Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka domowa

Jakiej pralki i lodówki nie polecacie?

Polecane posty

Gość agiiis
przez jakieś 10lat bardzo dobrze służyła nam pralka brandt, działała bez zarzutu, bez ani jednej usterki, do mementu kiedy ostatnio zaczeła szwankować, nie odpompowywała wody, a dwa dni temu spowodowała w domu pożar!! jak sie domagała wymiany bo zaniemogła to mogła sie po prostu zepsuć a nie płonąć... w każdym razie wczoraj zakupiliśmy elektroluxsa ładowanego od góry, na miele mnie nie stać ;) Aga

Gość agiiis
przez jakieś 10lat bardzo dobrze służyła nam pralka brandt, działała bez zarzutu, bez ani jednej usterki, do mementu kiedy ostatnio zaczeła szwankować, nie odpompowywała wody, a dwa dni temu spowodowała w domu pożar!! jak sie domagała wymiany bo zaniemogła to mogła sie po prostu zepsuć a nie płonąć... w każdym razie wczoraj zakupiliśmy elektroluxsa ładowanego od góry, na miele mnie nie stać ;) Aga

Gość głupiaś jak but
nie polecam pralki firmy beko-kiedy się zapsuło oprogramowanie okazało się, że pralka nadaje się do wyrzucenia (koszty naprawy nie objęte już gwarancją wyniosły by tyle, ile nowa pralka). teraz mam candy i póki co wszystko jest ok, a codziennie coś piorę. lodówkę mam pod zabudowę i już nie pamiętam jakiej firmy, ale chyba amica... od 4,5 roku chodzi jak zegarek ;]

Gość strin
Witam Chcę kupic jedną z trzech ponizej wymienionych pralek. Którą wybrac? Ktora jest najlepsza? Której nie wybierac i dlaczego? Chcę kupic jedną z tych trzech: - Candy CT 1496, - Bosch WOT 26351BY, - Siemens WP13T551BY. Doradzcie, bo nie wiem na którą się zdecydowac.

Gość Lisa27
Pralka Beko- mam ją od 4 lat ( wiec może to zbyt krótko żeby się wypowiadać) ale jak do tej pory zadnych problemów, no moze poza jednym czasem lubi sobie ,,chodzić" po łazience. Amica- nie polecam, lodówka jaką mam to szmelc, w kuchni gazowej po dwóch latach nie działa palnik, piekarnik nie dopieka. Na marginesie bardzo fajna strona, przydatne i pomocne uwagi. Pozdrawiam

Gość kjc
ODRADZAM SPRZĘT FIRMY MASTERCOOK. jako młode małżeństwo postanowilismy zaopatrzeć się w modele tej firmy. Kupiliśmy lodówkę lce 618 ax MASTERCOOK, po rozpakowaniu okazało się, że dzrzwi porysowane, krzywe uszczelki, postanowiliśmy znienić kierunek otwierania dzrzwi.Okazało się że są żle przewiercone otwory na uchwyty otwierające drzwi, TRAGEDIA po mięsiacu lodówka po bokach z zewnątrz zaczęła wilgotnieć i ściekały kropelki wody.DZWI PODOBNO NIERDZEWNE ZACZĘŁY RDZEWIEĆ!! Po 2 misiącach wymienili nam na nową, która okazała się jeszcze gorsza niż poprzednia. Po rozpakowaniu okazało się, że jest skręcona na odpierdol się porysowana, krzywo skręcone drzwi, po tygodniu zaczęła wilgotnieć na zewnątrz. Obecnie będe chciał zwrotu pieniędzy lub kieruję sprawę do sądu. KUPIŁEM RÓWNIEŻ KUCHENKĘ MASTERCOOK FUTURE po rozpakowaniu niedokręcone kurki do gazu, przyjechał serwis skręcali. PRALKA PTE 124 po dwóch tygodniach poluzował się bęben, przyjechał serwis naprawiali a obecnie spod pralki leje się woda podczas prania. PRZESTRZEGAM WAS PRZED MASTERCOOKIEM NIE KUPUJCIE TEGO ZŁOMU!!!!!!

Gość Dorota23
Witam serdecznie. Po ślubie kupiliśmy pralkę Whirlpoola AWE 6316, która chodzi już 2 lata i na razie działa bez zarzutu. Niedawno się przeprowadziliśmy, pralka została u rodziców ponieważ nie mamy blokady a boimy się ją przewozić bez bo to prawie 70km. No i teraz myślimy o tym, żeby kupić jakąś niedrogą górnowsadową (inna się nie mieści) pralkę, taką którą potem oddamy rodzicom. Ceny pralek górnowsadowych w Rzeszowie wahają się powyżej 1000zł w górę.Myśleliśmy o Mastercook PTE 103 lub Indesit WITP 82 ale po przeczytaniu postów na temat tych firm nie wiem co sądzić. Panie Janku ca pan na to? Czy może nam ktoś polecić jakąś fajną pralkę do 900zł? Bardzo proszę o pomoc bo mam już dosyć prania ręcznego, zwłaszcza przy małym dziecku. :( Pozdrawiam.

