Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iskierka nadziei.

JESIENNE STARANIA - kto jeszcze?

Polecane posty

Kinia, który to tydzień?? Jak się czujesz, duża jesteś?? Zaglądaj tu częściej i pisz dużo, cbo troche Cię tu brakuje.

Ciekawe Beciamun, co mi jutro USG pokaże, już się oczywiście martwię... Jesteśmy w nowym mieszkanku, mężulo pracuje, a ja chwilowo na kompie. W ostatnich dniach moja blokada pt. stop wymiotom przestała działać i rzado bo rzadko, ale się zdarza - gdy poczuję jakiś mocny zapach. Zdarzylo się to np. godzię temu, gdy tu przyjechaliśmy - okna cały czas zamknięte, to mieszkanie ma taki specyficzny zapach, do tego farby, gipsy - niezłe jazdy tu mam gdy tylko wejdę, stąd mam lekkie obrzydzenie do przyjeżdżania tu jak na razie. Żeby było już ciepło i żeby można było mieć cały czas otwarte okna, bo tak ja otwieram, mąż zamyka, ponieważ pracuje i mu zimno, poza tym - rozwiewa się pył. Wczoraj skapitulowałam i wzięłam wreszcie ten antybiotyk, ze strasznymi oporami, ale duszę się co wieczór i rano od kaszlu. Do tego wczoraj dopadł mnie potworny katar, lekki ból gardła i w ogóle mam dość. Spałabym na okrągło, gdy tylko przychodzę z pracy, kładę się i tak mi schodzi 4, 5 godzin, umyć się i do spania. A tu kończy się 11 tydzień i powinno być coraz lepiej, a jak na razie jest gorzej niż było.

Asiu, tylko uważaj na te zapachy, słyszałam, że nie powinno się zbyt długo przebywać w pomieszczeniach świeżo pomalowanych. Czy Ty masz USG w niedzielę?? Oczywiście napisz po badaniu co i jak. I nie martw się, bo dlaczego miałoby być coś nie tak?? A co do mdłości, to mnie już one omijają, na razie, choć mam nadzieję, że już nie wrócą. A gdzie cała reszta?? Żeby tak się nie odzywać od dwóch dni??

No właśnie, gdzie reszta?! Ale się orobiłam, uff... Ale koszmar, bo wszelkie zapachy doprowadzają mnie na skraj... ani coś ugotować, ani nic... Żadna herbata, a nawet woda mineralna nie chcą mi przejść przez gardło, jedynie sok, jogurt. Czy malowanie niedawno oznacza też takie sprzed 2-3 tygodni? Dzisiaj odkryłam przyczynę tego zapachu, który mnie doprowadza do... To farba w korytarzu - do wszystkich pomieszczeń kupiliśmy droższą dulux, a tam śnieżkę i to był błąd... Tak, idę na USG w niedzielę, bo mój lekarz ma tam dyżur. Przy okazji oswajam się ze szpitalem, z oddziałem patalogii ciąży (tam leżą teę te po terminie), obok jest porodówka. Nigdy nie leżałam w szpitalu i takie oswajanie dobrze mi zrobi. Dam oczywiście znac co i jak. Będzie ze mną mąż i myślę, że będzie to dla niego przeżycie. Oby tylko wszystko było dobrze... Zajadam chyba najlepsze jabłka, jakie jadłam w życiu -takie w sam raz twarde, zimne i lekko kwaśne, ale pychota!!

Asiu, nie możesz myśleć, że coś może być nie tak. Co do malowanych ścian, to czytałam, że takie świeżo pomalowane to te dwu-, trzydniowe. Zimą co prawda nie ma zbyt wielkiej możliwości do wietrzenia pomieszczenia, więc czas wietrzenia się wydłuża, ale myślę, że jeśli są malowane przed 2-3 tygodniami, to nie trzeba chyba robić halo. Ale będziecie mięli uroczą niedzielę. Czekam na relację z USG i życzę udanego spotkania i powodzenia.

Jogurcik malinowy, mniam :) Beatko - zawsze chyba człowiek się boi... Chciałabym mieć już za soba tę wizytę i nowe zdjęcie maluszka... Ale mnie kaszle... :(

Cześć, dziewczyny! Tabelka nr II zrobiła się imponująca, widocznie mój znajomy mężczyzna, który mawia, że ciąża jest zaraźliwa, ma rację! U mnie już 35 tydzień, na plusie 9 kg i podobno- chłopiec! Cieszę się bardzo, ale nie miałabym nic przeciwko drugiej córce. Kompletuję powoli wyprawkę, bo z jednej strony, myśle sobie, ile tu jeszcze czasu, ale z drugiej powoli zaczynam się bać. Chciałabym, żeby już było po... Pozdrawiam Was wszystkie, dbajcie o siebie!

czesc laski :-) dopiero sie zwloklam - caly dzien dzis biegalismy po miescie i po powrocie bylam tak padnieta, ze musialam sie polozyc chocby na chwileczke wczoraj bylam u gina mlode ma 77mm i wczoraj znowu spalo :-) co oznacza, ze chyba bedzie wiernym ksero mojego meza - niesamowitego spiocha hehe tym razem siedzialo na pupie, glowke mialo lekko pochylona do przodu, a raczki opuszczone wzdluz ciala - wygladalo, jakby mu sie przydarzylo kimnac w fotelu ;-) w przyszlym tygodniu ide do mojego lekarza do szpitala na USG 3D/4D i potem na nastepne jakos po 20tc ciazy - ogromnie sie ciesze z tego powodu, bedziemy mogli zobaczyc sobie dzidziulka w pelnej krasie i do tego jeszcze nagrac na plytke jego wyczyny (o ile znow nie bedzie spal ;-) ) foliku juz brac nie musze, witamin rowniez nie - gin stwierdzil, ze jestem zdrowa kobieta, wegetarianka nie jestem, odzywiam sie w miare zdrowo, wiec dostarczam organizmowi wszystkiego co potrzeba zgadzam sie z nim i ciesze sie z jego zdania, bo strasznie nie lubie wszelkich pigul brzuszka jeszcze nie widac - znaczy jest mala roznica, ale chyba tylko ja to w lustrze widze, no i mieszcze sie bez problemu w ciuchy stare (poza bluzkami z guziczkami, bo tam mi sie niestety guziki rozchodza), ale dzis postanowilam zrobic maly zwiad w sklepach z ciuchami ciazowymi, zeby mnie nic nie zaskoczylo z dnia na dzien i kupilam sobie spodnie i bluzeczke bawelniana - super wygodne i strasznie sie ciesze :-) no i w zwiazku z tym, ze bluzeczka ma kroj typowo ciazowy, to po prostu widac, ze jestem w ciazy :-) nie wiem, czy sie powstrzymam jeszcze, czy czasem nie zaczne juz w tym pomalu chodzic heh - kobiecie od razu lepiej, jak sobie ciuch kupi jakis, to i humor mam dzis swietny :-) Koalko >> alez ci wspolczuje z tymi zapachami, pamietam swoje nieprzyjemnosci z nimi zwiazane, ale chyba nie byly tak mocne jak twoje ale... cale szczescie, ze to jeszcze mala chwilka i mina :-) mnie z kolei dokucza teraz nieco kregoslup i kosc ogonowa - szczegolnie jak duzo polaze, tak jak dzisiaj na przyklad ale to niewazne :-) teraz z niecierpliwoscia czekam na pierwsze ruchy... na te pierwsze \"motyle\" w brzuchu chociazby no to smykam - chwilka relaksu z ksiazeczka :-) pozdrowka i Koalka koniecznie pochwal sie jutro, co tam u Smyka swojego zobaczylas :-)

A ja proponuję dodać do tabelki datę porodu. NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......24......Kraków...........0..........21.02 madziara..........Magda.......27......Warszawa.......0..........06.02 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........6..........30.01 Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............4..........21.02 Busia_24...........Marta.......24.......ZielonaGóra....2..........27.02 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4.............................. Tojaedyta......Edyta.......30......22.........9,5............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9............................. iskierka nadziei..Sylwia.....25......18..........3.............................. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.............Magda.....29.......4...........?.............................. aneya............Aneta.......27......5........-1,5............................... zatroskana......Beata.......22.......5..........x............................... Joanka...........Joanna......25......14.........2................................ Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................... Beciamun.........Beata........27......11........-2......................08.09.06 koalka27..........Asia..........27......10........x.......................12.09.06 Alabamka........Joanna........29......8.........-2.......................28.09.06 Asiu, jak USG?? Pewnie maleństwo nieźle urosło??

