Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciążona

Ciąża po Cilest, jak to sie moglo stac???

Polecane posty

Gość matisse
odświeżam temat. Sue i inne dziewczyny, które wpadły po postinorze. wiecie jak to się dokładnie stało? dlaczego lek nie zadziałał? jjak w tym wypadku z wiarygodnością testów? no i najważniejsze: jak dzieciaki? nic im nie zaszkodziło? wygląda na to, ze chyba też do waszego grona dołączę:)

ja tez biore tabletki Cilest, wlasnie wybralam pierwsze opakowanie i czekam na okres... jestem przerazona po przeczytaniu tego postu o ciazy... mam 17 lat i raczej na dziecko jeszcze nie pora =((((((((

Gość yoasiaa na sex tez nie
:P

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
Tez biore cilest i włąsnie chciałam sie dowiedziec czy mialas jakies objawy i w ogole?? bo cos zaczynam sie bac ze jestem:(((

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaa
ja zaczynam 20 lat ale nie jestem jeszcze gotowa na dziecko. Mam nadzieje ze nie bede :(

Gość Marsjankaaa
Dziwne to wszystko. Bo Cilest należy do środków o wyższej zawartości hormonów, jednej z najwyższych na rynku (35mkg estradiolu) i zajść na Cileście.... ojej horror. Może niektóre z nas są tak płodne że żadne sztuczne hormony nie powstrzymują jajeczkowania?? Jejku, to tak mało prawdopodobne aż nie chce mi się wierzyć.... bo zobacznie jakie silne musiały być plemniki skoro pokonały jeszcze jedną trudną przeszkodę jaką jest gęsty śluz (bo w trakcie brania tabletek się zagęszcza)... tu chyba dwa czynniki odegrały rolę: raz, to silne plemniki partnera, i dwa, to silny organizm kobiety i to hiper - silny skoro uporał się ze sztucznymi hormonami i mimo wszystko owulacja wystąpiła.

Gość nokia3410
niewiem czy zauwazylyscie dziewczyny, ale zaciazona zapomniala tam kiedys wziasc 2 tabletek.......

Gość Marsjankaaa
aaaaaa to wszystko tłumaczy!!! ech, przeoczyłam widocznie. Nie, skoro zapomniała to nic dziwnego

Gość kroweczka
hej dziewczyny co do ginekologa poszlabym na twoim miejscu to sprawdzic do innego.ja np. mialam taka sytuacje nie bralam tabletek anty no i spoznial mi sie okres wiec postanowilam pojsc do gin. no i mowie mu jak wyglada sprawa przebadal mnie zrobil mi nawet dwa tesy na poczekaniu z ktorcy jeden wykazal,ze jestem w ciazy drugi natomiast nie! Po doglebnym przbadaniu mnie stwierdzil jednk ,ze to jest ciaza kilku tygodniowa byscie wtedy musialy zobaczyc moja mine bylam w szoku umowil mnie na kolejne badanie dopiero za 2 tygodnie!Jak wyparwoalam z tego gabinetu to szybko do mamy poplakana mama mnie uspokoila poszlam kupic kolejne dwa testy zrobil pierwszy wykazal,ze nie jestem drugi po tyodniu takze nie wykazal ciazy potem normalnie przyszedl okres a ginekologa myslalam,ze udusze oczywiscie juz ngdy do neigo nie pujde tak wiec dziewczyny radze wam zawsze skorzystac z porady innego lekarza lub zrobieniu sobie testu dla upewnienia.Pozdrawiam was wszytskie zaciazona zycze powodzenia!!!!!!!!!!;)

to krwawienie to nie musiał byc okres tylko mogło byc poronienie,moja przyjaciólka tak miała ,poszła do lekaża powiedział ze jest w ciazy....ona pszyszła do domy za pare dni patrzy krwawienie,ulżyło jej bo myslała ze laekaź sie pomylił,poszła na jeszcze jedno badanie bo akarat tego dnia jaj przypadało ,pwoediziała lekażowi ze dostała okresu i ze sie pomylił,a on na to ze to stan wczesno poronny i dawaj ja na oddział!!!! przyjaciólka bedzie teraz rodziła 11 listopada ma termin...a dodam ze zaciażyła podczas brania tabletek:)

Gość bo to jest tak
Zaciążona--> A czy Twój lekarz powiedział Ci, ze podczas brania tabletek antykoncepcyjnych nie można palić fajek??? One cholernie osłabiają ich działanie!!! Bardziej niż alkohol, bo ten osłabia tylko wtedy, kiedy wypijemy za dużo i "uda nam się" zwymiotować" tabletkę, którą przyjęłyśmy do 3 godz przed wymiotami. Ja też biorę Cilest. A poza tym to fakt, tabletki nie dają 100% pewności. Nic nie daje. Wiesz co??? Zazdroszczę Ci dzidziusia!!!

Gość *zuz*
biore LOGEST od dwoch lat, ufam tylko tabletkom, kochamy sie do konca! i oprocz tutaj wymienionych nie znam zadnej dziewczyny, ktora wpadlaby podczas brania tabletek!!! to mzoe sie zdarzyc, jesli np przyjmuje sie antybiotyki, bo antybiotyki obnizaja dzialanie pigulek! co do papierosow to co za bzdura! ani fajki, ani alkohol nie obnizaja dzialania tabletek! papierosy moga sie przyczynic do zakrzepicy, ale ryzyko zwieksza sie u kobiet palcacy po 35 roku zycia! zadna nikotyna nie obniza dzialania tabletek! ani alkohol! no chyba ze tak sie upijesz, ze zwymiotujesz tabletke, ktora nie zdazyla sie wchlonac! pozdrawiam.

Gość eden
Zuz brawa dla Ciebie...za sprostowanie głoopot,które wypisują laski wyżej,pozdrawiam

Ja brałam Cilest 3 lata, kochaliśmy się do końca i żadna ciąża mi się nie przytrafiła. Ale uważałam, żeby pewnych leków i ziół nie łączyć z tabletkami. Tabletki osłabiają niemal wszystkie antybiotyki oraz np. ziele dziurawca (jest w składzie wielu mieszanek aptecznych). Dlatego wydaje mi się, że Zaciążona po prostu coś musiała z tabletmia połączyć - pewnie nieświadomie i po prostu nie pamięta. Wg mnie nie ma możliwości zajścia w ciąże przy prawidłowym (zgodnie z ulotką) braniu pigułek. Również nie znam żadnej kobiety z mojego otoczenia, która by brała i zaszła. Ja po 5miesięcznej przerwie w braniu czegokolwiek zaczęłam wczoraj Yasmin. I będę mu ufać tak samo jak Cilestowi. Zaciążona - mimo, że niespodziwanka to i tak gratuluję maleństwa:)

Gość ---prosze---
moja bratowa brala cilest i zaszla w ciaze...nie urodzila...bo byly jakies komplikasj juz na samym pocztaku

Gość Anka***
po prostu uważam że były albo leki albo coś innego. to wy opowiadacie bzdury, że alkohol i papierosy nie obniżają działania tabletek!!!!! nawet wśród ginekologów zdania na ten temat są podzielone. alkohol nadwyręża działanie wątroby, a organizm przeciążony czasami wybiera jedną substancję, która filtruje i może odrzucic działanie tabletek - tak właśnie dzieje się z lekami. Ziołowe obniżają, antybiotyki obniżają, alkohol i papierosy również

Gość zapominalska......
ja teraz też czekam na okres.w tym miesiącu zapomniałam o 3 tabletkach.Jednej w ogóle nie wzięłam a 2 następne po 12 godzinach.nie jestem systematyczna i nawet te inne brałam 2,3 godziny później:/ no i teraz dziś albo jutro ma się pojawić....więc czekam

Gość magdulli
ja bralam cilet przez dlugi okres i nic mi nie bylo dopoki nie przerwalam ich brania...mialam jeden w sumie przypadkowy sex no i teraz wyszly mi dwa testu pozytywne. Nadmieniam iz wzielam postinor po 40h (a jego waznosc jest do 72h) i kkk nie zadzialal... a teraz to nie wiem co robic, zrobilam badanie krwi , ktore potwierdzilo ze jestem w ciazy i od razu po poszlam na usg. To byl 3,5 tyg w ciazy i na razie istnieje tylko pecherzyk ciazowy ale w srodku "brak echa zarodkA" wiec sie jeszce modle ze jednak byc moze postinor zadzialal... moj partner mnie zupelnie olal i pojechal na wycieczke do Wloch a ja tu jestem sama i nie wiem co robic...nawet tel nie odbiera

Gość Ziki
PAPIEROSY NIE OBNIŻAJĄ SKUTECZNOŚCI TABLETEK!!!!!!!!!!!!! Ludzie......alkochol też nie ma wpływu.......ile wy lat macie że takie rzeczy piszecie poczytajcie troche ksiązek medycznych........ niestety sa takie kobiety których organizm sie uodparnia po pewnym czasie i tabsy już tak nie działają,albo....nalezy robić badania na wątrobe,najlepiej co roku otóż jeśli wątroba nam się "popsuje" od tabl;etek....wtedy ich skuteczność maleje....taka prawda,dlatego należy ją badać...ponieważ chora wątroba utrudnia calkowite wchlonięcie się pigulki czy jakoś tak, w każdym razie badać wątrobe!!!!! wątroba chora-skuteczność spada.....

Gość magdziaa
moja kuzynka brala juz pare lat tabletki any. bo nie chciala miec jeszcze drugiego dziecka i zaszla jakis czas temu w ciaze :) a wiec po tabletkach mozna. :) ja sama biore ale wierze, z emi sie to nie zdarzy :) moze po prostu byla oslabiona przez dluzszy czas i tabletki tak dobzre nie dzialaly, albo brala jakies antybiotyki ktore oslabily dzialanie tabletek anty

Gość xox
ja biore cilest juz od 4 miesiecy ale kiedy kocham sie z partneerm mam obawy ze zajde w ciaze!zdania na ten temat sa podzielone! jedni pisza ze po anty mozan zajsc w ciaze a drudzy ze nie! to co ja mam myslec o tym?

Gość Maxim1986
30% ryzyka tak już bywa nic nie jest pewne

Gość andzia75
ja jestem w piatym miesiącu ciąży po CILESCIE więc to chyba jednak mozliwe.Już nie zufam żadnym tabletkom.

Gość dlatego zabezpieczam sie
dodatkowo podczas doustnej antykoncepcji i nie zaszlam w ciaze od kilku lat.

Gość rety brak krwawienia po
skonczeniu opakowania wielkie mi cos - na harmonecie nie mialam co jakis czas krwawienia i razy pobieglam do mego gin powiedzial ze jak chce to zrobi mi test na beta hcg i wynik bly negatywny, ale pwoeidzial tez ze na harmonecie sie to czasem zdarza ten brak krawieinia. i wyluzowalam. a teraz poslalam tabletki w cholere ale moge sobie na to pozwolic bo jestem mezatka i jak nam sie zdarzy dzidzia to ok. nie musi byc krwawienia z odstawienia po kazdym opakowaniu nie wiem czy to dotyczy tabletek o mniejszej zawartosci hormonow, na cilescie nie zdarzylo mi sie nic takiego.

Gość ewelka 1234567890
zaciazona odezwij sie!!!!!!!!!!!!!!!! jak tam twoja ciaza??????

a nie lepiej jak kazy sprawdzi jaie interakcje maja jego tabletki?? hmm??:)