Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcaca zmian

zaczynamy od wakacji....kuracja antytradzik!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość niewesola lolita
a ja spiesze ci zizitop pogratulowac zaliczenia :) ja oczekuje na wyniki matury i coraz bardziej sie stresuje=raczki ciagna mi do twarzy... cholera nie wiem, utne rece chyba. dzisiaj mam jakis zjebany humor. ogolnie dzionek mialam sympatyczny ale jak wrocilam do domu to juz mi sie zyc nie chce. na dodatek kregoslup mnie boli od kilku dni i nie dam rady sie schylac nawet. kurde... ponarzekalam sobie i ide spac :P buziaki :P

Lolita, spokojnie zdasz! Napisz koniecznie jak poszło, a tymczasem-nie stresuj się bo buźka ucierpi na tym! Wiem wiem łatwo powiedzieć... No, więc ja mam dziś pierwszy dzień wakacji i mam plan posiedzieć trochę na ogródku,nie mam zamiaru leżec i się smażyć bo będę pilnować mojej siostrzenicy ale muszę \"złapać\" trochę słońca, bo po wczorajszym słońcu to mi się trochę buźka poprawiła. Wiem że to chwilowe ale myślę że odrobina słońca korzystnie wpływa na cerę. Viki, napisz nam koniecznie na jakie kremy się zdecydowałaś i daj znać jakie są efekty!!!

Hej wszystkim:) Teraz to ja mam do dyspozycji 110 zł!!! Teraz to już całkiem nie wiem co zrobić... Mam próbki iwostin i fajnie nawilża ale czy działa antybakteryjnie to nie wiem. Fajnie że ten krem Iwostin purritin zawiera dużo składników min. olejek z drzewa herbacianego. Ale acne expert ma dużo pozytywnych opini... W poniedziałek już wszystko kupię. A używacie zwykłego peelingu czy moze enzymatycznego??

Gość Resh
Drogie dziewczyny , wiem czym jest tradzik bo sama przez to przechodzilam, nie raz plakalam przez niego , izolowalam sie od wszystkich ,ale nikt nie powinien pocieszac , tlumaczyc ze to nic strasznego jak sam tego gowna nie mial. Jak mialam 11 lat wpierw zaatakowal czolo ale nie przeszkadzal mi tak jak pozniej kiedy zaatakowal policzki.Oczywiscie pierwsze co robilam to bralam sie za skubanie,wyciskanie co tylko robilo rany i slady czerwone. Uzywalam tone rzeczy ,bylam u 4 roznych dermatologow dopiero ten ostatni w miare pomogl :) Pierwsze co wam chce odradzic to uzywanie kilka rodzajow kremow na raz , ladowanie tego tonami ( tez tak robilam) ,na poczatku bylo ok,ale potem moja skora byla wyniszczona , okropnie wrazliwa - kazdy krem mnie uczulal,schodzila mi skora . Dr.P postanowil po mojej obserwajci 2 letniej i badan przepisac diane35, bralam ja pol roku ,nie bylo odrazu poprawy , ( caly czas dreczyly mnie mysli ,co bedzie jak spotka mnie powrot gorszego tradzika) ,Dr. upewnial mnie ,ze u mnie ten powrot jest maloprawdopodobny co mi dawalo jakakolwiek nadzieje . W tym czasie mialam tez kwasy w podobno najlepszej klinice w warszawie , wydalam na nie 1000 zl i reasumujac NIC nie pomoglo ! :) Minelo pol roku ,przestalam brac diane , mialam nadal pryszcze,ale bylo juz troszke lepiej . Wtedy sie zalamalam . Az w koncu nadzeszly lepsze dni. Pryszczy bylo coraz mniej , minal rok , a teraz jest bardzo dobrze :) czasem przed okresem wyjda jakies malutkie prysczyki ale to jest nic , zero ropnych pryszczy, zostala mi tylko nadwrazliwa skora , i naczynka ,i troszke rozszerzone pory ... Teraz mam 19 lat, uzywam do mycia mydelka bambino,smaruje kremem dla bobasow a na pryszca nakladam spirytus. Jem czekolade ,frytki, to co lubie :) Co do Diany , to w czasie brania z 56 przytylam do 65 ,dostalam roztepow, i mialam duzy biust, hustawka nastrojow, naczescie po skonczeniu brania po roku wszystko sie unormowalo. Trzymam kciuki i pozdrawiam , ania