Korzystam, że szwagra nie ma i dorwałam się do jego kompa. Super!! Maluch ma 54 mm od glowy do pupci -jak powiedział lekarz, spał sobie słodko i nagle...ciach - podskoczył!! Za chwilę włożył kciuka do ust - super widok.:) Potem przebieral nóżkami, machał łapkami i nawet nam pomachal!! Potem obrócił się poziomo, bo wcześniej byl pionowo i obijał się od ściany do ściany. Mamy to wszystko nagrane na kamerce!!Oczywiście to moje \"potem\" rozlożyło się w ciągu 5 minut. Ma rączki, nóżki i prawidłową liczbę paluszków, gromną glowę i zamknięty rdzeń kregowy (czyli kręgoslup-widziałam go wyraźnie!!) - co jest bardzo ważne teraz - powiedzał lekarz (chyba niebezpieczeństwa rozszczepu kręgoslupa nie ma). Serce mu bije 168 na minutę. Łożysko wytworzone na tylnek ściance, co też podobno jest ok - tak mówi lekarz. Aa-szwagier przyjechal!!

No to gratuluję Asiu takiego dużego maluszka. Mój szkrabek jest młodszy od Twojego od te kilka dni, a jest mniejszy. Na USG 3 dni temu miał 45,4mm, mam nadzieję, że to nie wróży nic złego. Zresztą nie będę się na razie przejmować, bo w czwartek jadę na USG genetyczne, więc też się dowiem wszystkiego dokładnie. Jeszcze raz gratuluję. Trzymaj się ciepło. Pozdrawiam i zarażam.

Hej ;) Ja juz tak od ranka, bo maz pojechal do pracki, jak zwykle, a ja jakos zasnac nie moge juz, wiec co mam sie meczyc w lozku, poza tym chyba mnie ciagnelo do kompa, zobaczyc czy Kolaka cos nam napisala i mialam nosa, ze pewnie nas nie bedzie trzymac w niepewnosci ;) Ciesze sie bardzo Asiu, ze male juz takie duuuze ;), ze moglas juz dojrzec tyle szczegolikow i takie przepiekne wrazenia masz z tego USG. Jak sie domyslam to bylo zwykle USG, tak ??? I juz tak slicznie , to wszystko widac ??? Ale super .... !!!! :D No, to ja jeszcze musze poczekac ze 2 tyd., bo teraz /za 2 dni/ rozpoczne 10 tc, zeby widziec to co ty zobaczylas, oj juz bym chciala ;) A jak z witaminkami, przepisal ci juz jakis nowy zestaw witaminek czy nadal masz brac Folik ??? Pozdrawiam i zmykam, moze jednak sobie jeszcze poleniuchuje w lozeczku ;)

Ależ tu dziś ruch. Gdzie się podziałyście?? U mnie pachnie, robię ziemniaczaną sałatkę wiejską z boczkiem wędzonym. Tylko się ziemniaczki i narchewka ugotuje i zabieram się do pałaszowania. Może uda mi się zostawić mężowei trochę, uwielbiam ją.

NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......24......Kraków...........0..........21.03 madziara..........Magda.......27......Warszawa.......0..........06.02 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........6..........30.01 Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............4..........21.02 Busia_24...........Marta.......24.......ZielonaGóra....2..........27.02 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4.............................. Tojaedyta......Edyta.......30......22.........9,5............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9............................. iskierka nadziei..Sylwia.....25......18..........3.............................. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.............Magda.....29.......4...........?.............................. aneya............Aneta.......27......5........-1,5............................... zatroskana......Beata.......22.......5..........x............................... Joanka...........Joanna......25......14.........2................................ Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................... Beciamun.........Beata........27......11........-2......................08.09.06 koalka27..........Asia..........27......10........x.......................12.09.06 Alabamka........Joanna........29......8.........-2.......................28.09.06

NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........21.03 madziara..........Magda.......27......Warszawa.......0..........06.02 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........6..........30.01 Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............4..........21.02 Busia_24...........Marta.......24.......ZielonaGóra....2..........27.02 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4.............................. Tojaedyta......Edyta.......30......22.........9,5............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9............................. iskierka nadziei..Sylwia.....25......18..........3.............................. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.............Magda.....29.......4...........?.............................. aneya............Aneta.......27......5........-1,5............................... zatroskana......Beata.......22.......5..........x............................... Joanka...........Joanna......25......14.........2................................ Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................... Beciamun.........Beata........27......11........-2......................08.09.06 koalka27..........Asia..........27......10........x.......................12.09.06 Alabamka........Joanna........29......8.........-2.......................28.09.06 Sorki ale chciałam jeszcze poprawic lata w tabelce bo juz jest ich 25 a nie jak było 24 :-))

Ewelinko, no to wszystkiego najlepszego. Nie wiem, czy dawno temu miałaś urodzinki, ale życzę Ci, żeby wszystko Ci się udało a przede wszystkim, żebyś spadła niedługo do tabelki II. A dlaczego się nie odzywasz?? Napisz co u Ciebie. Dzisiejszy dzień spędziłam na ostrym lenistwie. Miałam odmrozić lodówkę, iść do spółdzielni (ale wpadłam na to, że można zadzwonić), ugotować zupę kalafiorową i nici z tego wyszły. Zrobiłam jedynie jedną sałatkę wiejską i teraz skończyłam owocową. Muszę się jeszcze sprężyć i napisać mamie raport z badania bilansu i pozmywać gary. Potrzebuję sił, bo gdzieś je zgubiłam. Pozdrawiam.

NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........21.03 madziara..........Magda.......27......Warszawa.......0..........06.02 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........6..........30.01 Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............4..........21.02 Busia_24...........Marta.......24.......ZielonaGóra....2..........27.02 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4.............................. Tojaedyta......Edyta.......30......22.........9,5............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9............................. iskierka nadziei..Sylwia.....25......20..........4.......................06.07.2006.. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.............Magda.....29.......4...........?.............................. aneya............Aneta.......27......5........-1,5............................... zatroskana......Beata.......22.......5..........x............................... Joanka...........Joanna......25......14.........2................................ Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................... Beciamun.........Beata........27......11........-2......................08.09.06 koalka27..........Asia..........27......10........x.......................12.09.06 Alabamka........Joanna........29......8.........-2.......................28.09.06 Pozdrowienia ❤️

Hej! Wszystkiego najlepszego mającym urodziny-czyżby też wodnik kolejny?? :) Oj, kochane, szcz. Beatko, troszkę Was oszukałam niechcący, potem się zorientowałam, ale nie miałam możliwości poprawy, dopiero teraz. Maluszek ma nie 54 mm(parę mm mu dodałam:) ), ale 50,4mm, a wiec niecałe 51mm. :) Tak że bardzo podobne są nasze maleństwa, moje to chyba ma po mężu, bo on ma prawie 190 cm wzrostu. :) A to chyba normalne, że nie ma jednej miary-tak samo przeież potem dzieci różnią sie wzrostem, nawet w jednej klasie można to zaobserwować, mimo że są w jednym wieku. :) Więc na pewno wszystko jest w porządku. Co mnie zdziwiło, to to, że mały ma ogromną głowę, no fakt-wszędzie to czytam, że stanowi ona na tym etapie 2/3 ciała, ale to aż nieprawdopodobne. Porównałam z różnymi ilustracjami i się zgadza, choć i tak trochę się boję, czy to na pewno normalne. Pewno jeszcze coś naskrobię dzisiaj, korzystając z okazji. :) Na razie zgrywamy filmik na kompa. :)

