Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamka...

Zapomniałam pigłki

Polecane posty

Gość Kamka...

Biore tabletki antykoncepcyjne juz bardzo dlugo.Pierwszy raz zapomnialam o tabletce.Bylo to w 14 dniu brania tabletki.(Sa to tabletki jednofazowe)poniewaz w ulotce od moich tabletek nic nie bylo napisane jak postepowac ,znalazlam ulotke od innych tanbletek rowniez jednofazowych gdzie bylo napisane aby pominac zapmniana tabletke i wziac nastepna.tak tez zrobilam.Jednak dzis znalazlam kolejna ulotke gdzie bylo napisane ze nalezy wziac ta zapomniana tabletke nawet jesli oznacza to zazycie dwoch.Wiec co mam teraz robic?Dzis wzielam 21 tabletke.I nie wiem czy mam robic ta 7 dniowa przerwe i czy bede mogla czyc sie zabezpieczona przez te 7 dnoi przerwy?

Gość Kamka...
Odpoweidzcie dziewczyny,boja naprawde nie wiem co robic

Gość podam Ci kawalek mojeje ulotki
ja zawsze postepuje wg niej i w ciazy nie jestem :) Pominięta 1 tabletka w drugim tygodniu Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Skuteczność antykoncepcyjna preparatu jest zachowana i nie trzeba stosować dodatkowych metod zapobiegania ciąży. Moim zdaniem nie rob jednak tej siedmiodniowej przerwy, gdyz nie wzielas tej tablety. Nie musisz sie dodatkowo zabezpieczac :)

Gość Kamka...
tylko ze ja nie wzielam tej zapomnianejtabletki wiec yteraz jest za pozno ,wyzucilam ja tak jhjak bylonapisane w jakiejs tam ulotce jaka znalazlam.Mylisz ze przerwy mam nie robic mimi wszystko

Ja myślę, że powinnaś zrobić normalną przerwę, wziąć następne opakowanie i w trakcie brania nowego opakowania będziesz już zabezpieczona, a do tego czasu radzę na wszelki wypadek używać prezerwatywy. Lepiej się pomęczyć z gumką niż potem martwić ;)