Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kasiaC

Ciąża po laparoskopii !!!

Polecane posty

Gość szareczek27
Aguś biedactwo a dożo tego krwawienia masz? Bądź silna i nie płacz!

Gość szareczek27
Kochana przy zagnieżdżaniu si e zarodka może wystąpić plamienie. Trzymam kciuki !! Napisz jak wrócisz

Własnie wróciłam do domu od lekarza,mam l4 do 13tego kwietnia.zbadał zrobił usg i powiedział ze doszło do ciaży ale mój organizm odrzucił plemniki do zagnierzdzenia,ale mam jeszcze raz zrobic bete hcg i z wynikiem zadzwonic do niego. wiec ja juz z tego nic nie wiem i jestem glupia z tego,poco mam robic jeszcze raz jak to jest teraz poronienie nie wiem sama.

Negatywny wynik testu :( A ja czuję się coraz gorzej, bolą jajniki, ciągną jak licho..... I śpię , śpię, śpię....

psikusekxxx a ile dni spóznia Ci sie @?? Najlepiej zrób beta hcg z krwi,jest bardziej wiarygodniejszy. Nie martw sie bedzie wszystko dobrze.

Agnieszka28 Może jednak nie wszystko stracone, oby było jescze dobrze. Trzymam za Ciebie kciuki. 3 dni mi się spóźnia dopiero, ale test przede wszystkim zrobilam bo bardzo dziwnie się czuje...

Dla mnie to wogóle wszystko dziwne jest teraz.nie rozumie dlaczego mam zrobic jeszcze raz bete i wogóle.to wstrzymaj z sikaczami i zrób najlepiej badanie z krwi. 3 mam kciuki za Ciebie :D

W sumie mało Ci wytłumaczył lekarz... Zamiast jaśniej się określic... eh masakra. Poczekam juz do 10 , bo mam wizyte u mojej gin, zobaczymy co powie, na usg jak cos będzie to zobaczy pewnie... Wsciekla jestem,że tyle musimy przechodzic....

Wiem ze mało mi wytłumaczył ale był jakis dzis wkurzony na maxa.dla pewnosci zrobie ta bete hcg jutro.tylko ze ja nie mam silnego okresu tylko takie palmienie chodzby wiec juz nie wiem co mam myslec naprawde. zobaczymy co bedzie dalej sie działo. a Ty sie o nic nie martw :D

Aga, Lekarz zbyt wiele nie wytlumaczyl, bo tak naprawde to w tej chwili malo mozna powiedziec. O poronieniu jest mowa wtedy gdy plamienie jest obfite a takie delikatne plamienie nie musi znaczyc najgorszego. Beta byla niska, co moze wskazywac na ciaze chemiczna, ale tez nie musi. Bete musisz jutro powtorzyc zeby miec pewnosc. Jesli bedzie wieksza niz pierwsza to dobrze, a jesli bedzie stala w miejscu lub spadnie to wtedy wiadomo ze niestety nic z tego. Jedno, czego musisz sie trzymac to to, ze nawet ciaza chemiczna to juz cos. I jak nie tym razem, to nastepnym sie uda :) Glowa do gory!

No własnie sobie leże i odpoczywam. Nie wiem jak mam to okreslic,chyba z dwa razy wypłyneły mi jakies tam drobne skrzepy,a tak to tylko troszeczke mi cos tam polatuje :( Na bete pojade jutro rano i pewnie wynik bede miała po świetach dopiero. czytałam na necie ze poronienie ciazy biochemicznej to jest obfite krwawienie i straszy ból podbrzusza,a ja tak nie mam.i mam oczywiscie jesc kwas foliowy.

Gin mogl ci dac progesteron na ewentualne podtrzymanie :( No ale teraz to juz tylko lez i zobaczymy co bedzie... Swoja droga... strasznie dlugo muszisz czekac na bete. Ja nie mieszkam w PL ale wiem ze inne dziewczyny przewaznie maja wyniki po kilku godzinac.

