Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość ajkiajki23
Dziewczyny a jak z paleniem przy braniu regulonu?

Gość cyprestmanka
Hej kochane! Biore juz od 9 miesiecy Cyprest- tabletki anty ktore mialy poprawic mi cere i zniszczyc tradzik... Niestety po tym czasie tego ciagle nie zrobily Powiem tak swoje na pewno zdzialaly bo jest lepiej niz bylo ale...po 10 tabletce jak biore zaczyna mi strasznie wysypywac czolo ( ale to tak jak nigdy nie mialam). Czy ktoras z Was moze spotkala sie z taka reakcja? Moze cos slyszala? Ze podczas przerwy 7 dniowej cera jest sliczna i bez pryszczy a po 10 tabletce od zaczecia brania zaczyna sie wysyp- i tak jest co miesiac... I wlasnie poprzez taka reakcje zaczelam rozwazac zmiane tabletek bo juz psychicznie nie moge...Z tego co przeanalizowalam to chcialabym przerzucic sie na regulon ( z Yasminem mialam juz przygode- z cera bylo okropnie ). Czy jest tutaj ktos z doswiadczenie jak to bylo przy zmianie Cyprestu ( albo Diany - bo to prawie to samo) na Regulon glownie pod katem cery i wypryskow? Czy moze Cyprest ma dla mnie az za duza dawke hormonow ( dlatego mnie wysypuje) i po zmianie na mniejsza moze juz byc idealnie? Blagam o porady! :*

cześć kobietki.. mam pytanie... cały 2009 rok brałam diane-35... ogólnie czułam się po nich spoko nie było żadnych efektów ubocznych... ale po roku lekarz zmienił mi tabletki na regulon... zaczełam teraz drugie opakowanie... na razie nie odczuwam żadnych ubocznych efektów... boję się że przytyje... czytałam że można przytyć jak zatrzymują się płyny w organiźmie... nie wiem czy to ma coś do rzeczy ale ja co prawie dwie godziny latam siku :)

Gość klaudia 22
Ja po Yasmin miałam trądzik brałam pół roku bezskutecznie. Dlatego zaryzykuję z Regulonem może będzie lepszy;)

Hej, mam takie pytanie. Mialam okres prawie 3 miesiace, lekarz przepisal mi tabletki regulon. Nie bralam od 1 dnia cyklu, poniewaz okres mialam caly czas. Zaczelam je brac od poniedzialku. Po 10 dniach kochalam sie z chlopakiem, ktory "skonczyl" we mnie. Dzis, w 20 dniu przyjmowania tabletek znow sie kochalismy i znow skonczyl we mnie. Czy jestem zabezpieczona ? I czy podczas 7 dniowej przerwy tez jestem bezpieczna ? Z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam :)

Gość julka89
ja biore Regulon juz ponad 2 lata i wystąpily u mnie skutki uboczne dopiero teraz ;/ np. Zaburzenia żołądkowo-jelitowe (nudności, wymioty, wzdęcia), zmiana wydzielania śluzu szyjkowego, migrena, alergiczne zmiany skórne, depresja, grzybica pochwy... a libido też spadło ... wiec nie jest tak wesoło jakby się moglo wydawac :/ jesli chcecie je brac to OK, ale bardzo obserwujcie swój organizm! jesli tylko cos sie zacznie dziać od razu idzicie do lekarza pozdrawiam :)

Gość dariaa.
Witam. Biorę 12 tabletkę pierwszego opakowania Regulonu. Po pierwsze cz coś się dzieje,bo po 2 tabletce okres mi znikł,czy o tylko mój orgaznim przyzwyczaja się. I jeszcze... Czy mogę współżyc już bez prezerwatywy. Czy NAPEWNO mam już zabezpieczenie. Aha i wczoraj spóźniłam się 30 min z tabletką ;/ Czy to coś zmienia??

