Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martta

Krem NIVEA do twarzy-DOSKONAŁA ODZYWKA DO WŁOSOW

Polecane posty

Gość a ja jestem zadowolona
daje krem Nivea na włoski 3-4 godziny przed myciem i potem sąśliczne :) super pomysł

Gość płomykówka********************
Nałożyłam za radą Martty Nivea (Soft). Zmył się bez problemu. Ale żeby to jakaś rewelacja... Spróbuję jeszcze ze dwa razy; zobaczę czy będą efekty.

Gość babs
a ja nalozylam nivea ten w niebieskim opakowaniu i wlosy musialam myc z 6 razy. moze za duzo nalozylam??

Gość afrogirl
a ile trzeba tego nakladac? rozetrzec troche w dloniach i wklepac?

najczesciej zwiazuje włosy w kucyk,i wtedy nakładam na koncowki krem,czyb były całe tłuste,nakładam tez na grzywke ,nie wiem ile trxzeba tego kremu,chyba weddług uznania.I raczej nie wklepuje a wcieram.

Gość xccvbmvh
DO MARTY : JA mam przetłuszczające włosy i myje je codziennie. Gdybym stosowąła ten kremik to przetłuszczałyby się wolniej.?? Jeśli nie to i tak spróbuje tylko zenie mam kremu tylko balsam do ciała z nivey.Ale nic, kupie.:) Czekam na odp.

no sama nie wiem,tylko tyle ze nawet przetłuszczajace sie włosy moga byc suche i matowe,a po kremie nivea,wprost przeciwnie,nawilzone i błyszczace.Radze Ci stosowac ewentualnie krem na koncowki,przy skorze głowy niekoniecznie skoro szybko Ci sie przetłuszcazja.No i skoro myjesz codzennie,to mysle ze raz,lub dwa razy w tyg wystarczy bys nakładała krem.

napisze WAM tyle.Mam krecone włsy,ale nie tak bardzo zeby ich nie wyprostowac,po prostu loczki,ale włosy mam podatne na wszelskie zabiegi,a wiecc prawie codziennie prostuje włosy ,no i maluje ,a dokładnie rozjasniam,wiec powinny byc bardzo zniszczone,ale o dziwo nie sa.Oczywiscie co jakis czas chodze do fryzjera podcinac koncowki,ale to chyba normalne.Opisze moje mycie włosw.Oczywiscie od czasu do czasu nkładam na włosy krem NIVEA,potem myje włsy jakims szamponem wygładzajacym,ostatnio uzywałam DOVE fioletowego do włsow farbowanych,teraz przerzuciłam sie na TIMOEI nawilzajacy z migdałem(wiadome jest ze czasem trzeba zmieniac szampon),nastepnie nakładam odzywke do spłukiwania z AVONU wygładzajacą do włosow suchych(linia zielona),nasrepnie spłukuje,lekko osuszam ręcznikiem i nakładam niewielka ilosc odżywki firmy HEGRON z nafta kosmetyczna(do kupienia w kazdym małym sklepiku,opakowanie bardzo ekonomiczne,400 ml za 6 zł),nastepnie kropelke płynnego jedwabiu(z firmy floslek)rozcieram w dłoniach i biore na koncowki i wygładzam reszte włosow(ostatnio zaczełam uzywac tego jedwabiu i naprawde skutkuje,włosy sa lejace)a nastepnie jeszcze nakładam odzywke nawilzajaca w sprayu bez spłukiwania z AVONU.Szusze na szczotce,prostuje,lekko wygładzam guma do włosow z Joanny i gotowe.Włosy sa błyszczace,bez suchych koncowek.Troche jest prrzy tym roboty,ale mam fioła na punkcie włosow,wiec moim zdaniem uwazam ze warto.

Gość buleczka
a ja sobie nalozylam wlasnie krem dove,ma podobny sklad do nivea wiec moze zadziala podobnie:) tylko ze ja ta "maske" bede trzymala tylko pol godziny(nie mam wiecej czasu:P),ale zobaczymy jakie beda efekty...

Gość krem Bambino też

Gość Jennyfer
Własnie siedze z kremem NIVEA na włosach od 2 godzin:)Na to czepek z folii,i czapka z wełny hehe,smieszne co?Ale zobacze jak będa włosy rano wyglądały po umyciu.3-majcie kciuki!:)Topik b.interesujacy:)

Gość Jennyfer
rano umyłam 2 razy szamponem włosy,krem zszedł świetnie i włoski są po nim mięciutkie i takie odzywione:) Najorzej koncówki ,bo nadal sa bardzo zniszczone(te oststnie 5 cm włosów),no ale to obciac jedynie.Dziekuje martta!!!

Gość iziiiiii
Dziewczyny pomocy! otóż,kierujac sie pozytywnymi opiniami o tym sposobie,nalozylam na moje wlosy kremik nivea i,,, nie moglam sie oprzec i dolozylam jeszcze krem glicerynowy do rąk i troche nafty kosmetycznej....Myslicie ze moge cala noc to trzymac?boje sie ze mi wypali wlosy taka mieszanka,,,Prosze o pomoc dobre Kobietki

Gość iziiiiii
Prosze odpiszcie :(( Kolezanka pwoiedziala mi ze niektore substancje zmieszane moga spowodowac rozne reakcje ktore w rezultacie moga pogorszyc a nie polepszyc ( a takie miala zadanie ta odzywka) stan wlosow ... co tu robic..

