Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość justynka-83
Jasne, ja zrozumiałam że trzeba myśleć pozytywnie :-)

Gość LiliaRosa
witajcie dziewczyny, mam wyniki CRP 0,9, FT4 16,65, TSH 2,45, MTC 0/60 PRL 0 MIN 382 PRL 60 MIN 1863, co one oznaczają, czy coś jest nie tak? pozdrawiam :)

Gość justynka-83
LillaRosa chyba przy wynikach masz podane jakie są normy dla poszczególnych oznaczeń:-)

Gość justynka-83
Psioszka a może za wcześnie, marli też wychodził negatyw a była w ciąży :-)

Plan psioszki: jak @ nie przyjdzie przez weekend to pójdę w pon na bete, dla spokojnego sumienia. A we wt do lekarza po skierowanie na kauteryzacje.

Gość asia.pco.1
Psioszka a jak Twoje samopoczucie?

Gość asia.pco.1
No i dobrze :) plan trzeba jakiś mieć. Dzisiaj z rana brzuch mnie mocno bolał myślałam, że dostanę @ ale narazie nic, dalej czekam i się łudzę :)

Asiu, wsyałam o 5:30 ,bo z nerwów już nie mogłam spać, wynik negatywny i już nie spałam. Ale czuję się dobrze, dla odmiany mój M dziś wstawał później, bo miał wykłady ze studentami na późniejszą godzinę i zjedliśmy razem śniadanko, poleżeliśmy w łóżeczku, jak nigdy, więc chyba mnie dół jakoś ominął przez to. Mam plan, niech przyjdzie @ i kładę się do szpitala. Chcę, muszę w wakacje zajść w ciążę!:)

Gość asia.pco.1
A ja mam takie przekonanie, że jeśli w tym cyklu się nie uda to w następnym się będzie ok. Nie wiem dlaczego tak myślę ale siedzi mi to w głowie i wyjść nie chce ;)

Gość justynka-83
Asia ja też tak mam. Psioszka dobrze że tak to przyjęłaś, naprawdę nie można się załamywać i poddawać:-)

Czarna a jak testowanko u Ciebie ??? Psioszka szkoda ze nie ma nawet cienia cienia tej drugiej kreseczki... ale widze ze dziś nastawienie pozytywne i tak trzymac ;))

hehhe ja kiedys wylece z pracy przez moj nalog... uzaleznienei od kafeterii... dzis oczywiscie pierwsze co po właczeniu kompa to zagładam do Was a tu niespodziewanie moj kierownik za plecami ;)) dzis juz piąteczek ;)) no i zapowiada się ładna pogoda ;))

Wiecie, iskierka nadziei zawsze jest póki @ nie przyjdzie, a nie widać jej. Dlatego mnie to tylko beta uspokoi, ale to po weekendzie. A, że właśnie ma świecić słoneczko, to jedziemy dziś do rodziców i na działeczce będę się relaksować:)

Justa a co Ty myślisz.. ja też z rana siedze na kafeteri ;) zaraz po wyłączeniu budzika, jeszcze w łóżku, przez komórke sprawdzam co słychać u Dziewczyn :) Srednio wypisujemy trzy strony dziennie. Mamy szanse do końca roku dobić do tysięcznej strony :) Psioszka dobrze że sie nie załamujesz. Masz plan i konsekwentnie go realizuj i Dziewczyny optymizmu i wiary nie może nam zabraknąć! :)

Gość LiliaRosa
tak mam interesuje mnie CRP 0,9 MG/L

Psioszka zazdroszcze Ci tej działeczki. My mamy ogródek "na spółe" z teściami i dziwnym trafem jak my tam wchodzimy to akurat oni coś tam muszą robić. Już mi się nie chce pytać o pozwolenie czy akurat czegoś nie planują bo chcemy znajomych na grilla zaprosić. Po za tym mój M. znowu na trzy dni w trase ruszył i sama bede przez wekend. Jak ja zazdroszcze Dziewczynom męża którego mają na co dzień w domu.. Chociaż niejedne maja o wiele gorzej, bo np. mąż za granicą pracuje. Dlatego to za głośno ie narzekam. Ciesze się tym co mam, gdyby jeszcze kasa była adekwatna do czasu którego go w domu nie ma, bo kredyty i życie pożerają maaaaaase pieniędzy..

