Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdhvcb

chodzi o branie tabletek

Polecane posty

Gość fdhvcb

czy moge zaczac brac pigulki po okresie pare dni??bo wiem ze biorac pierwszy raz trzeba zaczac razem z pierwszym dniem okresu -pierwsza tabletka,a czy mozna tego nie przeztrzegac?tabletki nie straca swojej mocy?nie mam ochoty czekac do nastepnego okresu

Gość więc
...więc będzie bejbik

Gość zamyslona
wiesz to srednio dojrzale i inteligentne podejscie "nie chce mi sie czekac do nastepnego okresu" moze powinnas w ogole z seksem poczekac??

co znaczy \"nie mam ochoty\"? to moze w ogole przestan stosowac sie do regul zazywania, co? bierz sobie pigulke np co 2 dni. w ten sposob wystarczy Ci na dluzej :P skoro przerwa ma byc 7-dniowa, to znaczy, ze masz taka zrobic i juz. ona nie ma ochoty!...

Gość pytam sie czy to jest
kopnieczne,czy musze czekac,i pytanie kieruje to osob posiadajacych wiedze na ten temat,nie potrezbuje zbednych komentarzy. z gory dziekuje:-)

Gość do zbednego fiołka
ja wcale tego pytania nie kiruje do ciebie kochanie,nikt nie kaze ci na nie odpowiadac,milej nocy:)

widzisz, ze jakos nikt inny odpowiedziec nie chce. a skoro Ty z dotychczasowych wypowiedzi (wnioskuje, ze przeczytanie ulotki jest niezwyklym obciazeniem) nie zdolalas domyslic sie, jaka jest odpowiedz, to juz nie moja wina. rowniez zycze dobrej nocy!

Gość przykro
mi ze sie tak rozloscilas,ja w przeciwienstwie od ciebie nie jestem natretna i moge sobie troche poczekac na odpowiedz wcale mi sie nie spieszy;p, oh widze ze sie wczolas w temat,ale naprawde twoje teksty sa zbedne:)pozdrawiam

alez wcale sie nie rozzloscilam :) po prostu boleje nad tym, ze tabletki przepisywane sa osobom, ktorym nic sie nie chce... do Twojej wiadomosci: MOZESZ zazyc wczesniej tabletke, ale nie wiem PO JAKA CHOLERE mialabys to robic. przerwy miedzy opakowaniami nie sa po byle co. sa m.in po to, zeby troche odciazyc organizm. ale rob sobie, co chcesz. tylko potem nie zakladaj topiku: wzielam wczesniej tabletke, czy moge byc w ciazy?

Gość ehhh...

Ho ho, Fio, jak za starych dobrych czasow :D:D:D Wiesz, szanowna autorko, ja na przyklad ostatnio dostawalam penicyline. Dwa razy dziennie. Dziekuje Ci, bo co prawda po fakcie, ale uswiadomilam sobie, ze przeciez moglam sobie odpuscic kilka zastrzykow! Wcale, ale to wcale nie mialam ochoty ich dostawac! I przeciez nie stracilyby przez to swojej mocy, prawda? :classic_cool:

Gość DSGDF
DO "CZYTAJACYCH ZE ZROZUMIENMIEM"CZY NAPISALAM ZE NIE CHCE WZIAC JAKIEJS TABLETKI?ZAUWAZYLAM ZE JUZ O TEJ POREZ SAME ... ZOSTAJA,POSZUKAM KOGOS NA POZIOMIE DOROSLEJ KOBIETY 21 WIEKU:D

Gość Możesz wziąć 1-5 dnia okresu.
ale jak bedziesz brala 2-5 dnia okresu musisz sie dodatkowo zabepieczac przez 7, a najlepiej 14 dni wiec nie iwdze w tym sensu za bardzo.

Ulotka mowi wyraznie o pierwszym dniu cyklu, czyli okresu. Niektorzy lekarze dopuszczaja dzien piaty (czyli koncowke miesiaczki), ale wtedy nie ma pewnej ochrony antykoncepcyjnej. O rozpoczeciu przyjmowania kilka dni po okresie w ogole mowy nie ma. Jak wyrazniej odpowiedziec Ci na Twoje bzdurne pytanie? Bo zlosliwe analogie nie docieraja, widze... Mozesz, jesli taka twoja wola, zaczac brac tabletki i po dwoch tygodniach. Tylko pozytywnych efektow sie nie spodziewaj. Mozesz w ogole nie przestrzegac zadnych zalecen dotyczacych stosowania. Tylko jw.

dziewczyny, dakcie sobie spokój, szkoda nerwów na taki wtórny analfabetyzm. tłumaczycie jak krowie na rowie, a ona swoje. i potem pojawiają sie ploty, że tabl;etki wcale nie działają, bo \"moja koleżnaka brała i wpadła\", widac niektóre są mądrzejsze od wszystkich lekarzy i farmaceutów razem wziętych. masz rację kai, jak chce, to niech sobie bierze w dowolny sposób, ale na swoją odpowiedzialnośc i innych nie męczy

Gość KAWAŁEK ULOTKI
STOSOWANIE PIGUŁEK ANTYKONCEPCYJNYCH PO RAZ PIERWSZY Jeżeli w ostatnim miesiącu nie przyjmowano doustnych środków antykoncepcyjnych Pierwszą tabletkę preparatu, oznaczoną danym dniem tygodnia, powinna Pani przyjąć pierwszego dnia cyklu, czyli w dniu wystąpienia krwawienia miesiączkowego. Np. jeśli miesiączka rozpocznie się u Pani w piątek, należy przyjąć tabletkę oznaczoną "Pt", a następnie przyjmować tabletki oznaczone kolejnymi dniami tygodnia. Możne Pani również rozpocząć stosowanie preparatu od 2. do 5. dnia cyklu, ale wówczas przez pierwsze 7 dni należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne). www.schering.pl