Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominisia1

POMOCY - CHCE MIEĆ DZIECKO

Polecane posty

Gość izulka
dziewczyny co jest znami ?????????? dlaczego to takie trudne juz nie wytrzymuje ...........

Gość sylwia83
Ja probowalam rok i sie udalo!!!!!!!!!! moje malenstwo spi... mysl o kochaniu -nie tworzeniu. powodzenia

zapraszam was na pogawedke :) www.psyche-soma.prv.pl dział ciąża :)

Gość Dziewczyna...
Kali badanie mam 18 lipca czyli za tydzień. Lekarz mi powiedział, że wyjde tego samego dnia, z tym że dobrze by było żeby ktoś przy mnie był i odwiózł mnie do domu. Powiedziałam mu, że żle znosze ból (mam bardzo bolesne miesiączki) i obiecał mi że dostanę znieczulenie. Boję się jak diabli! Na szczęście badanie będzie mi robił ten sam lekarz u którego się leczę, a to jest bardzo delikatny i serdeczny człowiek. Wiem, że to nie będzie miało wpływu na bolesność badania ale jakoś się musze pocieszać :-)

Gość Dziewczyna...
I staram się od ponad roku od odstawienia tabletek. Przez przypadek dowiedziałam się o HSG. I tutaj na kafeterii dostałam od jednej z dziewczyn kontakt do mojego obecnego lekarza. Tak zaczęło się moje leczenie i wszystkie badania. Narazie udało się obniżyć prolaktynę do normalngo poziomu, bo miałam za wysoką a teraz HSG.

My z mężęm leczymy sie od dwóch lat u dr Tiszlera prywatnie w Zabrzu 50,00 wizyta.Na razie nic.Znalazłam w bytomiu specjalistę od tych rzeczy dr Horak przyjmuje prywatnie w \"ANTRUM\" i w poradni na Batorego. Dajcie jakies opinie czy warto u niego zasięgnąć porady. wielkie dzieki pa

Pytanie do Kali U jakiego lekarza się leczysz i gdzie. Dzięki

Cześć. Pisałam 18.06 teraz znowu czekam. Zaczęłam mierzyć temperaturę. Tylko jak to ma być. Podniosła mi się z 36,7 na 37,0 czy to już było to czy jeszcze nie. Od kilki dni mam 37,0 a dzisiaj rano 37,1. Czy temperatura teraz musi spaść?Czy już do samego okresu ma buć taka?Kiedy można podejrzewać ciążę? Dzisiaj mam 24 dzień cyklu. Mam 33-34 dnowe cykle.

Gość kali
Odpowiedź do Adakog: Otóż lecze się w woj. wielkopolskim, to chyba nie Twóje wojewódźtwo. Teraz wybieram się na wizytę do Łodzi do Kliniki niepłodności. Mam nadzieję, że też będzie ok.

Gość kali
Odp. do dziewczyny, nie wiem jak to możliwe, zebyś wyszła tego samego dnia, ja pierwszy dzień jak poszłam to zrbili mi wszystkie wyniki, następnego dnia było dopiero badanie. Później musiałam zostać, bo podano mi leki,żebym nie miała żadnych komplikacji, bo to zawsze jakaś ingerencja, żebym nie miała jakiegoś zapalenia. Dostałam kroplówki i antybiotyk 2 razy dziennie. Podpowiedź swojemu lekarzowi, bo wiesz, żeby nie było komplikacji potem, że dostaniesz jeszcze zapalenia i wtedy dopiero niepotzebne leczenie. To jest naprawdę poważne badanie, bynajmniej tak uświadamiał mnie mój lekarz i on mi je robił. Lepiej dmuchać na zimne.Nie stresuj się będzie ok. Koniecznie odezwij się po badaniu.

Gość aniia
czesc za badania specjalistyczne nic się nie płaci jak je robisz z NFZ a na takiego badanie się czeka około 2 lat żeby Ci je zrobili wszystkie dlatego ja chodzę prywatnie i zekałam tydzien na wsyztskie badania wyszło mnie to około 2 tyś ale jest nadzieja że w końcu będę miała upragnionego BOBASA pozdrawiam

Gość aniia
RATUNKU POMÓŻCIE!!!! od półtora roku staram się o bobaska malutkiego a tu nic :(((((( brałam tabletki ponad cztery lata i nie mogę zajść w ciążę bo mam okresy co trzy,cztery miesiące a na dodatek prawdopodobnie bezowulacyjne:( jak narazie jestem w trakcie badań specjalistycznych i czekam co dalej czy ftoś miał już taki problem?? pomóżcie bo zwariujęęęęęęęęęęę

Gość Dziewczyna...
Do Kali: wiem, że to bardzo inwazyjne badanie. Lekarz, u którego się leczę to jeden z najlepszych specjalistów w tej dziedzinie, czyli niepłodności. Całkowicie mu ufam. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Napewno odezwę się po badaniu. Z tego co już się dowiedziałam, nie wyjdę tak odrazu po badaniu tylko raczej po paru godzinach. Jadę z samego rana w poniedziałek.