Gość s h e
hmm według mnie lepiej nie ryzykowac. mozesz zmyć... chociaż wiesz z drugiej strony to to nie są jakieś chemiczne niewiadomo co tylko najbardziej proste specyfiki, wiec nie powinny zaszkodzić.. też zamierzam spróbować kremu nivea. i chciałam jeszcze podziękować autorce. naprawdę, jest coraz mniej pozytywnych kobiet, które podzielą się jakąś rewelacyjną kosmetyczną radą zupełnie bezinteresownie. to prawie niespotykane, a przynajmniej przeze mnie pozdrowienia dla autorki :)))

Gość marciami
wpadłam do kafeterii poszukac cxzegos na temat dbania o włosy :D i co znalazłam?? niesmaoiwta wieść iż krem nieva, który stoi u mnie w domu bezczynnie może się bardzo przydać! więc nałozyłam na moje biedne końcówki, trzymałam dwie i pół godizny i zmyłam, nie użyłam suszarki...gdy włosy wyschły i tak były podobne do swoich siebie ...czyli zbyt puszyste i "chwalace" się swoją objętością. ale na drugi dzień.....szok! wstałam rano a włosy miekkie, delikatne.lęjące...w ogole zrezygnowałam z prostownicy bo mi niszczyła włosy zresztą zapuszczam i postanowiłam wreszcie poakzac troche jak wyglądają moje włosy naturalnie a są całkiem fajne jak się pzrekoanłam..lekko kręcone :D jestem zachwycona! :) dzięki za dobre rady! polecam NIVEA! p.s. wyczytałam też tutaj w którymś temacie, że nivea pomaga na przywrócenie skórze twarzy równowagi-ale to juz inny topic ;) pozdrawiam! :)

Gość arla69
widzialam film z julia roberts na na wlosy nakladala majonez moze to dobry pomysl ,w sumie majonez sklada sie z jajek oliwy .moja siora probowala i to dobry pomysl na suche wlosy

Gość oiu3n9
upup-ktos jeszcze stosuje?

Właśnie wsmarowałam Nivea Soft, bo zwykłego miałam resztkę i szkoda mi było, bo muszę mieć coś na usta na noc ;) Jestem ciekawa, jaki efekt jutro rano osiągnę... Mam nadzieje, że da się to w ogóle zmyć... A co do włosów, to ja mam bardzo, ale to bardzo zniszczone... W przyszłym tygodniu będę to stosować przed każdym myciem, a potem może co drugie albo co trzecie mycie... Przed sylwestrem obetnę włosy, więc te zniszczone końcówki pójdą w niepamięć... I mam nadzieje, że moje włosy będą wtedy piękne, błyszczące i miękkie... Bo w sumie to największy problem mam z końcówkami i to one niszczą wygląd moich włosów...

Gość emka_-___________
hej i jakie ofekty do tym kremie, włosy ładniejsze?ja jak narazie 1 raz użyłam tej \"receptury\", więc to za mało żeby coś mówić

Gość upupupupupuppppuuuu

Gość moria
Iiiiiii, już sie nie mogę doczekać przetestowania kremiku :) Do tej pory stosowałam opisywaną tu maseczkę z oliwy z oliwek. Ja zwilżałam włosy i nakładałam oliwę, później folia spożywcza i mycie. Taką maskę trzymałam najdłużej jak się dało, różnie raz 2 raz 4 godzinki. Na pewno trochę nawilża ale nie byłam zachwycona. Niektórzy dodają do oliwy sok z cytryny i jajko lub też samo żółtko ale mi nie odpowiadały te dodadki, szczególnie jajko, bo wysuszało mi włosy,jakoś tak mi zasychało na głowie aż mnie wszystko ciągnęło. Myślę, że Niveika będzie lepsza, tym bardziej, że jak dla mnie super pachnie :) Dziś biegnę po niebieskie pudełeczko :D:D

Ja mam właśnie maseczkę na głowie :) Pachnie cudnie :) Oczywiście idę z nią spać. Na włosy zarzuciłam folię spożywczą, zobaczymy jak będzie jutro rano :)

Gość aniaa..19
kurcze swietny topic, oczywiscie wyprobuje krem NIVEA zamiast odzywki, mam nadzieje ze mi pomoze na moje strasznie zniszczone wlosy.. Wielkie dzieki dla zalozycielki topicu i pozdrowki ;)

Gość sekretareczka ha
to ktory lepszy Nivea granatowy czy Nivea soft?

to jest bez różnicy jaki krem aby był natłuszczający lub nawilżający lepszy ten pierwszy kremy na włosy nakładam już parę lat i jest wszysko ok ;) zwłaszcza nivea niebieski🌼 a jeszcze dobre jest jeszcze mleczo do demakijażu też super nawilża zwłasza ziaji..polecam