Witajcie. Od 3-mcy biorę tabletki Regulon. Ginekolog przepisał mi je ze względu na to, żeby wyregulować moje miesiączki. Trwały one około 2,3,4 tygodni *:(* Na początku wszystko było dobrze, zadnych skutków ubocznych. Bardzo się cieszyłam bo myślałam, ze trafiłam własnie na te właściwe.. jednak pozory mylą. przytyłam ok 4kg. i wydaje mi się, ze zblizam się do depresji... codziennie płacze, ze wszystkimi się kłócę, na wszystkich krzyczę. rzucam czym popadnie. jestem nieznośna. i wiem o tym i sama mam tego dość. to moze być spowodowane hormonami? powinnam iść do ginekologa i poprosić o zmianę? a co jeśli, znowu przepisze mi niewłaściwe tabletki? doradźcie mi , bo jestem naprawde w kropce :(.

Gość iivee
Regulon biorę już od od 10miesięcy. Jest skuteczny-nie zaszłam w ciążę. I moja cera jest teraz doskonała. Ale za to przytyłam ok. 4kg i trudno jest mi to zrzucić mimo iż mam 18 lat i odchudzanie nigdy nie sprawiało mi żadnego problemu.... Najgorsze w przyjmowaniu tabletek Regulon jest niewielkie krwawienie o lekko ciemnej barwie, mam już tak od prawie 2 miesięcy. Mój ginekolog powiedział mi, że to nic strasznego i po jakimś czasie ustąpi....zobaczymy. A co do ceny...kupuję Regulon w Aptece w moim mieście za ok. 27-28zł Ogólnie jestem zadowolona. Pozdrawiam.

Gość klaudia22
Ja jestem po 4 opakowaniu i nic się nie zmieniło, cerę mam nadal brzydką ;(

Gość fari
Brałam przez 8 miesięcy Novynette, teraz zaczynam Regulon. Nie powinnam odczuwac znacznych zmain, ponieważ cała róznica między tymi środkami polega na nieco większej dawce jednego składnika: etynyloestradiolu. Takze kobiety, które dobrze znosiły Novynette, powinny też tolerowac Regulon. Ale cóz, to indywidualna sprawa, mam tylko nadzieje, ze napady humorów mnie ominą, bóle menstruacyjne złagodnieją, a cera zrobi się jak u bobaska ;) cena nie jest taka straszna, porównajcie sobie z np. z yaz, który kosztuje bagatela niecałe 50 zł! ps: ginekolog twierdzi, ze jest to łagodny środek, dobry dla początkujących.

Gość Martita_oO
Witajcie. Jestem w polowie pierwszego opakowania Regulonu. I musze przyznac,ze nie jest dobrze. Mam jakies dziwne stany depresyjne,na dworze ladna pogoda (tak dlugo na to czekalam!)cieplo,pieknie,a mnie sie nic nie chce! Jakby tego bylo malo mam jutro egzamin a najchetniej siedzialabym w domu i nigdzie sie z niego nie ruszala! Poza tym moja cera...to niewiarygodne - bralam tabletki przez dwa lata.mialam cere na medal. W grudniu zeszlego roku zaprzestalam przyjmowania i moja cera lekko sie pogorszyla,aczkolwiek tradzik nie powrocil. Odkad zaczelam przyjmowanie tabletek na nowo (tydzien temu,moze 10 dni) na mojej twarzy wystapil tradzik! Jestem zalamana. Czuje sie fatalnie,siedze w domu,na dodatek ta alergia..ech.. :( Dziewczyny ratujcie,prosze.

