Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka domowa

Jakiej pralki i lodówki nie polecacie?

Polecane posty

moi rodzice maja pralke indesit od 10 lat - zadnej awarii, doslownie nic jej nie jest - pierze jak szalona;) Mojego Bosha jeszcze chyba nie moge polecac, bo mam ja dopiero pare m-cy ale na razie jest super tfu tfu tfu:)

Gość ada20
no to teraz ja wam opowiem o moim sprzęcie:D:D lodówka od 24 lat ta sama, firmySNAJGEczy jakoś tak. bez żadnej awarii od początku. kupiona na kredyt dla MM:D:D napewno pożeracz prądu ale działa bez zarzutu to nawet nie przyszło mi do głowy by ją zmieniać:D:D Praleczkę mam whirpool od 6 lat ale mam tan sam problem o którym ktoś już pisał muszę płyn do płukania nalewać pod koniec prania bo inaczej pobiera go wcześniej:O

Mam wąską łazienkę i przymierzam się do kupna pralki o głęb 40cm. Znalazłam ciekawą ofertę firmy samsung i zastanawiam się nad jej kupnem. Czy ktoś może ma i mógłby mi coś poradzić? Ewentualnie jaką inną? Aha, mam lodówkę gorenje i nie oddałabym ją za żadne skarby, rewelacja!

Gość eeech
Acha kupując sprzęt należy zwracać uwagę na klasę oszczędności prądu, a przy pralkach jeszcze wody. Najlepsza jest A, A+, B mniej oszczędna i tak dalej. Nie dajcie sobie wcisnąć gorszych, bo sprzedawcy czasem twierdzą, że to nie ma różnicy

Gość tutiifruttiVV
ja mam INDESIT i nie narzekam

Gość a ja mam od
trzech lat praleczkę WHIRLPOOL, codziennie wstawiam najmniej jedno pranko ( czteroosobowa rodzinka z dwójką malutkich dzieci), i uważam że jest rewelacyjna, prosta w obsłudze, ma jeden bardzo szybki programik (30min) który dla mnie jest super, pomimo krótkiego czasu prania ubrania są czyściutkie. Oczywiście program na dwie godziny też posiada :) Lodówkę mam też Whirlpool'a a ież nie narzekam. ŻADNYCH AWARII :)

Gość ja mam wąską LG
ładowaną z przodu jest ok`

Gość greg1
Zdecydowanie nie polecam Siemensa. Do 5-ciu lat było ok. Po 5-ciu latach skończyły się szczotki . Koszt wymiany, a ay aymienić szczotki trzeba wyminić tzw. szczotkotrzymacz to koszt ok. 300 zł. po następnym roku zablokował się zawór zwrotny. Naprawa 120 zł. Po następnym pół roku znowu szczotki. Ta pralka to model WS 440 Made in Germany. Jak na tamte czasy jeden z najlepszych modeli na rynku. Kosztował siedem lat temu ok 2000 zł. Wniosek jest jeden. NIE NALEŻY kupować drogich pralek Lepiej kupić tańszą w granicach 1000 zł. Nawet zakładając że się rozsypie po 5 latach to i tak się opłaci. Ja na pewno nie kupię drugiego Siemensa. Który zdaniem doświadczonego serwisanta obecnie różni się od tańszych pralek jedynie napisem na przednim panelu. Wykonanie jest natomiast bardzo zbliżone, częsta są to te same klocki.

Gość w moim
Whirpoolu - lodówce drzwi nieszczelne, widać świecące się światełko przez odstającą uszczelkę

Gość Lodówka Liebherr
Miesiąc temu zapsuła mi się lodówka, szukałam porad jaką kupić i właściwie to każdy mówi co innego. Wszystko zależy co się komu trafi jak sprzęt chodzi kilka lat to się go chwali a jak się zaraz zepsuję to się odradza. Kupiłam tydzień temu lodówkę Liebherr - podobno to jedna z lepszych firm jeśli chodzi o lodówki no ale jak będzie to się okaże.

Pralkę mamy Whirlpoola, tą otwieraną od góry, kilka lat już chodzi bez zarzutu. Natomiast lodówkę kupiliśmy niedawno Indesita i trochę nas zawiodła, bo mimo, że jest ładna i funcjonalna, to chodzi głośno, jak stara tufta.

Gość pleban111
Niedawno kupilem lodowke Indesit BAAN 34VP - powiem jedno - dziadostwo. Zamrazalnik pracuje bez zarzutu - gorzej z lodowka, a rzczej chlodziarka... Mam kilka podstawowych zastrzerzen:: 1) termostat - ninimalna temperatura pracy tej chlodziarki: +3 stopnie celsjusza - inaczej mowiac zywnosc mozna zostawic max na 2 dni - nie daj Boze o czyms zapomniec i zostawic na dluzej - szczegolnie cos zamrozonego... 2) polki - gorszego bubla w zyciu nie widzialem - jak cos zacieknie - to nie ma szans dokladnie umyc polek...bez ich uszkodzenia. W szklanych polkach wyfrezowane sa rowki o ktore zaczepiaja zatrzaski w plastikach - nie wiem jak delikatnie by sie sciagalo - musi peknac :( - albo plstik albo szklo - ja tak skasowalem 1 plastik i 1 szybe (ukruszyla sie krawedz polki - podejrzewam ze musiala peknac juz podczas produkcji) 3) jak dzwonilem do serwisu pod nr: 0801 33 22 11 pani z serwisu dala mi do zrozumienia ze to moj problem - tragiczna obsluga. Na zakonczenie dodam ze lodowke a raczej ta imitacje lodowki kupilem w sklepie DOMINET w Plocku opierajac na radach sprzedawcy ktory calkowicie odciagnal mnie od zamiaru kupienia lodowki f-my: BOSCH, czego bardzo zaluje - widac na indesicie trzepia wieksza kase z marzy zas pozniejsze zadowolenie klienta jest bez znaczenia... Wodaje mi sie podstawowym kryterium przy zakupie sprzetu AGD powinna byc jego funkcjonalnosc, prostota obslugi i mozliwosc bezproblemowego czyszczenia. W tym ostatnim kryterium lodowki INDESIT sa ponizej krytyki. JUZ NIGDY NIE KUPIE ZADNEGO INDESITA... Pozdrawam Ps. Czy ktos moze ma podoby problem z sprzetem tego producenta - moz udalo by sie ten problem zalatwic "na gwarancji"

Kupiłem lodówke samsunga chyba 33eams no frost z wyswieltaczem cyfrowym jak sobie ja dokładnie obejżałem to zauważyłem, że uszczelka w zamrażalniku jest nieszczelna pojechałem od razu do sklepu i na szczęście wymienili ale kolejny egzemplarz po sprawdzeniu miał nieszczelną uszczelkę w chłodziarce, ponieważ nie znaleźli kolejnego egzemplarza na wymiane oddali kase teraz czytam różne opinie i czym więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie. Prlakę mam firmy Ariston taką na 6kg prania, wygląd na miarę 21 wieku, niby skomplikowana ale jak się poczyta trochę instrukcję obsługi to okazuje się, że obsługa bardzo prosta. Chodzi tak cicho że hałasuje przelewajaca się w pralce woda a nie pralka. Na po miesiącu jestem bardzo zadowolony.

Gość pracownik agd
pracuje w dziale agd w pewnym sklepie i nie polecam zdecydowanie: pralek: ardo(najczęściej reklamowana), candy(rdzewieją, ciekną), polar(ciekną, padają programatory), whirpool(zalerzy jaki model, lipne programatory), AMICA(padają programatory bardzo często!), lodówek: candy(rdza!!), polar(ciekną), amica(stare modele, nowe są ok), polecić mogę: pralki: miele, BAUKNECHT, elekcrolux, ariston, indesit(dobre, ale bez rewelacji), brandt, LG, Samsung(ale jak padną to jest kłopot:( ), Bosch(jak padnie programator to 1/2 ceny pralki, ale padają bardzo rzadko) qrde nie chce mi sie dalej pisać ;P pozdro.

