Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bertta

Prawa ciężarnych a chamstwo ludzi. Polacy gdzie wasza kultura?

Polecane posty

Gość czytam i czytam
kindzia a co do zarobkow to znam taki przypadek gdzie chlopak pracujac na budowie zarabia 450 euro tygodniowo i ma zapewnione zakwaterowanie za ktore nic nie placi. Szef choc jest na tyle ludzki ,ze ten chlopak ma urlop kiedy chce i jak dlugo chce. ostatnim razem na przyklad musial z przyczyn niezaleznych przdluzyc urlop z 1,5 tygodnia na 3 tygodnie i potem normalnie wrocil do pracy. Poprzednim razem z kolei byl w PL 2 miesiace... jednak mozna sporo zarabiac i miec urlop kiedy sie chce.

Gość czytam i czytam
a Ty Flick dobrze mowisz. Ja sie pod tym podpisze :) Ale akurat na kafeterii brak szacunku do innych az razi w oczy... niestety...

CZYTAM I CZYTAM wszyscy znaja przypadki tylko ze slyszenia.Wszyscy zarabiaja tysiace euro tyle ze nikt tych pieniedzy nie widzial.Na forum latwo sie gada,tylko co by te wszystkie milionerki i milionerzy powiedzieli w realu??

Gość czytam i czytam
wiesz akurat ten przypadek to moj brat. Ale jest taki glupi jeszcze, ze i tak nigdy kasy nie ma... ;) wyda, pozyczy, zgubi... :O

Gość
Kindzia kupiliscie juz ten helikopter a ja sie dowiaduje ostatnia???

Gość
powstała nowa teoria na\" Ciaza i komputer\" ze siedzenie szkodzi w ciazy juz nie musimy ustepowac w autobusach i tramwajach Uff

Gość
\"\"\"\"wyobraz sobie ze jej maz zarabia miesiecznie 10.000 zlotych\"\"\"\"\"\"\"\"(,\"moja kolezanka\") az trudno wyobrazic sobie taka kwote Kindzia miałas kiedyS taki niebotyczny dochód \"az\" 10 tysiecy zł.Dobre hahah

to fakt za duza dawka kompa jest nie zdrowa w ciazy.Dlatego ciezarne moga siedziec za kompem tylko 4 godz

Gość po przeczytaniu tego topiku
i dawce chamstwa od ciężarnych stwierdzam: już nigdy i nigdzie żadnej cięzarnej nie przepuszcze a w tramwaju miejsca ustapie jak bede miala wyjatkowo dobry humor. CIĘŻARNE GDZIE WASZA KULTURA?

ciezarne gdzie wasza kultura??? mowisz to do wszystkich??? tak samo uogulnilas jak autorka topiku!!!

Autorka mogła uogulniać i przez 60 pare stron uogólnienia padały a teraz raptem płacze? Ja swoje powiedziałam i kropka!

nie wszyscy tu uogulniaja. wiec skoro zaliczam sie do ciezarnych nie podoba mi sie twoje stwierdzenie o dawce chamstwa od ciezarnych. jakbys przeczytala uwaznie nie wszyskie ciazarne sa chamskie i tak samo zwraca sie tu uwage ze nie wszyskie nieciezarne sa tez chamskie ;) wiec dlatego czepiam sie uogulnien

Przykro mi.Jakoś żadna ciężarna do tytułu topiku się nie doczepiła, jedynie pisały jakie to one są wspaniałe i nie wymagające. Jestem Polką więc jak widać do chamstwa mam prawo :D

ja sie doczepilam- ale nawet nie wiem na ktorej stronie, bo duzo mnie tu bylo:D skoro ty jestes polka wiec chamska jestes to co ja mam powiedziec - niedosyc ze polka to jescze ciezarna ;D

No dobra rozbroiłaś mnie :D Ale się wściekłam jak to poczytałam, słowo daję!

Gość moja kolezanka
KINDZIA AL czemu nie wierzysz??? znajomi sa w Norwegii, nie zle ustawieni, maz kolezanki zarabia tam miesiecznie 10.000 zl i nie mam powodu aby mu nie wierzyc, Norwegia to nie Polska, tam jest inny standard zycia, zaraba sie po ludzku, a mam powody aby w to wierzyc, gdyz moj przyjaciel w tym roku w wakacje pojechal na miesiac wlasnie do Norwegii i zarobil 13.000 koron, na nasze liczac 6000-6500 tysiaca w tych granicach bo juz za bardzo nie pamietam, pojechal na zbieranie zwyklych czeresni, a moze jednak niezwyklych, bo jak widzialam zdjecia to te czeresnie nie byly malo mniejsze od brzoskwin, w tym roku podobno ladnie obrodzily, zachrzanial po 10-11 godzin dziennie, ale jest tego efekt, a w Polsce zarabia ktos tyle??? tylko dupek na wyzszym stanowisku!!! gdybym nie byla pewna to nic bym nie pisala, bo klamstwem sie brzydze, a tak wiem, ze znajomi mowia prawde, tym bardziej, ze jest to sprawdzone i nie wciskaj mi tutaj kitow, bo tego tez nie lubie, gdybym miala mozliwosc wyjazdu gdzies za granice nie zastanawialabym sie ,ale oboje z mezem mamy szkoly do pokonczwenia, wiec jak tylko nam sie uda nie zastanawiamy sie, bo tutaj mieszkania sie nie dorobimy, a zyc cale zycie na kredycie mieszkaniowym i jak kolzeanka z bylej pracy splacac kredyt dwukrotnie wyzszy to podziekuje...

wiem ;) ja w polowie odpuscilam bo nie warto - teraz jest tu razej gadka miedzy kilkoma osobami a raczej przekomarzanie sie bo ci co najwiecej krzyczeli i byli za i przeciw to znikli -hihihi mysle ze obie stony BARDZO ale to BARDZO traktuja wszystko na wyrost

Gość
moja kolezanko..... wyjezdzaj .......!!!studiuj sobie w lepszym kraju Jak sie chce to w Polsce mozna zarobic wiecej niz 10 tysiaków jesli robi sie cos dobrze

Gość jesli sie robi cos dobrze
to pewnie te 10.000 mozna wyciagnac. A jak sie robi cos normalnie i uczciwie? Nie kompromitujcie sie dalej :D

Gość moja kolezanka
nie rozsmieszaj mnie do tego trzeba miec wlasna dzialalnowsc, bo u kogos tyle hajsu nie zobaczysz...mam naprawde liczne znajomosci, ale szkoda gadac gdy ktos nie chce i nie umie sluchac... a jesli siem cos nie podoba od razu atak, syk weza, jestescie przepelnione jadem, bo inaczej tego nie mozna nazwac...

Gość
nie rozsmieszaj mnie do tego trzeba miec wlasna dzialalnosc-----> zgadza sie ----------> no to juz ! otwieraj jakis interes!

Gość moja kolezanka
kazdy broni swojego zdania i kazdy ma choc odrobine racji, ale bez przesady... zenada...

Gość
po co ci konczyc studia w Polsce jak tam gdzie pojedziesz bedziesz myc szklanki ?Powiesisz sobie dyplom obok zlewu?

Gość moja kolezanka
a kto powiedzial, ze ja tam jade na stale?? nawet gydbym zmywala garnki czy sprzatala, tam zarobie wiecej niz tutaj, a to zawsze jakis start w zyciu, za granice wyjezdzam po to aby zarobic na mieszkanie "tzn bede wyjezdzac za jakies 2 lata" moi znajomi tez nie wyjezdzaja na stale za granice, za kilka lat wroca, ajak dziecko bedzie mialo isc do szkoly, chyaba, ze oni postanowia zostac, to juz ich sprawa, a mieszkanie juz maja od 2-3 lat, bo juz na starcie mieli 4 katy... nara

Gość
to co ty studiujesz ? kierunek po którym nie bedziesz miec pracy?

MOJA KOLEZANKA. Sama widzisz ze jest roznica pomiedzy 10.000 a 5.000. Czyli twoj znajomy zarabia najnizsza krajowa.Jak zaplaci sobie za mieszkanie i wyzywienie plus dojazdy do pracy to hmmmmmm zostanie mu wielkie G Uwierz mi,ze to nie jest tak kolorowo jak wszyscy mowia dookola. Mieszkam w Nl kilka lat i roznie cuda widzialam,w szczegolnosci ze bylam managerem w firmie ktora posredniczy w zatrudnianiu polakow.(obecnie pracuej w podobnej)ludzie nie mieli wolnego od miesiecy,pieniadze najmniejsze jakie sie da praca po 12 godzin.w biurze jedze niesamowite,polki,nie pomogly zalatwic urlopu czy kutrki jak bylo zimno.dam Ci przyklad.Facet prosi o wolne w weekend,bo zona przyjezdza z Polski to mu france nie daly.Dalam mu ja.I jeszcze go wyrpaly na zmiane popoludniowa zeby nie mial czasu pokazac zonie miasta.Ja za to ze bylam mila i szlam pracownikom na reke bylam przez nie wykleta.Czasem jeszzce moj telefon sie oddzywa i ludzie prosza o zalatwienie im pracy w mojej firmie,ale ja nie moge bo jestem zwiazana kontraktami z innymi firmami.Myszlisz ze u mnie placa inaczej?? Ludzie tez pracuja od 6 rano do 22 i dluzej.Ale przynajmniej zespol \"dowodzacy\" jest inny i staramy sie zeby tym ludziom isc na reke.Tutaj nadal polacy to tania silla robocza,a w Pl rzna burzuazje. Moj brat jest w Anglii,przez lato pracowal w barze,teraz myje gary w kuchni i chodzi do szkoly ochroniarskiej.Jak poplaci wszystko myslisz ze mu zostaja kokosy???

Kindzia masz racje. ostatnio slyszalam jak sasiadka mojej tesciowej zachwycala sie ze jej syn zarobil 150euro w niedziele na garach. przeliczajac- gdzyby pracowal 30 dni = 30*150=4500euro niezla suma - ale on prace na gora 8 dni miesiacu = 8*150=1250 wiec watpie zeby mu cos zostawalo a jeszcze brakuje- za tyle to mozna se mieszkanie wynajac i kupic sluchy chleb a co z zyciem. ja mieszkam w polsce ale z tego co widze wiekszosc polakow nie widzi tego ze tam owszem zarobki wieksza ale i zycie drozsze. nie potrafia tego pojac. wiec jak ktos jedzie pracowac za 2000euro i mysli ze jeszcze odlozy to grubo sie myli- obojetnie czy to grecja, irlandia holania......... kupno mieszkania gdzies poza granicami naszego panstwa waha sie w granicach (200 000euro_-podaje na znanym mi przykladzie.

ZNAJOMA Polak moze zarobic okolo 1500€ ale pracujac od switu do nocy.Nie mowie o ludziach na stalych posadach.Dam Ci najlepszy przyklad.Moje rachunki miesieczne to okolo 1000€ raz mniej raz wiecej.Wiec nie daj sobie wciwskac kitu kobito o milionerach jednego miesiaca

Gość
a mi tam w kraju chamów dobrze i nigdy nie chciałabym stad wyjezdzac no chyba ze Kindzia zaleci po mnie swym helikopterem i pokaze mi holenderskie ZOO spoko znajoma na becikowe załapiesz sie na bank!!!!!!!!!!!

NETAR podlece i zabiore was do zoo ;) Zauwazylas ze jakos takos cisza na temat mojego listu o zoo?? Zadna nie ma ochoty komentowac. ZNAJOMA Ty badz cicho bo nie o Ciebie chodzi :)