Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominisia1

POMOCY - CHCE MIEĆ DZIECKO

Polecane posty

Gość kasiada
Musze Wam powiedziec jak mi sie ostatnio przykro zrobiło. Napisałam do kliniki maila z zapytaniem, czy mam brac CLO i DUpasthon. Wspomniałam nasza sytuacje i ze w Polsce bede dopiero we wrzesniu i nie moge sie do tego czasu widziec z lekarzem. No i mi odpisali w bardzo delikatny sposób, ze w mojej sytuacji nie mam po co sie stymulowac, bo i tak zostaje mi tylko inseminacja i in vitro :( I wiecie co ja na to- I TAK SIE STYMULUJE, BO TAK MOCNO CHCE WIERZYC!!!!

kasiada----szkoda slow na polska służbę zdrowia - i pomyslec ze to oni wlasnie powinni wspierac 😠 nie martw sie slonce zobaczysz ze i tobie bedzie dane byc mamusia - musisz tylko mocno w to wierzyc i nie poddawac sie!!! 👄

Kasiada trzymaj sie bardzo nie ladnie zrobili ale widac ze oni do tego podchodza bardzo rutynowo i kazdego skreslaja jesli ma jakies problemy.

myszko gdzie ty jestes ??? Olawd ciesze sie ze juz jutro wyjezdzasz do meza w koncu konicec rozlaki :-)

tak wlasnie zastanawiam sie tez czemu ta nasza myszka sie nie odzywa....mam nadzieje ze nic sie jej nie stalo , bo zawsze choc ciut ale pisala...

hej kochane dawno się nie odzywałam.... a więc u mnie troche kicha testy do policji sprawnościowe i wiedzy przeleciałam jak burza duzo się do nich przygotowywałam byłam jedną z lepszych ale na psychotestach niestety mnie i moją koleżankę odrzucili ponoc mają jakis chory system... :( widze,że u niektórych super się wiedzie wielkie gratulacje:*:*

❤️❤️❤️ STARAJĄCE SIĘ Nick/Skąd..................Wiek..............Ilosc cykli............Data @@@ xxmadziaraxx/k.Kalisz....29....................45...... ............23.07.08 KameaC/Lublin..............32.............min. 30.. ...............11.07.2008 Myszka24/USA..............25....................14.. . . .. ..........14.07.08 kkinia30/Warszawa,UK...30....................22........ ...........??.??.08 Sylweczka78/Żory.........29...............min.77... . .............22.06.08 Rusaczek/Nowy Sącz......33..............min. 38..................19.07.08 Monita32.....................33....................16... .. ............08.07.08 alii/Warszawa..............27.....................33.... ......... ....??.??.08 Aneczka227/Malbork......20....................12....... ............27.06.08 A.N.N.A/Barlinek............30.....................4... ...............30.04.08 dzodzanna...................34.....................28... ..............05.06.08 Ewcik_1 ......................32.....................33............. ....??.??.08 Sara76........................ 31.....................47.................14.07.08 dorota822....................26......................20. .. ............26.07.08 misiaczki......................23......................3 4. ..............09.07.08 iwa18 /uk.....................26.......................7.......... .......17.07.08. alutek29......................29.......................1 3.. ............11.07.08 Kasiada/Nowy Sącz.........26......................30...............02.07. 08 ZACIĄŻONE Nick/Skad...............Wiek........Tydzień ciąży......Termin porodu Fajniutka2005..........21...............13............. . . .....24.06.08 Obca_....................23...............37.......... ............28.06.08 AnulaS ....................27...............13................... ..29.07.08 Kakusia22................23...............34............ ..........26.07.08 Patinka26...............26................19........... ...........30.11.08 EfQa......................30................22.......... ...........11.11.08 becia_gask..............26................ 9... . ..................03.12.08 asiunia27................27..................13......... . ..........07.01.09 olawd/Uk................28..................13.......... . ..........23.01.09 Smerfetka ..............29.................12 (bliźniaki)............24.01.09 DZIECIACZKI URODZONE Nick....................Płeć.................Imię....... ...........Data urodzin PaniMisiowa..........córka.............Patrycja......... ......21.12.07 Kwatolina.............??????................????????.... ..............??.??.08 Fiolek..................córeczka.........Maja ..............02.05.2007

I ja musze uaktualnic tabelke bo u mnie juz prawie 39 tydzien ciazy :) STARAJĄCE SIĘ Nick/Skąd..................Wiek..............Ilosc cykli............Data @@@ xxmadziaraxx/k.Kalisz....29....................45...... ............23.07.08 KameaC/Lublin..............32.............min. 30.. ...............11.07.2008 Myszka24/USA..............25....................14.. . . .. ..........14.07.08 kkinia30/Warszawa,UK...30....................22........ ...........??.??.08 Sylweczka78/Żory.........29...............min.77... . .............22.06.08 Rusaczek/Nowy Sącz......33..............min. 38..................19.07.08 Monita32.....................33....................16... .. ............08.07.08 alii/Warszawa..............27.....................33.... ......... ....??.??.08 Aneczka227/Malbork......20....................12....... ............27.06.08 A.N.N.A/Barlinek............30.....................4... ...............30.04.08 dzodzanna...................34.....................28... ..............05.06.08 Ewcik_1 ......................32.....................33............. ....??.??.08 Sara76........................ 31.....................47.................14.07.08 dorota822....................26......................20. .. ............26.07.08 misiaczki......................23......................3 4. ..............09.07.08 iwa18 /uk.....................26.......................7.......... .......17.07.08. alutek29......................29.......................1 3.. ............11.07.08 Kasiada/Nowy Sącz.........26......................30...............02.07. 08 ZACIĄŻONE Nick/Skad...............Wiek........Tydzień ciąży......Termin porodu Fajniutka2005..........21...............13............. . . .....24.06.08 Obca_....................23...............37.......... ............28.06.08 AnulaS ....................27...............13................... ..29.07.08 Kakusia22................23...............39............ ..........26.07.08 Patinka26...............26................19........... ...........30.11.08 EfQa......................30................22.......... ...........11.11.08 becia_gask..............26................ 9... . ..................03.12.08 asiunia27................27..................13......... . ..........07.01.09 olawd/Uk................28..................13.......... . ..........23.01.09 Smerfetka ..............29.................12 (bliźniaki)............24.01.09 DZIECIACZKI URODZONE Nick....................Płeć.................Imię....... ...........Data urodzin PaniMisiowa..........córka.............Patrycja......... ......21.12.07 Kwatolina.............??????................????????.... ..............??.??.08 Fiolek..................córeczka.........Maja ..............02.05.2007

hej przygnalam do siostry zeby przeczytac co mi odpisalyscie kochana KAKUSIU otoz ja niemoge chodzic na monitoring bo nie jestem w polsce a bylam u pol gina w londynie musze wyslac recepte i jak brat bedzie wracal to mi wezmie zebym mieszkala w ladku to mogla bym jezdzic ale mam daleko to kazal mi wstrzyknac pregnyl w 14dc to po clo czy pregnylu jak sie nie o czasie wstrzyknie robia sie te torbiele? to jak bym wziela same clo tak jak ty bylo by mniejsze ryzyko tych torbieli? no bo wsumie wiesz on mi tylko zrobil cytologie morfologie i posiew moczu no i zbadam mnie ginekologicznie to wsumie nie wiemy czy mam owulke jak robilam testy owu no to niby mialam tylko czy pecherzyk pekl to testy nie pokaza juz sama nie wiem KOCHANE CO MAM ROBIC moja siostra sie smieje ze jak mialam neta to mnie u niej nie bylo ale sie boje cholera

Iwa bez prenegylu jest wieksze prawdopodobienstwo torbieli a skoro piszesz ze gin nie sprawdzal czy masz owulke czy nie to ja bym nie brala tego clo dopuki nie sprawdzisz czy masz naturalnie pechcerzyki czy nie bo jesli rosna ci normalnie pecherzyki i do tego jeszcze wezmiesz clo to torbel murowana A powiedz kiedy wracasz do Polski ?? jka nie dlugo to wstrzymaj sie a jak nie wracasz to zarzadaj od gina zeby zrobila ci monitoring ok 12-14 dnia cyklu jak wogole zachowuja sie twoje pecherzyki naturalnie zanim zaczniesz brac clo :)

