Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominisia1

POMOCY - CHCE MIEĆ DZIECKO

Polecane posty

Gość misiunia25
zrobie zrobie tylko juz dzis nie ebde mila dostepu do komputera odezwe sie napewno jutro buziaki

Gość tuva
LYNX gratuluje serdecznie. Prubowaliscie rok i sie udalo. Piszesz o stresie i jego wplywie i z tym sie zgadzam. Nie sadze natomiast, ze mozesz zrozumiec te pary ktore staraj a sie od np 8 lat. Dochodzi presja otoczenia, pytania rodziny, kolegow z pracy, poza tym ciagle nadzieje i ich rozwiewanie, czynnik finansowy( bo leczenie kosztuje). Latwo jest mowic:) Izulka tzrymam za Ciebie wciaz kciuki. Zastanawialiscie sie nad zrobieniem jednego in vitro zamiast tak wielu inseminacji? Tu w Szwecji nawet nie robia iui od razu kieruja pary na ivf, bo jest skuteczniejsze. Wiem , ze wszystko rozbija sie o kase ale tak sobie pomyslalam...Wy juz tak dlugo walczycie...Mam nadzieje, ze wam sie uda kochana... Ja czekam na moje ivf. Zapraszm do siebie:www.tuva.blog4u.pl

Gość misiunia25
czesc wica robilam tescik i wyszla tylko kreseczka moze w natepnym miesiacu cos sie ttarfi dostalam dupfaston podobo szybciej mozna zajsc w ciaze po tym leku nio zoabczymy jak to bedzie dalej pozdtawiam cieplutko wszystkie przyszle mamusie

jezeli masz niedobor prolaktyny to moze ci pomoc, a mialas robione badania hormonow??

Gość misiunia25
milam robiony poziom hormonow ale to bylo 5 lat temu i nwet niwem dokladnie czego ja mam niedobor bo ta lekarz mi nie powedzila przepisala mi tylko estrofem i orgametril i caly czas je bralam przez 5 lat ateraz zmnielam lekarza i mam odsgtawic orgametril bo podobno to ne dla mnie lek i mam brac duphaston czegos napewno milam brak jesli dostalam hormony ale czego to niemam pojecia tak naparwde napewno milam bniediobor formonow bo zatrzymal mi sie okres ale zoabczymy moze ten lek pomoze bo tamtych lekach milam tylko regularne miesiaczki i to wszystko ale zeby zajsc w ciaze niemoglam opozdrawiam moze ty cos wiesz wiecej na ten temat to pomoz jesli miozesz?

Gość IZULKAA
Hallo jak tak zjecie kobitki bo ja akos tak raedosnie dzisiaj mam . Moze dlatego że wziełam pare dni urlopu......... Jestem po IV INSEMINACJI czekamy kochane efektów (oby dobrych wiści) . Pozdarwiam ")

Gość misiunia25
izulka trzymam kcikuki za ciebie mam nadzije ze tym razem sie opowiedzie wica odezwij sie buziaki

Gość misiunia25
izulka amozesz mi wytlumaczyc cio to jest ta inseminacja bo nie bardzo sie orientuje?i wjakim celu sie ja robi?

Gość ela25
witam dziewczyny! ja ostatnio bylam u was w marcu. wtedy dowiedzialam sie ze jestem w ciąży. staralismy sie pol roku i po 1 cyklu z duphastonem sie udalo. forum duzo mi pomoglo wspolne wspieranie sie i swiadomosc ze nie jestem sama. teraz zostal mi jeszcze miesiąc do porodu, wszystko jest ok i ma byc podobno dziewczynka. zuzia56!!! zaglądasz jeszcze czasem na forum? co tam u ciebie? ?? ja czesto was podczytuje i trzymam kciuki zeby sie wam udalo. pozdrawiam gorąco!!

Gość naciunia23
witam dawno mnie niebylo gdyz mialam duzo pracy bo zmienilam.Atak wogole to dzis powinnam miec okres a nie mam alerobilaam test i znow nic z tego.Mam jeszcze nadzieje ze@ sie nie pojawi bo mam dziwne objawy.Jestem tym juz psychicznie wykonczona.Pozdrawiam

Gość naciunia23
Alizee jak u Ciebie sprawy sie maja.ODEZWIJ SIE

miniusia ja nie bardzo sie moglam odzzywac poniewaz nie mialam chwilowo dostepu do netu :) Kochana jak widzisz eli sie udalo w 1- szym cyklu po zazywaniu duphastonu. Tak jak pisalam wczesniej jesli masz jakis problem z progesteronem to napewno ci ten lek pomoze. Jestem troszke zdziwiona, ze nie dostalas skierowania na badania hormonalne- wydaje mi sie, ze to podstawa. Inseminacja tak lopatologicznie mowiac polega na wpuszczenu plemniczkow uprzednio wyselekcjonowanych przy samym jajeczku, zeby nie musialy wedrowac :) Izulka zycze ci kochana z calego serca, zeby sie udalo. Buziaczki

Gość misiunia25
czesc wica ja milam badania hormonalne i badany pozio, hormonow tylko nie bardzo wiem co dokladnie wyszlo w tych badaniach poniewaz lekazr ktora mnie leczxy nie powedzila mi czego mam brak a czego nie tylko przepisala leki kazala brac dzikuje ze sie odezwalas nio ja mam nadzieje ze mi tezx pomoze pozdrawiam goraco buziaczki

Gość IZULKAA
Wicia dzieki ale żeby nie zawcześnie dziekować, coby nie zapeszyc . Teraz staram sie normalnie kontaktowc bez stresów i zbednego myślenia. Mam duzo pracy w firmie i jakoś nie mysle, ale nie zawsze sie to udaje. Pozdarwiam gorąco i buziaczki 🌼❤️

Gość misiunia25
dziewczynki czemu sie nie odzywacie? wica cio u ciebie ? pozdrawiam izulka jak tam powiodlo sie cio? buziaki

Gość armena2
Ja też chce mieć dzidzi!!! Niestety jestem w skrajnej ropaczy. 14 dni temu miałam zabieg INF. Dziś zrobiłam test niestety wyszła tylko jedna kreska. nie mam już siły. Staramy się o dzidzi już 10 lat...POMOCY!!!