Gość Dyletant
Mam pralkę Polar Lunę 17 letnią. Wymieniałem tylko części uszczelniające. Stoi w kuchni dlatego nie rdzewieje. Poza tym rewelacja. Gość z serwisu powiedział, że to Mercedes wśród pralek. Teraz ponoc takich nie robią, chyba że firma Miele ( ale ta cena ). Lodówka równiez Polar 4 letnia. Bez najmniejszych problemów.

Gość gentyczek
czytam sobie wasze opinie,bo zastanawiam sie nad lodowko-zamrażarką....Myslelem o elektroluxie...ale okazalo sie,ze to teraz nic innego jak zanussi,a ze szwecji tylko obudowy do wloch wysyłają...O firmie zanussi zaden Włoch nie słyszal w swoim kraju...mozecie mi wierzyc...Myslelm o Bosch...ale od kiedy niemcy przeniesli calkowicie produkcje do Polski,spadły ceny i jakos tez...(kiedys to Polacy tylko skladali....i zepsuc nie zdązali).Amica tnie koszty i idzie na ilosc...chociaz moze by i co wybrało sie...ale trzeba miec szczescie.Inne firmy...np angielska jakas,co produkuje lodowki Ladycook....całkowity złom zrobiony w Turcji...Polar wiadomo jaki jest...oszczedzają na kompresorach....LG pewnie sie dopiero uczy produkowac lodowki....wiec lepiej nie ryzykowac...I co zostało???Chyba gorenje RK 6335-prosta(bez bajerow elektronicznych,czesto psujacych sie),2 kompresory podobno firmy grundfos(porządna),wielkosc odpowiednia(nie stodoła jakas)...Z tego co zauwazylem po kupionej kuchence gazowej firmy gorenje-produkty posiadają porządną blache..ocynkowaną i zamalowaną...I co Wy na to???Acha,a siemens gdzie prowadzi produkcje?wie ktos?

Gość HEFKA
LUDZIE CZY KTOS MA BARDZO INSTRUKCJE DO BARDZO STAREJ PRALKI CANDY AUTOMAT 3. TO PRALKA 3 KG KUPIONA GDZIEŚ 1992-1993 R. PO 10 LATACH STANIA W PIWNICY NIE MA RDZY, NIE CIEKNIE I DALEJ PIERZE. BRAKUJE MI TYLKO INSTRUKCJI OBSŁUGI. JESLI KTOS MA TO PROSZE PRZEŚLIJCIE NA SKRZYNKĘ: EFKA@HOT.PL DZIEKI Z GÓRY.

Gość dona222555
odświeżam, to bardzo przydatny temat

Gość MARNOT
Ja mam lodówkę Amica i nie narzekam od 7 lat nie narzekam na razie. Co do pralki to mam Whirpoola od 10 lat, ale faktem jest że zepsuła się tuż po ukończeniu 7roku użytkowania, część zamienna (kawałek plastiku) kosztował mnie 300zł, sam sobie ją naprawiłem, przez kolejne 3 lata działała sprawnie, ale teraz to juz chyba się poddam i wymienię bo cieknie na łożyskach(ile by musiały kosztować skoro kawałek plastiku kosztuje takie krocie). Inna sprawa że przez 2 lata była obciążona 2 praniami dziennie. A tak nawiasem mówiąc przy naprawie zobaczyłem z czego robi się te pralki i uważam że gdyby kosztowały 30% mniej to i tak producenci z handlowcami mieliby niezły zysk ;). Jedyna metalowa część to bęben i trochę blachy na obudowę, reszta to plastik i tworzywa sztycznę

