Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertta

Prawa ciężarnych a chamstwo ludzi. Polacy gdzie wasza kultura?

Polecane posty

do mezów nie macie zastrzezen Ba! nawet załatwiacie ich sprawy bez kolejek wykorzystujac swój stan To nie jest w porzadku .Dla nich robicie zakupy i pranie bo to wasz PAN i WŁADCA i trzeba mu usługiwac A my mamy byc waszymi podporami ? A z jakiej to okazji Co mnie obchodzi ze stoi jedna czy druga z brzuchem po mieso dla swego \"oprawcy\" On niech postoi a wy posiedzcie w parku na ławce Nie marudzic na wszystko Chciałyscie dziecka to prosze bardzo -ciaza nie choroba i nie grozi smiercia w pozycji stojacej

Gość moja kolezanka
urodzila dziecko tydzien temu w poniedzialek, poltorej tygodnia temu wrocil jej maz z zagranicy. dopoki jego nie bylo musiala prosic rodzine, aby np wojek z autem zawiozl ja do miasta do lekarza, bo jej rodzice mieszkaja na wsi, w dniu porodu poszla do swojej ginekolog, a ze pani ginekolog wlasnie ze zwolnienia wrocila, i nie bylo jej tydzien uzbierala sie kolejka, kolezanka czula sie w miare dobrze, ale wiadomo taki stan to juz nie przelewki, czekala 3 godziny zanim weszla, zadna z kobiet, ktore nawetnie byly w zaawansowanej ciazy tylko z malutkimi brzuszkami nie chciala jej przepuscic, chociaz mysle, ze w takim momencie kolezanka miala jak najbardziej pierwszenstwo, ale przeczekala swoje i wrocila do domu, to bylo we wtorek a za tydzien w pponiedzialek jak kladla sie do szpitala w niecale 4 godziny urodzila 4 kilogramowego chlopca, to jej pierwsze dziecko, jak czula sie dobrze potrafila sprzatac i ogolnie robic wszytko, ale jak zle sie czula odpoczywala, a w ciazy przytyla 19 kg, jest niska ma jakies 160 a z waga jakies 70 kg bylo jej naprawde ciezko, ale nie nazekala

fajny mąz! idealny!!!!!!!!!!!!!! zrobił dzieciaka i pojechał za granice ! Odpowiedzialnosc az z niego kipi!A baba została na łasce i niełasce innych!No wiec czekała 3 godziny do lekarza.

tak tylko powiem, ze zawsze ustepuje jesli moge. ciezarnym i starszym a nawet mlodym, jesli widze, ze zle sie czuja. ale znieczulica postepuje. pare lat temu, mialam wtedy 17 lat, jedzilam przez kilka miesiecy na rehabilitacje. codziennie o 6,30, zeby zdazyc przez lekcjami. mialam skrecona powaznie kostke i naprawde ciezko mi bylo chodzic i stac wiec mowie szczerze: siadalam i nie ustepowalam miejsca. iles sie wtedy nasluchalam o swoim chamstewie, niewychowaniu, braku szacunku ...a wiekszosc babc, bo to glownie one mialy pretensje nie rozumiala, ze kogos moze cos bolec. kiedys widzialam ciezarna dziewczyne. ledwo na nogach stala. poprosila jakas kobiete, zeby dala jej usiasc bo zaraz zemdleje. uslyszala w odpowiedzi, ze jak chcialo sie dupy dawac to niech teraz stoi. dziewczyna zemdlala nim dojechala do przystanku. ile razy widac, ze nieraz ciezarna ustpi starszej babci czy dzdkowi co ledwo o lasce. a i ile razy widac, ze mlody chlopak rozplaszczy dupe i nawet nie pomysli? to nie sa jakies wielkie przywileje. ale ja przez pol roku do minimum zredukowalam wszelkie wyjscia bo wiedzialam, ze w razie czego nikt mnie nie przepusci ani nie ustapi a skrecic noge to moze nie tragedia zyciowa. tego nie widac. ale boli i nie jest latwo.

