Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominisia1

POMOCY - CHCE MIEĆ DZIECKO

Polecane posty

witajcie :) Troszke sie nie odzywalam poniewaz jestem bardzo senna i jak przychodze z pracy to robie obiad i zasypiam na sofie :) izula i jak tam??? kiedy robisz test?? Sonia spokojnie, dasz rade, tez mialam to badanie- faktycznie troche bolalo, ale jak trzeba- to trzeba. Jestem zadowolona, ze je zrobilam i ty tez napewno bedziesz. Trzymam kciuki. Armena, kurcze, jestem zdziwiona brakiem diagnozy w twojej sytuacji. Moze jeszcze jedna zmiana lekarza. Misiunia a co u ciebie??? Ja w srode mam usg i szczerze Wam powiem, ze sie denerwuje, ale nie bede sie rozpisywac o tym- nie ma co biadolic. Trzymajcie sie dziewczynki i wybaczcie, ze zagladam troche rzadziej :)

Gość naciunia23
Umnie niestety znow sie nie powiodlo,chociaz okres spoznil mi sie o dw tygodnie, musialam wziac zastrzyki progesteronu bo wrazie jak by cos bylo to by sie utrzymalo a dzis sie ze mnie leje:-(

Gość sonia17
Czesc Dziewczynki!!! Proszę pomóżcie-w sobotę lekarz oznajmił mi, że mam zamałe endometrium(4mm),aby jajeczko zagniaździło się. Czy z tym się da coś zrobić??? Sparwy sie tak mają: 1.ciąża pozamaciczna-pewnie niedrożny lewy jajowód(czekam na badanie) 2. prawy ok-był pecherzyk, stigma etc.ale raczej małe szcanse na ciaże... Armenko,a jak sprawy u Ciebie. Wica, dlaczego boisz sie usg,czy coś jest nie ok?Pamiętaj,że nam zawsze mozesz "pobiadolić":)

Gość sonia17
Naciuniu, nie martw się będą koleje szanse!!! Pamiętajcie dziewczyny NIE ODPUSZCZAMY!!!!

Gość misiunia25
hej wica fajnie ze sie odezwaleas u mnie po staremu narazie cichytko bo drugiej polowki dlozdzy czas nie bylo ale teraz zaczynam dzialac hehe pozzdrawiam cie i was wszyystkie buziaki

Gość kiki13
czesc dziewczyny co z wami tak malo z was sie odzywa.jak tam ktorej sie udalo a ktora tak jak ja nadal czeka na to upragnione malenstwo.

To usg faldy karkowej i chrząstki nosowej dziecka, wykrywa sie wady wrodzone i dlatego tak sie denerwuje. Tak długo czekalam na ta ciążę, że teraz sie chyba o wszystko obawiam. Miniusia do dzieła :) Sonia a kiedy i gdzie bedziesz miala hsg???

Gość sonia17
Wica, w CZMP w Łodzi,w przyszłym miesiącu po jak okres mi się skonczy,czyli ok.12. Pamiętaj kochana,zże teraz może być tylko dobrze,najlepsze przeciez porzed Tobą!!!!!!!!!!!!!!!! Całuski

Gość kiki13
tu to chyba malo osob zaglada szkoda 🌼

Gość armena2
Sonia17! U mnie nie ciekawie. Codziennie jeżdżę na USG, nie chce mi pęknąć pęcherzyk. Jestem na swoim naturalnym cyklu i nie biorę żadnych leków. Czekam na kolejny transfer - jak tylko pęknie mi pęcherzyk...

Gość armena2
Proszę Cię Sonia17 trzymaj za mnie kciuki i pomódl się od czasu do czasu...bardzo mi teraz tego potrzeba...

Gość armena2
Misiunia25- romawiałam z gin o o duphastonie ...i wytłumaczył mi, że o duphaston - to lek zawierający progesteron otrzymywany syntetycznie, ja natomiast brałam luteinę 0 jest to lek zawierający naturalny progesteron...pozdr

Gość armena2
wica- mój przypadek jest bardzo trudny i nie można u mnie postawić diagnozy - ponieważ wszystkie badania wychodzą mi dobrze. Byłam już u niejednego lekarza; leżałam też w szpitalu, gdzie badało mnie kilku lekarzy i.... nic. Bardzo chciałam znnależć przyczynę , ale jest to chyba niepłodność idiomatyczna.

Gość sonia17
Armenko! Będę się za Ciebie modlić. Pecherzyk nie peka-u mnie pękł,ale pan dr powiedział,ze NIE ZNACZY TO, ŻE BYŁA KOMÓRKA JAJOWA(bo naturalnie jej nie widać) i oczywiście endometrium skandalicznie cienkie,wiec szanse,żeby nie powiedzieć zerowe. Napisałaś,że brak u Ciebie diagnozy, szkoda,że nie znam żadnego lekarza cudotwórcy,albo po prostu mądrego.Bo to,że badało Ciebie wielu,tojeszcze nic nie znaczy. Jak dowiedziałam się,że mam ciąże pozamaciczną i betaHCG 5000 to oni zastanawiali się co mi jest,a jeden,żeto raczej nie pozamaciczna. Czytałam na forum na ten temat,że lekarze do 5 m-ąca potrafią wmawiać,że wszystko ok, a potem jajowód pęka... Ja wiem kochana,że to wszystko cholernie męczy i dołuję,ale jak to ktoś kiedyś powiedział "współczesna medycyna pozwala każdej kobiecie,która posiada macice na urodzenie zdrowego dziecka". Tylko chwilowo nie znalazłyśmy takiego specjalisty i tyle.

Gość IZULKAA
WICA witaj po pszerwie .Ja siedze cicho i czekam , a testu jakos nie mam odwagi zrobic , zeby znowu sie nie rozczarować . Pozdrawiam wszystkie bidulki i napewnosie odezwę.Pa buziaczki i czołem :):):):):):):):)

hahaha..., izula to dobry znak. Ja, /nie wiem czy juz o tym czasem nie mowilam/ comiesiac musialam robic test i dopiero jak wychodzil negatywny moglam odstawic duphaston. W ostatnim cyklu bralam duphaston i nie chcialo mi sie robic testu z takiego samego powodu, zrobilam bo juz mi sie proszki konczyly i... :) Tego samego Tobie zycze. :) Przede mna jutro rano usg, osiwieje jak nic :)

Gość kiki13
hej dziewczynki dzienki wica za poparcie trzymam kciuki i daj znac jak ci poszlo.

Gość misiunia25
hej Armenko ja rozumiem ze bralas luteine bo moja koklezanka rowniez ja brala i nic ztego nie bylo tyle czasu brala luteine i efektow zero az wkoncu lekarz przepisal jej duphaston mimo ze wszystko bylo znia wporzadku tylko tyle ze nie mogla zajsc wciaze ale badania wychodzily jak tobie bardzo dobre i zaszla w ciaze po duphastonie po 3 latach pozdrawiam wszystkich wica trzymam kciuki za ciebie izulka zycze szczescie i roznez trzymam kciuki bardzo mocno buziaczki

ja po usg, wszystko dobrze, dzidzia nie chciala byc badana, musialam troszke pochodzic i jak wrocilam to malenstwo ulozylo sie do badania. Mamy 7,5 cm, 13 tydz. i 3 dn. Pozdrawiam.

Gość sonia17
Widzisz Wica, tylko dobro przed Tobą. Duzo zdrówka dla Was. Duza buzka.

Gość kiki13
wica gratulacje fajnie ze wszystko oki.pozdrawiam

Gość misiunia25
wica ciesze sie ze jest wszystko oki trzymam za ciebie kciuki i za malenstwo jejku kiedy ja sie doczekam pozdrawiam cieplutko buzka

Gość armena2
Hej dziewczyny! Pozdrawiam serdecznie! Pęcherzyk nareszcie mi pękł jutro mam tranfer, a później dwa tygodnie wyczekiwania. Boję się. Proszę trzymajcie kciuki! Pa! Pa! Wica - cieszę się Twoim szczęściem.

Gość armena2
Cześć dziewczyny! Jestem już po transferze. Przy podawaniu zarodków pani doktor natrafiła na opór. Po wszystkim płakałam jak bóbr - wyłam, tak bardzo się boję o te moje dzieciaczki. Dostałam dwa piękne zarodki, nawet nie chciałam oglądać zdjęć. Dziewczyny proszę trzymajcie za mnie kciuki. Tak bardzo się boję...marzę o tym żeby zobaxczyć za dwa tygonie dwie kreski na teście...jest mi bardzo ciężko...płakać mi się chce bez przerwy...

Gość kiki13
armena nie doluj sie prosze napewno ci sie udalo.mowilas ze lekarka natrafila na opor a nie mowila ci co to bylo i ze czasem niektore kobiety tak maja.nic sie nie martw glowa do gory i za dwa tyg oczekujemy pieknuch grubych krech.🌼🌼🌼