Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Merynoska

JĘCZMIEŃ po okiem!!Co robić?

Polecane posty

Gość przemywaj swietlikiem

Gość kamela
może jakiś kompres - np z rumianku pomoże ?

Gość aga_24
złoto ci pomoze

Gość loa
ja znam jeszcze cos takiego ze wiaze sie czarna nitke na srodkowym palcu,tylko nie wiem na ktorej rece.tez ostatnio mi sie robil,to zawiazalam u obu rak i potarlam zlota obraczka.pomoglo bardzo szybko:)

Gość Siri
przeczekać. Trzy dni i po kłopocie.

Gość okulistka
po jęczmieniu albo po oku

Gość 3
dni !! a nie da się krócej ?! spuchło i boli..

Na jeczmien sa tylko dwa sposoby .. 1)..pocieranie zlota obraczka ale skory wokol jeczmienia 2) przez 2 - 3 dni kilka razy dziennie po 15 minut przykladanie gazy zmoczonej w cieplym rumianku lub swietliku lekarskim ..Kiedy wytworzy sie juz bialy czubek nie wolno go wyciskac ..musi sam peknac ..dopiero wtedy sie wygoi .

Gość lawa45
Jak zrobił mi się jęczmień to jeszcze w nocy pojechałam na ostry - okulistyczny dyżur i wiecie co- jak powiedziałam, że przykładałm kompresy z rumianku, to tak mnie z...bał okulista, mówiąc żebym sobie dupę wsadziła do rumianku i w nim potrzymała, a od oka jest on.Przemył czymś i zakitował mi maścią oko i dał receptę na to.Co do złota, to nie wypowiadam się.Popatrz do gazety napewno coś jest czynne.Nie rób nic sama.BO TO JEST OKO!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi też się kiedyś zrobił jęczmień, oko łzawiło, jak diabli. W jakiejś gazecie przeczytałam, że potarcie złoem nic nie daje i że najlepsze są okłady z rumianku. Zaparzyłam chyba morze rumianku i nic. W poniedziałek poszłam na zajęcia, a koleżanka, która widziała, jak wyglądam, powiedziała, żebym koniecznie spróbowała złota. Nie wierzyłam w to, ale spróbowałąm i ... po kilkunastu minutach pieczenie jak ręką odjął, a jęczmień naprawdę zniknął po jakiś czasie. Od tej pory nie wyśmiewam się z ludowej mądrości.

Gość 3
przeszło w niecałe 2 dni :) pomogła obrączka

Gość o jesssu
teraz moja kolej...... złoto nie działa, rośnie nadal. Co z tym rumiankiem? moze ktoś zna inny sposób.......

Gość Anitaxx
Mowie szczerze bo ja tak robie!!Zawiaz na prawej rece na serdecznym palcu czarna nitke daje slow ze Ci przejdzie.Slyszalam jeszcze ze moze ktos napluc na to oko ale tego juz nie probowalam wiec nie gwarantuje ze to cos da!!

Gość Kassiunia94
Mam jęczmień! :(

Gość Karoolciaa
Mam Chyba Jęczmień pod okiem :-( co robić ?! Prubowałam z rumiankiem i z nitka i nic !! jeszce pozostało obrączka potrzeć :) może przejdze nie wiadomo :-( kto ma jeszce jakieś inne sposoby ? I raczej mi nikt nie będze pluł do oka :-) heh

Gość jęczmień
i kiedy zginął w końcu Ci ten jęczmień? bo mi dopiero rośnie, trę złotem bo kiedyś pomogło a teraz nie wiem czy znów zadziała.

Jęczmień bierze się z wirusów. Dosyć często go mam i smaruję chore miejsce maścią o nazwie Neomecinum (Neomecyna). Taka malutka. Nie wiem, czy jest na receptę. Może to głupie, ale sposób naszych babć z pocieraniem zlotem oka trochę mi zawsze pomagał. Może to podświadomie- nie wiem. Ale trochę pomagalo:)

Wcale nie głupie. :) Można się z tego śmiać, ale mnie też zawsze schodził jak pocierałam obrączką mamy :D Goił mi się tez po okładach z rumianku, ale złoto działało szybciej ;)

Gość parararra
Z tym złotem to nie jest jakis wymysł, naprawde pomaga. Tylko złoto najlepiej najpierw rozgrzać, tzn potzrec o kawałek swetra welnianego, aby było ciepłe. Potem lekko przeciągać np ta obraczką po jęczmieniu. U mnie pomaga tez herbata. Gdy mi zorbi sie jęczmien, na noc zawsze robie sobie oklad z takiej zwykłej torebeczki herbaty. Ma ona właściwosci ściągające bodajze, mi pomaga już czasem po 1 nocy. I pamiętajcie zeby nie dotykac tego jeczmienia brudymi łapkami, bo pogorszycie jeszcze sprawe. Nie wolno tez go przebijać samemu! Trzbeba poczekać az sam zniknie! Ot, moje rady :)

Gość Skorpionica853476
UWAGA TO NIE ŻART Siuśki Ci pomogą ;) serio...

Gość Skorpionica853476
trzeba nimi posmarowac miejsce, gdzie robi sie jeczmien powinno szybko zniknac

Zawsze tylko i wylacznie zloto!!! I to nie tylko obraczka... Ono musi miec jakies wlasciwsci samo w sobie, to nie jest tylko \"glupi przesad\" ;) Moze jakims zlym zlotem pocierasz? :D Za malo karatow ma ;)

Gość ja koziorozec..
ja smarowalam spirytusem na watce mijalo po paru godzinahc jak reka odjal

Gość violator
ja spirytus wypiłem, a natarłem butelka. nie pomaga. żartuję. kupiłem żel ze świetlikiem i krople homeoptic. tak poradziła mi znajoma. dopiero jutro będę mógł wybrać się do lekarza.

Gość Aurena
ja też,padłam jego ofiarą;( czytam tak sobie Wasze porady i jestem załamana....strasznie mnie boli....moje oko wygląda co najmniej tak jakby ktoś mi przyłożył,próbowałam wszystkiego( no poza tą obrączką).... i jak na razie nic mi nie pomaga....byłam nawet u lekarza przepisał mi maść z antybiotykiem....nie pozostaje mi chyba już nic jak tylko czekanie....a w ten weekend miałam jechać z chłopakiem nad jezioro,chyba mogę sobie pomarzyć o tym weekendzie;(

Gość Aurena
Pomocy........