Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....madzia....

czego nie mozna jesc w czasie ciązy????

Polecane posty

Gość ....madzia....

prosze piszcie, c mozna jesc, a co jest wskazane pozdrawaiam wszystkie ciężarne[cześć]

Gość Dr. Klocek
mozna jeść kloce tylko nie wolno ich gotowac nie mozesz tez jeść chleba, mięsa, warzyw i owoców. Pić wolno ci tylko kranówke i musisz posilać się odzywczymi klocami np - krowie placki, końskie odchody, fekali szczurów, kozie bobki itp dieta ma być urozmaicona broń boże nie kupuj kloców mrożonych

Gość mytula
Ludzie są obrzydliwi. Jak nie masz nic madrego do powiedzenia to się nie odzywaj

Gość rady dobrej nigdy za wiele
a pić należy sterylnie czysty mocz kozicy górskiej polecam tez odchody szczurów mongolskich

Gość Ona 23
Ja bym nie polecala potraw ciezkostrawnych np. bigosu czy fasolki po bretonsku.. Mam smaka na konkretne zarelko, ale taka rozpuste zawsze przyplace wzdeciem :(

nalezy pić sterylnie czysty mocz kozicy górskie a pod żadnym pozorem nie spijaj moczu psa domowego - moja koleżanka tak robiła i poroniła

Gość anula..............
nie powinno sie jeśc serów pleśniowych ani feta, ponieważ moga zawierać bakterie, zwaną listeriozą nic ciężkostrawnego, powodującego wzdęcia nie łącz pomidorów z ogórkami,ponieważ ich witaminy wzajemnie sie eliminuą i w rzeczywistości pozbawiasz dzieciatka tych cennych składników pokarmowych żadnych frytek, ale dokładnie nie wiem czemu bez czosnku i ostrych przypraw nic z torebek, typu zupki, sosy duże ilości kawy - to chyba jasne herbata tez nie jest wskazana - wypłukuje żelazo z organizmu a ty klozu sam zjedz swoja kupę, smacznego bezmózgowcu

Gość ******madzia******
link nie działa kurwo - co ty mi tu podajesz trepie nie miły

Gość Ona 23
zadnych frytek ani chipsow ---- kwasy tms i akryloamid!!!

Gość anula...................
link działa ludzie, czemu wy jesteście tacy niekulturalni? ile wy macie lat, zeby tak sie do siebie zwracac?????? Najważniejsze zasady diety: • Posiłki należy urozmaicać. Nie ma bowiem takiego produktu, który zawierałby wszystkie niezbędne składniki odżywcze (a jest ich około 60!). Im większa różnorodność posiłków, tym większe korzyści zdrowotne. • Pieczywo białe powinno się zastąpić pieczywem razowym. Chleb żytni razowy ma ok. 3-5 razy więcej składników mineralnych niż pieczywo jasne, jest także bogatszy w witaminy i błonnik pokarmowy. • Trzeba pamiętać o dwukrotnym zwiększeniu ilości żelaza w diecie. Kobieta w ciąży powinna więc dwa razy dziennie jeść mięso, drób lub wędlinę (zaleca się chude gatunki). Aby poprawić przyswajanie żelaza, należy spożywać z każdym posiłkiem warzywa i owoce bogate w witaminę C. Nie wolno również zapominać o rybach - są one świetnym źródłem wartościowego białka. • Zaleca się dodawanie do surówek olejów roślinnych - przynajmniej łyżkę stołową dziennie. Oleje te zawierają niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, potrzebne do prawidłowego przebiegu ciąży. • Konieczne jest zwiększenie spożycia mleka i produktów mlecznych. Są one bardzo ważne dla kobiety i dziecka, ponieważ zawierają wapń, witaminę B2, B12 i pełnowartościowe białko. Warto pamiętać, że produkty o obniżonej zawartości tłuszczu ułatwiają utrzymanie odpowiedniej wagi ciała. • Powinno się spożywać co najmniej 1 kg dziennie warzyw i owoców, które są najlepszym źródłem witamin i składników mineralnych. • Nie wolno pić alkoholu, trzeba też ograniczyć picie mocnej kawy. Spożywanie alkoholu podczas ciąży zwiększa ryzyko małej masy urodzeniowej dziecka i poronienia. To samo niebezpieczeństwo stwarza kawa.

Gość IzaM
Generalnie jedz to na co masz ochotę. Anula powyżej dała cenne rady i stosuj się ich ale też nie jedz przede wszystkim surowego mięsa typu tatar, jak również uważaj na jedzenie mięsa z grilla ponieważ może być niedosmażone i można zarazić się wtedy toksoplazmozą, która jest niebezpieczna dla dzidziusia. Ważne też jest to abyś bardzo dokładnie myła warzywa, ponieważ w ziemi też mogą znajdować się te bakterie. Uważaj też na sery pleśniowe.

Gość ....madzia....
dzieki za rady, wlasnie przeczytalam oczywiscie tych tanich dowcipow nie czytalam ( nie rozumiem was, powiedziec beznadzieja- to wlaściwie jakby was pochwalic)przeciez nikt i tak nie czyta tych bzdur waszyc - ani to szmieszne, wrecz zalosne.