Ej dziewczynki wszystko będzie dobrze:) Sorki że tak zawracam głowę ale nie chce wydać pieniędzy na marne, chyba rozumiecie. Jeszcze odnoscie Lysanel active - myślałam o nim. Kiedyś miałam acne derm i bardzo mi pomógł to może i Lysanel pomoże bo tam przecież są te kwasy... używałyście moze?? A też macie tak rano że wstajecie, zmywacie wszystko z twarzy i załamka - kolejny pryszcz:( Ja tak mam, zawsze rano coś nowego (mimo iż nic nie wyciskam) Pzdr:)

Ja niestety nic nie mogę doradzić w sprawie kremów,bo tych akurat nie używałam. Natomiast nasuwa mi się taka myśl, że najlepszą cerę to miałam uzywając zwykłego kremu Garnier Podstawa pielęgnacji (z jakimś łopianem czy coś dla cery chyba normalnej i mieszanej)- miałam wrażenie że działa na moją skórę lepiej niż kremy na trądzik, do tego miałam krem Erisa miedź +cynk kuracja na noc czy coś takiego. I ten zestaw mi odpowiadał. Czasem warto zrobić przerwę od tych kremów na trądzik, czasem mam też wrażenie że one mi jeszcze pogarszają cerę... Ja na razie męczę emulsję Avonu,potem mam Nivea Young 15 ml i Tin Tin z Ziaji który gdzieśtam wygrałam. Więc na razie zakup kremu się u mnie nie zapowiada. Zresztą ja już używam tak długo różnych maści i czegóż ja nie robiłam juz na tej mojej twarzy w liceum zwłaszcza że chcę jej dać trochę odpocząć od tych antybakteryjnych kremów itp. NOi oczywiście chcę teraz w wakacje jak najwięcej przebywać na dworze (szkoda że mieszkam w zanieczyszczonym Agłębiu:-( dobrze że dalej od centrum:-) Noi słońce zawsze mi trochę pomaga oczywiście w rozsądnych ilościach... Mój plan na wakacje to raczej wspomóc skóre od środka i dać jej odpocząć od makijażu...A co do peelingów to ja wolę tradycyjne a to dlatego że mam wrażenie że lepiej oczyszczają noi nie mam jakichś ropnych zmian więc mogę sobie pozwolić.

No a ja ropne pryszcze i jak trę peelingiem to potem jest jeszcze gorzej, dlatego potrzebuje enzymatycznego. Ja jade na 2 tyg. wakacji na wieś do babci i myślę że trochę odpoczne i moja skóra też:)

Gość bławatek
witam znowu :) ale byłam wczoraj dobita moją cerą..na rozdaniu świadectw byłam załamana :( to jest dobijające...nie ma rady idę do dermatologa,ale dopiero po okresie.Już raz byłam ale dupa akurat skonczył mi sie okres i miałam 'tylko" 3 pryszcze i przebarwienia i mnie facet opierdolił z czym ja przychodze!!dodam ze byłam prywatnie !!!!debil! tym razem ide do państwowego ,ale chyba dopiero w sierpniu... ehhh ciężki los :( wiem czym sobie zmasakrowałam twarz na to rozdanie świadectw-MYDŁEM SIARKOWYM!!! i to był błąd bo ja nie mam i nie miałam buzi tłustej,świecącej sie od łoju lecz suchą... 😭 Przed wczoraj byłam w aptece i zakupiłam -dermakol-emulsja do mycia twarzy -żel arnikowy-stosuję zamiast kremu nawilżającemu i pomaga.Już moja twarz sie nie łuszczy :D,nie to co wczoraj na rozdaniu świadectw :( :( :( 😭 Odstawiłam ten krem ziaji HerbikaPlant bo jest jednak za tłusty jak dla mnie. -Excipial-(krem koloryzujący do cery trądzikowej)wkońcu znalazłam jasny odcień..jeszcze nie stosowałam -Acnofan (cena:8,40zł)-na razie mam go na buzi ale wydaje mi się ze jest nawet,nawet....zobaczę jak długo. Zastanawiam sie jeszcze nad zakupem tabletem ze skrzypem i pokrzywą tylko nie wiem który...Może miał ktoś Humavit?bo Skrzypovita jest dośc droga i mało jej...Kurczę no ie wiem!Jestem załamana!