Hej, hej :) O jak milo, ze Koalka sie do nas odezwala .... no tak doskonale rozumie ;) ograniczony dostep do kompa !!! W zasadzie za duzo nas nie oklamalas wymiarami malenstwa, pewnie dzisiaj ono juz tyle ma co napisalas pierwotnie ... hi hi hi, przeciez nasze fasolki rosna jak na drożdżach :) Mama 24 - zyczenia wszystkiego naj ...., duzo zdrowka i spelnienia marze i oczywisice tego, nad ktorym usilnie \"pracujesz\" ;) Obys szybko zmienila tabelke !!! I jeszcze zmiany tygodni, zmieniam u siebie, jak i u Koalki, za jej przyzwolenie, nie wiem czy Beatka pozwoli, ale zaryzykuje ;), Beatko, jak sie pojawisz to krzycz lub wyraz zgode na dlugoterminowa mozliwosc nanoszenia zmian !!! A propos u mnie mozecie /Koalka i Beciamun/ smialo zmieniac przy okazji !!! NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........21.03 madziara..........Magda.......27......Warszawa.......0..........06.02 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........6..........30.01 Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............4..........21.02 Busia_24...........Marta.......24.......ZielonaGóra....2..........27.02 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Tojaedyta......Edyta.......30......22.........9,5............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....25......20..........4..............06.07.06.. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.............Magda.....29.......4...........?............................. aneya............Aneta.......27......5.........-1,5............................ zatroskana......Beata.......22.......5..........x............................ Joanka...........Joanna......25......14.........2............................. Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........27......11.......-2..............08.09.06 koalka27..........Asia..........28......12.......x...............12.09.06 Alabamka........Joanna........29......10......-2...............28.09.06 Pozdrawiam :) 🖐️

No tak napisalam, ze zieniam tyg. Beciamun i nei zrobilam tego, no to jeszcze raz !!!! NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........21.03 madziara..........Magda.......27......Warszawa.......0..........06.02 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........6..........30.01 Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............4..........21.02 Busia_24...........Marta.......24.......ZielonaGóra....2..........27.02 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Tojaedyta......Edyta.......30......22.........9,5............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....25......20..........4..............06.07.06.. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.............Magda.....29.......4...........?............................. aneya............Aneta.......27......5.........-1,5............................ zatroskana......Beata.......22.......5..........x............................ Joanka...........Joanna......25......14.........2............................. Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........27......12.......-2..............08.09.06 koalka27..........Asia..........28......12.......x...............12.09.06 Alabamka........Joanna........29......10......-2...............28.09.06 Pozdrawiam 🖐️

Asiu (Alabamko), jak najbardziej się zgadzam. Ja też będę Tobie zmieniać. Pozdrawiam i uciekam, bo za 2 godzniny wybieram się do Gdańska.

nie mogłam się pwstrzymać i zrobiłam test pre test w 28 dniu cyklu...... no i klapa :(. jest mi tak źle .. narobiłam sobie nadziei i rozczarowanie. nic nie rozumię to będzie nasz 1 miesiąc starń wydawało by się, że to takie proste :(

anulka - głowa do góry :) My się staramy już 4 m-ce i dalej nic - trzeba się uzbroić w cierpliwość i nie dać się zwariować (tak sobie przynajmniej tłumaczę).

dzięki bardzo moonlight może miałam cykl bez owulacji.....??????????????? na opakowaniu testu była data przydatności do marca 2006 może ten test jest już do niczego/? ostatnio staraliśmy się trzy miesiące szkoda tylko że dzidzia nie przetrzymała jest mi bardzo źle na sercu. nie wiem jak zareaguje moje kochanie bardzo chciał by się powiodło

Gość zatroskana
NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........21.03 madziara..........Magda.......27......Warszawa.......0..........06.02 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........6..........30.01 Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............4..........21.02 Busia_24...........Marta.......24.......ZielonaGóra....2..........27.02 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Tojaedyta......Edyta.......30......22.........9,5............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....25......20..........4..............06.07.06.. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.............Magda.....29.......4...........?............................. aneya............Aneta.......27......5.........-1,5............................ zatroskana......Beata.......22.......16..........5............11.08.06. Joanka...........Joanna......25......14.........2............................. Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........27......12.......-2..............08.09.06 koalka27..........Asia..........28......12.......x...............12.09.06 Alabamka........Joanna........29......10......-2...............28.09.06