Nie wszystko da się zwalić na męża. Niektóre rzeczy trzeba załatwiać osobiście,szczególnie w urzędach. A z podejściem niektórych tutaj strach aż iść nawet do parku, bo może komuś zajmę miejsce na ławeczce... A swoją drogą to w I trymestrze czułam się o wiele gorzej niż teraz - na początku 9 miesiąca. ps.Nigdy przed nikogo sie nie wepchnelam, raz mi tylko ktoś w autobusie ustąpił, mimo ze nie prosiłam ani nie potrzebowałąm tego.

...Vanilia... nie przesadzasz z lekka??? nie kazda ciezarna zle sie czuje zeby nie stac w kolejce aty juz krzywym okiem patrzysz na taka w kolejce............................... W 1 cizy moj maz bywal w domu tylko w weekendy- pracowal w delegacjach. pod koniec 7 mc dopiero zaczal bywac normalnie w domu:) ja w tym czasie - dawalam korepetycje, wszedzie jezdzilam sama- lekarz urzad itd. w 2 ciazy- nie mam pomocy- rodzina jest daleko(kilkaset km)- ale pomocy nie potzrebuje. Maz zajmuje sie domem w weekend a ja na tygodniu. Nie mam oprawcu siedzacego i nic nie robiacego;)- hihihi- a pozatym oprocz tego ze jestem w 8 mc ciazy to opiekuje sie synkiem i co i zyje nie narzekam i smieje sie z glupich opini ludzi ktorzy tak naprawde nie wiedza o czym mowia(oczywiscie nie wszyscy - sa tu i ciezarne i nieciezarne ktor moim zdaniem pisza smiesznie) Ale zastanowcie sie co robicie, co mowicie- moim zdaniem to absurd uwazac ciezarna za zlo.........................

nie uwazam ciezarnych za zło! Polacy gdzie wsza kultura? tak jest w temacie!To cięzarne ujednolicaja wszystkich wiec nie dziwcie sie opiniom! A maz jest od tego by opiekowac sie zona a tymbardziej jesli ta jest Z NIM W CIAZY! I w wielu sytuacjach mogliby was wyreczac ale nie robia tego bo ciezarnej kazdy ustapi w kolejce a jemu nie.I dlatego takie tu argumenty Zadna nie poskarzyła sie tu na chłopa ale na obcych Z kim jestescie w ciazy? Z tłumem w autobisie?

Gość moja kolezanka
vanilla twoje chamstwo nie ma granic nie wiem skad sie biora tacy ludzie na swiecie jak ty, bo kobieta napewno nie jestes, nie znasz do konca sytuacji a juz oceniasz z gory, po co ci to??? zeby ktos potwierdzil racje ktorej nie masz???? zastanow sie nad soba i swoim postepowaniem, nie masz szacunku do innych ludzi, a jelsi tak jest to siebie tym bardziej nie szanujesz, znam takich jak ty a co do mojej kolezanki oni oboje pragneli tego dziecka bardzo, sa rok po slubie a razerm juz 8 lat, i dziecko bylo poczete za granica a nie w polsce, bo oni razem pracowali tam, ona nie zostala tutaj na lasce rodziny, czy jak ty to nazywasz, przyjechala dopiero w 8 miesiacu, aby przygotowac sie do porodu, bo za granica z niewiadomych mi przyczyn nie chciala urodzic, jej maz dostal w pracy urlop na miesiac i co moze to jej pomaga, bylam wczoraj u nich na odwiedzinach, wiec wiem, jak sytuacja wyglada, jemu skonczy sie urlop wraca tam gdzie ma kontraktt podpisany na 5 lat, ona gdy tylko bedzie miala wszystkie potrzebne dokumenty wraca do meza z synem

Gość to może
mój mąż pracuje od 9-17tej, więc cały dzień nie ma go w domu. ja jestem na zwolnieniu ale jemu nikt takiego zwolnienia nie da tylko dlatego że jestem w ciąży. trzeba sobie jakoś radzić.