No ja właśnie zaczynam kurację Skrzypowitą ale wiem że są też tabletki ze skrzypu innych firm więc można znaleźć coś podobnego. A najlepiej to kupić chyba skrzyp w expresach i pić bo wtedy jest w naturalnej zupełnie postaci i pewnie lepiej się wchłania. Jak skończę skrzypowitę czyli w sierpniu kupię sobie ziółka. Pozdrawiam. Jedzcie duuuuużo owoców i warzyw!!! I dodawajcie do sałatek oliwę z oliwek- jest baaardzo zdrowa.

A ja mam straszny problem z policzkami, reszta twarzy nawet do zniesienia. Tak sobie pomyslałam czy można stosować antybiotyk miejscowo tzn. tylko na policzki?? Mogłam pomyśleć o tym wcześniej jak byłam u dermatologa:/ A ja teraz kupuję tabletki Walmark cynk i obiecuję sobie że bedę pić codziennie mieszanke ziół z bratkiem. A po wakacjach założymy topik \"Wyleczyłam trądzik\" :) Jakie witaminki są jeszcze dobre na trądzik??

Z tego co mi wiadomo to ogólnie na cerę dobrze działa witamina A (betacaroten) i chyba też witaminy z grupy B bo są dodawane do preparatów z drożdżami,noi oczywiście cynk i krzem jeśli chodzi o pierwiastki... A ja spadam na ogródek:-)

Nio, słoneczko przyciemniło odrobinkę moją buzię i da się eytrzymać ale też wywlokło na wierzch trochę tego świństwa. Eh,nie dogodzisz mojej cerze... A Wy jak tam się trzymacie? Ja walczę ze śladami głównie w te wakacje bo do pryszczy to już siły nie mam normalnie... aha,noi będę robić chociaż raz w tygodniu parówkę z ziół. Dawno temu robiłam ją często i mi pomagała, niestety z braku czasu jakoś tak zaniechałam tych parówek. W lato ciężko będzie z taką gorącą parą (ufff) ale raz w tyg wytrzymam:-)

Ja parówke robię co 2-3 dni. Normalnie czuję jak się te pory otwierają i wtedy atakuję jakąś maseczką. I to wszystko się tak ładnie wchłania. Zużyłam te próbki iwostin purritin i moja buzia jest taka gładziutka, super nawilżona. Właśnie to jest potrzebne mojej skórze - nawilżenie. Ale ten krem podobno wniką wgłab skóry i tam działa prezeciwtrądzikowo, skóra nie wydziela tyle łoju. Więc kupiuje jutro w necie bo u mnie w aptece nie ma -Iwostin purritin na noc -acne expert krem intensywnie nawilżający na dzień http://www.aptecus.com/product_info.php/manufacturers_id/15/products_id/11241?osCsid=bdd7cb9fd976e0c945b2869e5bf921eb Ja się pytałam w aptece i gdyby dla mnie te kremy sprowadzili to obydwa kosztowałyby 28 zł!!! A w tej aptece internetowej tylko 24, więc i tak na tym zaoszczędze. Mam zamiar kupić jeszcze maseczke odżywczą erisa z wit A i E za 11zł. I Walmark cynk oraz jakąś herbatke. No i bedę podjadać mamusi betakaroten:) Myślę że będzie dobrze. Nie wiem tylko co z tonikiem. Używacie wogóle toników??

A ja właśnie chciałam się dzisiaj opalić troszkę na buzi ale u mnie pada:( Miałam się was zapytać co robicie jak rano wstajecie a tu pryszcz dojrzał i jest biały. Miałam nie wyciskać ale na takiego nie ma sposobu:/

No, pogoda straszy i u mnie. właśnie mi tak wyciągło na wierzch te pryszcze po słońcu ale może to i dobrze. Najlepiej przetrzeć je spirytusem etc i nałożyć coś wysuszającego np. Banzacne. Co do toników to jakoś ni widzę ich działania. Jak miałam Oxy to mi wysuszał chyba twarz bo tłuściła się strasznie (jak zwykle zresztą), teraz mam niby matujący z Avonu (że też zawsze muszę siędać zbajerować katalogowi:-) i jest beznadziejny bo mam wrażenie że jakoś tak poleruje skóre i jeszcze bardziej widaćprzez to błyszczenie. CZasem jakmi zależyżeby mi się makijaż dłużej trzymam na większe wyjścia itp to nakładam wzystko co możliwe zanim sie pomaluję w nadzieji że choć trochę dłużej moja twarz pozostanie matowa. Ale to wszystko pic na wodę fotomontaż:-) Myślę że zamiast toniku warto przemyć twarz ziołami.

O rany ale błędów i literówek, ale co tam mam wakacje:-) Aha nie wiem czy wiecie ale podobno mając trądzik najlepiej używać żeli itp do skóry wrażliwej. Hmmm, moja skóra jeszcze nigdy nie była podrażniona itp, chyba nawet banzyna by jej nie zaszkodziła hihihih:-) :-) :-)

Gość niewesola lolita
wiec ja spiesze poinformowac ze u mnie dzisiaj piekne sloneczko swieci :) chyba sie troche poopalam. a tak wogole to z moja buzia robi sie croaz lepiej, nic nie wyskakuje (oprocz 2 malych krostek) i tylko przebarwienia mam okropne, ale i tak jest ok :P nie wiem czym to jest spowodowane (jak ja bym hcciala zeby to byla poprawa juz na stale, moze w koncu zaczne wyrastac z tych syfow)

kurczę, a mnie po tym słońcu ślady odrobinę mniej widać ale wyskoczyły mi jakieś dziady :-( na nosie i czole. Na szczęście małe..A przez te upały to buzia się szybciej przetłuszcza noi syfki się robią:-( Poza tym u mnie w domu jest strasznie gorąco noi w nocy jestem \"ugotowana\" i moja cera zamiast się regenerować w nocy i wypoczywać to się męczy i rano wstaję z nowym dziadostwem :-( Piję szałwię+ miętę:-)

ZIZITOP ja mam to samo. W nocy strasznie się pocę i jak wstane to strasznie się świecę. Dobrze że dzisiaj troszke chłodniej. Nic nie wyciskam i dalej mi syfy wyskakują, ale tylko na policzkach. Ogólnie mam 5 syfków. Ale one takie duże są. Reszta twarzy taka gładka i jak na te pryszcze nałożyłam maść i ich nie widać to aż nie mogę uwierzyć że to moja buzia. Kurcze coś nie tak skoro tylko na policzkach mi wyskakują. A moze to trądzik skupiony... Pozdrawiam:)

Wiecie co ten Alcepalan na blizny chyba zaczyna powolutku pomagać. 2 razy dziennie go stosuję i masuję skóre przy nakładaniu (tak jak jest to wskazane na stare blizny) noi po paru dniach widzę że odrobinkę mniej widać mi te ślady, pewnie słońce też troszkę pomogło i Effaclar K, ale przynajmniej widzę że nie smaruję się na darmo tym wzystkim. Aż mi się miło zrobiło :-) 2 dni nie piłam ziółek ups muszę to dziś nadrobić. I oczywiście wczoraj przyszła mi ochota na chipsy i zjadłam ich trochę i mam wyrzuty sumienia. Grrrr.

