Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gerardinaa

zdrowe odzywianie!!!!!!!?????????

Polecane posty

Gość gerardinaa

slyszalam ze nie mozna jesc truskawek??czego jeszce nie wolno????

Kiedy nie można jeść truskawek? Ja wiem, że kobieta karmiąca nie powinna jeść truskawek, ponieważ zawierają silne alergeny i mogą spowodwać uczulenie u dziecka. Kobieta karmiąca nie powinna też jeść smażonych potraw za dużo. O piciu alkoholu i paleniu to wiadomo. Choć takie Karmi, czy wino (ale nie za 3,50 zł) oczywiście nie zaszkodzi. Podczas ciąży niewskazane są duże ilości mleka, ponieważ mleko to także alergen. Tymczasem w Polsce często słychać opinię, że jak kobieta będzie piła dużo mleka to go potem dużo będzie miała. Ale zabobonów u nas wiele.

Gość ania 30
zapewne chodzi ci o to czego nie można jeść w czasie ciąży lub czego należałoby unikać,nie spożywaj sezamu,szafranu,rabarbaru,octu spirytusowego i alkoholu,eliminować cynamon,jagody,porzeczki[zawierają salicylany]nie za dużo korniszonów i przyprawy curry---------pozdrawiam

Gość whatttt
to nieprawda

jestem w 33 tyg ciazy od 2lat mieszkam w Londynie. Na poczatku staralam sie chodzic do Polskich lekarzy. Oni zalecali mi zestaw witamin natomiast angielscy lekarze z oburzeniem kazali mi odstawic witaminy i nakazali brac co dnia tabletke zawierajaca zelazo i kwas foliowy. Ponoc nie wolno brac witamin, by nie przedawkowac. w momencie kiedy pijemy duze ilosci soku Kubus - marchew itd w polaczeniu z witaminami mozemy przedawkowac... wiec sie poddalam i stosuje sie do zalecen lekarzy angielskich. Wiadomo Wam cos na temat witamin????