Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awe

7 MIESIĄC CIĄŻY I PODRÓŻ. TAK CZY NIE?

Polecane posty

Gość awe

Proszę o radę w takiej sprawie: Zaczynam jutro 7 mies. ciąży. Czuję się dobrze, włąsciwie nic mi nie dolega, borę jednak nadal profilaktycznie w małej dawce lek podtrzymujacy ciążę fenoterol, ponieważ miałam w 4 i 5 mies. delikatne plamienia i skurcze i wtedy musiałam leżeć. Od dłuższego czasu funkcjonuję normalnie, tzn. moge chodzić, robię lekkie zakupy, prowadzę domek i lekarka być może odstawi mi te leki przy następnej wizycie - tak się wypowiedziała wcześniej. Czy sądzicie, że mogę udać się na tydzien w podróż do Niemiec - ok. 1000 km.? Interesuje mnie tu szczególnie zdanie osób, ktore być może były w podobnej sytuacji.

Gość awe
doradźcie kobitki!

Chyba najlepiej bedzie jak zapytasz o to swojego lekarza. Mój juz na samym początku mojej ciązy ( obecnie jestem w 31 tc) powiedział że powinnam raczej zapomniec o jakis dalekich podróżach ( majorki, tunezje itp) chociaż moja ciąża nie jest zagrożona.

Gość keine problem
no jasne ze jedź - czym się masz przejmowac??? wyjazd jest wazniejszy a nawet jak dziecko stracisz to mozesz sobie nastepne zrobic a nie zawsze będzie okazja na wyjazd. Zero problemu. Podobno teraz w Niemczech nie jest az tak upalnie jak u nas takze jedź póki mozesz ( i nie leje)

Gość zocha gocha
Mnie się tez wydaje, ze powinnas sie poradzic lekarza i nie byc madrzejsza od niego. Dla dobra samej siebie. Ja jestem w 7 mies byłam w podrozy 350 km, szczerze mowiac znioslam ja lepiej niz siedzenie za biurkiem w pracy. Jednak 1) ja nie mialam zadnych plamien i skurczy; 2) 350 a 1000 km to tez roznica. Pozdrawiam

ja jechalam do niemiec na poczatku 8 miesiaca, przed wyjazdem poszlam do lekarza i to od jego decyzji uzaleznilam cala ekspedycje ;-) Zgodzil sie ale dal mi pewne warunki : - jechalam z prawie wyprostowanymi nogami w pozycji pol lezacej, - mialam ze soba kupe lekow np rozkurczowa no spe i inne ktore mi przepisal, - podroz odbywala sie z czestymi przerwami i noclegiem w hotelu - po przyjezdzie na miesce od razu pobieglam do ginekologa roznica w tym ze ja juz nie musialam pokonywac drogi powrotnej Moja przyxjaciolka jechala do Monachium ( z Katowic ) i za 3 dni wyladowala tam na porodowce - ale tak nie musi byc w Twoim przypadku. Najwazniejsze, idz do lekarza niech to on oceni czy \"nadajesz\" sie do podrozy