A co tu tak pusto??? Chyba wszyscy wyjechali na wakacje:) U mnie tak sobie, pryszcze nie chcą się schować:( i muszę czekać aż dojrzeje i wtedy sam zejdzie... kurde ale to trwa kilka dni! Już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą moje kosmetyki:) trzymajcie sie:)

No właśnie, czyżby wszystkim pryszcze zniknęły? :-) U mnie akurat nie jest źle ostatnio. Podleczyłam sobie trochę buźkę:-) W ogóle to mam zamiar poświęcić dużo czasu mojej twarzy (skórze ogólnie) i włosom tego lata.(Zeby w roku akademickim móc leniuchować hihi-żartuję, z moją cerą to niemożliwe). I spędzać dużo czasu na dworze bo jak się siedzi w książkach przez cały czas to ogólnie jest ssię niedotlenionym i cera też na tym ucierpi...NIestety wakacje kuszą używkami tj alkohol noi mam więcej czasu żeby objadać się słodkościami czy ciastem itp. Grrr.

hehe ja Cię dokonale rozumiem. Ja od piątku codziennie piwko piję albo 2. No i do tego chrupki albo jakieś słodycze. W sumie to wakacje i można poszaleć:)ale to wszystko sie na buzi odbija, niestety:(

poczytałam sobie waszych rad dziewczyny na tym topiku i na \"kampanie antytrądzikowa\" i jutro lecę do apteki po taki zestawik: - Tribiotic, maść na przyspieszenie gojenia - Dermakol do mycia twarzy -cynk, selen, witaminki i jakieś ziółka do robienia parówek. Zastanawiam się jeszcze nad kremem z Iwostinu. Bo na innym topiku znalazłam temet o naturalnych kosmetykach bez szkodliwych substancji i tam kilka pozycji mnie jeszcze zastanawia. Która z Was ma cerę suchą i wrażliwą, a mimo to mnóstwo zaskórników, podskórnych grudek, ropnych syfków i bolących czerwonych ogromnych gul??? Bo ja tak mam. I wiem, że nie wszystkie kosmetyki, kore tutaj opisujecie mi podejdą, bo chyba większość z Was ma tłustą cerę. Pozdrawiam. Całuski. PAPAPA 👄

Gość niewesola lolita
ja sie zglaszam z wiescia ze mi pryszcze absolutnie nie zniknely :P znaczy zniknely chyba na dwa dni i teraz znowu zaczyna sie normalna jazda. bleehh.. jutro mam wyniki maturki i okropnie sie denerwuje.. i caly ten stresik juz wykluwa mi sie na twarzy... nooo :/

czarna krowa w kropki bordo ----> skoro masz suchą cere i wrażliwą to jak najbardziej powinnaś używać kosmetyków nawilżających i zarazem przeciwtrądzikowych. ja akurat zamówiłam iwostin purritin na noc (nawilża skórę i dobrze sie wchłania - miałam próbki) i acne expert na dzień o intenstywnym działaniu nawilżającym. Moja skóra jest przesuszona przez te wszystkie kosmetyki przeciwtrądzikowe. To straszne jak skóra jest sucha a wyskakują pryszcze, i do tego jeszcze mnóstwo zaskórników:( Ale ja mam dziwnie bo mimo tego że mam taką suchą skóre jak maska jakaś to i tak czasem się błyszczy. mam nadzieje ze te kremy mi pomoga, bo podobo wnikają wgłąb skóry i regulują wydzielanie łoju czy coś takiego:):):)

Eh, ja to bym chyba chciała mieć suchą skórę... Moja jest ohydnie tłusta w strefie T i nic ją nie rusza... Ostatnio zauważyłam że już lepiej się prezentuję z korektorem tylko na twarzy a nie z pełną \"tapetą\". mogę wtedy spokojnie \"odsączyć\" twarz w jakimkolwiek miejscu bez obawy że zetrze mi się puder i będę mieć plamy...

Gość niewesola lolita
a ja mam twarz tlusta na caaaaaalej powierzchni. to jest cos okropnego. ja uzywam tylko korektora i pudru w kamieniu bo tapeta zaraz mi splywa i sie warzy.

dziendoberek. po przeczytaniu Waszych wypowiedzi na temat tetracycliny (nie wiem czy na tym topiku czy na kampanii antytrądzikowej) postanowiłam zaprzestać jej stosowania, choć z wielkim bólem serca, bo faktycnie mi bardzo pomagała. Mam już pierwsze efekty po dwóch dniach bez antybiotyku - wielka czerwona gula na brodzie, a jak cholera boli!!! Ratujacie, chcę ją szybko zlikwidować, ale czym? Mam w domu Acne Derm, ale posmarowałam wczoraj i dziś jest jeszcze większa.