Gość LiliaRosa
komp wariuje CRP 0,9 MG/L < 5,0 co to oznacza wie któraś, czy coś jest nie tak?

Lila Rosa z tego co czytam to badanie sie robi żeby sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego w organizmie i u zdrowego człowieka jest najczęściej 0,1-3,0 mg. Jak przekracza 10 to sie mówi o stanie zapalnym. Ty nie masz nawet 1 to chyba wszystko w porządku, nie?

Gość LiliaRosa
właśnie patrzę na ten znaczek < 5,0 czyżbym miała za mało tego CRP?

Nie. Ten znaczek to jest oznaczenie normy że powinno być poniżej 5. Po za tym mnie sie wydaje że tego nie można mieć za mało. Bo to jest białko które się podnosi w momencie jak sie coś niedobrego w organiźmie dzieje. To CRP to sie robi ludziom z rakiem i u nich to wtedy wychodzą wyniki trzycyfrowe. Nie masz sie co martwić bo wszystko masz idealnie ok.

najniższy poziom tego białka to powinien być 0,1 ty masz 0,9 a może być 5. To znaczy że jesteś zdrowa i że organizm nie walczy z rzadną infekcją. Uspokoiłam Cię trochę? ;)

Gość dzasta 27
hej dziewczynki niewiem jak Wy to robicie ,że tak spokojnie podchodzicie do tego wszystkiego ??? Ja mam jeszcze do testowania ok tygodnia a juz się strasznie boję ,że znów lipa będzie wielka i co wtedy ??? Ja sie leczę i w tym miesiącu za moje i męża badania i wizyty 2 zapłacilismy 700zł :( i jesli znow lipa z tego wyjdzie to juz sama nie wiem co zrobię :( dodam że ja nie pracuję :(((((

Dzasta, ja też nie pracuje, ale jakoś staramy się tego nie przeliczać. Jak trzeba będzie to i się zapożyczymy ,żeby się udało. Na szczęście tak jak pisałam kiedyś, mam teraz lekarza z powołania, który nie zdziera, na wizyty chodzę rzadko, a za monit nie bierze nic, resztę rzeczy na telefon załatwiamy, a po recepty dzwonię do przychodni i na mnie czekają. Ja wierzę,że w wakacje nam wszystkim się uda, więc pieniążki się przydadzą na później:)

Gość justynka-83
Psioszka obyś wykrakała z tymi wakacjami :-D

Gość LiliaRosa
Słońce moje bardzo mnie uspokoiłaś, faktycznie wszystko jest ok, może wyniki nasienia mojego m coś pokażą, dlaczego jest coś nie tak z tymi staraniami. Słońce moje trzymam za Was kciuki za Ciebie i fasolkę :)

Gość justynka-83
Lilla a nie robiliście wcześniej badań nasienia? Ile czasu próbujecie?

Dzięki Lila. No troche nam zeszło ze staraniami. Po drodze dwa poronienia z czego to pierwsze w 8tc i łyżeczkowanie. Dlatego teraz boje się cały czas. Staram się robić dobrą minę i mieć wiarę ale w głębi duszy zżera mnie strach. Ale to chyba ma każda kobieta w takiej sytuacji zwłaszcza po poronieniach. Dlatego tak mi pomaga pisanie z Wami. Bo siedze sama a Wy umiecie uspokoic i podnieść na duchu :) P.S dzisiaj nie robie obiadu i kotletów nie spale :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować