Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Dzięki kochana na słowa wsparcia:)czuję się okropnie chociaż mąż mi powtarza że wszystko bedzie dobrze..Jutro rano idę na betę i jeśli wynik będzie odpowiadał 5-6 tyg to znaczy ze wszystko jet ok bo 12 dni temu odpowiadal 3-4 tyg wiec teraz musi odpowiadac 5-6,,juz sama nie wiem co myslec ale bardzo mnie to podłamało:(:(:(:(zarydzienys zarodka ma 3mm juz sama nie wiem czy to dobra wielkośc na 5-6t jeśli taki jest i czy faktycznie moze nie widac jeszcze serduszka???

Gość Evatarka
Madzia poczytałam trochę na różnych forach i dziewczyny bardzo ale to bardzo różnie piszą. jedne słyszały wcześniej drugie pozniej. właśnie rozmawiałam z własną Mamą (matka 3 dzieciaków i na dodatek Pani Doktor choć nie ginekolog) i też mówi...to jest wszystko kwestia indywidualna! trzymasz się dzielnie inna kwestia nie wchodzi w gre :)

Gość sysolina
madzia u mnie w tym tyg tez nie bylo slychac serduszka, dopiero w 7 tyg bylam znow na usg i widzialam slaczna 1cm kruszyne i jej serduszko, takze uszy do gory i sie nie poddawaj;)

Evatarka bardzo Ci dziękuję że tak mnie podtrzymujesz na duchu:)Tobie sysolina też dziękuję;)poprawiło mi to trochę nastrój co napisałaś bo w końcu przeżyłaś to na własnej skorze;)Położę sie teraz spac i może uda mi się troszkę zapomnieć a jutro z samego rana lecę na betę.Trzymajcie Kciuki...Spokojne nocki

Gość nika 76
wczoraj wieczorem zaczęłam plamić i jestem strzępkiem nerwów,wziełam 2 tabletki duphastonu i dzisiaj rano na razie nic,sny mam koszmarne,idę dzisiaj na usg,ale jakoś straciłam całą wiarę,że tym razem będzie inaczej

Gość kk22
kochane pomozcie. Ostatni okres mialam 17 lutego ale trwał ok 2 tyg. NIie lecialo duzo tylko to jakby takie plamienia... według moich obserwacji w dni plodne kochalam sie z mezem... mamy 31 marca a ja dalej jestem bez @. test robilam wyszedl negatywny. w piatek chyba sobie pojde na bete a do gin, ide 9 kwietnia... tak szczerze to nie wierze tym testom ciazowym... leci ze mnie taka biala wydzielina ze sluzem. wszystko mnie wkurza, nwet włosy nie chca mi sie ulozyc. jestem zmeczona i nic mi sie nie chce robic...piersi mnie nie kłuja ale karmie jeszce mojego roczniaka, wiec nie wiem... brzuch czasami mnie zakluje, i glowa od kliku dni zaboli a do tego od jakiegos tygodnia zaparcia... nie jem zadnych ciezkich rzeczy... amm metlik w glowie... masakra

Gość Violka1976
Do MADZIA ... nie bardzo rozumiem w ktorym tyg. ciazy bylas i szukalas serduszka... bijacego... ja bylam w 7 to mialam zarodek jedynie i nic poza tym a w 9 dopiero zobaczylam bijace serduszko i dzidzia miala 20 mm a owulacje mialam monitorowana i byla 19 dc. wiec chyba nie powinnas sie martwic - bo jesli dobrze zrozumaialam bylas wczesniej na usg... dlatego zeby sie niej stresowac nalezy isc pozniej na usg jak sie nic nie dzieje zlego...