Gość MalliSa
cyprestmanka ja bralam cyprest przez rok,po roku lekarz zmienil mi go na regulon i bylo wszystko si. no tyle ze mnie cyprest wyleczyl z tradziku :) powiem szczerze ze balam sie powrotu tradziku po odstawieniu cyprestu,gdyz ma on wieksza dawke hormonu niz regulon,ale nic takiego nie mialo miejsca ;) tylko ze po roku stosowania regulonu odstawilam go,myslalam ze tradzik nie zaatakuje ponownie. niestety - mylilam sie :( wiec teraz zaczynam ponowna kuracje regulonem,jestem przy pierwszym opakowaniu i mysle ze bedzie dobrze ;) regulon + masc nagietkowa i mozna naprawde wyleczyc sie z tradziku :D

Gość cyprestmanka
Dziekuje MalliSa za odpowiedz :) Sytuacja juz sie zmienila, nie wiem co to za dziwna reakcja mojego organizmu wtedy byla... Do dzis nadal biore cyprest i...wszytsko z cera jest jak najbardziej wporzadku :) Uleczona ;) Ale tak jak pisalam , moja babeczka ginekolog sugerowala mi zmiane, i niedlugo mnie ona czeka- w takim razie niedlugo dolacze w boje o piekna cere ;) Tak jak napisalas, mam takie same obawy jak Ty przy zmianie... Czy z cera nadal bedzie dobrze? Ach te rozterki

Gość joanna18
Witajcie dziewczyny:) przez 7 miesiecy bralam diane 35 i przytylam(nie obzeralam sie, jadlam tyle samo tylko wiecej na mnie wchodzilo, glownie brzuch) po niej jakies 6-7 kg, wiec troche mi sie to nie podobalo, postanowilam zmienic i lekarz przepisal mi regulon. Mam nadzieję, że wróce do swojej wagi(mam 175 i wazylam ok 58 kg, teraz waze jakies 63-64) . Jak zaczne brac to napisze o swoich odczuciach:) trzymajcie kciuki:p

Gość etam0405
ja brałam regulon nie pamiętam ile dokładnie al cos poad pól roku i przytyłam 7kg. Odżywiała się jak zawsze.

Gość lachon brzydki
hej-jak brac ten regulon? okres mam dostac w czwartek a tabletki sa od poniedzialku? czy zacząc te oznaczone czwartek i na koncu dojde do tycj pierwszych na poniedzialek?Czy jak?Odpowiedzie mi prosze!!!

Gość lachon brzydki
hej hej jak to jest?

To nie wazne , masz tylko wziac tabletke, kazda jest taka sama. Wystarczy przeczytac ulotke, sa oznaczone dniami tygodnia zeby bylo ci latwiej.

Gość karcia.
biore tabletki regulon od 5 dni . Jestem zadowolona bo pierwszy raz w zyciu podczas miesiaczki nie mialam żadnych bóli brzucha. a zawsze mialam z tym ogromne problemy .. Regulon są to niby tabletki takze na poprawe cery , a ja nigdy nie mialam problmow z cerą a nagle zaczeływychodzić mi nie porządane syfki . Straszne huśtawki nastroju ..jestem bardzo nerwowa i płaczliwa.. chcialam spytac o rade czy moge facetowi juz pozwolić''skończyć we mnie '' czy jeszcze jest na to za wcześnie ? Czy musze stosować przy tych tabletkach dodatkowej antykoncepcji (mysle tu o prezerwatywach) PROSZE O POMOC .

30.10.2010 mam ślub i planuję zakupić regulon żeby brać bez przerwy i nie mieć okresu na ślub. jak wezmę nie podczas miesiączki to uda mi się to zrobić? stosowałam kiedyś novinette ale szybko przestałam i nie wypróbowałam tego żeby brać 2 opakowania pod rząd . czy zaraz na początku tak się da?