Vanilia topik zalozyla jedna osoba- jedna ciezarna - niektore sie z nia zgadzaja a inne nie!!!!!! A co do mezow to po co mam wysylac meza na zakupy skoro ja moge isc- bez narzekania??? A moj maz pracuje na utrzymanie rodziny- na utrzymanie mnie siedzacej w domu , synka i drugiej pociechy. Ja nie powiem zlego slowa na meza bo nie mam podstaw do tego. nie wszyscy faceci po pracy rozwalaja sie przed tv. moj mi pomaga ale ja nie robie mu wyrzutow jak chce isc na piwo z kolegami. wiec to ze jestem w ciazy nie robi ze mnie kaleki chociaz gdybym zle sie czula moze inaczej patrzylabym na tych ktorzy odmawiaja mi pomocy a tak to mam ich gdzies tak samo jakoni mnie;)

Gość moja kolezanka
i nigdy nie prosila kogos aby ktos jej ustepowal czy przepuszczal, cierpliwie znosila, dusznosc w powietrzu, opuchniete nogi, kopanie dziecka gdzie tylko popadnie, ale kazda z kobiet, ktore byly u lekarza wiedziala, ze tamten dzien, to termin porodu, brzuch byl olbrzymi, z reszta dziecko tez bardzo duze, ale nie prosila nikogo o pomoc, a to, ze sa kobiety, ktore wykorzystuja fakt, ze sa przy nadzieji, to juz inna srawa, z tego jak atakujesz wszystkie kobiety na topicu mysle, ze rowniez gdybys byla w ciazy zaliczalabys sie do grupy tych "ktorym sie nalezy" wtedy zobaczylabys jaki to slodki miod a tak wogole, to czy masz dzieci, czy planujesz w przyszlosci, wspolczuje takiej matki, bez uczuc, bez wartosci w zyciu... pozdrawiam :D

mam dziecko ale nigdy by mi na mysl nie przyszło aby sie wykłocac o pierszenstwo Skad mozesz wiedziec o moich wartosciach skoro mnie nie znasz napisałam opinie o mezu twej kolezanki który pojechał w sina dal to ty mnie atakujesz za to ze nikt nie wpuscił kolezanki Mnie tam nie było A tytuł i niektóre wpisy ciezarnych prowokuja do tego by sie tu odezwac skoro jestes na zwolnieniu, bo nie mozesz pracowac, to popros jeszcze o zwolnienie z zajec domowych Na zwolnieniu ale zapieprzac w domu mozesz !!!!!!!I maz nie bierze pod uwage ze lekarz kazał ci sie oszczedzac? Moze powinnien!

tak tak wszystkie w ciazy na zwolnieniu choc ciaza nie jest choroba Pracowac w pracy nie mozna ale w domu zapieprzac za dwoch i to wam nie szkodzi Sprawy sie dzieki ciazy szybciej załatwia bo chamscy polacy sa jednak kulturalni i ustepuja Zwaz na to ze nie kazdy kto nie jest w ciazy musi sie dobrze czuc

Vanila piszesz do mnie czy do \"moja kolezanka\" - bo mam wrazenie ze traktujesz nas jako 1 osobe;) moze sie myle

pisze do*moja kolezanka* bo jak na ciezarna to sposób w jaki do mnie sie zwraca jest dziwny. Do takiego stanu niepasujacy A czy kolezanka miała na głowie wypisany termin poródu? Pracowac nie mozesz bos brzemienna, ale krzyczec umiesz mimo ze własnie teraz nie powinnas! I własnie ty*moja kolezanko* jestes przykładem pyskatej baby z brzuchem

trzeba sobie jakoś radzić-napisałas-.to radz sobie bo masz czym skoro umiesz tu tak krzyczec Ciesz sie swoja ciaza nie obrazajac innych.To tobie powinno na niej zalezec a nie reszcie swiata.

