robiłam tylko raz dłuższą bo miesięczna przerwę..czy któraś z Was tak miała? może polecacie jakieś inne tabletki, które nie mają takich skutków ubocznych? P.S. Przy okazji gdybyście były zainteresowane zostały mi 4 nierozpakowane opakowania regulonu, które mogę odsprzedać za cenę niższą niż apteczną oczywiście. Mi już raczej się nie przydadzą;> jak cos to piszcie na maila: mrowka.gogo@interia.pl

Gość mrowka102
hej dziewczyny:) ja brałam regulon przez 2 lata i wszystko było ok.. do czasu;( przez ostatnie trzy miesiące czułam sie po nich tragicznie, codziennie miałam okropne bóle głowy, do tego skurcze żołądka. Może dlatego , że przez te 2 lata robiłam tylko raz dłuższą bo miesięczna przerwę..czy któraś z Was tak miała? może polecacie jakieś inne tabletki, które nie mają takich skutków ubocznych? P.S. Przy okazji gdybyście były zainteresowane zostały mi 4 nierozpakowane opakowania regulonu, które mogę odsprzedać za cenę niższą niż apteczną oczywiście. Mi już raczej się nie przydadzą;> jak cos to piszcie na maila: mrowka.gogo@interia.pl

hej dziewczyny:) ja brałam regulon przez 2 lata i wszystko było ok.. do czasu;( przez ostatnie trzy miesiące czułam sie po nich tragicznie, codziennie miałam okropne bóle głowy, do tego skurcze żołądka. Może dlatego , że przez te 2 lata robiłam tylko raz dłuższą bo miesięczna przerwę..czy któraś z Was tak miała? może polecacie jakieś inne tabletki, które nie mają takich skutków ubocznych?

Gość pomidorek667
Wczoraj skończyłam pierwsze i na pewno ostatnie opakowanie regulonu. Piersi mi nabrzmiały -zrobiły się ciężki i bardzo wrażliwe na dotyk, na plecach i twarzy zauważyłam drobne wypryski, podczas gdy nigdy ie miałam problemów z cerą, do tego boli mnie całe podbrzusze. Koniec z tabletkami!