Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam

Czy są jakieś środki pomagające zajść w ciążę??

Polecane posty

Gość pytam

Chciałabym bardzo mieć dziecko, staramy sie i staramy i nic:( może są jakieś środki wspomagające??

Gość kamelia
są , ja brałam tabletki które brałam po miesiączce od 5 dnia cyklu przez 5 dni, ale nie pamiętam nazwy, zapytaj ginekologa, i udało się jestem w 8 miesiący ciąży:)

Gość pytam
Rozumiem, że tego typu leki są na receptę?

Gość kamelia
tak, lekarz przepisuje jak nie mozesz zajść w ciążę, ja nie mogłam pół roku, ale dla lekarzy problem zaczyna się jak nie można rok

Gość wisatii
wiesz co slyszłam??? ze jak sie chce zajsc w ciążę to trzeba brać pigułki antykoncepcyjne. W KRATKĘ! jeden dzien brac a następnego już nie. podobno takie nieregularne branie pilsów wzmacnia jajeczko + powoduje podwójne owulacje (wiecej niż jedna w cyklu). moje dwie koleżanki tak wpadły i wlasnie to powiedział im ginekolog. jedna wpadła nieświadomie (ciapa była i zapominała pigułek). druga uznała, że to dobra metoda i zaciążyła już w pierwszym m-cu!!!

Gość pytam
ale dokładnie w kratkę czy co jakis czas??

Gość odpowiadajaca
...ja brałam Luteinę, ale nie wiem, czy to było dobre tylko w moim konkretnym przypadku, czy może taka jest właściwość lego leku?... Ja także proponuję, abyś porozmawiała o tym ze swoim lekarzem.

Gość pytam
jeśli odstawiłam 2 m-ce teme Harmonet i teraz chciałabym brać w karatkę, to muszę zacząć od pierwszego dnia okresu czy tak?? i wziąć całe opakowanie?? 1 czy więcej jeśli się nie uda??

wg mnie jest to chory pomysl zeby brac tabletki anty w kratke!!!przeciez mozna sobie tam wszystko rozregulowac!! lepiej wybierz sie do lekarza i nie rob nic na wlasna reke;) pozdrawiam🌻

Gość Ona 23
kwas foliowy

Gość Muszelka1
Witam zgadzam isę z Winogronką1 branie pigułek w kratkę jest nietylkoogromym ryzykiem rozregulowania hormonówa ale może też miec bardzo negatywny wpływ na dzidzię - na każdym opakowaniu pigułek jest wyraźnie napisane : w razie ryzyka ciązy natychmiast przerwac przyjmowanie pigułek!!!!! lekarz natomiast mi powiedziła ze pierwsze 3 miesiące po odstawieniu pigułek są najbardziej płodne i że radzi w tedy się starać a zwłaszcza w 1 miesiącu po odstawieniu, ja mimo wszystko polecam wizyte u lekarza i sprawdzenie czy wszystko jest ok. Pozdrawiam

Gość progesteron
wzmaga owulacje, tylko po co ci ta ciąża?