Gość moja kolezanka
vanilla ty jestes walnieta w ciazy nie bylam i jeszcze dlugo nie bede!!! gdzie napisalam, ze jestem ciezarna, no gdzie??? caly czas pisze o "mojej kolezance" ktora tydzien temu urodzila, nie miala wypisanego na twarzy, ze kaurat tamtego dnia miala termin porodu, ale jest bardzo komunikatywna osoba i jesli kilka ciezarnych siedzi w poczekalni do ginekologa, to oczywiste ze nie beda sie patrzec w sufit, wiec stad kobiety inne wiedzilay, ze ma termin tamtego dnia, ona nie czula sie najlepiej, bo koniec ciazy chyba dla zadnej kobiety nie jest piekny, miala okropnie spuchniete nogi, brzuch olbrzymi i ogolnie w pomieszczeniu bylo strasznie duszno, a wiem stad, ze bylo duszno, bo akrat mamy tego samego ginekologa i spotkalismy sie przypadkiem w takim miejscu, ja sama czekalam 3 bite godziny na to, aby wejsc, chociaz tez bylam padnieta, bo zaraz po parcy poszlam do gina z wynikami, wiec 12 godzin na nogach nie bylo zbyt mile, ale w ciazy nie jestem, jakos to wytrzymalam, nie pisze tez, ze sie domagala pierwszenstwa, bo zniosla te 3 godziny w kolejce, a naprawde byly osoby, ktore mogly jej ustapic, ale nie kazdy ma jakies wartosci w zyciu, bo ty ich napewno nie masz nie atakowalam ciebie, to ty zaczelas, kazda ciezarna ci przeszkadza, czy upomina sie o to aby ja przepuscic, czy nie, kazdy maz ci przeszkadza, bo przeciez to oni poczynaja dzieci, ktore pozniej owe ciezarne wykorzystuja, bo sa " w odmiennym stanie" twoj maz tez tak we wszystkim ci pomagal, wyreczal cie, nie pracowal, bo ty mialas zly dzien i nie moglas wyjsc nigdzie aby cos zalatwic??? widzisz napisalam, ze nie znasz sytuacji i wywodzisz swoje chore przekonania, ja rowniez nie znam twojej sytuacji, ale wczenisej nic na ten temat nie wspominalam, jestem perwersyjna, chamska i wogole wspolczuje wszystkim twoim bliskim, bo na forum, gdy ktos jest anonimowy pokazuje swoje prawdziwe oblicze w zyciu codziennym jest zupelnie inaczej, tylko ktos taki jak ty sama mogl sie z toba zwiazac, chyba, ze nie masz meza, a dziecko to pamiatka po przygodzie z wpadka???? jedziesz po mnie ja bede po tobie zycze milego popoludnia!!!!!!!!!!!!! :D

Gość moja kolezanka
i jeszcze jedno, w momencie gdy zajde w ciaze, bedzie ona najwazniejsza dla mnie na swiecie, dla mnie i mojego meza, bo pragniemy dzidziusia tylko jeszcze nie w tej chwli, ale przyjdzie taki moment, mam duzo przyjaciol, sama pracuje w firmie platniczej, wiec z rachunkami do oplacenia nie byloby problemu, na zakupy chodzilibysmy razem, i napewno nie narzekalabym na nic, a przede wszystkim szanowala tych, ktorzy takiego szczescia jak moj maz nie maja, a widac, ze ty do szczesliwych nie nalezysz, albo zazdroscisz kobietom, albo juz sama nie wiem, co sprawia, ze kazdego tak atakujesz...

Gość moja kolezanka
mialo byc " jestes perwersyjna, chamska i wogole wspolczuje wszystkim twoim bliskim" jak widac kazdemu wpadki sie zdarzaja :P

do MONMO ...\"Więcej życzliwości dla ludzi. Dla mnie naturalną sprawą jest, że gdy widzę kobietę w ciąży bezwarunkowo ustępuję\" I pewnie do dzis bym stala w tej kolejce,od momentu kiedy mama wyslala mnie poraz pierwszy sama do sklepu. :P

do TO MOZE \"mój mąż pracuje od 9-17tej, więc cały dzień nie ma go w domu. ja jestem na zwolnieniu ale jemu nikt takiego zwolnienia nie da tylko dlatego że jestem w ciąży. trzeba sobie jakoś radzić\"\" Jak jestes na zwolnieniu to masz odpoczywac,nie stresowac sie itd.A nie \"radzic \" sobie w kolejkach zadajac przepuszczenia szantazujac slowem \"bo zaraz zemdleje albo urodze\" Pisalam rowniez na tym watku ze sklepy sa rwoniez otwarte rano,gdzie wieksza czesc spoleczenstwa pracuje i kolejek nie ma.Wiec po jasna cholere sie pchacie to sklepow,instytucji w godzinach najwiekszego szczytu???