Beciamun - jak tam po usg??!! Dziewczyny, na pewno w końcu się Wam uda!! Wiem, łatwo powiedzieć... Trzymam kciuki za Was!! NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........21.03 madziara..........Magda.......27......Warszawa.......0..........06.02 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........6..........30.01 Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............4..........21.02 Busia_24...........Marta.......24.......ZielonaGóra....2..........27.02 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Tojaedyta......Edyta.......30......22.........9,5............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....25......20..........4..............06.07.06.. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.............Magda.....29.......4...........?............................. aneya............Aneta.......27......5.........-1,5............................ zatroskana......Beata.......22.......16..........5............11.08.06. Joanka...........Joanna......25......14.........2............................. Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........27......13.......-2..............08.09.06 koalka27..........Asia..........28......12.......x...............12.09.06 Alabamka........Joanna........29......10......-2...............28.09.06 Beatko-zmieniłam Ci tydzień, choć już się gubię - czy to taki ma być, czy już od wczoraj 14? Gdzie jesteście, dziewczyny, szcz. te, które są w tabelkach i się daaawno nie odzywały??!!

Asiu, między nami jest ok.4 dni różnicy, więc u mnie też jest 12 tc. Wczoraj byłam na USG, wszystko jest w porządku. Dzidziuś rozwija się jak należy. Lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń, nie było nieczego niepokojącego. Wg USG maleństwo ma już 12 tygodni i 6 dni, a wg ostatniej @ ma 12 tyg. i 2 dni, więc jest starsze o pół tygodnia (lekarz powiedział, że to jest lepiej). W niedzielę wyjeżdżam do Szczyrku na tydzień, więc będę miała pewnie wieeeeele zaległości. Życzę Wam babeczki wszystkiego dobrego, żeby się spełniło to, co ma się spełnić. Może jeszcze zajrzę, ale nie jestem pewna, więc wolę teraz się pożegnać. Do piątku za tydzień. NICK................IMIĘ......LATA......MIASTO....CYKL STARAŃ...DATA@ Mama24...........Ewelina......25......Kraków...........0..........21.03 madziara..........Magda.......27......Warszawa.......0..........06.02 pogodny dzień.....Aga.........34.......Kraków..........6..........30.01 Anecik...............Aneta......26......Sosnowiec.......0.............? Aranka...............Ania........23.......Gdynia..........x.............x Salome.............Gośka........28........Poznań.........4............? moonlight..........Joanna......25.......Łódź.............4..........21.02 Busia_24...........Marta.......24.......ZielonaGóra....2..........27.02 Tabelka II Nick................Imię.....Wiek.... TC....Kilogramy.....Termin porodu RRR...............Renata.....33......28..........4............................. Tojaedyta......Edyta.......30......22.........9,5............................. Kinia25............Kinga......25......21..........9........................... iskierka nadziei..Sylwia.....25......20..........4..............06.07.06.. sweete..........Asia..........30.......4...........x............................. koleta.............Magda.....29.......4...........?............................. aneya............Aneta.......27......5.........-1,5............................ zatroskana......Beata.......22.......16..........5............11.08.06. Joanka...........Joanna......25......14.........2............................. Madelain..........Magda.......29.......7.........x............................ Beciamun.........Beata........27......12.......-2..............08.09.06 koalka27..........Asia..........28......12.......x...............12.09.06 Alabamka........Joanna........29......10......-2...............28.09.06

No to super, Beatko! :) Czytałam już na wrześniówkach, że u Ciebie ok, tylko napisałaś tam, że maluch jest starszy o pół roku i tak myślę, o co chodzi...:) No i duży już jest, przybył mu chyba w ciągu tygodnia 1cm, pewno mojemu też. :) Aha -ja bym chciała znać wcześniej płeć, bo Ty pisałaś, że nie... Mnie nic lekarz nie powiedział o tej przezierności, dopiero po wizycie poczytałam, że najlepiej to widać właśnie mniej więcej w tym okresie... No i się martwię...:( Do Sczyrku - to fajnie, w sumie stosunkowo niedaleko ode mnie (godzinka drogi):) Począwszy od wiosny jeździmy sobie z mężulkiem choćby tylko na lody do Wisły (bo tam są rewelacyjne!! - polecam kawiarnię \"U Janeczki\", choć w niedzielę to czasem nie ma tam gdzie zaparkować i usiąść!!)