Gość BlackkAnddWhite
Wiesz ja bym na Twoim miejscu nie szalała z opakowaniami jednym po drugim. Ja kiedyś tak zrobiłam że wziełam jedno po drugim (chciałam uniknąć okresu) i niestety się to nie udało bo odczas zażywania drugiego opakowania miałam plamienia.Ale może to kwestia indywidualna.

dziewczyny, ponieważ musiałam zmienić kolejny raz tabletki (zbyt mało hormonów dla mnie) zostało mi wykupione jeszcze jedno opakowanie regulonu- odsprzedam je za 23 zł (koszty wysyłki przesyłam ja). mam sam blister bez pudełka, ale jest calusieńki. jeśli ktoś zainteresowany piszcie: pinky_86@poczta.fm

Gość enigmatyczna.91
Jeśli chodzi o mnie to mam 19 lat i od 2 miesięcy zażywam Regulon. Ginekolog przepisał mi go ze względu na nieregularny okres. Strasznie się bałam, bo to moje pierwsze takie tabletki. Póki co nie narzekam. Plusem jest to, że zwiększył mi się biust i to już w połowie pierwszego opakowania, fakt, że trochę obolały, ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo. Waga bez zmian. Jeśli chodzi o cerę to widzę dużą poprawę. Kiedyś przed okresem moje czoło przypominało ścianę spinaczkową, a teraz nic. Nawet jednego pryszcza! Jeśli chodzi o libido to nie spadło, a wręcz przeciwnie wzrosło tak, że ciągle mi się chce ;p Więc jak widać jestem strasznie zadowolona z tych tabletek, w sumie to dopiero 2 miesiąc więc może najgorsze przede mną, ale wole nie panikować. Polecam te tabletki.

Hey :) Tak czytam te wasze wypowiedzi tutaj na forum i w końcu postanowiłam napisać :) Regulon biorę 2 tydzień i nie mogę narzekać:) Zadnych humorków, migren, wręcz przeciwnie, nie potrzebuje dużo snu, libido dalej wysokie:D powiekszenia biustu nie zauważyłam,ale to i dobrze bo i tak mam duże D:) Jedyne co wkurza to plamienia, ale słyszałam,że przez pierwsze miesiące to normalne ;) Dla mnie Regulon to dobry wybór :) Buśśśki laski:)

Miki nie można tak zrobić... Jeżeli chcesz przesunąć okres to od razu po opakowaniu możesz wziąć 7, góra 14 tabletek z następnego opakowania, napewno nie wszystkie bo to może zaszkodzić, a nie pomóc;)

Gość cyskowski
Witam! Mam do sprzedania 4 opakowania tabletek REGULON w cenie 25zł/szt + koszt przesyłki (6zł) Data ważności tabletek to 01.2013. Sprzedaję je gdyż musiałam wymienić je na inne, teraz te leżą niepotrzebne w szafce, a myślę że komuś mogą się przydać. Wszystkie sprawy dotyczące zakupu oraz jakiekolwiek pytania proszę kierować na mój adres e-mailowy cyskowski@gmail.com

Gość nestra
Cześć! Właśnie odstawiłam regulon i zostały mi jeszcze 3 wolne, nowe, nienaruszone opakowania. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, proszę pisać na adres: nestra@op.pl

Gość madziakra
mam 20 lat, regulon brałam dwa lata temu przez 3 miechy, później zaprzestałam z braku własej kasy choć tabletki były droższe bo ok 22 zł. Od początku nie miałam żadnych efektów ubocznych, cera w normie, regularny okres, bezbolesny (w końcu! bo miałam z tym wielki problem), żadnej depresji w ogóle wszystko w normie. Od niedawna wróciłam do regulonu (w przerwie nie brałam żadnych innych tabsów), kończę 2 pudełko, płacę teraz 19-21 zł. Co prawda początkowo miałam lekkie bóle podbrzusza, miałam dosyć tkliwe pierśi, zwiększył mi się apetyt i przytyłam 3 kg oraz spadło libido i mniej więcej w połowie cyklu miałam delikatne krwawienia. Ale teraz już wszystko wraca do normy, biust mi się zwiększył, libido baaardzo wzrosło:):):) i samopoczucie mam w normie:) więc myślę że tabletki są niedrogie i godne polecenia:) pozdrawiam:)