Prosze wszystkie ciezarne poszkodowane przez nie ciezarnych chamow ktorzy nie zgadzaja sie na ich zadania,nie ustepuja w kolejce do ginekologa ani w auobusie czy w sklepie o wyjasnienie mi tego zdarzenia. moja historia; W ta piekna sloneczna niedziele bylam z mezem w zoo,miedzy innymi poogladac ciezarne.Tak sie akurat zlozylo ze byo ich tam tabuny. Do zoo wpuszczaja malymi grupkami,bo zwierzeta nie sa w klatkach,chodza wolne.Zeby zwiedzic zoo potrzeba przynajmniej 4 godzin.A na kazdym kroku spotykalam te same ciezarne,czyli ze maja sile spacerowac ponad 6 godzin(bo do zoo,tez trzeba dojsc) plus jeszcze dojechac do parku.Co 3 napotkana kobieta byla w bardzo zaawansowanej ciazy. A taka KAROL_INA smie napisac : \"akurat nie uważam zeby kobieta w 8 miesiacu ciązy musiala na przyklad stac w kolejce za 10 osobami bo normalnie nie ustoi. przerobilam i wiem o czym mowie. \" Noooo ludzie nie osmieszajcie sie.Robicie z siebie pokutnice,nieszczesnice,zawsze wam zll.VANILIA ma sweta racje w swoich postach.Na wycieczke 10cio godzinna mozecie sie wybrac z mezulkiem pod pache,ale postac w kolejce zeby kupic mezowi kotleta to juz nie laska.Wiec zamiast na taka wycieczke wyslijcie meza w niedziele do supermarketu na zakupy i przestancie zatruwac zycie ludziom wasza ciaza,ktora naprawde dla wiekszosci nic nie znaczy.Dla mnie tez nie.

*moja kolezanka* *odstosunkuj* sie bo sama nie wiesz co klepiesz Wyobraz sobie ze mam meza i nawet nie wyjechał za granice gdy byłam w ciazy Nie atakuje nikogo kto pisze logicznie jak ZNAJOMA I KINDZIA !A kolezance poradz na pzryszłosc aby umowiła sie na wizyte to moze poczeka godzine krócej Ale z ciebie to licha kolezanka---masz gebe to trzeba było kłocic sie u lakarza a nie na mnie sie wyładowywac NIE BYŁAM W TEJ KOLEJCE i nie ja zrobiłam jej dziecko i nie dla mnie jej maz wyjechał \"za chlebem\"* moja kolezanka* skonczyłam z toba polemiki Kto chce ten rozumie o czym tu \"rozmawiam\" Kindzia 👄

ostatnia uwaga do *mojej kolezanki* skoro masz taka ochote to ustepuj pierwszestwa wszystkim ciezarnym .To twoja sprawa.Bedziesz wtedy dłuzej stała w kolejkach i nie bedziesz miała moze czasu na pisanie głupich tekstów i opinii o mnie na forum.Przepuszczaj je zawsze i wszedzie do woli

Gość moja kolezanka
vanilla jestes tepa jak sraty zerdzewialy noz sma zaczelas mnie atakowac, do tej ginekolog nie mozna sie umawiac na godziny!!!!!!!!!!!!!!!! takobita zrezygnowala z tego po tym, jak glupie baby umawialy sie na wizyty a nie raczyly saie zjawic, teraz jest kolejka i kazdy kto chce to sobie czeka, ja musialam isc akurat tamtego dnia, bo mialam krwotok, bylam caly dzien w pracy i czekalam cierpliwie, kolezanka musiala tez czekac, bo to byl termin jej porodu, a dziecko nie mialo ochoty akurat wtedy obejzec swiata z innej strony, wiec cierpliwie sobie czekala, nie czula sie najlepiej ALE CZEKALA nie wymagala od nikogo pierwszenstwa chociaz mogly jej kobiety ustapic, arazem z mezem pojechali za granice, a nie osobno, wyobraz sobie ze jej maz zarabia miesiecznie 10.000 zlotych, i gdy tylko zalatwi potrzebne dokumenty dla dzidziusia wraca do meza, bo sa rodzina i chodzilo mi o to, ze ktos mogl jej ustapic, ale nikt tego nie zrobil, a ona przede wszystkim nie domagala sie tego aby miec pierwszenstwo w kolejce!!!!!!!!!!!!!! caly czas o tym pisalam a ty dalej swoje vaniliowa mamusko zal mi ciebie naprawde i twojego otoczenia, bo jesli w taki sposob masz zamiar wychowywac swoje dziecko, jesli dzieco ma do wszystkich byc agresywne to wspolczuje jak najbardziej kazdy ma prawo do swojego zdania ale trzeba tez szanowac innych ludzi, bo oni tez maja prawo do wyrazania swoich pogladaw, a ty raz atakowalas ciezarne innym razem ich mezow, chociaz sama jestes matka i zona... nie rozumiem takiego podejscia do sprawy i nigdy nie zrozumiem kiedys stalam w banku gdzie bylo bardzo duszno, zle sie poczulam inni to widzilei, kobiety ktore byly duzo starsze ode mnie proponowaly mi abym usiadla, bo widzialy, ze nagle zbladlam, a to tylko i wylacznie od tego, ze w banku slabo klima dzialala, a bylo mi tez slabo, bo przez pol dnia pracy wtedy nic nie jadlam, a niestety swoje musialam odstac w banku, nie usiadlam, bo wtedy bym nie wstala, czekalam na swoja kolej, a jak wyszlam z banku, od razu lepiej sie poczulam inne powietrze wiec nawet jesli ktos nie jest w ciazy a ja wygladam bardzo mlodo, sa jeszcze osoby na tym swiecie, ktore widza gdy komus jest zle, ze trzeba pomoc, nie odwracaja sie plecami od kogos, bo komus sie pomoc nie nalezy, gdyby wszyscy ludzie byli tacy jak ty vanilla swiat juz dawno przestalby istniec, pozabijaliby sie zacznij leczyc swoja chora nienawisc do ludzi, a zobaczysz ze swiat wcale nie jest taki zly i okrunty jakim go widzisz

swiat nie jest dla mnie okrutny a wrecz przeciwnie czep sie czegos innego i odczep sie od waniliowej mamy idz pokrzycz w kolejce ze nie przepuscza ktos ciezarnej,niech im wszyscy ustepuja ciekawe jak wytłumaczy sie ktos kto przez swa kulture spózni sie do pracy albo gdziec indziej kolezanka nie miała o nic pretensji wiec po co ty tu sie produkujesz?

Gość vaniliowa mamo
bo zaczelas sie niepotrzebnie czepiac o wszystko nie zmuszam nikogo do udzielenia pierwszenistwa napisalam swoje poglady i to jak moja znajoma sie zachowywala bedac w ostatnich dniach ciazy lepiej zacznj sie leczyc idiotko

10.000 ???????niemozliwe!!!! myslisz ze bede czuła respekt bo napisałas o dziesieciu\" klockach\" zamozni ludzie nie mowia o pieniadzach Oni je posiadaja ! na mnie 10 000zł nie robi zadnego wrazenia A CIEBIE TA KWOTA \"PODNIECA\"?

nie zmuszam nikogo do udzielenia pierwszenistwa napisalam swoje poglady I MNIE NIKT NIE ZMUSI DO TEGO JESLI SAMA UZNAM ZE NIE MOGE USTAPIC PIERWSZENSTWA BO BARDZO MI SIE SPIESZY Bywaj!

Gość vaniliowa mamo
wal sie idiotko ja codziennie operuje o wiele wiekszymi kwotami niz ci sie wydaje, a 10.000 nie robi na mnie zadnego wrazenia, a gdzie normalny prosty polak zarobi tyle kasy w swoim kraju o wyksztalceniu srednim badz jescze nizszym??? nigdzie ci ktorzy maja wyzsze i kilka jeszcze kieronkow do tego zarabiaja czasami marne 1.500 i czasami nawet tego nie maja, ale co ja ci bede tlumaczyc jak nawet przeczytac nie umiesz, tylko od razu naskakujesz na kogos i obrazasz.. buziaczki slodka idiotko