Byłam na becie jej wynik to 17.570 a 22 marca było 5.952 Nie dawało mi to usg zrobione wczoraj przez mojego lekarza i poszlam dzisiaj do innego wyszło ze wiek ciazy od okresu to 7,3hbd ale wielkośc zarodka 4mm to 6,1hbd wie ciaza jest młodsza o tydzien natomiast Pecherzyk jest jak 6,6hbd i do tego dopatrzyła sie sladu odklejania kosmowki na dl 0,9mm jestem zalamana serca tez nie zobaczyla ale powiedziala ze jesli to jest faktycznie mlodsza ciaza niz powinna to serca by moglo nie widac kazala w piatek zrobic bete czy przyrasta ale z ta beta jest tak ze tez nie moze przyrastac nie wiadomo ile bo tez nie swiadczy o niczym dobrym tak mi powiedziala i za tydz kontrolne usg.Jestem wsciekla na swojego lekarza ze nie zauwazyl sladu odklejania!Jestem zalamana ale prosze boga by sprawil ze za tydzien serduszko bylo widac bijace:(czy mial ktos taki przypadek.Nie mozna mi sie denerwowac ale jak to zrobic,czemu sie to dzieje..Zpierwsza ciaza tez od poczatku sie odklejala kosmowka pozniej sie to wchlonelo ale w tamtej ciazy serce bilo w 6tyg 4 dniu.Czy jest jeszcze szansa dla mojego dzidziusia...;(;(;(

Madzia27100 nie załamuj się!!! u mnie serduszko i zarodek było widać dopiero w 38 dniu po owulacji i fasolinka miała już 12,7 mm i serducho biło, ale na początku lekarz nie mógł jej znaleźć słyszeliśmy serduszko a zarodka nie widział tak po prostu się ułożyło - wstydziocha :) Wiec głowa do góry dużo odpoczywaj bierz duphaston i będzie dobrze :)

Madzia27100 a Evatarka ma racje dziewczyny różnie słyszą serduszko, niektóre nawet dopiero w 9 tyg!!! (też patrzyłam po forach przed swoim usg, żeby się nie załamać po wyjściu od lekarza) a u Twojej fasolinki serduszko może już być ale jeszcze jest nie wykrywalne, co do zarysu zarodka to tak jak pisałam u mnie takiego wielkiego znaleźć nie mógł bo tak się ułożyło, a ciąża u każdej kobiety rośnie inaczej u jednej szybciej u drugiej wolniej i potem nadgania, z tego co pamiętam Twoja beta jest bardzo ładna a 5-6 tydzień to wiek ciąży czy od ostatniej miesiączki?

od ostatniej miesiaczki to wychodzi 7tyg3dni ale zarodek jest mniejszy bo ma 4mm wielkos na 6tyg 1dzien a GS 2,32cm i jest to 6tyg6dni i jest nieregularny:(:(

Zadzwoniłam do swojego lekarza żeby mu powiedziec o tym ze bylam u innego lekarza na usg i stwierdzil slad odklejaniu no i o tej becie.Powiedzial ze nie ma zadego odklejania wytlumaczyl mi to tak ,że jama macicy jest jeszcze nie do konca wypelniona to tak jakby usiadł w fotelu i i miedzy nim a fotelem jest przestrzen jak zacznie jesc to ta przestrzen zaniknie bo zacznie tyc i tak jest z macica jak nie jest do konca wypelniona to znajduje sie tam plyn czesto mylnie brany za odklejanie no i w ogóle ze co to za wielkosc odklejania 0,9mm.Powiedzial ze ciaza jest tdzien mlodsza bo owulacja mogla byc pozniej i w 6 tyg nie widac jeszcze serduszka ze to normalne no i ze beta bardzo ladnie przyrosla odpowiada 6 tyg i ze mam sie nie denerwowac...ale ja jestem panikara chyba co on teraz sobie o mnie pomysli ze poszlam do kogos innego na usg zeby sprawdzic czy jest tak jak on mowi ehh ale powiedzial tez ze dobrze ze dzwonie po to jest.

Gość witam koleżanki
;) Cześć dziewczyny, czy mogę prosić o interpretację wyników? :D Mąż wlaśnie czytał mi je przez telefon, ale wiadomo jak to jest z facetami :P A więc: Ostatnia miesiączka 26 luty. Cykle 28 dni. Wynik bety 3940 mlu/ml. Mąż doczytał się trzeciego tygodnia, czyli jest to 3 tydzień licząc od daty zapłodnienia? Nie od ostatniej miesiączki? :D Proszę o pomoc bardziej doświadczone ;) To był nasz 2 cykl starań, moja 1 beta więc jeszcze jestem zielona :D

Jeśli tak wskazuje tabela to jest to 3 tydzien i to od zaplodnienia poniewaz beta pokazuje czas ciazy od zaplodnienia;)Gratuluję fasolki;)

