Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ostro

NoVYNETTE czy ktoras z Was zazywala?

Polecane posty

Go艣膰 aliskkkkk
czesc dziewczyny :) mam pytanie biore te tabletki od paru dni. mam pytanko jak u ktores z dziewczyn wystapil jakis efekt uboczny to po ilu tabletkach? (wiem, to zalezy od kazdej znas ale chcialabym wiedziec) i jeszcze jedno czy mozna czasami na jakies imprezie spozywac alkohol?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aliskkkkk
czesc dziewczyny :) mam pytanie biore te tabletki od paru dni. mam pytanko jak u ktores z dziewczyn wystapil jakis efekt uboczny to po ilu tabletkach? (wiem, to zalezy od kazdej znas ale chcialabym wiedziec) i jeszcze jedno czy mozna czasami na jakies imprezie spozywac alkohol?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aliskkkkk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aliskkkkk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia002
do alsikkkk fakt tabletki to sprawa indywidualna dla ka偶dej z nas.. nie mozna pow贸wnywa膰 si臋 do innych bo ka偶dy inaczej realguje na leki. Ja np mia艂am tylko plamenia... i dosta艂am po 8 tabletce ale po pierwszym opakowaniu przesz艂o. Co do alkocholu mozna byle nie zwr贸ci膰 jej w ciagu 4 godz.. wiec trzeba uwa偶ac! Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ko.
Zazywa艂am novynette przez 6 miesiecy, pozniej mialam rok przerwy a teraz zn贸w jestem przy drugim opakowaniu. Wcze艣niej nie mialam jakichs mocnych skutk贸w ubocznych, czasem b贸l g艂owy i lekki spadek nastroju i libida. Teraz nie wiem czemu czuje dziwne b贸le n贸g. nie wiem czy to na skutek wyp艂ukania elektrolit贸w czy jest jakas inna przyczyna. Nawkr臋ca艂am sobie ze mam zakrzepice :) Czy kt贸ra艣 z Was ma podobne objawy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ko.
Zazywa艂am novynette przez 6 miesiecy, pozniej mialam rok przerwy a teraz zn贸w jestem przy drugim opakowaniu. Wcze艣niej nie mialam jakichs mocnych skutk贸w ubocznych, czasem b贸l g艂owy i lekki spadek nastroju i libida. Teraz nie wiem czemu czuje dziwne b贸le n贸g. nie wiem czy to na skutek wyp艂ukania elektrolit贸w czy jest jakas inna przyczyna. Nawkr臋ca艂am sobie ze mam zakrzepice :) Czy kt贸ra艣 z Was ma podobne objawy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bianka177
Dopiero zaczynam wsp贸艂偶y膰 z ch艂opakiem, podczas stosunku podra偶nia mi si臋 ta deliktna sk贸ra (b艂onka???) na dole przy samym wej艣ciu do pochwy, dlatego stosunek momentami jest dla mnie bolesny, a zdarza si臋, 偶e ta sk贸ra mi sie przetnie i leci z niej krew i zanim si臋 zagoi trwa to kilka dni....czy to dlatego, 偶e by艂am dziewic膮 i pochwa musi si臋 jako艣 rozci膮gn膮膰 i z czasem to minie czy powinnam i艣膰 do lekarza???? prosze o pomoc mam te偶 drugi problem: biore tabletki antykoncepcyjne, najpierw Cilest, ale z powodu z艂ego samopoczucia zmieni艂am na Novynette i og贸lnie samopoczucie si臋 poprawi艂o, ale gdy jestem z ch艂opakiem to ok. po 2 godzinach od wzi臋cia tabletki 藕le si臋 czuje, troszke mnie mdli, a gdy on wtedy mnie dotknie nagle zbiera mi si臋 na wymioty i zdarza mi si臋 wymiotowac 艣lin膮...czy zmiana tabletek na inne co艣 pomo偶e?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bianka177
Dopiero zaczynam wsp贸艂偶y膰 z ch艂opakiem, podczas stosunku podra偶nia mi si臋 ta deliktna sk贸ra (b艂onka???) na dole przy samym wej艣ciu do pochwy, dlatego stosunek momentami jest dla mnie bolesny, a zdarza si臋, 偶e ta sk贸ra mi sie przetnie i leci z niej krew i zanim si臋 zagoi trwa to kilka dni....czy to dlatego, 偶e by艂am dziewic膮 i pochwa musi si臋 jako艣 rozci膮gn膮膰 i z czasem to minie czy powinnam i艣膰 do lekarza???? prosze o pomoc mam te偶 drugi problem: biore tabletki antykoncepcyjne, najpierw Cilest, ale z powodu z艂ego samopoczucia zmieni艂am na Novynette i og贸lnie samopoczucie si臋 poprawi艂o, ale gdy jestem z ch艂opakiem to ok. po 2 godzinach od wzi臋cia tabletki 藕le si臋 czuje, troszke mnie mdli, a gdy on wtedy mnie dotknie nagle zbiera mi si臋 na wymioty i zdarza mi si臋 wymiotowac 艣lin膮...czy zmiana tabletek na inne co艣 pomo偶e?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bianka177