Gość Dziewczyna...
Do Alis: najlepiej kup sobie testy owulacyjne, jest to niewielki koszt z tego co wiem. Podam Ci też stronkę na którą zaglądam, żeby określic dni płodne. Zacznę na nią cześciej zaglądać po HSG :-) U mnie to może być albo brak owulacji albo niedrożne jajowody albo....jeszcze jakaś inna przyczyna. Zobaczymy. http://www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/07

Gość Tybetka
czesc, witam po przerwie. Jestem po Hsg, w szpitalu byłam 8-14 , pare godzin, troche nieprzyjemne ale do przezycia, niestety mam jeden jajowód niedrozny, jutro odbieram szczegółowe wyniki i wtedy zobaczymy, jeny, oby nic gorszego nie wyszło, jutro ide do lekarza, zobaczymy co powie i co poradzi!!! Trzymajcie sie, pozdrawiami zapraszam do pisania na poczte!!!

Gość Dziewczyna...
Do Aniia Nie jestem specjalistą ale może u Ciebie jest niedobrze z hormonami. Trudno powiedzieć. Gdzie się leczysz i masz badania?

Gość Dziewczyna...
Tybetko miałaś znieczulenie?

Gość Tybetka
tak, dostałam w żyłe "głupiego jasia", spoko, tak dziwnie ciagnie w srodku bo duuuuzo sprzetu tam wkładaja

Gość kali
do Tybetki ja mam też jeden niedrożny, i nie mogę zajść w ciąże na nim, czy mówił Ci coś więcej? mówił może o laparoskopii, albo dał Ci jakieś wskazówki. Mam ten sam problem , nie wiem jak to będzie.

Gość Dziewczyna...
Własne wysłałam Ci @ z tym samym pytaniem :-) ale już zdążyłas odpowiedzieć. Czyli nie musze się aż tak bardzo bać

Gość Dziewczyna...
Tybetko wysłałam Ci @ :-) ale już zdążyłaś odpowiedzieć na moje pytanie :-)

Gość Dziewczyna...
Tybetko wysłałam Ci @ :-) ale już zdążyłaś odpowiedzieć na moje pytanie :-)

Gość Dziewczyna...
Ups, przepraszam ale zdublowałam wiadomości :-)

Gość Tybetka
do kali, nie wiem , jutro do niego ide wiec wieczorkiem wam napisze, ciekawe co mi powie, a czy miałas kiedys cykl monitorowany, bo ja miałam i dwa miesiace z rzedu miałam owulacje z prawego jajnika,, przypominam ze lewy jajowód jest niedrozny, wiec moze sie uda.....pa

Gość izula
TYBETKA miło cie znowu powitac po tak dlugiej przerwie , mam nadzieje owocnej, mam nadzieje ze ci sie uda i trzymam kciuki sama wiesz, jak to jet z tymi sprawami bardzo ci współczuje z tym szpitalem , ale co sie nie robi dla baby nie? odezwij sie jak tam z wynikami, u mnie nic ciekawego po staremu w dalszym ciagu nic , ale nie odpuszczam i dalej nad tym pracuje. pozdrawim i mocno całuje

Alis Najlepiej będzie jak kupisz sobie test. Ja kupuje cały czas ACON LH , kosztuje 39zł. Masz tam testów na 5 dni, wtedy będziesz pewna, trafiłaś w te dni. ****************************** A tak poza tym do pozostałych dziewczyn: Zróbcie sobie badania hormonalne. Ja leczyłam się 2 lata i lekarz eksperymentował na mnie wszystko. póżniej trafiłam do dr Tiszlera w Zabrzu i okazało się,że mam wyskoi testosteron. I to właśnie był mój pierwszy problem. Potem HSG.I dalej nic.

Gość Dziewczyna...
Do iiiii Gratulacje ogromne :-) Jak widzisz wszystkie myślimy tylko o tym, żeby dołączyć do Ciebie. Trzymaj za nas kciuki :-)

iiiiii Fajowo, że udało ci się. Trzymaj za nas wszystkie kciuki i napisz od czasu do czasu jak tam dzidzia rosnie.pa