Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

małgośka78

Rzeszów i okolice - młode i przyszłe Mamy odezwijcie się

Polecane posty

Gość dsylwia
Super ze tak myślisz bo wiele osób odwodziło nas od tego imienia- ale nam tak fajnie brzmiało.....

no widze ze nas przybywa:)) Kasika-chodzi mi ogólnie o jakieś wsakzówki z waszego dośwaidczenia z porodu..no nie wiem ...ja ogólnie to nie mam nerwow nawet bo tak pragne zeby moj synek był juz ze mna ze tylko na tym się skupiam a reszta...bedzie jak ma byc -byle był zdrowy tylko to sie liczy....co do jakis objawow to od około 2 tygodni mam skurcze takie jak na @ tylko troszke mocniejsze-wiem ze to skurcze przepowiadające-w tym tyg mam wizyte u gin-pewnie ostatnia przed porodem i moze bdzie juz jakies rozwarcie-co do cesarki to uwazam ze jesli jest niezbedna nalezy ją wykonac ze względów bezpieczeństwa matki i dziecka-natomiast o Szopena słyszałam własnie że tna jak popadnie -no ale każdy szpital ma swoja politykę a my mamy przecież możliwośc wyboru tego który nam najbardziej odpowiada-chociaz pewnie na miejscu wiele osób może zmienić zdanie:(....generalnie żaden pobyt w szpitalu nie jest przyjemny ale pocieszam sie ze to tylko 3 dni jesli wszystko jest ok to na razie 🖐️

Gość Kasia_22
Witam!! cieszę się że znalazłam to forum i mogłam przeczytać Wasze opinie. Jestem w 20 tyg czyli połowa już za mną :) Mam pytanie : czy któraś z Was chodziła do szkoły rodzenia w Łańcucie lub tam rodziła?? ppzdrawiam

Kasia22 ja rodziłam w łańcucie:) Do szkoły rodzenia tez byłam zapisana mam nawet nr tel. to nich:) Ostatecznie zrezygnowałam. Skorpio jak się dzis czujesz?:) Z tego co [piszesz to poród tuż tuż...

Gość dsylwia
Super że wreszcie odzywają się mamy z naszych okolic....

czesc mamusie🌼 no ja po wizycie u gin niestety będe chyba musiała czekac bo rozwarcia nie ma mimo tych skurczów...ale Kasika piszesz ze byc może poród tuz tuż...oby bo skurcze mam b.nieregularne ale mocniejsze z dnia na dzien-chociaz gin stwierdzil że moze tak byc i 2 tyg przed...ale sam przeciez nie wie dokladnie bo termin terminem a wiadomo ze dzidzius i tak pojawia sie kiedy jest gotowy:))w sumie mam zaczety 39 tc wiec to tez termin....a u was tez były te skurcze wczesniej? czy czop wam odszedl duzo wczesniej? i moze któras podpowie czy samo przebicie wód płodowych (jesli same nie odejda oczywiscie) jest bolesne czy raczej nieprzyjemny jest moment tylko wsuwania tego haczyka???pozdrwaiam

Gość dsylwia
Ja nie miałam skurczy przepowiadających w ogóle i jak to jest z przebiciem pęcherza też nie wiem - miałam cc w 38tc na zimno. Mogę tylko o cesarce pisać..... niestety nie pomogę Ci

Ja rodziłam mojego synka na Rycerskiej. Czop zaczął odchodzic mi jakieś 2-3 dni wcześniej. Co do wod płodowych to przebicie mnie bolalo, ale chyba dlatego, że kończył mi się skurcz, jak mi przebijal lekarz, ale generalnie nie powinno bolec. Poczulam bardzo przyjemne cieplo, gdy \"się wylaly\" . ogolnie ze szpitala jestem zadowolona i drugie maleństwo tez będe tam rodzic. A tak woóle to idę w poniedziałek do szpitala na Ryc. na pat. ciąży. trochą się denerwuje, bo będe tęsknic za synkiem i mężem. Jeszcze nigdy się z nimi nie rozstawałam....

Ja też mogę sie wypowiadac pzede wszystkim o cesarce. Ale skurcze miałam od 32 t.c. i z tego powodu musiałam leżeć. Czop wogóle nie zdążył mi odejść....

dzieki dziewczynki 🌼 no nic pozostaje czekanie:)) trzymajcie kciuki:))ja juz ne moge sie doczekac na mojego synka❤️