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emilu1604
Cze艣膰. Bra艂am tabletki novynette przez oko艂o dwa lata, ale nie za偶ywam ich jakie艣 dwa miesi膮ce. Zrezygnowa艂am z nich z powodu bardzo niskiego libida, a poza tym w czasie stosunku prawie zawsze mnie bola艂o wej艣cie do pochwy, o kt贸rym m贸wi艂a bianka177. Co to za przyjemno艣膰 z sexu, jak boli i si臋 nic nie chce? Mo偶e tylko na mnie tak dzia艂a艂o novynette, ale tylko stwierdzam fakty. Teraz czuj臋 si臋 艣wietnie, wr贸ci艂a ochota na sex i nic mnie ju偶 nie boli, tylko musimy bardziej uwa偶a膰 z ch艂opakiem, 偶eby nie wpa艣膰. No ale jak to si臋 m贸wi: co艣 za co艣. Pozdrowionka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emilu1604
Cze艣膰. Bra艂am tabletki novynette przez oko艂o dwa lata, ale nie za偶ywam ich jakie艣 dwa miesi膮ce. Zrezygnowa艂am z nich z powodu bardzo niskiego libida, a poza tym w czasie stosunku prawie zawsze mnie bola艂o wej艣cie do pochwy, o kt贸rym m贸wi艂a bianka177. Co to za przyjemno艣膰 z sexu, jak boli i si臋 nic nie chce? Mo偶e tylko na mnie tak dzia艂a艂o novynette, ale tylko stwierdzam fakty. Teraz czuj臋 si臋 艣wietnie, wr贸ci艂a ochota na sex i nic mnie ju偶 nie boli, tylko musimy bardziej uwa偶a膰 z ch艂opakiem, 偶eby nie wpa艣膰. No ale jak to si臋 m贸wi: co艣 za co艣. Pozdrowionka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bianka177
mnie wejscie do pochwy nie boli od tabletek, prawdopodonie by艂o za sucho dlatego si臋 podra偶ni艂o i skaleczy艂o to miejsce, teraz czekam a偶 si臋 zagoi i spr贸buje z 偶elem nawil偶aj膮cym, mo偶e pomo偶e :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 viki_20
Czesc wszystkim Co do skutkow, efektow ubocznych z forum oczytalam sie ogromnie duzo ;) Ja tez zazywam te tabletki od nie dawna, dostalam recepte na 2opakowania i mam pytanie po skonczeniu obydwu po nastepn膮 musze umawiac sie znowu na wizyte u ginekologa, zeby znow przpsal kolejne opakowania? czy jest to konieczne bo robi jakies badania? tak na marginesie to czuje sie po nich dobrze, narazie brak niepozadanych objawow:) Pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 viki_20
Czesc wszystkim Co do skutkow, efektow ubocznych z forum oczytalam sie ogromnie duzo ;) Ja tez zazywam te tabletki od nie dawna, dostalam recepte na 2opakowania i mam pytanie po skonczeniu obydwu po nastepn膮 musze umawiac sie znowu na wizyte u ginekologa, zeby znow przpsal kolejne opakowania? czy jest to konieczne bo robi jakies badania? tak na marginesie to czuje sie po nich dobrze, narazie brak niepozadanych objawow:) Pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aliskkkkk
kasia002 dzieki za odpwiedz:) a mam dziewczyny jeszcze jeden problem;/ zazywam je dopiero od tygodnia. i czy naprawde mozna byc pewnym zeby kochac sie bez dodatkowego zabezpieczenia jakim jej prezerwatywa? bo niewiem czy jak sie bedziemy kochac i by doszedl we mnie czy nie zajde w ciaze..?? czekam na rady :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aliskkkkk
kasia002 dzieki za odpwiedz:) a mam dziewczyny jeszcze jeden problem;/ zazywam je dopiero od tygodnia. i czy naprawde mozna byc pewnym zeby kochac sie bez dodatkowego zabezpieczenia jakim jej prezerwatywa? bo niewiem czy jak sie bedziemy kochac i by doszedl we mnie czy nie zajde w ciaze..?? czekam na rady :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia002
alsikkkkk jeste艣 zabezpieczona od pierwszej tabletki wi臋c nie powinna艣 zaj艣膰 w ci膮偶e...wiele tutaj kobiet mia艂o ten dylemat ale po to si臋 "trujemy" 偶eby艣my mog艂y normalnie funkcjonowa膰 tzn bez stres贸w:)je偶eli bierzesz je regularnie to ryzyka nie ma:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wari
aliskkkkk-ja kochalam sie ze swoim mezczyzna juz po pierwszym okresie przy pierwszym opakowaniu choc trwal troche dluzej niz normalnie jakies 12 dni ale to normalne przy pierwszym opakowaniu tak mowil moj gin. i juz od pierwszej tabletki jest sie zabezpieczonym wiec bez dodatkowych zabezpieczen i nie jestem w ciazy:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wari
aliskkkkk-ja kochalam sie ze swoim mezczyzna juz po pierwszym okresie przy pierwszym opakowaniu choc trwal troche dluzej niz normalnie jakies 12 dni ale to normalne przy pierwszym opakowaniu tak mowil moj gin. i juz od pierwszej tabletki jest sie zabezpieczonym wiec bez dodatkowych zabezpieczen i nie jestem w ciazy:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wari
aliskkkkk-ja kochalam sie ze swoim mezczyzna juz po pierwszym okresie przy pierwszym opakowaniu choc okres trwal troche dluzej niz normalnie jakies 12 dni ale to normalne przy pierwszym opakowaniu tak mowil moj gin. i juz od pierwszej tabletki jest sie zabezpieczonym wiec bez dodatkowych zabezpieczen i nie jestem w ciazy:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wari
aliskkkkk-ja kochalam sie ze swoim mezczyzna juz po pierwszym okresie przy pierwszym opakowaniu choc okres trwal troche dluzej niz normalnie jakies 12 dni ale to normalne przy pierwszym opakowaniu tak mowil moj gin. i juz od pierwszej tabletki jest sie zabezpieczonym wiec bez dodatkowych zabezpieczen i nie jestem w ciazy:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wari

