Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soul78

bliźnięta - ważne informacje

Polecane posty

Witam! Prosze wszystkie Mamuśki bliźniaków o informacje, w którym tygodniu powiły swoje maleństwa, jak przebiegała ich ciąża i czy dzieci przyszły na świat naturalnie czy za pomocą cesarskiego cięcia? Chciałabym wiedziec co nieco na ten temat, znać statystyki:) Aha. Jeżeli jesteście Mamami bliźniąt dwujajowych napiszcie prosze jakiej sa płci?:) Bardzo dziękuję:) Pozdrawiam:)

Gość ewaz
moi synowie:max i tomek przyszli na swiat poprzez cesarskie ciecie w 38 tyg ciazy.w

Gość natychmiasttttttttttt
cesarskie ciecie - tola i michał

Gość polecam stronę
www.blizniaki.pl

Dzięki za odzew:) Stronkę znam, ale chciałam uzyskać więcej informacji od świeżych mam itd. Dzieczyny czy to prawda,że ostatnie 2 tygodnie zwolnienia lekarskiego (przypadającego przed porodem) jest przez zus zaliczane na poczet zasiłku macierzyńskiego?

soul 78 - nieprawda! MOŻE być zaliczone, ale tylko na Twoją prośbę. Nikt inny nie ma prawa Ci tego narzucić, przeczytaj w kodeksie pracy

Własnie czytałam,że może wykorzystać 2 tyg przed porodem na poczet macierzyńskiego, ale to jest moja wola, ale słyszałam od kilku osób (które to przeszły),że tak ZUS zrobił.

ciekawe jakie miał do tego podstawy...? może jest coś w jakichś rozporządzeniach ZUSu, nie wiem

Hej:) Mam kolejne pytanie: słyszałam,że w przypadku porodu naturalnego bliźniąt przysługuje kobietom znieczulenie zewnątrzoponowe gratis od Państwa. Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Najbardziej zalezy mi na głosie warszwskich Mam, bo tu zamierzam rodzic. Dzieki.