Gość witam koleżanki
Madzia dziękuje :D Kurcze, ale numer :D W poprzednim cyklu się rozczarowałam, 2 tygodnie przed terminem @ byłam u gina i powiedział, że w tym miesiącu raczej też się nie uda, bo mam cienkie endometrium, w dniu planowanej @ mialam delikatne plamienie, myslałam, że miesiączka przyszła, ale kolejne 2 dni była cisza i zrobiłam test dla świętego spokoju - a już prędzej myślałam, że cykle mi się rozregulowały. Myślałam, że padne jak zobaczyłam 2 krechy :D Dziś zrobiłam bete, po świętach zrobie jeszcze raz żeby zobaczyć czy rośnie, a 14 mam wizyte u gina :D Jezu jak się ciesze :D (oby było na prawde czym!)

Będzie dobrze,uważaj na siebie nie przemęczaj się;)No i informuj co tam u Ciebie:)Jeszcze raz Ci gratuluję,że się udało:)

Gość witam koleżanki
Pewnie że będe informować ;) Pozdrawaiam! 🌼

Gość nika 76
"witam koleżanki "gratulacje!!! różnica między naszymi ciążami wynosi równiutki tydzień,ja wczoraj byłam na usg i mam 5 tydzień,ostatnią @ miałam 19 lutego i też co 28 dni :)

Hej dziewczyny ;) Pomożecie mi zinterpretować usg??? nie za bardzo wiem co to oznacza a lekarza zapomniałam się zapytać... więc nie wiem co to jest BPD które wynosi 58.8mm i AC które wynosi 158mm.

Gość nika 76
BPD-szerokość główki od ciemienia do ciemienia AC-obwód brzucha

Gość kanulcia
Witajcie, mam pytanie odnośnie mojego wyniku bety. Mój wynik to 443, jestem po inseminacji która odbyła się 15 marca, więc w sumie dwa i pół tygodnia temu. Jak patrzę na wskaźniki to już sama nie wiem, bo licząc od ostatniej miesiączki jest to 34 dzień cyklu czyli 5 tydzień, ale wiem, że na pewno do zapłodnienie nie doszło wcześniej niż po 15 marca. Czy taki wynik bety w tej sytuacji jest ok?

Gość nika 76
4 LP 5 - 426 mIU/ml 5 LP 18 - 7,340 mIU/ml takie są normy bety od ostatniej @ więc jak najbardziej Twój wynik jest prawidłowy GRATULACJE :)

Gość witam koleżanki
hej dziewczyny ;) Mam do Was jeszcze jedno pytanko... Może głupie, ale co mi tam :P Do lekarza dopiero 14 aaaaa.... Powiedzcie mi czy w tak wczesnej ciąży kochacie się ze swoimi partnerami? :D Wiem że głupie, wiem :D Jak to jest? Można? Nie można? ;)

Gość nika 76
jeżeli wszystko jest ok i lekarz nie zabroni to jak najbardziej,ja ze strachu jednak nie przytulam się z mężem

Gość witam koleżanki
No właśnie nika ja też mam obawy ;) Choć chęci są ;) W dodatku jestem jeszcze przed wizytą u lekarza ;)

Gość nika 76
chęci też mam ale od 3 marca celibat i chyba jeszcze długo potrwa :) u lekarza byłam,ale się o to nie pytałam bo nawet jakby dał pozwolenie to nie skorzystałabym :)

Jestem załamana nie widzę już nadziei dla naszego malenstwa,bylam dzisiaj na becie i wynik to 20.469,5 a to niecałe 3000 wiecej niż we srodek:(:(:(:(Usg mam 7 kwietnia ale dzwonilam do lekarza powiedzial ze zobaczymy ale ze nie bedzie ukrywal że powinno byc wiecej ale tego mi nie musial mowic bo i tak to wiedzialam do tego na poprzednim usg nie widzial serduszka i juz cos wtedy nie tak bylo..stracilam juz wszelkie nadzieje a moje serce wypelnia ogromny smutek:(:(:(:(:(:

Gość nika 76
madzia nie stresuj się na zapas przyrost jest,a serduszka nie widział bo za wcześnie było,głowa do góry będzie dobrze