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wari

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wari
jakies problemy z serwerem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wari
mam jeszcze pytanko kobietki :) koncze trzecie opakowanie NOVYNETTE i jakos od poczatku 3 bola mnie piersi i troche urosly a przy pierwszych 2 opakowaniach nie mialam zadnych dolegliwosci czulam sie dobrze dopiero przy 3 sie zaczelo czy to normalne?? czy ktoras z was tez tak miala?? czy przestana w koncu byc obolale?? z gory dziekuje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wari
mam pytanko kobietki :) koncze wlasnie 3 opakowanie NOVYNETTE i od poczatku 3 op.bola mnie piersi i troche urosly,wczesniejsze 2 opakowania jak bralam zadnych skutkow ubocznych czulam sie normalnie dopiero przy 3 sie zaczelo, czy to narmalne??czy w koncu przejdzie?? z gory dziekuje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aliskkkkk
dzieki dziewczyny:) na wlasnie nie widze narazie skutkow ich brania okres skonczyl mi sie normalnie. no staram sie zawsze rowno o 9 brac.. ale niewiem jak chlopaka przekonac do ich skutecznosci ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasia002
heh ja te偶 okres mia艂am normalnie tzn tak jak zawsze jak zacze艂am brac:) oj co ja widz臋:P masz m膮drego ch艂opaka widz臋 my艣li o przysz艂o艣ci: ale chyba nie ma co si臋 ba膰:P pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jednatakamala
Mam pewien problem, poniewaz przeszlam po przerwie z Harmonett na Novynette i jak to przy zmianie tabletek w ostatniej fazie przyjmowania dostalam plamien. Utrzymywaly sie one az do okresu, ale on tez byl znikomy, bo lekko krwawilam i mozna powiedziec, ze wrecz jeden dzien. Nie wiem, zawsze mialam dluzsze krwawienie i bardziej obfite. Czy moze byc to spowodowane tym, ze mialam wczesniej ( jakis tydzien) plamienia?

Udost臋pnij ten post