Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zibunka

Ranking tabletek antykoncepcyjnych. Wchodźcie i wpisujecie się!!!!

Polecane posty

Gość przeciwna yazowi
yaz brałam przez 4 miesiące i jak narazie nie bede brała zadnych!!! w czasie brania 3 opakowania miałam taka okropna huśtawke nastrojów ze prawie codziennie płakałam i miałam wiecznie doła...ciesze sie ze odstawiłam bo w koncu jestem uśmiechnięta i nie przejmuje sie drobnostkami:) poradzcie inna antykoncepcje

Gość u mnie w rankingu prowadzi
logest - zakrzepica żył głębokich:(

Gość antykoncepcja.pl
Witam! Jesli chodzi o tabletki to, są mity i prawdy o których wszyscy powinni wiedziec nie tylko Panie w aptekach i lekarze, którzy tak ochoczo wciskaja nam kazda nowosc!

Gość antykoncepcja.pl
Niestety jescze nikt nie wymyslil antykoncepcji, ktora by nie miala skutkow ubocznych, bo tak naprawde kazda je ma, z taka tylko roznica ze jedne sa zauwazalne a niektore niestety nie (do pewnego czasu)! Na ten temat powstalo wiele artykułów prac naukowych , blogów..... ale tak naprawde co osoba to nowa opinia. Czytałam różne wypowiedzi na temat, róznego rodzaju antykoncepcji, jedni sa za zastrzykami inni za tabletkami, wkładkiami , spiralkami , plastrami , prezeswatywami......... tak naprawde duzo tego jest, ale jak wiele z Was pisze skutki uboczne tez sa uzaleznione od organizmu! Ja juz od jakiegos czasu stosuje antykoncepcje ( w tm biorę teraz tabletki). ale nie biorę ich dlatego ,ze to jest najlepszy dla mnie srodek antykoncepcyjny ,bo tak nie jest- po kilku latach mam mniejsza ochote na sex i to nie dlatego ,ze jestem w dlugim zwiazku,bo moj facet jest super, moje piersi sa "duze", mam wachania nastroju, mam problemy z watroba i ryzyko bezplodnosci i zakrzepicy- ale z drugiej strony nie moge pozwolic sobie na dziecko! ja biore juz dosc dlugo tabletki, jeszcze inna zaleznosc jest taka ,ze problemy z watroba sa u mnie rodzinne i nie tylko antykoncepcja sie do tego przyczynila. Bezplodnosc, to ryzyko kazdej kobiety niezaleznie od wieku i dlugosci brania antykoncepcji- znam kobiety ktore braly pigulki i sa szczesliwymi matkami! Fakt ,ze teraz tabletka jest tak zmodyfikowana ,aby miec jak najmniej hormonow i chwala za to dla naukowcow,ale to wciaz hormony, dlatego jesli jestescie jeszcze mlode ,macie 17, 18 , 19 lat nawet 20, starajcie sie nie brac pigulek, bo w tak młodym wieku hormony robia duze spustoszenie! lecz jesli musicie nie bierzcie pierwszych lepszych , ktore lekarz wypisze wam , nawet bez zadnego badania, bo to oznacza,ze za takie recepty przez Was wykupione on pojedzie sobie do cieplych krajow!!!!!! Zróbcie sobie najpierw badania, hormonow, hormonow tarczycy, próby wątrobowe, usg i powtarzajcie je najlepiej co roku. Inną ważną rzeczą jest to, ze jesli wydaje wam sie bujda to co lekarz mowi, to idzcie do drugiego, trzeciego, bo tak naprawde jesli lekarz ma umowe z firma farmac. to wmowi wam wszystko byscie tylko brały konkretna pigułkę! Dobrze jest raz na rok lub 1,5 ,odstawic pigulki wtedy mozna zobaczyc jak przez miesiac zmienia nam sie samopoczucie, waga,skora i czy jest duza roznica i mozna zadecydowac czy brac dalej czy nie! kolejna rzecz to to ,ze na początku gdy pierwszy raz bierze sie pigulki to skutki uboczne sa bardzo czesto moga trwac od 2 tygodni nawet do 2 miesiecy,ale to nie znaczy ze od razu po kilku dniach trzeba odstawic tabletki, nalezy odczekac miesiac nawet niestety czasem 2 jesli nic sie nie zmienia to wtedy albo inne tabletki albo inna antykoncepcja. nie mozna tez co miesiac brac tabletek o innym skladzie ,bo wasz organizm zacznie wariowac! Ale tak naprawde, najwazniejsze ,by postepowac swiadomi, bo ja nie jestem lekarzem pisze tylko z wlasnego doswiadczenia,ale wielokrotnie mialam kontakt z ginekologami, ktorzy nawet nie mieli potrzeby zbadania mnie czy moga mi przepisac tabletki , tylko wypisywali recepty na takie leki ktorych reklamy byly w ich gabinetach, lub na jakies nowosci ktore wchodzily na rynek. wielokrotnie gdy prosilam o tanszy odpowiednik danych pigulek odmawiali wypisywania recepty, co konczylo sie ostra wymiana zdan i wpisem do karty ,ze tylko na rzadanie pacjetki zostal wypisany inny lek. Sa rowniez tabletki refundowane, ktorych cena jest bardzo niska a pozim hormonow nie jest w cale wysoki. Warto jest czasem zapytac w aptece o te same tabletki tylko tansze. Pamietac tez trzeba by brac cos przeciw zakrzepowego, bo tabletki zwiekszaja krzepliwosc krwi. A najlepiej to nie brac tej chemii i nie truc sie!!!!!! - ale kto teraz ,zrezygnowałby z sexu..... Życzę Wam powodzenia i jak najmniej skutków ubocznych!