Gość Dorota23
Witam serdecznie. Po ślubie kupiliśmy pralkę Whirlpoola AWE 6316, która chodzi już 2 lata i na razie działa bez zarzutu. Niedawno się przeprowadziliśmy, pralka została u rodziców ponieważ nie mamy blokady a boimy się ją przewozić bez bo to prawie 70km. No i teraz myślimy o tym, żeby kupić jakąś niedrogą górnowsadową (inna się nie mieści) pralkę, taką którą potem oddamy rodzicom. Ceny pralek górnowsadowych w Rzeszowie wahają się powyżej 1000zł w górę.Myśleliśmy o Mastercook PTE 103 lub Indesit WITP 82 ale po przeczytaniu postów na temat tych firm nie wiem co sądzić. Panie Janku ca pan na to? Czy może nam ktoś polecić jakąś fajną pralkę do 900zł? Bardzo proszę o pomoc bo mam już dosyć prania ręcznego, zwłaszcza przy małym dziecku. :( Pozdrawiam.

Gość Dorota23

Gość twarożek
Muszę kupic lodówkę i wbrew panującej modzie MAŁĄ. Chcę ją wstawić pod blat w miejsce starej. Do wyboru są w tym rozmiarze lodówki firm : Gorenjje , Elektrolux , Liebherr ( wys . do85 cm) Co radzicie?

Gość nicca
witam,nie polecam Amiki:(Moja jak i mojej mamy siadła po kilku miesiącach.(lodówka)Teraz kupiłam Ariston i świetnie się sprawdza-odpukać.

Gość kkkarolina
Stoi sobie w sklebie Bosch WOR 16151pl za ok 1100zł. w przecenie A ja nie wiem kupić czy nie kupić? Warto?Pomóżcie

Gość skurcybyk
Witam mam pytanie odnośnie kupna pralki, chce kupić pralke ELEKTROLUX EWS 10610W i czy ktoś mógły poradzić czy jest to dobry wybór? nie mam możliwości w łazience żeby dać pralkę ładowaną od góry i do tego musi być wąska. Proszę o odpowiedź.

Gość pytajnieeeee
a wiecie cos o pralkach LG? reklamy sa o gwarancji na ktores modele, warto kupic????

Gość pytajnieeeee
a wiecie cos o pralkach LG? reklamy sa o gwarancji na ktores modele, warto kupic????

Gość bo ja nie wiemmmmmmmmm
a co jesli pralka whirlpool wsadzana od gory robi plamy na ubraniach , jakies dziwne, generalnie to je niszczy ;/ szokeeeeee

Gość bo ja nie wiemmmmmmmmmmmm
ponawiam pytanie

Gość lasotka
po dłuższych poszukiwaniach waham się między pralką Bosch WAE24361pl a AEG - Elektrolux Lavamat 62640 lub 62840 Panie Janku? pomoże Pan? ;)

Gość nicety
co do pralek LG - jak najbardziej polecam !! Sama kupilam jakies 3 mies temu! Moja mama i siostra tez maja pralki LG znacznie dluzej niz ja (mama to ma juz jakies 5 lat) i są bezawaryjne!! Gwarancje dają długą, bo wiedzą, ze przez ten okres NAPEWNO nic sie nie zepsuje (nie dali by 5-10 lat gwarancji gdyby wiedzieli,ze moga byc awarie, bo by to bylo nieoplacalne...) tak wiec z czystym sumieniem pralki LG polecam :) lodowki zreszta tez :)

Gość maryyyla
mam dobra pralke lg i faktycznie nie mam klopotow, tez polecam

Gość BoMaZb.
Nie dawno kupiłam lodówkę LG. Lodówka stała u mnie jeden dzień. Następnego dnia włączyłam ją, żeby zobaczyć czy wszystko działa. Elektronika działa, jedynie zamrażarka nie mrozi. Jak długo musi być włączona, żeby zaczęła mrozić???? PROSZę O ODPOWIEDź !!!

Gość lasotka
dziękuję za odpowiedź :) Lodówkę wzięłam elekroluxa - zresztą zmywarkę też - zobaczymy jak się spiszą. Póki co, pozytywnie mnie zaskoczyło to, ze mam w lodówce zimno ;) (Mińsk od dawna nie dawał rady). z pralka póki co się wstrzymam, ale następnym razem znów powróci pytanie bosch czy elektrolux, założę się ;)

Gość SUPERbabka2
ja mam bardzo dobrą pralkę LG, polecam - zawiodłam sie na dwóch innych firmach na tej jak na razie nie :)

Gość SUPERbabka2
ja mam bardzo dobrą pralkę LG, polecam - zawiodłam sie na dwóch innych firmach na tej jak na razie nie :)

Gość moge z czystym sumieniem
odradzić pralkę whirpool 6 zmysł - bardzo głośna za to polecam lodówke elektrolux i pralkę bosch