Gość misiunia25
armena2 a milas robione wogooe badania hormonalne jakies wiesz z jakiego powodu nie mzoesz zajsc w ciaze czy nie?a mzoe muisz zmienc lekarza ile masz lat jesli moge zapytac?

Gość armena2
Mam 33 lata. Miałam robione prawie wszystkie badania hormolnane oraz mnóstwo innych badań począwszy od cukru do krzepnięcia krwi. Jedyne nieprawidłowości jakie zostały dostrzeżone to podwyżona prolaktyna po poadaniu MTC ( dwa razy większa niż norma), ale przebiegajaca bezobjawowo i po podaniu bromergonu jej poziom spadł ; oraz mięśniaki powiększające się wraz z każdą stymulacją, które podobno nie powinny przeszkadać... nie wiem dlaczego nie mogę zajść w ciąże. Jajowody mam drożne, a mąż super nasienie...lekarzy też zmienialiśmy...Będziemy jeszcze walczyć...nie wiem jak długo...

Gość misiunia25
mi sie wydaje ze moze wlasnie masz za wysoki poziom prolaktyny i moze dlatego sproboj o tym nie myslec wogole o ciazy bo jesli myslisz to psychika tak dzila ze qwlasnie nie mozna zajsc nie mysl o tym wclae nie stesuj sie a zoabczysz ze wszystko sie ulozy niestety na to tzreba troszke czasu ja tez nie moge zajsc w ciaze ale jestem dobrej mysli ze wkoncu sie uda jeszcze zapytam bierzesz jakes leki wogole?bo ja mam teraz pzrepisany od lekarza duphaston bardzo dobry lek troszke drogi on wlasnie pomaga zajsc w ciaze pozdrowionka

Gość armena2
tak! Przed INF brałam Marwelon, żeby wyciszyć jajniki, później brałam bardzo drogie zastrzyki w brzuch, żeby wywołać jajeczkowanie (Menopur, Gonal F, Diphereline, Luveris i domięśniowo Pregnyl). Moje janiki szalały. a po punkcjj zastrzyki w brzuch z CLEXAN'U, po INF dopochwowo Luteina, doustnie Estroofem, Enkorton,oprócz tego biorę codziennie Folik ( każda kobieta powinna brać, która chce zajść w ciąże), codziennie 1/4 tabletki bromergonu... to wszystko ostatnio i cały czas pod kontrolą lekarzy, a wcześniej też były inne m.in. Clostilbegyt... i cał y czas na lekach z małymi przerwami... Dodam tylko, że bez tych wszystkich specyfików miałam monitorowane jajniki i też wszystko było dobrze, znaczy się: jajeczko dojrzewało, pęcherzyk pękał, ciałko żółte wytwarzało się i przez kilka lat nie zaszłam w ciążę... pozdrowionka

Gość armena2
... i próbuje o tym nie myśleć....

Gość Gaba 75
armena2 podziwiam cię za wytrwałość i cierpliwość ja steram się około 2 lata i mam na chwile obecną dość od 2 cykli nie biorę żadnych leków i nie robie badań.Postanowiłam sobie odpocząć od tego wszystkiego bo dzięki tej sytuacji stawiłam ochotę na sex:(

Gość armena2
Gaba75 ...trzymam za Ciebie kciuki! Może Tobie się uda.... my też robiliśmy sobie przerwy i wypady w różne regiony w kraju i za granicę....ja ciągle słyszę jak mój biologiczny zegar tyka... tik-tak...tik-tak...tik-tak... nie wiem ile czasu mi jeszcze zostało, ale zrobię wszystko, żeby go nie zmarnować...

Gość misiunia25
armena ja tez biore estrofem juz 5 lat tylko wczesneij nie staralm sie zajsc w ciaze a teraz biore estrofem i duphaston sproboj tego leku po duphastonie bardzo duzo moich koezanek zaszlo wciaze po wielu wielu latach zadzilal po pierwszym cyklu wiec sproboj trzymam kciuki i powodzonka zycze

Gość dudu29
hej izula najlepsza metoda bedzie obliczeni kiedy sie ma dni plodne tak ja sobie obliczylam cykl miesiaczkowy mialam co 28 dni miesiaczke ostatnia dostalam 30.08 a do zaplodnienia doszlo 13.09 wiec jestem juz 4 tydzien w ciazy i jestem szczesliwa powiedz kiedy mialas ostatnia miesiaczke i co ile dni moze sprubuje ci jakos pomuc obliczyc

Gość dudu29
hej izula najlepsza metoda bedzie obliczeni kiedy sie ma dni plodne tak ja sobie obliczylam cykl miesiaczkowy mialam co 28 dni miesiaczke ostatnia dostalam 30.08 a do zaplodnienia doszlo 13.09 wiec jestem juz 4 tydzien w ciazy i jestem szczesliwa powiedz kiedy mialas ostatnia miesiaczke i co ile dni moze sprubuje ci jakos pomuc obliczyc

Gość dudu29