Iwa nie chce Ci nic narzucac ale ja bym skonsultowala jeszcze to clo albo zapytala gina na jakiej podstawie stwierdzil ze u Ciebie trzeba stymulowac jajniki?? Moj gin mi mowil ze nie powinno sie clo brac bez monitoringu i na wlasna reke bo mozna sobie wiecej zlego niz dobrego zrobic

otoz ja go troche sklamalam bo powiedzialam ze staram sie dwa lata a prawda jest taka ze 7 cykli i to moze nie bo nieraz bylismy zmeczeni co prawda moj maz bardziej(-: to wogole przytulanek nie bylo i chyba zle zrobilam ze powiedzialam ze dwa lata ja wracam w przyszlym roku ale moj maz chce troche zostac dluzej to wogole nie zajde bo nie jestem wiatropylna(: hehe i wszystko do dupy i nie wiem co mam zrobic RATUNKU

MOJE KOCHANEmusze leciec bo zaraz mam autobus jutro poczytam was i cos napisze przezywam ciezkie chwile chyba nie bede spac moj maz jest zly ze kombinuje boziu niby mam sluz testy wykazuja ze lh podniesione moze jeszcze poczekam jak myslicie zalezy mi zeby byc w tym roku w ciazy bo pozniej razlaka i bede czekac i na meza i na ciaze moja idzie do szkoly a ze chcemy byc na stale w polsce to obawiam sie zaleglosci w szkole to my wracamy a maz zostaje i jak nie zajde to klapa boziu jakie to trudne a ten gin nawet mi nie powiedzial o skutkach ubocznych dzieki KAKUSIA22 DUZA BUSKA DLA WSZYSTKICH DZIEWCZYN

Iwa To nie ma znaczenia ze mu sklamalas ja swojemu tez sklaamlam ze sie dluzej staram zeby mi badania zlecil jedyne o co chodzi to to ze twoj gin bez zadnych podstaw stwierdzil ze musisz miec stymulowane jajniki a tu moze problem jest w czyms innym powinnas zrobic wszystkie swoje hormony typu progesteron prolaktyna testosteron i hormony tarczycy do tego maz badanie nasienia i dopiero po tym powinien gin zdecydowac co dalej ja na twoim miejscu tego bym od niego wymagala zanim zastosujesz clo

cześć dziewczyny! Kakusia jak ten czas leci ! już 39 tydzień - w takim tempie to te dzieci niedługo do komunii świętej pójdą! Patinka kiedyś rękawiczek dla niemowląt nie było wię czakładało im sie skarpetki na łapki :) Kasiada świnie że ci tak napisali, ale może faktycznie weź odpocznij sobie do września niech ci się organizm zregeneruje a potem przystąpisz do ataku. A kto wie co ci te dwa miesiące przyniosą.... Nie wierzę ani trochę w to że nie masz szans zajść naturalnie, Kinia już niby nie miała szans nawet na inseminacje tylko in vitro i co? zaszła w ciążę! mi tez mówili że mam małe szanse i też się udało. Zbyt wiele jest takich przypadków. Staraj się dalej niezależnie od tego czy będziesz się stymulować lekami czy nie. postaraj sie zrelaksować i męża też, zobaczysz że w końcu wam sie uda!

witaj EfQa usmialam sie z tego ze dzieciaki do komuni w takim tepie pojda szczerze to do niedawna moglam podobnie sadzic ale te ostatnie dni to mi sie tak dluza ze lapie jakies doly ze trzeba tyle czekac i mi sie wszystko dluzy

Kawa płodności szkodzi ThetaXstockŚroda, 9 lipca (13:24) Zbyt dużo kawy może zmniejszać szanse na poczęcie dziecka u kobiet, które mają problemy z płodnością - ostrzegają naukowcy. Jak podaje portal BBC, holenderscy badacze przyjrzeli się 9 tys. kobiet, które zostały poddane zapłodnieniu in vitro, aby sprawdzić, czy mają one szanse na naturalne zajście w ciążę. W przypadku jednej pani na siedem rzeczywiście tak się stało, ale picie ponad czterech filiżanek kawy dziennieEksperci podkreślają, że odnosi się to tylko do pań, które miały problemy z płodnością i chciały zwiększyć szanse na ciążę. Naukowcy z Radboud University w Nijmegen skupili się na paniach, które zostały poddane sztucznemu zapłodnieniu w latach 1985-1995. 16 proc. udało się zajść w ciążę w sposób naturalny, z czego 45 proc. po pół roku od ostatniego zabiegu in vitro. Zdrowy tryb życia zwiększa szanse na ciąże Masturbacja a (bez)płodność - Witam, mam 16 lat. Słyszałem, że jeśli się będę onanizował, to stracę płodność. Czy to prawda? - napisał do nas Czaki, użytkownik Faceta. więcej » Panie zostały zapytane o nawyki. Picie alkoholu, co najmniej trzy razy w tygodniu, pociągało za sobą takie same konsekwencje jak picie zbyt dużej ilości kawy. Palenie przynajmniej jednego papierosa dziennie i nadwaga jeszcze bardziej obniżają szanse na dziecko. Okazuje się, że 36-letnia kobieta, która pali, pije zbyt dużo alkoholu i kawy, a także ma nadwagę i przeszła już trzy cykle zapłodnienia in vitro, ma tylko 5 proc. szansę na naturalną ciążę. Jeśli prowadzi zdrowy tryb życia - prawdopodobieństwo poczęcia wzrasta trzykrotnie.Ostrożność nigdy nie zawadzi Prowadząca badania dr Bea Linsten jest zdania, że potencjalni rodzice powinni być informowani, jak zmaksymalizować szansę na naturalne poczęcie potomka. Inni eksperci są sceptyczni. Zwracają uwagę na to, że badanie dotyczy jedynie kobiet, które były poddawane zapłodnieniu in vitro. Fiona Ford z Centre for Pregnancy Nutrition przypomina, że poprzednie badania nie wykazały, by kawa mogła wpływać na poczęcie. Z kolei prof. Bill Ledger z University of Sheffield twierdzi, że kofeina może rzeczywiście mieć słaby toksyczny wpływ na jajniki i plemniki. Jego zdaniem wiele kobiet może wypijać 20 filiżanek kawy dziennie i zajść w ciążę, ale kiedy są problemy z płodnością, to może faktycznie zaszkodzić. Opinii jest zawsze tyle, ilu jest ludzi. Jednak lepiej, oczywiście nie przesadzając, zminimalizować wszelkie zagrożenia, które mogą stworzyć perspektywę bezdzietności. Przecież większość z nas pragnie wydać na świat potomstwo. Źródło informacji: INTERIA.PL/PAP

Komórka zabija spermę Niewinna rozmowa przez telefon może stanowić zagrożenie... /AFPCzwartek, 7 lutego (12:09) Codzienne rozmawianie godzinami przez telefon komórkowy może wpływać na jakość spermy.Tak wynika ze wstępnych badań, opisanych w styczniowym numerze naukowego periodyku "Fertility and Sterility". Związek między korzystaniem przez pacjentów z telefonu komórkowego a jakością ich spermy odkryli naukowcy, którzy zbadali 361 mężczyzn w klinice leczenia bezpłodności w Cleveland. Badani przychodzili do kliniki przez rok. Wszyscy byli pytani o swoje zwyczaje związane z rozmowami przez telefon komórkowyLiczba plemników Przeciętnie, im więcej godzin spędzali codziennie na rozmowach przez komórkę, tym niższą mieli liczbę plemników w spermie i w ich nasieniu występowało więcej anomalii. Nawigacja Serwisy skojarzone FacetQuizyPiłka NożnaExtremalneBieliznaAm I SexyKoneserGórne menu StartSeksFormaCiekawostkiOjcostwoErotykaMilitariaGalerie Tylko u nasStart Mapa serwisuNewsroomSeks Know HowZwiązkiBez ryzykaPorady ekspertówSeksdopasowanieZakładanie prezerwatywyForma Siłownia i sporty walkiRuchZdrowieCiekawostki Popularno-naukoweRóżnościGroza i kryminałyWiązanie krawataOjcostwo Przeżyć ciążęDumny tataInstrukcja obsługiErotykaMilitaria WojskoKonfliktyMilimaniacyGalerie DziewczynyMilitariaExtremalneFotoreportażeTylko u nas WywiadyForumCzatyAnkietyNajlepiej oceniane zdjęcia Komórka zabija spermę Niewinna rozmowa przez telefon może stanowić zagrożenie... /AFPCzwartek, 7 lutego (12:09) Codzienne rozmawianie godzinami przez telefon komórkowy może wpływać na jakość spermy. Martwisz się jakością własnego nasienia? Nie, bo jestem pewien, że jest najwyższa Nie, bo nie chcę mieć dzieci Trochę się przejmuję... Bardzo mnie to niepokoi Martwisz się jakością własnego nasienia? Dziękujemy. Twój głos został już zarejestrowany Tak wynika ze wstępnych badań, opisanych w styczniowym numerze naukowego periodyku "Fertility and Sterility". Związek między korzystaniem przez pacjentów z telefonu komórkowego a jakością ich spermy odkryli naukowcy, którzy zbadali 361 mężczyzn w klinice leczenia bezpłodności w Cleveland. Badani przychodzili do kliniki przez rok. Wszyscy byli pytani o swoje zwyczaje związane z rozmowami przez telefon komórkowy. Liczba plemników Przeciętnie, im więcej godzin spędzali codziennie na rozmowach przez komórkę, tym niższą mieli liczbę plemników w spermie i w ich nasieniu występowało więcej anomalii. czytaj dalej Wyniki części dotychczasowych badań poświęconych wpływowi telefonów komórkowych na zdrowie łączą używanie telefonów komórkowych na dłuższą metę z wyższym ryzykiem zachorowania na guza mózgu, podczas gdy w innych badaniach związku takiego nie stwierdzono. Wpływają, ale... Chodzi o to, że wraz z upływem czasu pole elektromagnetyczne emitowane przez telefony komórkowe teoretycznie może uszkadzać tkanki, uszkadzając na przykład struktury DNA. Jednak odkrycie z kliniki w Cleveland nie dowodzi, by telefony komórkowe uszkadzały spermę. Jak wyjaśnił doktor Ashok Agarwal, rezultaty tych badań wskazują na silny związek między używaniem telefonu komórkowego a spadkiem jakości spermy. Nie dowodzą one natomiast związku skutkowo-przyczynowego i nie wykazują, w jaki bezpośrednio sposób telefony komórkowe mogą wpływać na płodność mężczyzn. Więcej światła Agarwal powiedział, że wraz z kolegami prowadzi nowe badania, które być może rzucą więcej światła na ten problem. Jedno z nich polega na poddawaniu próbek nasienia promieniowaniu elektromagnetycznemu telefonu komórkowego. Drugie ma być powtórzeniem omawianego, ale będzie przeprowadzone na większej grupie mężczyzn i zostanie bardziej rygorystycznie zaplanowane. Ma ono uwzględniać także inne czynniki - takie jak tryb życia oraz warunki pracy zawodowej, które mogą mieć wpływ na jakość nasienia. Źródło informacji: INTERIA.PL/PAP

witajcie:):) aneczkaaaaaaaaaaaaaaaaaa:):):):)P 👄 teskilam!!! a Smerfecia tez !!!! Kakusia22 ale ten czas zlecial!!! 👄 EwQus👄 kasiada 👄 a gdzie kkinia30??? a jeszcze ie dostalam@ ale plamie wiec..no niech urzeduje juz ostatnie jej podrygi!!!!!! 👄

witam!! Madziara ty to potrafisz wynaleść informacjie i wystraszyć no ale dobrze dobeze stracone nadziej niemart sie może ten gin dobrze zrobił zobaczysz co wymysli po badaniach ja jeźdze do poradni genetycznej do profesora Kałuzowskiego ostatnio miałam robione wymrazanie bo nie moze on leczyc plodności jak jedno jest jeszcze nie wyleczone i do tego biore bromocorn ale piszesz ze tobie to nie pomogło ja wczesniej brałam clo ale to mi tez nie pomogło. Ja tez nie mam nadzieii i to wszystko mnie przerasta.

witaj dorotko jestem i ns naszej klasie tez:):) moje gg 3077189 napisz wymienimy sie :)) a reszta dziewczyn gdzie??

ja was podpatruje :-) Jestem mma dziwne smaki raz na jajko w sobie musztardowym za chwilke eklerki z smietanka a teraz kefirek jejku co sie ze mna dzieje :-/

wlasnie wcinam ekelerka ze smietnak popijam kefirkiem i dogryzam ogoreczkiem kiszonym a moze jeszcze kotlecik do tego :-)

z laura zajadlalam sie kanapkami z jednej strony rolmops z ogorkiem i cebulka a z d rugiej strony nutella i polaczylam to ze soba mniam mniam albo mieszlam dzem truskawkowy z musztarda dzis wydaje sie to oblesne. ale tak patrze na siebie powoli i nie brakuje juz duzo do takich experymentow

uciekam spac abym znowu ochoty na cos nie dostala. Z kubusiem plakalam ze nic mi kompletnie nie smakuje zmuszlalam sie jesc a teraz az za duze smaki. Buzialki