Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkana

Pigulka trojfazowa - co sadzicie ??

Polecane posty

Gość myszkana

witam co uwazacie na temat tego rodzaju pigulek? mam 20lat, przebywam za granica, lekarka przepisala tu pigulke trojfazowa. Jest w opakow. az 28 pigulek, w tym 21 z hormonami, a 7 bez. I wlasnie nie rozmumiem tego, a trzeba stosowac wszystkie... I co do skutecznosci , nieco nizsza ? proszxe o opinie

ja brałam trójfazowe przez wiele lat i było ok. ale było ich zawsze 21. te dodatkowe 7 to taki gadżet, żebyś nie zapomniała, kiedy masz zacząć nowe opakowanie. trójfazowość polega na tym, że są inne dawki hormonów w ciągu tych 21 dni (są 3 fazy), więc podobno są lepiej dostosowane do naszego naturalnego cyklu, bo u nas też jest inny poziom hormonów w tych fazach, a nie równy przez cały miesiąc. skuteczność taka sama, jak innych pigułek.

Gość z tego co wiem
to 2 fazowe sa lepsze i maja mniej skutkow ubocznych oraz chronia bardziej niz 3 fazowe przed ciaza tyle ci moge powiedziec:)

Gość myszkana
troche poczytalam o tych trojfazowych, i teraz nie wiem czy przyjomowac te 28 pigulek czy tylko 21. W ulotce napisane jest zeby przyjac 28. Nazwa tych pigulek to Tri-sprintec (zakupione w usa gdzie obecnie przebywam). sklad ich jest podobny do cilestu, no i oczywiscie sie zmienia z kazda 7tabl grupa, ale nie tak bardzo. jednofazowe przyjmowalam i bylo ok. Obawiam sie czy 3fazowe ine sa "za starej genereacji"..?

Gość nsjdasdad
w goooore

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhh
te 7 to placebo zebys nie zapomniala brac tabletek. czy taka tepa jestes