Gość bm
posiadam pralkę Bosch Maxx od 6 chyba lat, ZERO problemów, za mną kupili też inni członkowie rodziny -mama, siostra,szwagierka - ten sam model, wszyscy jesteśmy zadowoleni

polecam pralke BOSCH mam juz 8lat i dziala swietnie nie uzywam nawet calgonu. Lodowke mam HUSQVARNA firma srednio znana w Polsce i tez super uzywam juz jej 6lat. Polecam obie firmy z calego serca.

Gość pralka gorenje
bardzo trwała rzecz. podobno stare, dobre polary robili na tej licencji. pracuje 7 lat prawie bez przerwy, bez żadnej usterki. jedna wada - głośna jest dosyć ale rzeczy dopłukane, odwirowane. niestety o 4 letnim małym polarze tego nie mogę powiedzieć, ciągle czegoś nie dowiruje i siadają amortyzatory.

Gość balbalka
a ja mam pralke i lodowke BEKO nie psuja sie sa ciche mi sie podobaja sprzty z tej firmy

mam pralkę i lodówkę Candy - szczerze polecam. obie mają ponad 6 lat i do rzadnej z nich nie musiałam nigdy wzywać serwisu. obie klasa A. pralka nie rdzewieje - a czytałam tu taką wypowiedź - i chodzi bez zarzutu pomimo bardzo kiepskiej wody jaką mam w domu. lodówka szczelna z regulacją osobną dla lodówki i zamrazarki. zdecydowanie polecam.

Gość bogna1979
hej mam pralkę whirlpool-a i jak do tej pory bylam z niej zadowolona nawet polecalam innym. sprzęt może i mają spoko ale jeśli chodzi o serwis to lepiej zjeść kilo soli. Na telefony stracilam 30zl bo dzwonie z komórki i jak do tej pory nie udało mi się połączyć z dziełem reklamacji (chyba chłopaki są strasznie zarobieni). Na recepcji kobieta podaje mi jakies dziwne nr tel pod którymi też nikt nie odbiera. wysaam zapytanie mailem ale też nie dostałam odpowiedzi. jestem nieźle wkurzona i nie życzę nikomu by musiał kiedyś kontaktować się z tymi ludźmi bo najzwyczajniej w świecie Was zwiodą!!!!!

Gość kika.m
Czy ktoś z was skorzystał z promocji Whirpoola, że przy zakupie 5 sprzetów agd 6 dostajesz za 1zł? Muszę wyposażyc cały dom w agd i zastanawiam sie czy warto brać wszystko z tej firmy....

Gość baska100
narzekacie ze pralki,lodowki glosno chodza a moze trzeba sprawdzic czy stoja na rownej podlodze lub wypoziomowac sprzet

Gość jołaśka
A czy ktoś jest mi w stanie powiedziec coś sensownego o firmie Mastercook? Ładnie zapakowany bubel? Pralka z klasą?

Gość jan_niezbedny
Mam Pralke Ariston taka z lcd głośna jak traktror i w xiągu pierwszego roku z 10 rzay w naprawie - nie polecam

Gość pralkękupię
Niewiele niestety wiem o AGD, zgrubsza wymienię "merce" w swoich kategoriach: zmywarki : Bosch kuchenki (wszystkich rodzajów): Amica lodówki: ...hmm, nie jestem pewien, ale słyszałem, że wyżarły się Samsungi, na pewno Liebherr, generalnie te droższe. Zadnego szmelcu typu Candy i Ardo. Niestety, nasza flagowa Amica też w pralkach nie bryluje... pralki: ??? Podobno Electrolux EWT 1316 i inne EWT rewela. Szukam 40-stki ładowanej od góry, ktoś coś doradzi, czy tego Elka brać? Polary są kontrowersyjne, raczej bym się wstrzymał...