Gość sprzedamLOGEST
Mam do sprzedania 2 opakowania tabletek Logest (po 21 tabletek) - jedno za 20zł lub dwa w pakiecie za 30zł :) Musiałam odstawić branie tabletek, więc mam 2 zbędne opakowania, które były kupowane normalnie w aptece. Odbiór osobisty w Warszawie. Kontakt: wawiak@op.pl

Gość anty-koncepcja
Ja bralam tabletki przez 10 lat byly to rozne nazwy tabletek (miedzy innymi Logest, Cilest, Microgynon) nawet niektorych nazw nie pamietam ale dlugo bralam Stediril 30 bardzo dobrze sie po nich czulam. I pewnego dnia kolezanka dala mi 2 opakowania Novynette czy jakos tak i tu porazka plamienia przez 2 miesiace. Lekarz przepisal mi tez Harmonet tych moj ogranizm nie tolerowal ciagle mialam dola wszystko doprowadzalo mnie do placzu, najbardziej pasowaly mi Yasmin i te tez tabsy bralam dosc dlugo. Niedawno zdecydowalam sie na dzidzie zrobilam 6 miesieczna przerwe zaszlam w ciaze i urodzilam slicznego zdrowego synka. Takze nie jest powiedziane ze po tabletkach sa trudnosci z zajsciem w ciaze pewnie tez zalezy od organizmu. Teraz sie zastanawiam jaka antykoncepcje wybrac czy wrocic do Yasmin-u czy zalozyc spirale (ktorej sie troszke obawiam). Jesli ktos moze niech mi doradzi co wybrac bo jeszcze kiedys bede chcial miec 2 dzidzie. Chyba ze ktos moze polecic mi inny sposob anty oprocz gumek bo tego mam juz dosc.

Gość gość
ja biorę lesiplus . koszt 32 zł . na początku zanim organizm się przyzwyczail miałam mdlosci które przeszły po 3dniach i przez miesiąc miałam uczucie braku apetytu. jadlam mniej i uczucie pragnienia . ciągle piłam wodę

Gość gość
Hej, ja od 5 lat stosuje Nuva Ring..To taki krążek, który sama zakładam sobie na 3 tyg potem tydzień przerwy na miesiączkę. Zawiera małą aczkolwiek wystarczającą ilość hormonów, które są uwalniane bezpośrednio tam gdzie trzeba. Nie obciąża wątroby! I co ważne cera mi się bardzo poprawiła. Polecam!!!

Gość Anetacccc
nikt nie wspomniał o LEVOMINE . ja biorę je od pół roku i nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych. polecam w 100%

Gość gość
Ja brałam vibin ciągłe plamienia krwawienia i wogóle porażka jak dla mnie. Teraz biorę qlaira 3 opakowanie i jest ok żadnych plamien okres dwa dni -- he jeśli to można nazwać okresem lekkie plamienie tylko mam. Cena ok 50 zł--

Gość axilin
Ja brałam Cilest przez ok. 10 lat. Dobrze się po nim czułam i utrzymywałam stałą wagę mimo braku diet i tylko przy umiarkowanej aktywności fizycznej. Nie miałam po nim ani razu migreny ani nudności. Jedyny minus był taki, że piersi zrobiły się większe i mniej jędrne. Niestety Cilest został wycofany. Brałam tez przez ok. Miesiąc każde z poniższych tabletek: - harmonet - stany depresyjne i okres trwający miesiąc - yasminelle - dostałam wtedy zapalenia stawów i rumień i przestałam brać - trudno powiedzieć czy było to jakkolwiek związane z tymi tabletkami czy tylko zbiegło się w czasie -daylette - bóle głowy, nudności i straszna senność - czułam się jak zombie Potem wypróbowałam miedziana wkładkę bez hormonów - Gynefix. Wszystko byłoby ok. , gdyby nie to, że po ok. 3 miesiącach wkładka wypadła. Ponieważ założenie było bardzo bolesne i pojechałam na ten zabieg specjalnie do Berlina, bo u nas takich wkładek nikt nie zakładał (to są specjalne wkładki dla kobiet, które nie rodziły), to nie zdecydowałam się na powtórkę, ale myślę, że jeżeli kiedyś będę rodzic, to znowu założę sobie miedziana wkładkę bez hormonów bezpośrednio po porodzie. Przez ok. Rok stosowałam tez naturalna antykoncepcję i urządzenie lady comp + prezerwatywy, i metoda przy rygorystycznym stosowaniu działa, ale dni niepłodnych jest mało i połowa w trakcie okresu. Dlatego zdecydowałam się na tabletki znowu. Biorę Novynette 3 dzień i na razie bardzo bolą mnie piersi, boli mnie głowa, jestem ospala i jest mi niedobrze. Jak mi nie przejdą te objawy w ciągu miesiąca, to chyba wypróbuję krążek NuvaRing. Czy któraś Z tych z Was, które się dobrze czuły po Cilescie znalazla zadowalający zamiennik?

Gość gość
vibin mini duży celulit

Gość gość
kalendarzyk najlepszy sposob na niepozadana ciaze! lub wstrzymywac sie z seksem:D

Gość gość
Typowy ejakulat czyli wytrysk nasienia to: 150 mg protein. 11 mg węglowodanów. 6 mg tłuszczu. 3 mg cholesterolu 7 % zalecanego dziennego spożycia potasu. 3 % zalecanego dziennego spożycia miedzi i cynku. polecam milosc francuska:)