Tez tak przez mysl mi przeszło ze mógł mi dac luteine na podtrzymanie abo duphaston. jak zrobie badanie do 12 to wynik nastepnego dnia jest,a jutro piatek i nie wiadomo czy w sobote bedzie otwarte bo to wielka sobota jest. Sama jestem ciekawa jak wynik wyjdzie.I teraz bede cały czas odpoczywała w łózeczku i mało co bede chodziła zobaczymy co z tego bedzie.

eh pokrecone jest to nasze zycie... u mnie tez lipa... wczorajdostalam malego plamienia (14 dc) bylam pewna ze to plamienie owulacyjne- bylam nawet na USG- prawy mial tylko 15mm a lewy 19 ale nie mial regularnych ksztaltów tylko wygladal jakby troszke wczesniej pekl. cieszylam sie ze jest szansa na fasololkę a tu dupa bo dzisiaj dostalam krwawienia - cieknie bardziej niz przy normalnej @ w pierwszy dzien... a zapowiadalo się tak pieknie...

justa27a Nie mart wie,ja tez zawsze taka załamana byłam jak dostawałam okresu.Jak nie teraz to nastepnym razem pewnie sie uda zobaczysz :D

eh co jak co ale okres w 15 dc????? ja tu sie cieszylam ze pecherzyk pekl a tu taka niespodzianka..... kiedys ale kiedy.. u mnie juz stuka prawie 2 latka...

u Ciebie 2 latka a u mnie prawie 4 :( ja juz wogóle nie mam sił na nic nawet na starania. Dziewczyny moze któraś wie co to jest za kod na zwolnieniu lekarskim ''B''

to juz wogóle tego nie rozumiem :/ to tutaj mi gada ze była to ciąża biochemiczna,a teraz siee okazuje ze mam na zwolnieniu napisany kod B.dziwne i zastanawiajace. Moze akurat zaczeło sie cos dziac u Ciebie,i doszło do zagnieżdzenia. musisz zrobic jak najszybciej bete hcg z krwi.

nawet na bete chyba za wczesnie 15 dc przy 28 dniowych cyklach , jesli cos to pecherzyk dopiero mil pękac a zagniezdzenie jest po ok 7 dniach . ze mnie doslownie lecialo-nawet tak nie mam przy normalnie okresie. dzwonilam go swojego gina... stwierdzil ze nie wie co to jest bo wczoraj na nic sie nie zapowiadalo jak tak dalej bedzie to mam jechac do niego do szpitala... mam nadzieje ze to bylo jednorazowe

dzięki ja za Ciebie też... mam nadzieje ze teraz lezysz na lozeczku a nie siedzisz przed kompem - a i pamietaj ze wskazane jest lezec na jednym boku(chyba lewym- ale to musisz sprawdzic)

Hej dziewczyny mam problem czy któraś z was miała podobny przypadek.Otóż od 4 lat staram się z mężem o dziecko.W poniedziałek miałam hsg i okazalo się że oba jajowody są drożne i puścili mnie do domu.A na drugi dzień dostałam tel że jednak po konsultacji lekaże stwierdzili że moje jajowody są nie drożne i że istnieje podejżenie że moge mieć na obu jajowodach wodniaki.czeka mnie laparoskopia i domysły

Gość mamusia81
alekssia zrób laparoskopie jak najszybciej to naprawdę nic strasznego a może stać się przepustką do bycia mamą.Nie trać czasu.

Gość mamusia81
Aga trzymaj się. Psikusek test nie koniecznie musi pokazać ciąże w tym terminie, niektórym kobietom wychodzi czasami po tygodniu od terminu miesiączki może akurat byłoby super.

Justa, Na bete stanowczo za wczesnie! W 15dc to mozna miec owu ale nie okres. To ze plamisz, to mysle ze poprostu krwawienie okolo owulacyjne i tyle. Nie zamartwiaj sie tylko cierpliwie poczekaj. Nie wykluczone, ze to plamienie oznacza implantacje, bo przy cyklach 28 dniowych to mozliwe :) Bete mozesz zrobic za 2 tygodnie jak nie dostaniesz @ Aleksia, Moja diagnoza byla bardzo podobna. Oba jajowody niedrozne, Jeden calkowicie a drugi zablokowany wodniakiem lub hydrosalpinxem. Zdecydowalam sie zostawic w cholere wszystkich lekarzy i kliniki nieplodnosci, poprostu odpoczac. Postanowilam w tej przerwie wyprobowac ziola Ojca Klimuszki na stany zapalne w jajowodach i zrosty. Staralam sie o dziecko przez 3.5 roku i po 2 miesiacach picia tych ziol zaszlam w upragniona ciaze :) Jutro zaczynam 17 tydzien! Radze dac szanse ziolom przed laparoskopia, bo jesli napawde okaze sie ze masz wodniaki, to w wiekszosci przypadkow jajowody sa nie do uratowania przy usuwaniu wodniakow :(

Mamusia81 poczekam już do wizyty u mojej gin. Moze tam coś wyjdzie,czuje się bardzo dziwnie. Mam zawroty głowy itd. Nie wiem czemu ale mam mieszane uczucie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować