Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kard

straszne wypadanie wlosow po odstawieniu jeanine !

Polecane posty

Gość kard

odstawilam jeanine 2 tyg temu i teraz garsciami wychodza mi wlosy !! istny koszmar !! czy ktoras z Was doswiadczyla czegos podobnego? Czy radzicie mi wrocic z powrotem do jeanine? RATUNKU!

Gość magda211
JA TEZ ZAUWAZYLAM PODOBNE OBJAWY :(((

Gość bo tabletki
to jedna wielka trucizna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ewaop
Ja tez zauwazylam koszmarne wypadanie wlosow w 2 tyg po odstawieniu ! co to za FATALNE tabletki !

Gość JULIES
Nie tylko po waszych tabletkach wypadaja wlosy.Ja bralam logest i tez mi strasznie wypadaly po odstawieniu. To dlatego ze spada poziom hormonow,a zanim jajniki zaczna prawidlowo fukcjonowac to tak bedzie.

Gość ewaop
Julies ! ile czasu potrzeba na powrot jajnika do swojej wlasciwej pracy? czy straszne przetluszczanie wlosow tez jest tego wynikiem?

Gość ewaop
bralam jeanine od wrzesnia czyli 7 miesiecy...nie biore juz 2,5 tygodnia. Po 2 tygodniach dostalam okres a z wlosami jest coraz gorzej :(((

Gość kard
ja wczesniej bralam ponad rok diane 35 i po odstawieniu nigdy nie mialam takiego problemu !!! to jakiss koszmar :((( boje sie ze strace wszystkie wlosy :(((

Gość KARD
mnie NIESTETY wypada ponad 150 wlosow na dobe w dni w ktore nie myje wlosow i ponad 3000 w dzien mycia. I to wszystko zaczelo sie po odstwieniu jeanine. Przy odstawieniu Diane35 nigdy nie mialam zwiekszonego wypadania wlosow. A teraz mam KOSZMAR :( :( :( :( :( :(

Gość o kurde
to może idź z tym do gina? Wydaje mi się , że powinnaś dostać skierowanie na badanie hormonu wydzielanego przez nadnercza - DHEA(s) - dihydroepiandrosteron, poza tym: testosteron i estradiol...masz ewidentnie rozwaloną gospodarkę hormonalną. Może są jakieś sposoby na opanowanie tego problemu i lekarz Ci coś doradzi. Myślę o sposobie "niehormonalnym"...Ja pewnie też tak będę musiała zrobic jak przestanę łykać jeanine bo też ją stosuję od dłuższego czasu...Planuję niedługo "przeskoczyć" na takie nowe tabletki, nazywają się Yasmine, zobaczę jak będzie...

Gość to samo
Ja tez odstawilam jeanine ze wzgledu na znaczne przytycie ! po odstawieniu mam straszliwy lojotok !!! i garsciami wychodza mi wlosy i jestem tak obstypana tradzikiem jakbym przechodzila okres dojrzewania !

mnie po odstawieniu tabletek (pół roku juz nie biorę) obsypało na twarzy niemiłosiernie, twarz się świeci jak żarówka, muszę w ciągu dnia chodzić w pracy co godzina do łazienki i wycierać ręcznikami papierowymi. Poza tym libido prawie zerowe, grzybica pochwy.... jednym słowem dopiero teraz widać jaka to trucizna te tabletki. Tylko głośno nikt o tym nie mówi, dopiero pewnie po paru latach będą się wszyscy rozpisywać o skutkach ubocznych, narazie zmowa milczenia...

Gość Uspokój sie Berry
tablety anty sa najepiej przebadana grupa lekow na swiecie. Sa juz obecna od tylu lat ze sa badania o skutkach ich przyjmowania po odstawieniu. Moja mama przed urodzeniem mnie (mam 21 lat) brala tablety. I po urodzeniu tez i nic jej sie nie dzialo po odstawieniu. Tak samo jak moim kumpelom, ciociom, kumpelom kumpel. Moja siostra brala 7 lat odstawila pol roku temu i nic zlego jej sie nie robi. To ze Tobie tak sie dzieje nie znaczy ze kazdemu sie tak zrobi. To nie jest zaden cyjanek potasu, smiertelna trucizna. W naszych czasach wszystko robi spustosznia w organizmie (nawet glupich pomidorow w spokoju zrec nie mozna).

Gość TAK SAMO
MNIE TEZ PO JEANINE WYPADAJA WLOSY. ZACZELY W TRAKCIE BRANIA TABLETEK A TERAZ PO ODSTWAIENIU JEST CORAZ GORZEJ

Gość loxon
też mam ten problem po odstawieniu anty - ale spróbujcie loxonu. do wcierania - problem znika. a włosy się nie tłuszczą tak szybko. Efekty już po pierwszym zastosowaniu

Gość lolitka0
biore jeanine od 1,5 roku i mam zamiar odstawić, gdyż ostatnio zaczeły mi wypadać wlosy ,wiec postanowiląm zdrowiej zyc- ale jak wy tu wszyscy piszecie ze wam jescze bardziej zaczely wypadac to co? bede łysa??????

Gość Agax
Dziewczy napiszcie czy po odstawieniu Harmonetu tez mialyście takie problemy.Ja dopiero teraz skojarzyłam ze moje problemy z wypadaniem włosów i tradzikiem moga byc spowodowane odstawieniem bo czas sie zgadza.

Gość Kingac4
Ya biore Yasmin w USA od 2 lat, Wczesniej bralam inne anty tabletki. I tak mniej wiecej co roku robilam sobie miesieczna przerwe, wszystko bylo ok. ALe ostatnim razem w Sierpniu 2007 zrobilam kolejna miesiseczna przerwe, i w dzien kiedy mialam juz dostac okresu bez tabletek zaczely mi wypadac wlosy....strasznie....zaczelam widziec przeswity a glowie co mnie doprowadzalo do szalu. Poszlam do lekarza to jedyna rzecz co mi powiedzial to wrocic do tabletek, zaprzestac farbowania wlosow na jakis czas i kupic sobie Rogaine (preparat na wypadanie wlosow). Dokupilam sobie jeszcze tez witaminki na wlosy i paznokcie...Jest juz Marzec 2008 a ja wciaz widze ze moje wlosy sa rzadkie. Widze ze powoli odrastaja poniewaz mam strraszna grzywke na czole ktura muse podnosic gelem codziennie. Nadal biore Yasmin. Teraz Kiupilam Vichy Dercos ...zobaczymy czy naprawde pomoze. Ale mam zamiar pod koniec roku przestac brac tabletki poniewaz chce zajsc w ciaze. I wiem ze bede musiala sie przygotowac do tego fizycznie i psychicznie. Ma ktos jakies dobre rady??

ja po 1,5 rocznym braniu logestu zrobilam sobie przerwe, ale nie mialam skutku ubocznego w postaci wypadania wlosow, czy tez rozchwianego cyklu wszytsko bylo ze mna okey moze to po zimie i na wiosne - te wypadanie wlosow? skonsultowalabym sie z lekarzem, jesli bardzo Cie to denerwuje i stresuje

Kingac4 nie robi sie przerw jedno miesiecznych tylko minimum 3 miesieczne, bez sensu jedno miesieczna, tylko robisz sobie zachwianie hormonalne w organizmie, a ten nie oczyszcza sie z hormonow danych tabletek, a zaraz dajesz mu nastepne tylko ze inne /czytalam kiedys artykul na ten temat i nawet to nie tylko moja opinia/

ps. po odstawieniu tabletek wlasnie najlepiej poczekac 3 miesiace, bo w Twoim organizmie moga byc jeszcze hormony ktore uniemozliwia zaplodnienie jajeczka /oczywiscie kwestia indywidualna i nie oznacza to abstynencji seksualnej/ najeloej jak wejdziesz na forum o ciazach tam bedziesz miala bankowo duzo informacji na ten teamt :) pozdrawiam

Gość maska70
żaden ginekolog nie zaleca teraz robienia przerw w czasie brania tabletek, bo niby czemu ma to służyć i jakie jest medyczne uzasadnienie robienia przerw? Przerwy robi się po to, żeby zajść w ciążę, albo definitywnie tabletki odstawić. Cykl ulega przecież wtedy rozchwianiu i musi się dostosowywać do produkcji odpowiedniej ilości hormonów podczas dostarczania ich najpierw z zewnątrz (tabletki), a potem po odstawieniu. A że włosy po odstawieniu będą wypadać, to sama jestem tego dowodem. Przedstałam brać tabletki po 10 latach i trzy miesiące zaczęły się problemy zwłosami. Myślę, że witaminy mogą tylko pomóc, ale to układ hormonalny musi dojść do swojej normy, a to trochę trwa. Włosy zawsze reagują na jakiekolwiek zmiany w organiźmie, a zwłaszcza w gospodarce hormonalnej.

Gość sisia88
Wszystkie mówicie co się dzieje po odstawieniu i panikujecie strasznie, a nie myślicie o tym, że przez hormony zwiększa się prawdopodobieństwo zachorowania na nowotwory itd.. itp.. Kiedyś ich nie stosowano i kobiety żyły.. Po co się ciągle chemią faszerować? Mało jej mamy w dzisiejszych czasach? Pozdrawiam wszystkie Rzucające ;) ( ja sama zamierzam) ;)

Gość gość
Po 2 miesiacach po odstawieniu harmonetu wypadaja wlosy, a cera to koszmar-krosta na kroscie. Dermatolog zapisal mi sterydy na wlosy i antybiotyk na cere. Antybiotyk zaczyna powoli dzialac, ale wlosy jak lecialy tak leca.

Gość gość kate
Odstawiłam Jeanine . Włosy miałam zawsze bardzo grube i długie teraz mi strasznie sie przerzedziły wypadają mi non stop boje sie ze wkoncu bede łysa

Gość gość
Lekarz zapisał mi jeanine bez badań, to chyba nie jest normalne?