Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamelia20

obiawy ciąży i nagłe plamienie-czy to może być poronienie???

Polecane posty

Gość Kamelia20

mam problem i to duży!podejrzewałam u siebie ciąże.okres spóźniał mi się prawie dwa tygodnie.zrobiłam test ale po południu i wynik wyszedł negatywny-że nie jestem.byłam u lekarza i lekarz powiedział że wszystkie obiawy wskazują na ciąze.ok 3-4 tydzień.cieszę się z tego powodu bo chcę mieć dziecko.problem w tym że przedwczoraj na wieczór zaczełam plamić,krwawić.nie leci tego dużo ale jednak.boję się czy to może być poronienie czy tak też się zdarza.chcę mieć dziecko.podobno można mieć okres do 3 mieś. ciąży?ale żebym tak nagle dostała okreś po 2 tygodniach spoźnienia?tymbardziej że lekarz potwierdził moje przypuszczenia dotyczące ciąży?proszę o pomoc!!!!mam nadzieję pozytywnych wypowiedzi.pozdrawiam!!!!

Gość kropka31
MOŻE POWINNAŚ ZROBIĆ BADANIE KRWI TO WTEDY BĘDZIESZ WIEDZIAŁA CZY JESTEŚ W CIĄŻY

Gość kropka31
I NAPEWNO MUSISZ IŚĆ DO LEKARZA GŁOWA DO GÓRY BĘDZIE DOBRZE

Gość cha
ja właśnie też zrobiłam test,okres spóźnia mi się prawie 2 tyg., dużo wskazuje na to,że mogę być w ciąży.Test wyszedł negatywnie,ale zrobiłam go po południu.Czy negatywny test musi wykluczyć ciążę,czy to żaden argument na tak wczesne stadium? Dziękuję za pomoc.

Gość raczej
jest tak, ze jak wyjdzie pozytywny, to pewniak, a negatywny trzeba powtórzyć;) Jak plamienia nie są duże i nie boli, to jest to normalka;) też miałam plamienia do 3 miesiąca:)

według mojego doświadczenia najodpowiedniejsza pora na zrobienie testu to rano po przebudzeniu - przynajmniej tak pisze na tym który ja robiłam

Gość Hana
Cześć jeżeli chodzi o plamienie to u jednych kobiet to normalka ale jak dochodzi do tego ból krzyża i podbrzusza to szybko do doktora bo może to być początek poronienia .Wtedy doktor przepisze jakieś leki na podtrzymanie i ok.

Ja bym poszła do lekarza, 3 alta temu w ten sposób poroniłam, najperw były plamienia, więc się nie przejmowałam po tygodniu nagle dostałam krwotoku i bóli, mimo że natychmiast pojechałam do szpitala w godzinę było po wszystkim, nie było czego ratować, ale może tak miało być. A teraz nie mogę sie doczekać aż zobaczę swoją dzidzię:)

Gość Jolka 28
Cześć! Plamienie to może być poronieniem ale wcale nie musi. radzę Ci jednak nie lekceważ tego bo każde plamienie czy krwawienie nie jest bezpieczne. U mnie też tak było. Opóźniał mi sie okres, zrobiłam test jeden rano, drugi po południu i od razu na obu wyszły dwie krechy:) Radość trwała jednak krótko bo po 3 dniach zaczęłam plamić- nie była to krew tylko takie różowe smugi. Zadzwoniłam do swojego lekarza, który natychmiast kazał mi przyjechac do siebie. okazało się, ze jestem w ciąży(5,5tyg) Ciąza była strasznie nisko usytuowana właściwie bardziej jej było do wylotu niz pozostania. Od razu znalazłam się w szpitalu, gdzie spędziłam prawie 3 tyg cały czas leżąc. Teraz już jestem w domu, ciąża ma już 10 tyg i wszystko jest na dobrej drodze. Cały czas muszę uważać, jak najwięcej leżeć itp. Skontaktuj się jak najszybciej z lekarzem, bo naprawdę różnie to bywa.Tymczasem trzymaj się dzielnie i dużo leż. Pozdrawiam!

Gość taka jedna 1
sa superczule testy.. ja robilam 2razy i 2 razy po poludniu i obydwa wyszly pozytywnie ... za tydzien ide po wyniki krwi.. a odnosnie tych plamien.. to.. z tego co sie orientuje ryzyko poronienia.. tzw samoistne poronienie zdarza sie wlasnie w pierwszych 3 miesiacach najsczesciej... ale biegiem do lekarza jesli chcesz miec.. kolezanka miala plamienia do 3 miesiecy.. bylo zagrozenie ale naprzepisywal duzo lekoow.. na podtrzymanie i .. juz jest w 5 miesiacu.. ;]

Gość iskierka nadzieji
Ja 6 dni temu miałam obsolete - ciąża obumarła. Nic mnie nie bolało tylko leciutkie krwawienie i jak się okazało musiał się odbyć zabieg wyłyżeczkowania, gdyż ciąża obumarła. Był to 10 tydzień ciąży i tylko leciutkie plamienie. Oczywiście wcześniej nic nie wiedziałam, że coś takiego mnie spotkało, gdyż wcześniejsze usg nie wskazywało na takową ewentualność. Lepiej nie lekceważyć plamienia i krwawienia.