Gość dsylwia
... to nie pozwólmy mu paść .... piszmy co u nas słychać i u naszych maluszków (nawet tych brzuszkowych jeszcze) ... Ja dzisiaj wyczułam zgrubienie w prawej piersi - na początku przeraziłam się ale później na spokojnie pomyślałam że to na pewno z pokarmu jakiś zastój czy co ... obym tylko nie dostała zapalenia...ale na sobotę umówiłam się do lekarza więc mam nadzieję że wszystko będzie ok. Dziewczyny poradźcie jak zakończyć karmienie piersią? moja córeczka ma trzy miesiące i bardzo chętnie pije mleczko z butelki ale oprócz tego ssie też pierś... ja jednak mam zamiar wrócić do pracy i nie chciałbym tam w międzyczasie ściągać mleka (zresztą nie mam za bardzo gdzie)więc mam zamiar przestawić ją tylko na butelkę. Co robić żeby piersi nie nabrzmiewały i nie pękały z nadmiaru mleka?

no to ja sie tez wpisze zeby nam topic nie upadł:)) ja dalej 2 w 1 -termin wg ostatniej @ mam na 19.02 wiec zobaczymy co i jak bo na razie skurcze przepowiadajace cos ucichły:(i musze dalej czekac-po terminie mam zaczac chodzic na ktg i zobaczymy czy bedziemy wywoływac poród czy bedzie cesarka -jesli oczywiscie naturalnie nic samo nie ruszy-trzymajcie kciuki!!!!!

Cześć dziewczyny. Przyłączam się do was. Ja mieszkam obecnie w Rakszawie ale całe 25 spę dziłam w Żołyni więc jeśli Kasiu mieszkasz n aul. Białobrzeskiej to może się znamy. Ja w przeciwieństwie do niektórych z was nie mogę sie pochwalić maleństwem bo moje jest dopiero w drodze. Jestem w 9 tc i urodze dopiero we wrześniu, ale juz teraz nie mogę się doczekać.

Gość dsylwia
Kurczę nie wierzę ze nie ma więcej dziewczyn z Rzeszowa i okolic zaglądających tutaj ....

🖐️ Kacperk ząbkuje i ciągle mamy nieprzespane noce:( Ale wczoraj wyrzneła sie nam prawa jedynka:P Skorpio🌻 trzymam kochana za ciebie kciuki, pisz koniecznie jak sytacja na porodowym froncie;) Ja na ktg chodziłam od 35 t.c. Jola🌻 napewno znamy sie z widzenia:) mieszkam dokładnie na kopaniach, kojarzysz? GRATULUJE MALUTKIEGO DZIDZIUSIA) a w któerym miejscu mieszkasz w rakszawie?? Marika, dsylwia🖐️

Kasika1 - ja mieszkam w Rakszawie(\"dzielnica\" Potok). A na kopaniach mam wujka i kuzyna: Niemiec Mariusz może kojarzysz

Gość dsylwia
Marika miałaś iść na patologię ... wszystko już ok?

Gość dsylwia
... a mam jeszcze pytanko do mam mających już maleństwa - czy i ile podajecie bobaskom wit. d3 i cebionmulti?

hej kobietki🌼 podnosze topic bo spada na łeb i szyję:(ja dalej 2 w 1 -ide zaraz na ktg to może coś sie dowiem ........napisze co i jak....pozdrawiam

🖐️ Kacpi tak marudził i niedawnio pokazały się dwa ząbki- górne jedyneczki:) Nareszcie, bo już myslałam, że zwariuje:) Skoprio🌻 jak po KTG?? Dsylwia🌻 ja cebiony już nie podaje, wczesniej dawałam 5 kropli i daję 2 krople witaminki D. Marika🌻 właśnie i co z dzidziusiem?? Jolla25🌻 to faktycznie sąsiadki jestesmy, jaki ten swiat mały pwenie sie wizualnie kojarzymy:)

Może zrobimy sobie taką tabelkę?? Nick..... Imię..... Imię i wiek dziecka..... Miejscowość.. ______________________________________________________ Kasika1...Kasia....Kacperek-10 mies....Żołynia

hej...... Skorpio chyba została w szpitalu❤️ Czekamy na wiadomości:)

Gość dsylwia
Dsylwia.... Sylwia..... Marika 3,5 miesiąca...... Rozbórz

Nick..... Imię..... Imię i wiek dziecka..... Miejscowość.. ______________________________________________________ Kasika1...Kasia....Kacperek-10 mies....Żołynia Dsylwia.... Sylwia..... Marika 3,5 miesiąca...... Rozbórz

SCORPIO od soboty jest juz mamusią slicznego chlopczyka we wtorek wyszli juz do domciu jak troszke odpocznie to napewno sama tu zajrzy i opowie o wszystkim pozdrawiam wszystkie mamusie Hania z Przemysla

Hania🖐️ Moja siostra studiuje w Przemyślu, myśle, że można go zaliczyć do okolic Rzeszowa;);):D To Gratulacje dla Skorpio❤️ 🌻!!!!!!!!!!

Gość dsylwia
Również gratuluję synka i ślę cieplutkie pozdrowienia dla obojga :-)