Gość mloda m
Czesc! moze mi ktos pomoze? jestem juz rok po slubie i bardzo bysmy chcieli mies dziecko. Plamienie mam co 26-27 dni, a w październiku mialam w 29 dniu,trwal 3dni i nie był on taki jak do tej pory. w tym miesiącu jeszcze nie ma plamienia a jest to juz 31dzien. Zwiekszyl mi sie apetyt, piersi staly sie pelniejsze, ale mimo to nie zrobilam testu gdyz boje sie rozczarowania. Co powinnam zrobic,prosze o radę. Pozdrawiam

Gość powinnas zrobic test lub
pójść do lekarza

Ja taz robiłam test po południu, okres spózniał sie dwa tygodnie i wyszedł pozytywnie, lekarz na usg moze potwierdzic ciaze. Plamienia czesto sie zdarzaja we wczesnym etapie ciazy. Musisz isc do ginekologa!!

Gość lkinia567
Ja taz robiłam test po południu, okres spózniał sie dwa tygodnie i wyszedł pozytywnie, lekarz na usg moze potwierdzic ciaze. Plamienia czesto sie zdarzaja we wczesnym etapie ciazy. Musisz isc do ginekologa!!

cos sie popitoliło w nicku Najlepiej bedzie jak pojdziesz jak najszybciej. Zapomniałam dodac, ze wczesniej robiłam test ok tydzien po spodziewanej miesiaczce i wyszedł negatywnie. Moze usg potwierdzi ciaze, ja takie miałam robione dwa tyg po spozniajacym sie okresie i juz mozna było potwierzdzic ciaze.

Gość położna
kochana ty tutaj nie siedz tylko jak najszybciej do szpitala!!!!bo każde plamienie w ciąży jest niebezpieczne i należy je zweryfikować, a jak nie wiesz do konca czy jestes pojdz do szpitala na pare dni zrobią ci badania co 48 na bhcg i wszystko bedzie jasne!!!i bardzo prosze nie sugerować sie tym co inne kobietki piszą bo każda ciąża jest inna.

Gość ATOMIX
Mam problem. w czwartek kochalem sie ze swoja dziewczyna z zabezpieczeniem 3 razy. miala miec okres w piatek bola ja piersi czasami brzuch dzisiaj miała temperature 37,4 jaka jest szansa zajscia w ciaze dzien przed oresem? POMÓZCIE!!!

Gość mala28
jaka jest mozliwosc zajscia w ciaze kiedy odstawi sie antykoncepcje?????

Gość hgfg
jak na moje to nie jestes w ciazy, jezeli lekarz nie zrobil ci usg i nie zobaczyl fasolki, to jak mogl potwierdzic ciaze? mogl jedynie przyposzcac, ale jezeli dostalas plamienia a potem cos a'la @ to najwidoczniej w ciazy nie bylas

Gość Tela
Ja jestem w 12 tygodniu ciąży, w sobotę baaaardzo krwawiłam, byliśmy pewni, że straciliśmy dziecko, widziałam nawet embrionek... Pojechaliśmy do szpitala a tam niesamowity szok lekarz pokazał nam nasze dziecko na USG :O widzieliśmy jak się porusza i jak bije mu serduszko... To był niesamowity moment. Prawdopodobnie była to ciąża bliźniacza i poroniłam jedno maleństwo... Jutro jadę na badania, boję się, że z maleństwem jest coś nie tak... Mam plamienia, ale to chyba normalne po tym... I jeszcze jak poczytałam tu historię o obumarciu płodu to już w ogóle aż chce mi się płakać... Strasznie się boję... Nie przeżyję chyba, jeśli znów coś będzie nie tak z dzieckiem... Stracić 2 nienarodzonych dzieci, jedno po drugim, w ciągu kilku dni to już chyba za wiele...

Gość warjatka
a czy to mozliwe zeby test wyszedl negatywnie a moge byc w ciazy?14wrzesnia sie kochalam bez zabezpieczenia z wytryskiem do srodka.Pozniej 30 wrzesnia dostalam okres,niby to bylk okres a nie 2 ,3 dni.Od 8pazdziernika mam objawy ciazy tzn:poranne wymioty,nudnosci,brak apetytu,czuje wszystkie zapachy,mam metaliczny smak w ustach,jestem zmeczona i boli mnie glowa.Dzis jest 16pazdziernik.

Gość mamusia kubusia
najlepiej jak pojdziesz do lekarza, ja plamilam ale po badaniu ginekologicznym i to bylo normalne a ty nikogo nie sluchaj i idz do lekarza bo lepiejna zimne dmuchac. A co do testow moj pierwszy test tez nie wyszedl , pozniej dowiedzialam sie, ze mocz muis byc zimny zanim zrobi sie test i rzeczywiscie zrobilam drugi (wcale nie rano:)) o 23 i wyszedl pozytywny:) jakaz byla nasz radosc:D

Gość pierwsze słysze

Gość pierwsze słysze
że mocz musi byc zimny do zrobienia testu...czy ktoś jeszcze się z tym spotkał?? pomóżcie, bo ja mam przeczucia co do ciąży, mimo iż pierwszy test negatywny..:(

Gość KARRAMMBA
A TE PLAMIENIE W CZASIE CIAZY MOZNA JAKOS ODROZNIC OD OKRESU ?? BO JA SIE TROCHE PRZERAZILAM TYM I TERAZ NIE WIEM CZY JESTEM W CIAZY I PLAMIE CZY MAM NORLAMY OKRES ?? DODAM ZE MNEI BOLI JAK ZAWSZE O KRWAIWE DOSC DUZO :(( PROSZE O ODP !!!

Nie ryzykuj autorko i idź do lekarza - u mnie plamienia i krwawienia zakończyły sie cztery miesiące temu poronieniem w 10 tc., ciąża była obumarła. Teraz znowu jestem w ciąży, w 6 tygodniu, mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie w porządku. Ale już tak nie wariuję, jak poprzednio, zdaję się na los.

Moje plamienia były zupełnie inne niz okres - brunatne, potem różowe, potem czerwone. To były takie paseczki krwi, potem znajdowałam nawet fragmenty tkanki.